Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 07:25 2 078 17

Адм.Ефтимов: Взимат се мерки заради влошаващата се среда на сигурност в Черно море

  • адм. емил ефтимов-
  • мерки-
  • влошаваща се среда-
  • сигурност-
  • черно море

Формирования от всички видове въоръжени сили и командвания провеждат мероприятия за повишаване на ситуационната осведоменост за вземане на обосновани решения, казва началникът на отбраната 

Адм.Ефтимов: Взимат се мерки заради влошаващата се среда на сигурност в Черно море - 1
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили се намират в пунктовете за постоянна дислокация и базиране, като извършват планова дейност за повишаване на готовността си и реагиране при кризи в национален и съюзен формат. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов вчера, в съвместно изявление с министър-председателя на Република България Кирил Петков, съобщиха от Министерството на отбраната. В него той посочи още, че влошаващата се среда на сигурност в Черноморския регион налага предприемането на мерки в отговор на криза.
Формирования от всички видове въоръжени сили и командвания провеждат мероприятия за повишаване на ситуационната осведоменост за вземане на обосновани решения; поддържане на готовност за провеждане на мероприятия за гарантиране на суверенитета на страната ни; подготовка за отговор на действия, застрашаващи независимостта на България и участие на контингенти от въоръжените сили в мисии и операции зад граница. В момента е в ход увеличаване на участието ни в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина.
Адмирал Емил Ефтимов посочи, че в съюзен формат НАТО активира плановете за степенуван отговор за защита на страните от източния фланг на Алианса. Паралелно с това върховният командващ на силите в Европа е предприел редица мерки в отговор за повишаване готовността за възпиране и координиран съюзен отговор при ескалиране на кризата. В този контекст продължават ангажиментите на българските въоръжени сили по усилване на бдителността и поддържането на готовност за участие в съюзните дейности, както и активна поддръжка като страна-домакин. „В сътрудничество с останалите министерства и ведомства имаме готовност при необходимост да осигурим навременно придвижване на съюзни сили на територията на страната“, посочи в заключение адмирал Емил Ефтимов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Комедиант!
  • 2 Ужас

    11 1 Отговор
    Увеличена бдителност - раздали са по 1 бинокъл. И освен да национализират рибарските лодки, друго нямат.

    Коментиран от #5, #15

  • 3 Делю Хайдутин

    20 3 Отговор
    Хардвадските възпитаници ще ни хвърлят в огъня.
  • 4 Аферим

    12 1 Отговор
    Съберете говедата на куп, че да ги откалибрират по-бързо. Мозък под шапка .....
  • 5 3344

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    Всеки може да сравни ВМС през 90 година и сега. Всъщност то няма място за срванение
  • 6 big

    14 0 Отговор
    И какви мерки вземаш бе аланкоулу! Ние нямаме флот с изключение на над 50 годишни корита втора ръка, които по никакъв начин не могат да бъдат използвани! Не е необходимо да си гений да разбереш, че всичко ще е на дъното за нула време, като украинския флот! И не само флота, цялата ни военна инфраструктура барабар с испанските изтребители, ако все още са тука! Трябва и да си наивен идиот, ако мислиш, че някой ще се бие за нас, собствения задник е по-скъп!
  • 7 Мерки ли ?

    10 4 Отговор
    Като разпродавате военните поделения на брега на морето? Мошениците на просто Кирчо.
  • 8 Вера Сю

    6 0 Отговор
    Готовността за реагиране при кризи се видя много ясно в случая със заседналата турска гемия. Докато предприемате редицата мерки и се координирате за съюзни действия, войната ще е свършила.
  • 9 упорити тренировки

    2 1 Отговор
    Дъхате под вода за по-дълго време?
  • 10 Хахаха

    2 0 Отговор
    Качвайте флота на гумената лодка и атака. То само тя става ако не сте я спукали и нея. И се надявайте нато да ви пази, че иначе лошо ей.
  • 11 Наистина

    3 0 Отговор
    къде ще летуваме ?
  • 12 ВОЕНЕН

    3 0 Отговор
    БЛЯ-БЛЯ..!
    НАЗДРАВЕ другарю Началник на ОтБРАНАТА!
  • 13 ле ле

    1 0 Отговор
    Адмирали и генерали скоро и маршали ще имаме. Къде се дяна героя Порошенко..
  • 14 като за киро авантюристки добре

    1 0 Отговор
    Бреййй , сериозна работа , яка , като старателно обмислена и изложена на хартия . Видиш ли , нема и един стадион армия , а какви сериозни постижения , каква само сигурност , да оставим защо въобще трябваше да се накисваме в блатото , да ни накисват - по-точно , някакви авантюристи , дето сега приказват едни големи приказки , не ти е работа.
  • 15 Мичмана

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    А , има, още има + яхти, скутери, джетове, уинд сърфове. Иий ,забравих за катерите с парашутите, те могат да свършат много работа за повишаване на ситуационната осведоменост. От високо много на далеч се вижда.
  • 16 М3 голд

    0 0 Отговор
    То за тия ли навременни придвижвания в страната и през границата кокорчо каза, че започва още тази година строителството на още няколко моста на река Дунав. Понеже нямаме кораби в Черно море, ще ни пратят. Самолети ни пратиха вече. Казаха, че войници на НАТО влизат с техниката си и обслужващ персонал за нещо си, ама до кога - не казаха. И се мълчи.
    Ще ни разсипят хубавата държава. А бе не щем чужди войски тук. С гърците сме добре - ходим на летуване. С турците - летуване и пазар. С другите съседи не се очертава конфликт. Русия е далече и не сме й обект за атака. От кого ще ни пазят? Кой ще ни заплаши държавата? Ние сме миролюбив народ. Направете си командно щабни учения с проиграване на комуникационни връзки и кибер сигурност и е достатъчно.
  • 17 АУУУУУ

    1 0 Отговор
    ТОЕСТ СЕДЯТ НА БЮРЦАТА И СИ ЧОПЛЯТ НОСОВЕТЕ...... А БРАВО 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол