24 Февруари, 2022 07:37 7 202 22

Анализатор: Номерът на Путин мина, може да има енергийна криза

  • милен керемедчиев-
  • украйна-
  • руска инвазия-
  • руска агресия-
  • русия

Украинците са били подведени, че НАТО и САЩ ще се намесят, посочи Милен Керемедчиев

Анализатор: Номерът на Путин мина, може да има енергийна криза - 1
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин повтаря плана, който приложи в Крим, защото видя, че до този момент САЩ и ЕС нямат механизъм за налагане на тежки санкции. Това коментира пред bTV бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Той подчерта, че след признаването на сепаратистките републики в Донбас не се е стигнало до рестрикции върху търговията на Москва с нефт и газ и върху функционирането на руската банкова система, сега руската армия има пълна възможност за извършване на операции от много места към Украйна – включително от отстоящата на 140 км от Киев беларуска граница.

„Говорих с мои източници в Украйна – дали от пропагандата, но обикновените украинци са били подведени. Очаквали са, че НАТО и САЩ реално ще влязат в Украйна и ще защитят украинските граждани от руската инвазия“, допълни той.

Според Керемедчиев сега вече ще видим пълномащабен пакет от санкции срещу Русия, като той ще удари по възможностите на икономиката ѝ, която има около 800 млрд. резерви.

„Ефектът на бумеранга срещу Европа също е възможен – ЕС не научи своя урок от кризата в Крим и зависимостта на европейската икономика от руския газ се увеличи от 26% до 40%, въглищата – 48%, 28% - нефтът. Русия направи всичко възможно европейските газохранилища да не са пълни догоре, за да не се стигне до енергийна криза“, подчерта бившият зам.-министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сополан паси

    63 11 Отговор
    На трети март ще посрещам руснаците на Орлов мост с хляб и сол!

    Коментиран от #10

  • 2 анализатора

    40 0 Отговор
    Напълнили сме се с експерти !
  • 3 Делю Хайдутин

    43 5 Отговор
    На трети март идва Путин и носи евтина газ
  • 4 Мдаа

    51 3 Отговор
    Така е, прелъстен и изоставен. Да видим умните европейци кога ще се светнат че краварите ще ги изработят с втечнен газ на четворни цени.
  • 5 Мнение

    38 0 Отговор
    Защо МВнР още няма позиция. Сформираха ли батальона от колосалните 600 войника да ни пази?
  • 6 Льольо

    24 0 Отговор
    До снощи друго лалаше, бързо обърна палачинката
  • 7 Подведени

    37 0 Отговор
    или не , войната вече е факт , както и военната офанзива на Русия , съсредоточени действия над военновъздушните бази в Украйна ! Кризата в Европа ще расте неминуемо .
  • 8 Леополд

    28 1 Отговор
    С измислиците за война целят повишаване цената на суровия петрол. Соросоидни инсинуации!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 оня с коня

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "сополан паси":

    Ако наистина ще посрещате руските войски на Орлов мост с хляб и сол,това значи че НАТО е безсмислена и безсилна Организация щото не може да спре Руснаците.И възниква въпроса:ЗАЩО в такъв случай толкова напирате да излизаме от НАТО?

    Коментиран от #15

  • 11 Да, ама

    14 5 Отговор
    Всичко е съгласувано с Байдън, за това дойде на власт с измама. Вдигат нивото на заплаха, но война не е в техен интерес. Целта е ЕС да се изплаши, и да закупи много Американски самолети, оръжие.... Зад Байдън стоят военни, и военни корпорации, те чакат милиарди. Украйна трябва да отговори, и да обстреля Руски позиции.
  • 12 Niknay

    19 2 Отговор
    40% от рафинериите на Германия са в руски ръце - за какви санкции маже да се говори ? Предполагам че и други западноевропейски страни са зависими по някакъв начин от руския капитал и суровини.....
  • 13 Абе...

    33 2 Отговор
    За катастрофата и фалита на Европа е виновен ЕС. Добре си беше Европа преди да се появи това зло.Зад ЕС стоят американците.ЕС е тяхно творение.Ние сме под американско робство.Путин е прав Европа е поредния Американски щат.
  • 14 Нефт и газ

    9 0 Отговор
    Ще има поскъпване и задълбочена криза.Ще се
  • 15 Янки

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Ти сам го каза : "НАТО е безсмислена и безсилна Организация"

    Коментиран от #16

  • 16 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Янки":

    Бързаш с изводите и не ме слушаш:НАТО ще БЪДЕ безсмислена Организация САМО АКО на 3.ти Март както казва ном.1 тук ще посрещат Руски войски на Орлов мост.Ако обаче тия Руски войски не се появят,нещата с НАТО ще изглеждат по друг начин.затова и логично попитах:ЗАЩО напирате да излизаме от НАТО ако изобщо не може да спре руските войски да влязат в БГ и да се прегърнем с тях- нека си остане това положение ,защото Членството ни в Пакта поне ни пази да не сме мишена на Натовските ракети!
  • 17 x сплескан

    19 0 Отговор
    Явно не само на българина паметта му е къса. Да ви припомня - преди няколко години същите тези "демократи"(разбирай демократическата партия в щатите) насъска Грузия срещу Русия.После ги заряза грубо, в Южна Осетия. После в Азербайджан.После почнаха в Казахстан да правят зулуми, пробваха се и в Беларус. Резултата всички го знаят.
    Медувременно САЩ са с рекордни количества ан вноса на руски нефт.... А цената на газа расте. И до 2-3 месеца САЩ планират да станат износител номер едно в света на втечнен газ. Всичко е чисто съвпадение нали?
    Аз мисля, че и Русия и САЩ работят заедно, в една комбина. Не им дреме за Украина.Дреме им да продават повече оръжия, ресурси и влияние. Защото има ли някъде война - търговията яко расте.
    И за край думите на Джими Картър - американски президент - САЩ е страна, която през цялото си съществуване само 11 години не е участвала във война.
  • 18 Българка

    14 0 Отговор
    Да, много точно казано. Нашите не много умни Кокорчовци продадоха на Румъния газа от резерва в Чирен (уж добра сделка) , а сега като спрат газа, какво правим??? Добър политик , означава далновиден политик. Ние винаги избираме НЕ далновидни. Примери много, всяка коалиция в която сме участвали е губила и това е довело до национална катастрофа.
  • 19 Славянин

    12 1 Отговор
    Скора зелен ски ще си дъвчи вратовръзката като сакашвили
  • 20 Сър Пичук

    2 11 Отговор
    Икономическите санкции досега не работили, само дето руският народ оцелява в мирно време. Сега ще има по-тежки санкции и народа ще трябва да избира - или да не оцелее или да свали Путин и кликата му.

    Коментиран от #22

  • 21 Ебт-същия

    9 2 Отговор
    Абе какви санкции за Крим? Вие от натягаме съвсем сте си загубили акъла! Абе хора-имаше референдум! Там в болшинството са руснаци! И за кого искате да гласуват? Разбира се за свойте-руснаците! Ама не сте признавали референдума? Ами нали много говорите, че народите сами определят съдбата си!? Ама нали имате двойни аршини и ...най важното си вярвате!? Я идете някъде по далеч ..при вашите джендарски покровители, те от Вашингтон много ще ви се зарадват! Марш от тука!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове