Last news in Fakti

27 Февруари, 2022 19:30 5 754 28

Димитър Гърдев: Все още не са се сблъскали големите войскови съединения

  • димитър гърдев-
  • русия-
  • украйна

В тази фаза на операцията вече започваме да виждаме как агресията опира до големите украински градове

Димитър Гърдев: Все още не са се сблъскали големите войскови съединения - 1

Каква ще бъде новата архитектура на сигурността в Европа и кои са уроците, които са научени след влизането на Москва в Киев? Темата в "Говори сега" коментира дипломатът и международен секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев.

Той коментира въпроса каква е обосновката за нареждането на руския президент Владимир Путин военното командване да постави силите за ядрено възпиране във висока степен на готовност, каквато информация излезе днес.

Гърдев обясни, че това е следствие на изявления, че някои натовски държави са готови да предадат тежко въоръжение на Украйна и в един такъв момент, който може да доведе до ескалация на конфликта извън Украйна, това е смисълът на решението.

В тази фаза на операцията вече започваме да виждаме как агресията опира до големите украински градове. Жертвите сред мирното население са много по-големи. Това, което наблюдаваме е, че все още не са се сблъскали големите войскови съединения, допълни Гърдев.

Руската групировка също не е задействана в пълен обем, това се очаква в следващите фази, смята дипломатът.

Всяка инициатива за преговори трябва да бъде подкрепена дори с посредничество на ЕС и на Запада, категоричен е Гърдев.

Според него, изходът е мирни преговори, а не ескалация и въоръжаване.

Гърдев обясни, че целта на Русия е договаряне на нов световен ред, където Русия да има по-сериозно място. А конфликтът в Украйна е само част от постигането на тази цел.

Предишната архитектура на сигурността не предвиждаше европейски държави, сега ние имаме такава структура за обща европейска отбрана, която може да присъства като елемент на масата за преговори, смята Гърдев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    88 21 Отговор
    Не съм натовец, не съм руснак, а българин.
    Неутралитет и независимост на България! Не, на агресията!

    Наистина ли си мислите, че Русия,и по-специално Путин е проблема на Европа? Не е толкова луд колкото го представят. Нато си играе със страховете на хората. И нашите продажници.Ще ни нападат нас,ако не са те,ще ни нападне Турция,мислете с главите си хора!Той поиска буферна зона като гаранция за мир и му бе отказано. Нямаше друг ход. Ако Путин се оттегли,ще се промени ли геополитиката? Който и да го наследи, ще защитава интересите на Русия,а именно защита на границите и. Или си мислите,че ще се появи някой мекокитков ЛГБТ-ист и ще позволи на НАТО да си направи база на Червеният площад? САЩ ще го допуснат ли според вас? На тях им трябва враг,иначе къде ще пласират оръжията си,които ще плащаме всички ние? Отваряйте кесийте!
    Погледнете по-далеч от носа си,не е трудно.При геополитоката няма независими,освен ядрените сили. Така че, няма как без Русия,била тя добра или лоша според разбиранията ви.
    Ето ви факти,а не пропаганди.
  • 2 Българин

    23 48 Отговор
    Путин иска да ни внуши Стокхолмския синдром. Образованият свят не бива да го позволи!
  • 3 ковитолог

    31 12 Отговор
    Само пълна ваксинасия ще ви спаси .Бустер и пак бустер.Слагайте маски, пазете дистансия, бъдете отговорни.

    Коментиран от #8

  • 4 Обективно

    57 21 Отговор
    Не може да изолирате русия от света,просто няма как да стане.
  • 5 Майна

    37 14 Отговор
    Това ли чакате??? Не ви ли е срамно! Путин призовава към преговори!!!

    Коментиран от #11

  • 6 Ю.кортес

    21 48 Отговор
    Какви големи съединения, какви пет лева...тя руската армия се разпада.
    Аман от т.пи фуражки

    Коментиран от #13

  • 7 Конпетентен

    45 16 Отговор
    Грамотен коментар За разлика от плямпачите този човек каза голямата истина Просто светът трябва да разбере че не могат вече да се подиграват с Русия
  • 8 лекар

    33 8 Отговор

    До коментар #3 от "ковитолог":

    Влизащите от Украйна имат ли маски, ваксинирани ли са ???
  • 9 Оставка на Правителството

    40 15 Отговор
    Българският народ иска НЕУТРАЛИТЕТ
  • 10 Анка Картечарката

    24 31 Отговор
    Русия настъпи мотиката,а сега ще изпие горчивата чаша до дъно.Тази война,ще е причината за краха на Русия.Провала вече е очевиден и е ясно,че последствията от нея ще се прехвърлят на територията на Руската Федерация.

    Коментиран от #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ф ги от Ф

    28 18 Отговор
    К. Петков канадски фа. ист. Лакеи на САЩ продажник.
  • 13 Кфкдл

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Ю.кортес":

    Отделянето на Чечения ще е мирен процес.
    Руската войска не съществува.

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай Радой

    16 22 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #21

  • 16 ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА ПУ'ТЬ'О

    17 20 Отговор
    УКРАИНСКИТЕ ПАТРИОТИ ГИ ИЗБИВАТ КАТО КУЧЕТА!
    8.200 РУШЛЯМСКИ ТЕРОРИСТИ ДО СЕГА!
    СЛАВА УКРАИНА
  • 17 Бай Радой

    11 19 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
  • 18 слава Украина!

    12 22 Отговор
    слава Украина!
  • 19 гост

    9 9 Отговор

    До коментар #13 от "Кфкдл":

    И не само !! В Сибир има над 50 националности и насилствено присъединени територии !
  • 20 стоян георгиев

    5 17 Отговор
    гърдев вземи малко се образоваи човек.руската армия навлиза на боини групи.няма големи съединения,няма фронт.тва са новите параметри за водене навоина.ако навлезе голяма колкона сегашните възможности на укринската армия ще изтрепе маса народ.затова руснаците навлизат с боини групи с цел създаване на плацдарми които да надгражда.ако русия влезе в тотална воина с украина украина ще стане лунен пеизаш ,но тва веднага ще свали путин,щото 40 милиона руснаци имат рода в украина ,която ще пострада.та ситуацията е че към момента поне половината от руската групировка е на терен .

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 елементарно е

    12 8 Отговор
    Европейските държави не са генератор, а само консуматор на сигурност. Три големи държави трябва да разпределят сферите си на влияние и да спасят света от военна ескалация - САЩ, Русия, Китай.

    ЕС ще платят с парите и пазарите си за това.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ейййййй беее

    7 3 Отговор
    Айде стига плашихте децата с червени копчета и пр...Перкулясахте съвсем.

    Коментиран от #25

  • 25 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ейййййй беее":

    Обади се на путин и му кажи да не плаши децата с червеното копче, а само големите !
  • 26 питам

    2 6 Отговор
    що му давате думата на това проруско мекере тоя за некоя друга копейка ще ви продаде всички цел живот е бил на руска хранилка бил е и доносник на ДС брат му е алкохолик а тоя гърдев нема капка срам вместо да се скрие седнал анализи да прави и да се мисли за по-умен от всички
  • 27 Ххх

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Анка Картечарката":

    Анке, зарежи пулемета , сельодката, водичката и по-нататък процедурата е ясна
  • 28 Хрис

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Стоячо , не Гърдев , а ти требе да се образоваш.До вчера руските съединения настъпваха предимно с усилени предни отряди, които оставяйки прикрития срещу мощните съпротивителни възли, без да се ангажират в упорити бойни действия ги обхождаха и продължаваха настъплението си. Основната цел - бързо разчленяване и обкръжаване по части на укрураинските войски. Силите на Донецката и Луганската републики с активни действия по фронта от тактически характер.се стремяха да сковат основните сили на ВСУ.в.района на Донецк, Мариупол, Луганск. Не многословен, кратък, компетентен и обективен коментар. Гърдев беше спряган за външен министър и много сгрешиха, че него.назначиха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове