Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 23:15 1 488 7

Важните новини във ФАКТИ на 23 февруари

  • важни новини-
  • факти-
  • 23 февруари

Протест на "Възраждане" пред МС- Кирил Петков отиде при недоволните, разгорещени дебати в парламента при второ четене на Бюджет 2022 

Важните новини във ФАКТИ на 23 февруари  - 1
Снимка: БГНЕС

„Възраждане" отново излезе на протест

В 11.00 часа пред Министерския съвет започна нов протест, организиран от политическа партия „Възраждане”. Едно от основните искания на протеста беше свързано с отпадането на зеления сертификат.

Към 10:45 протестиращите вече се събраха, а пред МС, пред президентството и от площад "Независимост" до НС са сформирани полицейски кордони.

След като в понеделник стана ясно, че документът ще отпадне от 20 март, то от „Възраждане” казаха, че са „победили нормалността”. Но и съобщиха, че сроковете са незодоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците - неприемливи. Затова недоволството под прозорците на властта днес ще се състои, като протестиращите настояват и за незабавно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща COVID мерките.

Викове "Оставка": Кирил Петков отиде при протестиращите от "Възраждане"

Премиерът Кирил Петков отиде при протестиращите срещу антиCOVID мерките пред сградата на Министерския съвет.

Министър-председателят се обърна към недоволните със следните думи: „Знаете ли защо съм тук, при вас? Защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Аз съм ходил на много протести. Тук съм, за да чуя вашите критики. Трябва да спрем да се делим, ако искаме да имаме силна държава", предаде NOVA.

Той припомни, че управляващите планират пълно отпадане на зеления сертификат. Недоволните, които настояват това да се случи още днес, отвърнаха с викове "Оставка".

Искам да ви покажа, че не ме е страх да говоря с народа. 12 години са ви крали, ако не работим заедно, нямаме никакъв шанс, каза още министър-председателят пред събралите се няколко десетки привърженици на „Възраждане” в т.нар. "триъгълник на властта".

Протестират културни ведомства, транспортни служители и пожарникари

Пожарникари, служители на културни ведомства и представители на Съюза на транспортните синдикати към КНСБ протестират срещу заложените средства за тях в бюджета за тази година, както и липсата на повишаване на заплатите им, съобщи БНТ.

"Знаете, инфлацията изяжда част от доходите и това по никакъв начин не е предвидено в актуализирането на големите служби и то не само в сферата на културата, на пожарната и в сектор сигурност, а и във всичките държавни бюджетни структури в България", заяви председателят на стачния комитет на КНСБ Тодор Капитанов.

"Промяна трябва да има. Конкретно за МВР беше заявено - "пари срещу реформа". Реформа обикновените служители не могат да направят", каза Станимир Миланов, член на УС на Синдиката на пожарникарите и спасителите "Огнеборец".

"Александровска" пред фалит?

Притеснени сме какво ще стане с тези 1000 лева, които се водят "ковид добавки", на нито един въпрос не получихме конкретен отговор, другата седмица Националния съвет на синдиката се събира и ще изчакаме 10 дни дали ще има увеличение и какви мерки ще бъдат предприети. Имаме готовност за протести, медиците няма да отстъпят, ако допълнителните пари бъдат махнати, здравеопазването ще отиде на най-ниското плащане в страната, по-ниско от заплащането в чужбина. Няма сестра, която за 900 лева да дойде да работи, както и лекар за 1100 лева. Това коментира председателят на синдикат ”Защита” Красимир Митов, цитиран от "Евроком".

Пред Министерство на здравеопазването председателят на синдикат ”Защита” Красимир Митов даде брифинг след среща със зам.-министъра на здравеопазването Георги Йорданов.

Жега в парламента: Повече от 9 часа депутатите обсъждат финалния вариант на Бюджет 2022

Народното събрание гледа Бюджет 2022 на второ четене. Премиерът Кирил Петков пристигна в Народното събрание заради гласуването на бюджета. В пленарна зала са и вицепремиерите Корнелия Нинова, Асен Василев, както и министри от кабинета "Петков", съобщават от БГНЕС.

Повече от девет часа вече продължава обсъждането на финансовата рамка на Бюджет 2022. Разискванията се излъчват пряко по БНТ и БНР.

Прогнозните данъчни приходи за периода 2022-2024 г. са базирани на основните показатели от макроикономическата прогноза на Министерството на финансите за периода 2021-2024 г. и на резултатите от прилаганите мерки от страна на приходните агенции за подобряване на събираемостта.

С проекта на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. е предложено като временна мярка за 2022 г. да се предостави възможност за използване на ваучерите за храна като разплащателно средство за заплащане не само за храна, но и за погасяване на сметки за ползвани за битови нужди електрическа енергия и вода.

НАП пратила 7 стр. на ВКП за 19-те лица

В хода на водена проверка по реда на чл. 145 ЗСВ относно предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни
публикации, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022г. са постъпили изисканите материали и от Централно управление на НАП в обем от 7 страници.

За последващите действия в хода на проверката, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана, съобщават от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    2 14 Отговор
    Възраждане отиде завинаги у ряката с днешния си герб/сдс/дпс плонж. Факт...

    Коментиран от #3

  • 2 111

    8 0 Отговор
    Защо киро мент тата винаги е такъв смачкан? Да си купи едно по- голямо сако, че това му е отесняло и окъсяло. Излага ни!

    Коментиран от #6

  • 3 РАДЕФCKИ TPOЛ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    КАНАДЕЦА И НАТОВЕЦА АУТ ОТ ПОЛИТИКАТА И В ЗАТВОРА КАТО ИДУЛЪТ ТИ БОЙКОТО!
  • 4 киро и макрон

    2 1 Отговор
    с тая чанта одеало пази само от домати и яйца
  • 5 Неканадец

    2 0 Отговор
    Просто то Кирчо вкуси от народната любов.Много смешен беше като се усмихваше глуповато и никой не искаше да го слуша.Хич не го беше страх,между гавазите и кордоните от полицаи,но отиде да сменя памперса от безстрашие.
  • 6 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "111":

    Той така си е роден,смачкан.
  • 7 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    Киро с кой ще се обединяваш!?С крадци и лъжци ли!?Убъркал си се нещо!Ако искаш да оцелееш хващай сопата, в Харвард поне на това са те научили!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол