17 Февруари, 2022 14:51 2 488 19

И в НЗОК и НОИ искат по-високи заплати

  • заплати-
  • увеличение-
  • нзок-
  • нои

Искане до правителството

И в НЗОК и НОИ искат по-високи заплати  - 1

Синдикатът на административните служители "Подкрепа" настоява за увеличение на заплатите на работещите в системите на НЗОК и на НОИ. Това се посочва в писмо от синдиката, изпратено до премиера Кирил Петков, до заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова и до председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

В Закона за бюджета на НЗОК за 2022 г. да се заложи увеличение с минимум 10 на сто в перо "разходи за персонал" спрямо 2021 г. за работниците и служителите в системата на НЗОК, а в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. да се заложи увеличение с минимум 15 на сто в перо "разходи за персонал" спрямо 2021 г. за работниците и служителите в системата на НОИ, настояват от синдиката в писмото си.

В Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. да бъдат заложени средства за увеличение на заплатите с 15 на сто за работещите в Агенцията за социално подпомагане, в Агенция по заетостта, в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" и в Агенцията по вписванията, са настояли още от синдиката. Необходимо е и да се предвиди възможността за подпомагане на общините за постигане на увеличение на заплатите и в общинските администрации в размер на минимум 15 на сто. Освен за възнагражденията на работниците и служителите в държавна администрация, следва да се помисли и за увеличаване на средствата за издръжка и за капиталови разходи в тези административни структури, е допълнено още в писмото.

Сериозно внимание трябва да се обърне, според синдиката, за увеличение с поне 40 на сто на стандартите по делегираните от държавата дейности в социалната сфера и услуги - домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, домове за резидентни услуги, дневни центрове за деца, центрове за настаняване от семеен тип и др., както и да се гарантира, че с нарастване на средствата за делегирани дейности, минимум 15 на сто ще бъдат предназначени целево за увеличение на заплащането на служителите в социалните грижи, считано от 1 януари 2022 год.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и аз искам

    29 0 Отговор
    много неща ама нема бате
  • 2 Смех

    28 1 Отговор
    а аз искам да спечеля от тотото.. Някак много нагло специално поне 2/3 могат да бъдат отстранени и всичко да премине към електронни услуги... Това белите държави са го открили преди 20 години
  • 3 Мнение

    37 1 Отговор
    В НОИ работят отвратително - груби, високомерни и мързеливи. Да им намалят заплатите с 15 процента, за да се научат да се държат уважително с хората, които се пенсионират и са се трудили честно за държавата.
  • 4 Помощ 112

    18 3 Отговор
    То правителството пенсии не иска да дава, ДДС на плодове и зеленчуци не иска да намали на вас ще даде. В момента сме всеки да се оправя сам както може.
  • 5 Българка

    32 2 Отговор
    Всички на бюджетната хранилка искат повече пари. Правителството преговаря с искащите (голяма част от тях хрантутници), а не преговаря с тези, които произвеждат БВП и с труда си, който често е в пъти по-ниско заплатен, им плащат заплати, осигуровки. Спрете с исканията и разхищаване на държавната хазна. Тя е предимно на хората от частния сектор, а тях никой не ги пита дали са съгласни
  • 6 Ако

    24 1 Отговор
    Когато на един човек не му харесва работата той напуска и си търси друга. Те искат да се държат лошо с хората и да взимат повече. Еми данъкоплатеца не е доволен от вашата работа и няма.
  • 7 ГЕРБ=БСП=ДПС

    14 3 Отговор
    Да трабва увеличение, но най-вече нй нискити заплати. Шефовете взимат повече отколкото заслужанат, на тях дори трябва са им се намалят заплатите. И най-вече бонусите, в държавния сектор бонусите на всички служители от чистачката до големия шеф трябва да са равни. Разликата трябва да е в заплатите и да е от порядъка 3-5 пъти. 1500 лева обикновенна заплата 5 пъти = 7500 лева шефско заплата. Толкова в момента взимат министрите и депутатите, президента взима над 10 000 лева месечно. Това е безобразие, президента не заслужава толкова висока заплата.
  • 8 Българка

    17 2 Отговор
    Най-важно за управляващите е преавосъдна реформа и промени в енергетиката. И това е спешно! Ако не се намали спекулата от търговците на енергия, не се спре финансиране на Доган, американски Марици и най-вече да се забрани със закон на борсата да търгуват хора, които не произвеждат енергия, няма да се овладее инфлацията. И крадците от магистрали, корупционни схеми да връщат спешно окраденото В криза се намаляват разходите, не се увеличават и се събират всички приходи. Колко милиона/ милиарда са неплатените данъци и осигуровки от Лукойл? Защо НАП, ДАНС не ги търсят и събират?
  • 9 коко

    25 1 Отговор
    СЛЕД ТАЯ КАША С ПЕНСИИТЕ,НЕ УВЕЛИУЧЕНИЕ А СЪКРАЩЕНИЯ ЗА ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ НОИ

    Коментиран от #11

  • 10 идиот

    16 1 Отговор
    само синдиката н ачистачките не е поискал увеличаване н а зплатите
  • 11 Още колко искат тия хрантутници от НОИ?

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "коко":

    Освен заплати( и то много над средната за страната) получават на всеки два месеца и дмс( премия от близо още една тяхна заплата). Два пъти в годината взимат по 350. лв за ДРЕХИ. Че те голи ли ходят , бе?! Директорите им не слизат от служебните коли! 9 часа интернет на аванта. А и още пари за храна получават!!!
    Еее... още какво и колко искат! А иначе нагли , безпардонни и най- лошото- НЕЗНАЕЩИ!!!!!
  • 12 Димитров

    3 13 Отговор
    Индексацията на всички работещи в държавната сфера задължително трябва да покрие официалната инфлация!
    Справедливо е нали?

    Коментиран от #13

  • 13 Българка

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Димитров":

    Не , не е! Частният сектор изнемогва. Малки и микрофирми са пред фалит, а работниците им пред съкращения. Съкращавайте хрантутниците в бюджета и започнете отгоре- надолу
  • 14 Хъхъ

    12 1 Отговор
    Съкращават се на 50% от работещите там и ще получат увеличение …
  • 15 Бай Иван

    6 1 Отговор
    Юруш на маслините
  • 16 Въпрос

    13 1 Отговор
    Защо не протестираха, когато Тиквата беше на власт? 20 години един примат крадеше, но тогава всички мълчаха, защото му се радваха на простащините, които сътворяваше всеки ден. Полицаите първо реформа и тогава пари и заплати. 50 000 са!!! Къде го им това? България е 5 милиона, а и колко пенсионери са на пенсия и заплата. Всички се научиха да рекетират правителството за пари, а какво дават - да не ги питат.
  • 17 безпартиен

    12 1 Отговор
    Като им намалят броя с 30% тогава може и да им увеличат заплатите с 10%!Защо тито един от частния биснес не търси по високи заплати и не стачкува?Защото трябва да работи и да изкарва заплатите и осигуровките на всички тези около 700 хиляди "бюджетници"/държавен или общински/!!!
  • 18 Възмутен

    11 0 Отговор
    Хайде, стига с този НАП! От 2018 г. заплатите им непрекъснато се актуализират и вече са повишени поне със 70-80%.Отделно ДМС.Тяхното увеличение се движи с това на учителите, но просто не се афишира. Не съм фен на полицаите, но не може непрекъснато да се увеличават заплатите на едни и същи държавни служители а на други да не се актуализират! 60-70 нови ел.услуги в НАП, а съкращения...йок!
  • 19 ха ха

    4 0 Отговор
    при краденето ред нема , всички искат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове