Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 10:30 3 331 53

МВР синдикатите в готовност, искат 20% увеличение на заплатите

  • мвр-
  • заплати-
  • синдикати

На по-малко в системата няма да се съгласят

МВР синдикатите в готовност, искат 20% увеличение на заплатите - 1
Кадър БНТ

„Вчера се състоя обещана от г-н Кирил Петков среща. Тя беше по-скоро откровена, отколкото резултатна и изключително закъсняла. Резултатът по отношение увеличение на основните заплати е нулев. Хубавото е, че успяхме да постигнем успех по отношение на това да участваме с нашата експертиза и партньорство в евентуална реформа, каквато до момента не усещаме да има“, коментира в "Денят започва" по БНТ Илия Кузманов, заместник-председател на Синдикална федерация на служителите в МВР.

„Първоначалните разговори бяха по отношение на основните заплати. Беше ни съобщено за пореден път, че възможности за тяхното увеличение няма. Не сме много сигурни в това, тъй като се загатна за възможност, в случай че реформата успее. Изключително неприемливо за нас предложение, тъй като ние ангажимент със самата реформа нямаме“, допълни той.

И подчерта, че при нулеви възможности нещата да се развият в положителна посока техният единствен шанс е да протестират.

Според него основните заплати трябва да бъдат увеличени с 20 %. На по-малка цифра не биха се съгласили.

„Само че започваме да правим уточнението, че с изоставането на времето, в което това ще се случи, тези проценти ще нарастват. Служителите на МВР изостават с 15 % в увеличение на основните възнаграждения още от ноември 2020 г. и галопиращата в момента инфлация. Това са нашите основания за 20 % увеличение“, коментира още Кузманов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те ще убият и мене

    16 5 Отговор
    В България се нарушава Европейската Конвенция за Човешките права- Чл.1 Право на живот и Член 2 Забрана за изтезания и унищожаване на личността, Президента и Премиера да излезнат и да кажат защо се ЕКЗЕКУТИРАТ мирни хора чрез СРС техника!?Има доказателства за извършване на Геноцид в Република България от МВР, ДАНС и милиции близки до Борисов и Гешев! Доказателства - снимки, видео клипове, аудио, свидетели, жертви!Те ще убият и мене- МСГ!Убийци!
  • 2 Бай чекмеджан

    26 5 Отговор
    Дайте им детските и майчинството, децата няма да протестират
  • 3 Последния Софиянец

    32 9 Отговор
    Протестират ,ама след малко пак ще ни бият под колоните за пари само защото искаме нормален живот за нашите семейства!

    Коментиран от #14

  • 4 Бай К.

    45 1 Отговор
    Няма проблеми - на всеки 4 един си тръгва и останалите си делят заплатата му - става ли?

    Коментиран от #34, #45

  • 5 Кирчо анализатора

    49 2 Отговор
    Предлагам 20 процента съкращения и да си разделят заплатите, без друго нямат много работа. Пред блока е пълно с коли на тротоара и в цяла София
  • 6 Стига

    40 6 Отговор
    с тези повече от абсурдни 20 % вече ! Нито е заложено в договорите , нито е нормално през някой друг месец да се искат увеличения ! Ерата на безумията от Банкя свърши вече !
  • 7 хах

    37 11 Отговор
    Изнудвачи!! Като не ви отърва напускайте, търтеи!

    Коментиран от #16

  • 8 3.14К

    32 5 Отговор
    Сега е момента системата на МВР, прокуратура и съд да се разформироват и да се тръгне на чисто. Никакви отстъпки. Който не е съгласен да заминава в Делтагард.
  • 9 Българка

    37 4 Отговор
    Аре у лево! Стига рев и вопли! Увеличение след оптимизация на разходите, отстраняване 30-40% калинки, чантаджии и откровени мутри!
  • 10 pff

    35 8 Отговор
    Да ги махат всичките и да наемат нови. Или даже да не наемат. Тия са не само безоплезни, но активно вредни.
  • 11 нидалпедал

    30 3 Отговор
    като за ви малко 1400 лв, заплата, моля отидете да работите в частния сектор вие да изкарвате пари,а не на готово,там заплатите са по-големи,прав ви път
  • 12 Сто процента им ги увеличете

    29 3 Отговор
    Всеки полицай "рискува" живота си за обществото! Затова всеки полицай който се качи на детектора на лъжата и е чист сто процента увеличение! А да видим дали ще излезе от цялата пасмина 5 човека?
  • 13 Pol

    36 4 Отговор
    Махай се първо ти и после всички хрантутници работещи пенсионери в МВР и тогава за другите може и да има.Макар ,че на фона на заплатите на останалите хора вашите са добри.Другите хора и те ли да извиват ръцете на правителството?Но няма как защото няма синдикат при частника.Пък ако не ви харесват заплатите просто напускайте.Добре сте дошли в реалния трудов частен сектор
    .Вие не вършите нищо и дори осигуровки не плащате,за какво ревете?
  • 14 Като

    13 25 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Искате нормален живот , дръжте се нормално ! В развитите държави , когато някой протестира , всички го подкрепят ! Затова успяват ! А вие - мразите !!! Сега мразите полицаите , но съм ви виждал с каква омраза пишете и за учителите , когато стачкуват , и за лекарите , и т.н. ! Вижда ли ви се нормално , да ви обясняват , че няма да вдигнат ничии доходи , и хоп - депутатите и министрите си увеличиха заплатите ! А за вас нямало , викат ! Ако мислите така , значи сте достойни за английските картофи !!!

    Коментиран от #17, #18

  • 15 пожарникар

    19 4 Отговор
    аз съм супер търтей и до пенсия не мърдам от тук,,и искам повее от колкото ми е акъла,искам пари ве,не искам работа,чувате ли
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 pff

    32 4 Отговор

    До коментар #14 от "Като":

    Мразим защото, когато работещите и продуктивни хора искат повече пари си намират работа където да им ги дават. Безполезните държавни хрантутници просто взимат отпуск, реват 1 седмица и хоп 20% отгоре от МОИТЕ данъци.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Pol

    25 4 Отговор
    А някой т.н.служител като този убавец дали някога ще си покаже фиша за заплата.Надали,защото тогава ще лъсне истината.Заплатите им са доста над тези за които говорят.Ще кажат тайна е и край.Но щом искат от НАШИТЕ пари да покажат реалните си заплати.Иначе могат всичко да искат.И да почват най-после да си плащат осигуровките.Или да напускат.
  • 20 Чуторан

    21 2 Отговор
    Тези наглеци трябва да искат увеличение на заплатите от нас, защото ние - данъкоплатците им ги плащаме, а не от правителството. Ако народът каже, че е доволен от тях, нека им ги увеличат. Референдум! За всичко трябва да се пита нярода, защото става въпрос за нашите пари, а готованците само ги усвояват. Хайде стига вече, че взе много да ни писва от претенциите им. В противен случай да си налягат парцалите, за да не останат и без тях. Защо не протестираха при толупа, а само биеха, рекетираха, страхуваха хората.
  • 21 Ицо

    14 1 Отговор
    А дали ще дигнат с 20% рушвета дето си искат
  • 22 ПЪРВО ЗАПЛАТИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО ПЛАЩАТ НА

    18 1 Отговор
    МВР И ЗАПЛАТА И ОСИГУРОВКА ........... ПЪК ПОСЛЕ НА КЪРЛЕЖИТЕ ОТ МВР !
  • 23 Гай Турий

    27 2 Отговор
    Нито стотинка повече за МВР. И тези пари дадени им от тулупа са много. Първо това брадясало и обрасло от десетки служби и динозаври министерство да се реформира генерално. Да се изчисти от всички отрепки, които дерибействат като началници в РПУ и областни служби, от началник отдел нагоре вън, началници на групи, пенсиите и съветниците в самото министерство да се изчистят, всички пенсионирани писарушки от помощни служби шут в опашката. Кратикрачолите и фустите от МВР аут! От спестеното да си вдигат заплатите и си купуват техника. Нова структура без дублиране на функции, нови задачи за работа за хората, нова методика за оценка. Повече униформени на терен, но не на сянка и в сокаците, а да обикалят кварталите и населените места и да знаят кой къде пуши и какво, кой краде и лъже, кой не работи и от какво живее, кой и откъде има пари за жипки, лимузини, кой къде работи и къде си вади работата, тишина по кварталите, пираткаджиите в кауша и шамари до забрава да го правят... КАТ на участъците, където джигитите си мерят скоростите, който се крие зад ъгълче, на сянка, в сокаци - наказния и уволнениия.
  • 24 ПОЛИЦАЙ ДА НЕ СПИ С ПРОСТЕТУТКА БЕЗПЛАТН

    11 2 Отговор
    ТОВА НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛ !
  • 25 спи града и циганите крадят

    2 13 Отговор
    мисля че трябва да подкрепим тия нещастни и мърьеливи хорица,нека да вземат,нека да се чувства изобилието
  • 26 Нигога повече герб

    14 3 Отговор
    половината са с телкови решения(♿) , а искат 20% повече
  • 27 Гай Турий

    19 3 Отговор
    След като не са съгласни на тия условия, да се уволняват. Търсят се пазачи, копачи в полето, заварчици и шлайфисти, готвачи за тулупи, келнери за оядени мутри. Не съм съгласен да плащам хилядарки за едни негодници, които до обяд си премятат крака на бюрата и ги вее климатика, докато им дойде настроението и муза да "работят" нещо. Министърът да разпореди на външна организация да направи нова структура на това брадясало от служби и динозаври министрество. Трябват огромни реформи. Безкомпромисни. И на държавни служители, които не си плащат сами осигуровките да се забрани да имат синдикати. Като излезат на улицата, кой да ги бие тях, а?! Циганите от катуна ли?! Жидолибералните политики от факинистан не са пригодни за нашата действителност, кога ще го проумеят на жълтите павета?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 НЕЕЕЕ!

    17 1 Отговор
    БИЯЧИТЕ ЗАД КОЛОНИТЕ...НА НАПЪЛНО БЕЗЗАЩИТНИ МЛАДИ БЪЛГАРИ... НЕ! НЕ!! И НЕ!!!
  • 30 Абе

    15 0 Отговор
    Другари синдикалисти от милицията. Що не вземете кочаните с глоби да се разходите из София. На всеки тротоар има по пет джигита поне, спрели както им падне. Ще изкарате от глоби и за 50 процента увеличение. Ама трябва всеки ден. То с патрулката на разходка всеки може
  • 31 Aлтънпармаков

    16 1 Отговор
    Като им са малки заплатите, да напуснат. Да отидат да работят по 10 часа за 1500лв/ колкото казват че получават./ Ама за лежане пари дава само държавата. Хрантутници, които са в комбина с крадците и наркодилърите.
  • 32 gggw

    14 0 Отговор
    мвр трябва да се рестартира. нов закон, цифровизация , премахване на бюрокрацията и изкарване служителите на улицата, където им е работното място
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Запознат

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай К.":

    ...а после ще има да чакаш тоя 4-тия да окаже съдействие на майка ти в някое отдалечено населено място. Между другото името ти е много уместно подбрано ...

    Коментиран от #48, #51

  • 35 pro

    11 0 Отговор
    Бяхте преди хрантутяци на Бойко, сега и на новата власт искате да сте хрантутяци. Не сте ли малко нагли?
  • 36 Да бее.

    17 0 Отговор
    И на базата на какво искате 20% увеличение!!!? Че имаме два пъти повече служители в МВР при почти три пъти по малко население от Холандия наоример!! Или че си вършите добре работата!? Или че 2/3 -ти сте
    корумпирани търтеи и нищоправещи
  • 37 Глей ти

    14 0 Отговор
    Чудесно! Съкращават 40% и ще им останат 20% за по-високи заплати.
  • 38 До 33

    15 0 Отговор
    Ами като ги гледам как обикалят с патрулките и се дуят като пуяци и то само на оживени места как да очаквам при нужда реакция от тяхна страна.Возят се и гледат лошо като мутри.Питаш ги нещо за помощ те ти се дръвчат.Да слизат от патрулките и да ходят дори повече в по-отдалечени райони.В района на Бургаски мин.бани например ако ти трябват ченгета ги намираш винаги седнали на кафе.Да обикалят пеш за тях е трудно.А за показан фиш за заплата е абсурд.Тайна.Много повече са им парите.
  • 39 зеленчук

    10 0 Отговор
    ами да изостават , няма и година откакто техните ;лидери ; ни убеждаваха че може да нямаш храна но трябва да си платиш данъците за да има за мутро милиционерите и чекмеджетата , никаква подкрепа за мафията
  • 40 Недоволна

    16 0 Отговор
    То галопиращата инфлация е за всички.Направиха ли реформата- пенсионери със заплата и пенсия? Къде го има по света на държавна служба това нахалство.
  • 41 Въпрос

    10 4 Отговор
    Защо се хвърляте върху полицаите. Искат 200 лв. увеличение заради инфлацията. Полицейското яке им го продават за 500 лв.. и си задължен да го купиш. Съдебната власт си раздадоха по 2,7 заплати бонус за Нова година. При заплата 5000-6000 лв.- Бонус 15000- 17000 лв. + заплата. ВСС 9000 лв.- БОНУС 25000 лв.+заплата. От 01.01. Увеличение 10% на заплатите, т.е по 600-1000 лв. увеличение...Защо тях не хейтвате. Ами НАП...знаете ли какви бонуси си раздадоха...

    Коментиран от #47

  • 42 И как ще обезпечите тези 20 процента?

    7 0 Отговор
    от МВР,като приноса ви към БВП е нула бе a.c.a.b.
  • 43 Рамбир Калуджа

    8 0 Отговор
    В република България трайно безработните си плащат всеки месец здравните усигуровки 26 лева, а на тези нагли паразити заплатите им не стигат.
  • 44 Рамбир Калуджа

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ако":

    Виж си минусите пача. Като не им харесва да напускат и да ходят в частния сектор, ама там трябва да се бачка а.
  • 45 Бай Х

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай К.":

    На всеки 5 четири си тръгват, а единият остава.
  • 46 Уточнение

    9 0 Отговор
    РЕФОРМА !!!
  • 47 А бе

    10 0 Отговор

    До коментар #41 от "Въпрос":

    Човече, в полицията има много хрантутничи, мутри и престъпници. Изчистете ги ! Нека останат свестните, почтени и компетентни полицаи. Помня когато ни биха по протестите. Сега Бойковците ви поскокоросват да протестирате и въобще не им пука за вас. Искат да свалят властта. Знаеш, че ги чака затвор (много от тях). Синдикатите са подлоги на ГЕРБ.
  • 48 Еееех

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Запознат":

    Надай са Пенке на четвъртия. И 20 да са, няма да си помръднат дебелите задници. Какво предлагаш, да ги увеличим четиримата до 50 и дано някой се размърда.
    РЕФОРМА !!!
  • 49 Гошето

    2 1 Отговор
    Чета, чета и освен омраза не прочетох нищо градивно. Всеки плюе някой, като почнеш от тулупа, та до този горе. Всичко щеше да е ок, но в България сме така. Или плюем по форумите, че сме анонимни или отиваме на протест, ако ни платят. Всички вие какво очаквате от МВР? да е оазис и всички там да са супермени? В мишкарска държава и с такъв материал ще е това положението? Казвате всички вън и да има нови? Цялото тесто е калпаво бе хора. От къде нови. Ето има и нови партии.. Ииии? Истината е една и за съжаление е.... Всичко читаво се оправя извън страната. Тука останаха само крадлива шляка. Вижте Румъния, вижте Гърция. За щяло и не щяло се вдигат. А тука максимума е някой коментар в нета. Царе сме да плюем, ама никой няма да ни забърше храчките, а ние само това чакаме.
  • 50 БРашков

    3 0 Отговор
    Молба за напускане,не сте ли чували ?
  • 51 Огнян

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Запознат":

    Що сега оказват ли?Да те светна как става сега.Идват след Минимум3040минути обикновено 2патрула и първо питат тук някъде има ли камери. После нищо не се случва докато не получиш призовка да се явил в РПУза пояснение Щото колегите не да си свършили работата. ИМА ЛИ ДА ПИТАШ НЕЩО не ясно?
  • 52 Нахални

    3 0 Отговор
    саботьори.Не стига ,че повечето не отговарят на изискванията за тази служба,държавата им плаща осигуровките и аще искат.Без реформи няма кой да ви даде пари рекетьори нагли.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове