Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 16:10 2 296 27

Проф. Витанов: Пречупихме посред зима тренда на растеж на новите случаи

  • проф. николай витанов-
  • омикрон-
  • зараза

Докато "Хари Селдън" е стабилен, няма да има вторичен пик. Дръжте го стабилен и натрапникът Омикрон няма да пробие защитата

Проф. Витанов: Пречупихме посред зима тренда на растеж на новите случаи - 1

Математикът проф. Николай Витанов публикува в профила си във Фейсбук кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 21 февруари 2022.

"Трендът на нарастване на заетостта на леглата - пречупен посред зима. Очаква се спадът да продължи", пише проф. Витанов.

Ето какво още прогнозира той:

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.93. Обхватът на заразата се свива. Посред зима.

2. Основни характеристики на сценария "Хари Селдън" (известен ви от много отдавна) - зададената траектория на социалната система е да няма суперпожар, да няма препълнени болници, да няма тотален локдаун. Дали системата върви по тази траектория, виждате сами с очите си.

3. Пречупване на тренда на растеж на регистрираните нови случаи на ден - пречупен в прогнозирания срок. Базовото репродуктивно число днес е 0.93. "Хари Селдън" работи успешно. Компенсира до известна степен липсата на ваксинация.

4. Състоянието на нещата в болниците - системата върви по зададената траектория: няма препълнени болници. "Хари Селдън" работи. Трендът на нарастване на заетостта на леглата - пречупен посред зима. Очаква се спадът да продължи. "Хари Селдън" ви показва, че при добро планиране и добра организация, българската здравна система може да се справи, дори състоянието и да не е цветущо.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на социалната система: да мине през вълната без налагане на тотален локдаун. Системата се движи по зададената траектория. "Хари Селдън" работи. Трендовете се пречупват според прогнозите. Виждате, че мерките полека се отменят. Регионите започнаха един по един да излизат от червената зона. Дръжте "Хари Селдън" стабилен. И зеленият сертификат ще падне. Това е толкоз просто и логично.

6. Смъртността - и тук "Хари Селдън" ще оправи набърканите каши. Следва пречупване на тренда на високата смъртност.
В края на тази седмица. "Хари Селдън" компенсира до известна степен действията на инатестата част от народа, която разнася вируса и заразява възрастните хора, които пък измират неваксинирани. Помним - "Хари Селдън" може да компенсира, но не може да се справи с безгранична тъпотия. Нищо не може да се справи с безгранична тъпотия. Пиша пак - гледайте - "Хари Селдън" ще ви извади от спиралата на високата смъртност. "Хари Селдън" ще доведе до отмяна на зеления сертификат. Оттам нататък се оправяйте - причините за високата смъртност не са от началото на януари, когато бе задействан "Хари Селдън". Те са много по-дълбоки и много по-отдавна.

7. Накрая - системата върви по предварително обявения ви сценарий "Хари Селдън". Следователно се справяме.
Докато "Хари Селдън" е стабилен, няма да има вторичен пик. Дръжте го стабилен и натрапникът Омикрон няма да пробие защитата.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля, завършва професорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комон Сенс

    37 2 Отговор
    Вместо да си приписваш някакви заслуги, бъди мъж и го кажи ясно: Прогнозите ми не се осъществиха, пак!
    Виж моите се оказаха брутално точни. Но както и да е...
  • 2 витанчи ше полудея

    31 1 Отговор
    покрай твойте брътвежи, успокой са, пенсионирай са иди на село и така...
  • 3 др Гей Билтс

    39 1 Отговор
    Не бре пияндур, просто от САЩ казаха да не морят повече пенсионери из болниците. Сега почва голямото замитане на следи на родната бяла мафия.

    Коментиран от #15

  • 4 честен ционист

    18 0 Отговор
    Ковид свършва. Добре оттренираха БГ болниците, сега е време да настаняват за лечение укропчици.
  • 5 Дедо ви

    29 1 Отговор
    Махнете го тоя досадник! Само дразни хората с глупостите си. Да вземе един басейн и да го пълни с 2 тръби, а да го изпразва през 3. Да види и засече за колко време ще се напълни и после ще се изпразни. Това е работа за математик като него, а не да се изказва по вирусология и заразни болести от които нищо не разбира. Стана за смях вече и на децата от първи клас с глупавите си изказвания.
  • 6 УСА боклук

    16 1 Отговор
    Държа го проф. Витанов. За сега го държа прав все още.
  • 7 Лост

    24 1 Отговор
    Витанов не ни занимавай с тези седем точки. Отивай да си учиш уроците, че Б. Гейтс каза, че е подготвил нов по заразен вирус. И трябвало да се действа като в Австралия.
  • 8 геноцид

    18 0 Отговор
    Витанов - Ръсим сол на жълтите павета против крокодили , ако не съм аз ще пламне парламента от тях " :))))
  • 9 Гаглей

    20 0 Отговор
    2 години изобщо не му обръщай внимание на този. Даже не съм му чел изказванията, а ма май верно нещо му има
  • 10 SH BG

    18 0 Отговор
    Изтече ти времето "математиче"...!!!

    В Карлуково или на 4-ти км... - по избор...!!!

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 на тоя

    15 0 Отговор
    гнусния къде ще му търсите място като свърши пандемията, да го направим посланник някаде предлагам аз
  • 13 Провинция

    24 0 Отговор
    Пречупихме ги, да, Витанов. И без масова ваксинация ги пречупихме. Интересно, как стана това, като се има предвид, че ушите ни проглушихте да се ваксинираме ?
  • 14 Бycтер

    20 0 Отговор
    Браво! Сега остава само Витaнoв на ycпее да пречупи дeбилнocтта си и манията си за внимание и слава.
  • 15 Мисъл

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    Няма да успеят да ги заметат, толкова много хора са замесени и толкова много случай на смърт има, че не са в състояние да ги заметат, така, че да не ги разкрият. А и има имейли, куроспонденция, сигурно и някой друг запис има, истината винаги изляа
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор
    Простттфесоре папиломени...Днес са 12% новите случаи ,най нисък процент от маса време ...вчера числото бе 0,88,а днес е 0,93....дай да хвърляме боб.аа..Аз казвам тази Нощ Русия тръгва и бегайй към селата във велико Търново.......
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 sss

    5 0 Отговор
    На тоз пак не му излезнаха фаталистичните сметки :)
  • 19 Гост

    9 0 Отговор
    Тоя е "умен" точно толкова, колкото и "красив"! Да ходи да си лекува папиломите със заработното за нищоправене и да не се излага повече по фасебука!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Професоре

    3 3 Отговор
    Не ги слушай ,тия пият БЕЛИНА... От лумпен надолу са
  • 22 Сивата котка

    7 0 Отговор
    Тоа не трябва ли да бъде подведен под отговорност, дори осъден, че веднъж се изцепи в национален ефир като каза, че през февруари ще стигнем 70 000 заразени на ден? Нещо, което не се случи и не ще се случи, поне до появата на нов вирус?
  • 23 хмм

    4 0 Отговор
    Витанов, ти си пионка на Глобалистката шайка и казваш това което ти казват. Пандемията е пландемия.
  • 24 Минчо

    3 0 Отговор
    Кво си пречупил ве, пе.....С ?!!!
  • 25 Пловдив 1912

    3 0 Отговор
    Много пъти съм си задавал въпроса , дали лудите усещат , че имат съчма в главата .....явно не ...
  • 26 некой си

    2 0 Отговор
    ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМЕ НА ОРАКУЛИ КАТО ТЕБ, ИНАЧЕ ТИЯ С БУСТЕРА СЯ ПАК ДА СЕ ДУПЯТ,И ПО СПОКОЙНО ЧЕ ДОСТА ТРОМБИ ГИ ЧАКАТ АМА ЩЕ ИМАТ ЗЕЛЕН БИЛЕТ ТВА Е ВАЖНОТО
  • 27 Тоа г-н Мухъл

    1 0 Отговор
    Скоро след празниците по нова година твърдеше,че по средата на февруари щяло да има пик от по 100 000 нови болни на ден!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове