21 Февруари, 2022 14:00 2 616 11

Иван Ченчев: Спря се вече порочната практика с ПМС-тата, с джипката и всичко останало

  • иван ченчев-
  • бюджет

Във връзка с нарастващата агресия сред децата Ченчев заяви, че в България всяко едно звено поотделно знае за какво става дума и взима абсолютно адекватни мерки

Иван Ченчев: Спря се вече порочната практика с ПМС-тата, с джипката и всичко останало - 1
Снимка: БГНЕС

„Физкултурните проблеми са един от проблемите, който си стои, въпреки приказките на предишното управление, въпреки изсипаните милиони там. Много от българските училища не разполагат с физкултурни салони. За радост, има много пари, които са отпуснати в бюджета за 2022 г., който е много социален. Освен това той е много целево насочен бюджет.“

Това заяви Иван Ченчев, заместник-председател на парламентарната група на “БСП за България“ и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, в ефира на България он еър.

Той отчете като положителна практика, че вече всички пари в българския бюджет, който е около 63 млрд. лв., минават през парламента и през очите на хората. „Спря се вече порочната практика с ПМС-тата, с джипката и всичко останало“, допълни социалистът.

„В новия бюджет има 15 млн., които са предвидени за строеж на спортни обекти и физкултурни салони. Бюджетът за спорт за тази година е вдигнат с 26%, като от 97 млн. миналата година, сега ще бъдат 125 млн. Освен тях има едни 100 млн., насочени в образованието, като вътре във тях се включват и средства за извънкласни дейности и спорт“, обясни председателят на спортната комисия в предаването “България сутрин“.

Той допълни, че всичко това говори за един насочен бюджет по проблемите в спорта.

Във връзка с нарастващата агресия сред децата Ченчев заяви, че в България всяко едно звено поотделно знае за какво става дума и взима абсолютно адекватни мерки, и посочи къде проблемът: „Свиках извънредно заседание на спортната комисия точно по този проблем и поканих съответните институции и се оказа, че всяка една поотделно прилага мерки, но нямат координация. Разбрахме се те да изпратят предложенията и програмите си към Комисията.“ Той уточни, че предложенията вече се обобщават и ще бъде изпратен доклад на спортното и образователното министерство, в който ще има конкретни предложения.

По думите му превенцията е най-важна, а спортът е едно от нещата, които тотално могат да извадят едно дете от състояние на насилие и емоционална зависимост.
„Комисията направихме среща с директорите на всички спортни училища в България, за да чуем проблемите и там. Оказа се, че такова нещо май не беше правено досега. Статистиката сочи следното - има 6 държавни спортни училища в България и 19 общински, това са спортните училища в страната“, каза още Иван Ченчев. Той даде пример с град Бургас, където няма сграда за спортно училище, а то се помещава в общежитие.

В студиото социалистът изнесе следните факти, които сочат тревожна статистика: „На телефона за насилие над деца има над 35 000 обаждания. 719 случая има на физическо и психическо насилие. Повечето от обажданията са от момчета.“

На финала Иван Ченчев изрази надежда, че има заинтересованост от страна на институциите в тази сфера.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4555

    15 11 Отговор
    Пореден лъжец от кохортата на Киро простото(тъпото) и Румен парцала.
  • 2 момичета

    4 5 Отговор
    се бият заради секс с възрастни мъже а защото им е малко спорта
  • 3 Гербер

    4 13 Отговор
    Еееех така ми липсва Баце пред джипката, който всеки ден ни даваше увереност в светлото бъдеще.

    Коментиран от #5

  • 4 По добре

    8 5 Отговор
    Щеше е да спрете галопиращата инфлация и обедняването на народа.Тези захаросани приказки ,няма да ми напълнят хладилника.
  • 5 Ами ,като

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гербер":

    Вляза в магазина и видя цените ,наистина ми липсва. Че сега не мога да си позволя и половината от преди.Заплати и пенсии същите а цените до небесата.

    Коментиран от #7

  • 6 Диана

    2 8 Отговор
    Този човек нормален ли е? Винаги е имало уроци по физическо възпитание, което не значи, че е имало такава агресия сред децата, винаги е имало открит бюджет, което не значи, че с това ще се постигне нещо по въпросите с агресията на децата...Децата са копие на възрастните - БСП изсипаха и продължават да изливат върху главите ни толкова много агресия и се чудят защо децата били агресивни...Децат сега ще ги подкупват с нови салони, с нови уреди /сигурно от втора ръка донесени от някъде по света!/ - не могат да ги подкупват с пари, значи..Глей ти ква работа! Голем проблем, значи...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! - това е решението..Както и поставяне долна и горна граница за доходи или поне спазване на някаква пропорция - не може едните да летят нагоре, другите надолу! Не става въпрос за печалби в бизнеса, а за лични доходи, което са две различни неща! Печалбите в бизнеса трябва да се усвояват в бизнеса /може и за повишение заплатите на работниците, премиални също/, а не да се прехвърлят по лични сметки и да се усвояват по карибите или плажовете..БСП не знаят какво значи гладно дете, какво значи необгледано дете защото мама и тати работят по цял ден да платят сметките..БСП не могат да управляват страната - това не са политици!

    Коментиран от #9

  • 7 Тоя па

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ами ,като":

    Ако беше на власт кумирът ти, цените пак щяха да са високи, но и пари в бюджета нямаше да има, защото щяха да са ги окрали властимащите. Така, че не се натъжавай толкова. Колкото и да е гадно сега, не е по-гадно отколкото можеше да бъде.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Ти па да

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя па":

    Не си врачка бе каУн. Откъде си сигурен, че цените щяха да са такива.Аман от червенушковци.
  • 9 Тая па

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диана":

    Не си спирай хапчетата, че почва да ти личи.
  • 10 Голям си веселяк

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Тоя па":

    Ами тия завариха ,пълна хазна и всичко профукаха за отрицателно време. Че и това не им стигна ами изтеглих и изхарчиха още девет милиарда за девет дена.И сега пак нямат пари.Юли месец ще правим нов бюджет. Боко е като ангел небесен пред тях.Заплати и пенсии същите както при ГЕРБ а цените двойни и тройни. Да ти имам глупавите разсъждения.
  • 11 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    1 0 Отговор
    КОГА ТОВА ЩЕ СПРЕ, ДРУГАРЮ ЧЕНЧЕВ ?????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове