21 Февруари, 2022 09:52 1 441 40

Калфин: Всички губят от военен конфликт Русия – Украйна

  • ивайло калфин-
  • военен конфликт-
  • санкции

По думите му така Русия ще загуби пазарите си в Европа и ще спечели НАТО на границите си

Калфин: Всички губят от военен конфликт Русия – Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

„Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия – Украйна“, каза пред бТВ Ивайло Калфин.

По думите му така Русия ще загуби пазарите си в Европа и ще спечели НАТО на границите си, защото Украйна ще бъде приета много бързо в Алианса. „Ембаргото над Русия може да донесе много тежки икономически щети“, допълва Калфин.

„Аз не очаквам директна инвазия в Русия, този конфликт сигурно ще се затвори в източните провинции. На този етап ползите на Русия от война са много по-малки от загубите“, смята Калфин.

Една от санкциите може да бъде загуба на газовия пазар в Европа, което ще бъде много тежък икономически удар. При налагане на подобни санкции Европа ще бъде принудена да търси други доставки на газ. Друга евентуална санкция би била изключване на Русия от платежните системи.

„Аз не очаквам широкомащабна война. Не виждам интереса, силите и как може да се случи. Застрашени са двете провинции и не вярвам, че ще има по-широки действия“, допълни още Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    25 31 Отговор
    Всички не! САЩ печелят! Това е целта им! Слаба Европа, слаба Русия, а империята на злото ще печели от това!

    Коментиран от #3, #8, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гаглей

    5 45 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Тя Русия и без това е слаба.

    Коментиран от #35

  • 4 ЕСССР

    25 25 Отговор
    Губят ЕС и Русия, но САЩ печелят. Европейците да се осъзнаят и да не позволяват империята на злото ФАЩ да ги въвлича във война.
  • 5 !!!?

    5 46 Отговор
    Путин ще свърши като Кадафи ! Младите руснаци не могат да го понасят и при първия "Груз-200" ще го натикат във втория "Груз-163 см." !!!?
  • 6 Колко бързо

    11 24 Отговор
    Колко бързо "защото Украйна ще бъде приета много бързо в Алианса."? По-бързо ли, от това Украйна да бъде част от Русия?
    Но за едно автора е прав - и в двата случая НАТО ще е на границата на Русия.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ах ах

    14 19 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Бих подкрепил вашето мнение, само ако се стигне до ограничен военен конфликт.
    Но аз лично, си мисля, че при такова ограничение ЕС не би изгубила много.
    При задълбочаване на ситуацията, САЩ ще им се наложи да изпитат работоспособността на ядрения арсенал на Русия на свой гръб. Може руснаците да блафират, може и да не блафират - но резултата ще е видим не някъде другаде а на територията на САЩ!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 МЛЪК БЕ МОШЕННИК !

    5 4 Отговор
    БОКЛУК ЧАРВЕН
  • 11 НЕКОЙ НЕ ТЕ ПИТА ТЕБЕ БЕ ,

    10 1 Отговор
    КРАДЕЦ !
  • 12 ТЪЙ ЛИ

    44 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    ГУБИТЕ ВИЕ БЪЛГАРЯТА И НАТОТО ВИ ПРИ ЕДИН УДАР РУСИЯ ОТБИВА РАКЕТКИТЕ НА САЩ ЗАЩОТО ИМА ХИПЕРЗВУК И Ц500 КОЕТО СВАЛЯ ВСИЧКО КОЕТО ЛЕТИ ТЕРИТОРИЯТА Е ПО ГОЛЯМА ОТ НА САЩ А ПО САЩ БИЯТ ЕДНОВРЕМЕННО КИТАЙ СЕВЕРНА КОРЕЯ ПАЛЕСТИНА ИНДИЯ И РУСИЯ Я СЕ СЪБУДЕТЕ НАТОВЦИ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е РЕШЕНО ВИЕ ОЩЕ ХОДИТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЙКИТЕ И РАЗПРАВЯТЕ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ НАТО СЕ ИЗТЕГЛЯ ОТ БЪЛГАРИЯ СТАДНИ!ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ?ФАШИСТИТЕ КЪДЕ ЩЕ СЕ КРИЯТ НЕ ЗНАМ!
  • 13 моля моля

    35 0 Отговор
    Удивително е късогледството на САЩ и пуделчетата от Брюксел.
    Насила натикаха Русия в орбитата на Китай. Русия и Китай в момента са в стратегически съюз, подкрепен икономически с колосоалните договори за природен газ и нефт. Китай гарантира на Русия сумите от ЕС. Китай в момента е пазар за руското селско стопанство. В момента Русия изнася повече селкостопански продукти отколкото оръжие. Санкциите срещу Русия, ще ударят Суифт и петродолара, както и 60 милиарда евро кредити към руски държавни банки. Руските олигарси ще се преместят на по-надеждни места... Пазарите на Русия се затварят окончателно за продукти на ЕС. А такива глупаци като нас остават и без газ, защото за 15 години успяхме да построим само един газопровод - за транзит на Газпром.


    Повръща ми се от недекватниците в САЩ и Брюксел.
  • 14 Конфликт Русия Украйна няма

    26 0 Отговор
    Това е истината за бавно развиващи се!!!
    „Проблема е в разширяването на НАТО и базите му на изток, а не Украйна! Украйна е точка на невъзврата от която Русия не иска да отстъпва повече. Украйна не е ядрото на проблема! Така само изглежда или умишлено се измества фокуса върху нея. Замазват истинският голям шах даден на НАТО, отнасящ се издалеко към САЩ. Истерия е войната в Украйна! Може би разбират в САЩ, но си правят оглушки за да запазят сегашното положение и влияние! Това също е възможно да се правят на неразбрали. Хегемона иска да доминира!“

    Коментиран от #15

  • 15 ХЕАМОН МЕГАМОН

    24 0 Отговор

    До коментар #14 от "Конфликт Русия Украйна няма":

    УТИДИ У РЯКАТА БЪЛГАРИЯ ВСЕ С ФАШИСТИТЕ И ВСЕ ГУБИ,БАБА ВАНГА КАЗА БЪЛГАРИНЪТ ЩЕ ЯДЕ И ПИЕ ХАРНО НО САМО С РУСИЯ ДРУОТО СА ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!
  • 16 производител на оръжие

    6 1 Отговор
    някои не споделяме това виждане.

    Коментиран от #20

  • 17 А50

    10 0 Отговор
    Зааа печели алиби за рухналата им система.Путин ще е лошия а не глобалистите които умишлено водят света към катастрофа
  • 18 Павел пенев

    11 1 Отговор
    И това еврейско агентче се обади най сетне. Той е от групата на С...гей Станишев.
  • 19 ne e taka

    9 0 Отговор
    Ами не е така! Има един пичеливш и Той е ... ... ... ЩАС! Какво по брилянтно от това глупавите европейци да се изтребят икономически и ментално, че и снаряди да хвърчат, че и бежанци да побегнат. ЩАСтие за ЩАС.
  • 20 Феликс Дж

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "производител на оръжие":

    Прекратявам отпускът на Баширов и Петров. Изпращам ги в братска България за Гебрев. Понеже онези преди това бяха аматьори.
  • 21 България

    5 6 Отговор
    губи от такива потомци червени , с позорни биографии и с 99 привилегии в соца като деца на "борци против капитализма" , вършили неописуем мерзост ! Днес пак с привилегии на яка хранилка при "лошите" !
  • 22 птнвр

    8 0 Отговор
    Не всички губят. ФАЩ печели.
  • 23 истината

    5 0 Отговор
    От конфликта печелят производителите на оръжие. Кои са най-големите производители на оръжие в света? Ей те ПЕЧЕЛЯТ! Те имат интерес от военни конфликти, за да имат основание да произвеждат повече и повече оръжие, да имат основание за военни съюзи.
  • 24 Българин

    7 0 Отговор
    „Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия – Украйна“

    Ивайло, Ивайло обаче господарите ти ще спечелят най-малкото защото ще си осигурят пазар за скъпия втечнен газ - за това натискат за война в Украйна и заради такива като теб за които интересите на България са след тези на господарите ти българския народ ще обеднее още повече. Но какво ви интересува това - важното е да сте на власт и да си прибирате грантовете от "Америка за България".

    Защо ли господарите ти купуват дизел от "лошата" Русия а ти трябва да спазваш санкции наложени от тях - до кога ще ни управляват продажници.
  • 25 Един Българин

    13 0 Отговор
    Не Калфин!
    Ти си изпълнител на поръчки. Гласиш отговорите си според възложителят.
    Аз лично уважавам хората със собствено мнение.
    От война в Украйна печели единствено страната, която само тя си е позволила в този свят да използва атомни бомби за да унищожава цели, мирни градове за убийство на жени, деца, старци...
    Тази страна, която ни е колонизирала и източва нашите мизерни финансови възможности с:
    -ТЕЦ-ове, които са на държавна помощ дори и когато не работят;
    -Използват бедна България да финансира военен завод в САЩ за стари изтребители проектирани преди 60 години и спрени от производство от Пентагона, като негодни за употреба при съвременни бойни действия;
    - Използват ни за донор в имперските си войни по фалшиви поводи и ни връщат 13 войника в ковчези и 80 осакатени от една напълно безсмислена война за нас в Ирак.
    Ти наруши и узакони договора между Държавата и работещите хора, като зароби 2 милиона пенсионери и ги постави под нивото на бедност в най бедната държава за винаги!
    Едно време достойните Българи са се здрависвали с думите: "ИМАМ ЧЕСТ!"
    Ти не си от тях...

    Коментиран от #28, #32, #37

  • 26 Да бе , да. ! 😜

    4 0 Отговор
    Що се прави на луд. ? Вашингтон печели и газов пазар за скъпия си втечнен газ , и напрежение между руси и украинци , което ще трае с десетилетия .
  • 27 Аламинут

    2 0 Отговор
    Мюрето изпълзя.Тоя и оня
    главашия нейков, претоплят торфа,
    белким получат нефт.
    Хигиената, Санчо,хигиената ще
    те доближи до Дулсинея.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Респект

    0 4 Отговор
    Калфин очаква че има рационално мислене насреща си..едвали е точно така..справка "документа" рябков..света трябва да е готов да се сблъска с умопомрачен диктатор готов на всичко за да оцелее..отговорноста е най-вече на самите руснаци
  • 30 оня

    2 0 Отговор
    Калфа, я по добре се скрий:))
  • 31 оня с коня

    4 1 Отговор
    Според Мъдреца Калфин при един Конфликт Всички губели.А е казано:"Когато губиш Нещо,не знаеш пък какво Печелиш"!Да,ама Русия много добре знае какво ще спечели ако нападне и то определено е много повече от Загубата:1/ще спечели тая Огромна Украинска територия с Несметни Подземни богатства.2/Украйна е Житницата на Европа,която Житница ще бъде Добавена към Руската.3/Украински Ракети и Такива предоставени от запада няма да бъдат базирани на сегашната Украино-Руска Граница и представляващи непосредствена Опасност за Големите Руски градове и Инфраструктора поради непосредствената си близост ,а Руски Ракети ще бъдат базирани на сегашната Украино-Полска граница,т.е. Украйна от БУФЕР на Запада,ще се превърне в БУФЕР на Русия спрямо НАТО.Колкото до Западните Санкции- да ,ще ударят Русия,ама всичко е "Ден до пладне" и ще бъдат изтърпяни от Руския Мужик- той е свикнал на всякаква Мизерия.И така:"Хотят ли Руские Война"?...Глупав въпрос със очевиден отговор.
  • 32 Още един неграмотен

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Един Българин":

    Ти болен ли си в света в момента летят поне 20 000 изтребителя ф 16..вие русофилиите наистина сте тъпо племе
  • 33 Панчо

    5 0 Отговор
    Само САЩ.печелят! Но този охлюв няма смелостта да го каже!
  • 34 майстор

    2 0 Отговор
    Така и не стигна до калфа,чирак си остана.Обикновен продажник

    Коментиран от #36

  • 35 слаба е,ама точи голем апетит

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гаглей":

    мухахаааа
  • 36 А стиии бе!

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "майстор":

    Момчето един маднат изкара в Бруссел,върна се и служба си намери.Служба платена!А го чакаха да продава вестници.Поне така му предричаха на катъра.Тва е майна-на днешно време с политика да се занимаваш,та не само себе си,а и цялата рода че уредиш.
  • 37 Пак съ залафи артък моабети

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Един Българин":

    Използваха атомните бомби,понеже с Япония трудно се справяха,а тогава Япония не бе във война със Съвет.Рус и а,а,а, да залитнат в един съюз срещу Алианса при едно недоразумение евентуално по Средната Европа.Даже след първата бомба японският посланик ходил при Сталин на договорки.Ефовете кво са ти криви?Че били по 150 млн.,а Тайван купил по 130 млн.парчето,но Тайван купува цели ескадрили.Не чете ли скоро как финланците купили цели 64 Ефа и не 16,а 35.Ти колко си купил?Тецовете-същия пениз.Що го пуснахте Симо Борисов да подписва за Козлодуй?Па да не бехте изобщо влизали в Е-сето,а?
  • 38 Сивия

    2 0 Отговор
    Китайците забраниха на русия да воюва с Украйна ! Сега ще търсят някакъв начин обновеният да се измъкне
    без много да го ритат в русия неговите хора /за Запада той вече е минало/.
  • 39 България определено ще загуби.

    2 0 Отговор
    Редно е тези, които подстрекават украинците също да загубят. Започнат ли бойни действия, това ще е трета световна война, защото преразпределението на сферите на влияние е в ход.
    Дано Господ ги вразуми!
  • 40 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    "УВАЖАУМИ " КАЛФОН --- АКО ИМАШ СЕСТРА -МАЛКА -МАЛКА ... И ТЯ СЕ ОПИТВА ДА СКОЧИ ВЪВ ВАРНИЦАТА / ИЛИ В ТОАЛЕТНАТА НА ДВОРА / -ТИ КАКВО БИ НАПРАВИЛ ДА Я СПРЕШ И ПРЕВЪЗПИТАШ !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове