Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 11:23 1 519 27

Христо Иванов: Ако прокурорите искат уважение, да престанат да бъдат като лична гвардия на Гешев

  • христо иванов-
  • иван гешев-
  • прокурори-
  • уважение

Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се държи като държава в държавата, коментира в парламента лидерът на "Да, България"

Христо Иванов: Ако прокурорите искат уважение, да престанат да бъдат като лична гвардия на Гешев  - 1
Снимка: БГНЕС

"Българската прокуратура трябва да разбере, че не може да се държи като държава в държавата. Ако искат българските прокурори да се ползват с уважение и с дължимото им ниво на автономност, е добре да започнат да разговарят, да дават отчет и да престанат да се държат като лична гвардия на Иван Гешев. Прокуратурата трябва да започне да се отчита за своята ефективност. Докато Иван Гешев е главен прокурор ще бъдат използвани всички законови средства да се търси отчетност за неефективността на прокуратурата. Разбирам, че ще има съпротива от тях, но така е, когато се търси отчетност". Това заяви в Народното събрание лидерът на „Да, България” Христо Иванов, съобщават от Dariknews.bg.
"Под независимостта на съдебната власт се има предвид независимостта на съда. Гаранциите за независимост съществуват, за да гарантират независимостта на съдиите и на съда. В България прокуратурата през цялото време се опитва да се примушка зад тях и да получи същите нива на гаранции и на безотговорност. Но е логично прокуратурата да носи други нива на отчетност по други механизми и други нива на отговорност", каза още той.

Ние винаги сме настоявали да се въведат много по-сериозни форми на отчетност и през бюджета за ефективността на работата на прокуратурата, добави Иванов.

Тук става дума за постепенно ограничаване на безконтролността на прокуратурата. Ние сме се явявали на избори с тази цел. И е естествено, когато ограничаваме тяхната безконтролност, те да кажат, че това е противозаконно, обясни още той.

Иванов бе попитан дали не вижда проблеми в работата на съда, а той отговори: Хората масово си имат проблем с бездействието на прокуратурата. Когато живеем в една страна, която плаща огромна цена, че е корумпирана и че корупцията в България е безнаказана - всички плащаме цената. Цената в България да има ненаказана корупция е чудовищна и хората плащат тази цена, тя не е цена за някакви извънземни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дадеш му микрофон

    12 19 Отговор
    А той вече се чувства красив даже и не се бръсне
  • 2 леон

    12 19 Отговор
    некадърен юрист.
  • 3 Българка

    20 9 Отговор
    Христо Иванов: Ако прокурорите искат уважение, да престанат да бъдат като лична гвардия на Гешев"
    Какво по-точно и ясно може да се каже?

    Коментиран от #17, #18

  • 4 Този

    9 10 Отговор
    Някой "брои"ли го за нещо.Защото даже в списъците с "престъпници" на Кирил Петков попадна.Казаха,че било случайно,но нищо случайно няма.
  • 5 Не щат

    16 3 Отговор
    уважение , а власт и пари ! Крещяща шуробаджанащина и вече трета генерация от кадрите и любимците на лудия Кольо Филчев !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 007пръц

    7 1 Отговор
    - Какво работите?
    - Супервайзор на логистичен терминал.
    - Хамалин?
    - Да.
  • 8 SDEЧЕВ

    8 12 Отговор
    МАРШ ПОД ПОЛАТА НА НИНОВА -ПРЕДАТЕЛ. ВИВА СДС
  • 9 хгт6

    11 3 Отговор
    Бг е прокурорска държава. Прокуратурата смазва и унищожава обикновени хора за незначителни неща, БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА КАКВО ВЪРШИ ПРОКУРАТУРАТА В ПРОВИНЦИЯТА спрямо хората, пък покровителства корупцията по високите етажи на властта и усвояванията в особено големи размери. Дончева преди време беше употребила едно много точно определение, макар и по друг повод- НАГОРЕ ЛАЗИ, НАДОЛУ ГАЗИ.
  • 10 Аритметика

    13 0 Отговор
    България е страната с най-високи разходи в ЕС в областта на обществения ред и безопасност, посочва проучване на Евростат. Страната ни е първенец по разходи за полиция и пожарна, както и прокуратура, съд и затвори.
    А резултата плачевен.

    Коментиран от #16

  • 11 Статистик

    9 2 Отговор
    Някой може ли да изчисли каква е вероятността от 1800 (хиляда и осемстотин!) прокурори в България да няма нито 1 (един!), който възмутен от престъпленията в прокуратурата да си подаде оставката? Или защо нито 1 (един!) не се изкушава да се противопостави на Гешев и Ко. с цел рискувайки сега - да направи кариера след няколко месеца? Що за “омерта” е това? От какво се страхуват прокурорите?

    Коментиран от #14, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Еразъм

    11 2 Отговор
    Уважение не се иска и не се дава, а се ЗАСЛУЖАВА! А прокурорите с нищо не са го заслужили - в почти всички български граждани има усещане, че закона е врата в полето и правосъдие няма.
  • 14 Елка

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Статистик":

    Нищожна е вероятността от 0,0006 %, т.е. 99,9994 % би трябвало да е възможно да се случи, но не се случва вече цяла година.
  • 15 ееееее

    12 2 Отговор
    Престанете с това мутренско говорене. Това което разбирам само е да се махнат едните мутри от прокуратурата и да се заместят с други. Дайте предложение с истинска промяна. Така нищо не променяте. Само обслужвате своите господари, а за хората става все по зле.
  • 16 Атлантик

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Аритметика":

    Не, не е плачевен резултата, а трагичен и отрицателен! Останахме в блатото на корупцията и схемите, а новия министър-председател се държи като тинейджър! Вместо да мобилизира службите, МВР, НАП и да им разкатае фамилията, той се подиграва на хората от протестите и предава доверието им за нужната промяна!
  • 17 По-точно

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Трябва да се махне Гешев,за да се сложи ПРАВИЛНИЯТ човек.НАШ човек,верен на нашите олигарси,на нас самите.Херо Мустафа ще ни даде съвет.Мнението на Христо Иванов вече НЕ ТЕЖИ.
  • 18 Бамбука

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ментето, много си активна днес. Колко и да го хвалиш Бойкикев, нито главен прокурор ще стане, нито за министър го взеха. Продажен натегач и слагач, даже на Козяк им е ясен, че не става за нищо. Каквото и да каже, от неговите уста излиза като мазна лъжа.

    Коментиран от #19

  • 19 Учител

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бамбука":

    Не, Христо никога не лъже! Той просто не казва истината…
  • 20 хгт6

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Статистик":

    Не е само прокуратурата. Всички на държавна хранилка са подчинени тотално на тия над тях и се покланят безропотно. Кадруване се нарича.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Статистик

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "хгт6":

    Добре, но от МВР си тръгва чат-пат някой недоволен, а бивши служители критикуват непрекъснато действащите шефове. В другите министерства, в агенциите и в комисиите е същата работа. Как само в прокуратурата винаги всички са доволни?
  • 22 За сведение

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "хгт6":

    А при частниците да не би да е по - различно. Пример в голяма фирма охраняваща магазини.24 г дъщеря шеф на мъже по на 40 г с опит в службите.Пълно е с такива навсякъде.То верно че и да краде остава във фамилията но са пълно с такива примери.И понеже частника в повечето случаи не спазва закона дава малки заплати а кара всякакви нови железа Хората отиват в държавните структури малка заплата ама редовна .Тук проблемите пак са в материяла
  • 23 ddddd

    2 2 Отговор
    А бе Ристю ти охраната ли му излезе каскета за какво е назначен той кого пази гърба на тиквата мутрата ли или и вие сте замесени в това не искате да ви изкарат кирливите ризи
  • 24 така е

    2 0 Отговор
    КАСКЕТА НЕ РАЗБРА ЛИ,ЧЕ КАТО ВОЛА РИЕ ВСИЧКО ПАДА ВЪРХО НЕГО.ТЪП КАСКЕТ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ИзчезниВъшкар

    0 0 Отговор
    Защо непрекъснато ни занимавате с пъпчивия Пинокио!?
  • 27 Гастролиращ

    0 0 Отговор
    Интересна антропология има този човек!Ка кой етнос ми напомня.......!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол