22 Февруари, 2022 15:48 3 246 30

Петков пред синдикати на МВР: Не целим спестявания, а реформи

  • кирил петков-
  • синдикати-
  • мвр

Премиерът пое ангажимент в работата по реформата да участват активно и синдикалните организации

Петков пред синдикати на МВР: Не целим спестявания, а реформи - 1
Снимка: Пресцентър

Пореден кръг разговори на министър-председателя с представители на синдикални организации в системата на МВР. Поводът – исканията на синдикалните структури за по-големи бюджети. Позицията на министър-председателят е, че системата се нуждае от реформа. Тя трябва да гарантира, че осигурените средства ще отиват за служителите, които най-много заслужават.

Така ще бъде спрян течът в системата и ще има възможност за увеличение на заплатите. Премиерът пое ангажимент в работата по реформата да участват активно и синдикалните организации. А в диалога от страна на правителството ще се включат заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто Кирчо

    38 3 Отговор
    В Германия, полицаите са 192 на 100 000 души. В територията са 620 на 100 000 души. Какво ще кажеш?

    Коментиран от #10, #30

  • 2 Последния Софиянец

    30 4 Отговор
    В неделя полицаите протестираха под колоните на Министерския съвет за пари, а утре ще ни бият пак там за същите пари.

    Коментиран от #14, #16

  • 3 Фалшива клетвена декларация

    16 3 Отговор
    Да те реформират у районното, тебе. :)
  • 4 Българка

    37 4 Отговор
    Защо никой не пита работещите в частния сектор дали са съглани да плащаме за издръжката на калинки, чантаджии и дори откровени мутри? Да се съкратят поне 30-40% от работещите в бюджетната сфера и да се започне от горе надолу. Даже в сегашния бюджет са предвидени прекалено много пари за нишо непроизвеждащите от бюджетната сфера.

    Коментиран от #21

  • 5 хах

    28 8 Отговор
    Какво им се обясняваш на рези изнудвачи?! Да напускат,като не им харесва!
  • 6 "Протестиращите",

    24 4 Отговор
    всички до един на ФП ,тестове за интелигентност и стрелби!

    Коментиран от #17

  • 7 кир Ливанчо

    13 0 Отговор
    Ако за теч става въпрос, имам познат водопроводчик.
  • 8 Че требе Кире

    17 2 Отговор
    да клекне. Все пак навсякъде в европа ченгетата пазят режимите от народната любов.
  • 9 Без

    20 3 Отговор
    изключително належащи реформи , темата за още пари не е изобщо дори тема за дискусия ! А исканите 20 % съвсем !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дамаджони уокър

    11 1 Отговор
    А бе.Кирчо как ще определиш кой от тях заслужава?Сигурно този който бие най-добре?
  • 12 Кико Кокорчев

    17 1 Отговор
    Киче, ами твоя побратим Дамаджанов коли и беси вече година почти - що не тресна една реформа досега, даже и дума не отваря по темата. А пък ти грендер мен обеща 30% съкращение на администрация?
  • 13 Последния Софиянец

    7 0 Отговор
    Руандеца, млъкни бе недоразумение.
  • 14 Дъ бест

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти си си за бой
  • 15 Само не разбрах

    9 2 Отговор
    вас политиците кой ще ви оценява за да разберем кой си е заслужил заплатата.Херо ли????
  • 16 Айде и ти сега

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Споко бе паразит - Кики нали има табела "Не ме е страх"

    Коментиран от #20

  • 17 Детектор

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от ""Протестиращите",":

    На детектор на лъжата на всеки 6 месеца с един въпрос - имат ли нерегламентирани контакти със съмнителни типове като охранителни фирми, разпространители на дрога, проституция, организирани престъпни групи и др
    и т.н. Провалят ли се - вън от системата.
  • 18 безпартиен

    20 8 Отговор
    Съкращаване на пенсионерите/заедно с щатните бройки/!!Премахване на излишни персонал и сгради/почивни станции,вили/!Премахване регистрациите на МПС от КАТ!Премахване на пожарната от МВР!И това е само за първата година.Следващата съкращаване на щатния състав с още 30%!!1
  • 19 Европа

    16 4 Отговор
    Закривай милицията и на ново! Конкурс, но с външни експерти.
    Пожарна, гражданска, ... извън репресивното министерство...
    60 000 хрантутника на държавната хранилка! Няма такава държава! Привилегии, ранно пенсиониране, и после в борческите групировки, да пазят мафиотите....
  • 20 Уточнение

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Айде и ти сега":

    ТЪПАНАР
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Никой

    10 6 Отговор
    90% не заслужават да бъдат първа категория, в Европа могат да се пенсионират по рано но със намалена пенсия. Такива космически привилегии няма никъде, но имат хора и лобита и натискат здраво. Дано Кирчо и Асен устоят те са първите които имат топки.

    Коментиран от #29

  • 23 Мери

    10 0 Отговор
    Реформите независят от полицаите, а от вас, управляващите.
  • 24 Гай Турий

    7 2 Отговор
    Нито стотинка повече за МВР. Първо това брадясало и обрасло от динозаври министерство да се реформира генерално. Да се изчисти от всички отрепки, които дерибействат като началници в РПУ и областни служби, от началник отдел нагоре вън, началници на групи, пенсиите и съветниците в самото министерство да се изчистят, всички пенсионирани писарушки от помощни служби шут в опашката. Кратикрачолите и фустите от МВР аут! От спестеното да си вдигат заплатите и си купуват техника. Нова структура без дублираен, нови задачи за работа за хората, нова методика за оценка. Повече униформени на терен, но не на сянка и в сокаците, а да обикалят кварталите и населените места и да знаят кой къде пуши и какво, кой краде и лъже, кой не работи и от какво живее, кой и откъде има пари за жипки, лимузини, кой къде работи и къде си вади работата, тишина по кварталите, пираткаджиите в кауша и шамари до забрава да го правят... КАТ на участъците, където джигитите си мерят скоростите, който се крие зад ъгълче, на сянка, в сокаци - наказния и уволнениия.

    Коментиран от #25

  • 25 Жертва на престъпници

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гай Турий":

    Точно казано, прати го на Кирил Петков в отворено писмо !
  • 26 Само не разбрах едно

    6 0 Отговор
    Бюджетът за МВР казаха, че е по голям, но не разбрах как преди се купуваха лодки струващи реално 100 хил., а се даваха по милион, как патрулките за МВР се вземат за 60000 при положение, че струват около 30000, как на патрулка на повече от 10 г. струваща реално около 4-5 хил. се монтират камери за около 9000, как се купуват принтери за по 20 милиона и едни и същи фирми пишат софтуера, как се купува униформа в хил. бройки за по 800 лева броя и как въпреки новата власт, която е прозрачна и спря корупцията и дава повече, пак няма пари за увеличаване на заплати? Е как така бюджета по голям, корупция няма и пари пак няма Къде отиде тогава разликата в по ниските и реални цени на техниката и оборудването? Ще махаме служители, къде заслужено, къде не, но май май всичкото друго ще си е по старо му и пари няма за заплати, защото полицията не произвежда реален продукт и трябва отново да се направи реформа на реформата и така вече над 30 години реформиране и пари все си НЯМА. Принизихте полицая да работи по всичко, да е отговорен за всичко и да получава пари като продавач в магазин, пък после недоволни как той все не работил, не бил всеотдаен и бил корумпиран хрантутник. Еми като искате специалисти и професионалисти вдигнете нивото на заплащане и обучение и направете реподбор. Ама тогава без на този татко му е от БСП, на онзи чичо му е от ГЕРБ, а тази е любовница на онзи от ДПС, за този пък един тежък бизнесмен се обади, а на този брат му е прокурор, този пък ще даде

    Коментиран от #27

  • 27 Само не разбрах едно

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Само не разбрах едно":

    ...този пък ще даде 10000 да го назначим, защото на думи за пред хората реформи, а на дела пак наши и ваши пък видете ли те не били продуктивни. Хора мислете преди да плюете кои партии са в коалицията и кои от тях кадруват в МВР дълги години и мислите ли че ще си изгонят кадрите, за да дойдат по добри?
  • 28 Гражданска подкрепа огнеборец и граничар

    4 2 Отговор
    Реформа направете лесно само като премахнете на Бойко измислените глупости и ПСЕВДОреформа- шофьори/ сержанти и секретарки сержанти получават повече отколкото хора на терен. За целта - да важи параграф 86 в МВР. Да работят вс. по ЗМВР и КТ както си беше без ЗДСл. /По този закон влязоха вятърничави кухи лейки и де що има връзкари/. Да няма ръководен кадър в МВР на двойна хранилка с пенсия и заплата от министъра до началник група вкл. Г-да министри да се разберете с тия в Академията - защо бълват студенти като нямат реализация в МВР. Само харчат пари от бюджета - защо си губят времето и харчат парите на данъкоплатеца. И не на последно място - прекатегоризация на труда. Има риск в професията но на бюрото ГОЛЯМ РИСК И СТРЕС НЯМА. И това е видно от действията на тези които продължават да работят чакайки раздаванете на ново вещево доволство-памперси за възрастни. Да се предвиди в разходната част на бюджета и такова перо.
  • 29 Сашо

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Никой":

    Ела бачкай в МВР бе тарикат,щом е с толкова привилегии. Обаче ще виждаш дебелата си жена максимум два пъти в месеца евентуално,а за уикенди на вилата забрави. Екстрите след пенсия ако доживееш.
  • 30 ахмака

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Просто Кирчо":

    По брой полицаи на 100 000 човека ние сме на 12-то място в ЕС. Ако, някой иска да ме опровергае- залагаме и вадим данните от Евростат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове