Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 22:50 1 712 39

Важните новини във ФАКТИ на 28 февруари

  • новини-
  • факти

Министър-председателят поиска оставката на Стефан Янев

Важните новини във ФАКТИ на 28 февруари - 1

Министър-председателят поиска оставката на Стефан Янев

Премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Темата ще бъде обсъдена на извънредно заседание на Министерския съвет след обяд, съобщават от bTV.

„Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ - никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а ще гони правилни действия и принципни позиции. Трето - мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Първо във ФАКТИ: Проф. Тодор Тагарев е най-вероятният нов министър на отбраната

Проф. Тодор Тагарев ще бъде предложението на нов министър на отбраната, научи ФАКТИ. Информацията не е потвърдена от официалните източници, но се очаква това да стане ясно до края на деня.

Преди минути премиерът Петков обяви, че свиква днес извънредно заседание на Министерския съвет, на което ще бъде поискана оставката на Стефан Янев, като тя ще бъде гласувана утре на извънредно заседание на Народното събрание. "Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook", посочи Петков и осъди наричането на войната, която Русия започна в Украйна "операция".

Само 25% от българите са готови да се бият за страната си

Едва 25% от хората у нас са готови да се бият за страната си, става ясно от глобално проучване на WIN/Gallup International. Този резултат поставя България на 54-то място, почти в дъното на социологическата класация.

Изследването сочи, че 61% от анкетираните в 64 държави биха били готови да воюват за своята страна. Съществуват обаче значителни разлики по региони. Така например, жертвоготовността е на най-високо ниво в страните от Близкия Изток и Северна Африка, а най-ниско е в Западна Европа. На първите две места са Мароко и Фиджи (94%), следвани от Пакистан и Виетнам (89%).

„Възраждане“ искат оставката на правителството заради Украйна

Ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с мотива, че всички трябва да следват политиката на министър-председателя, ние от „Възраждане“ искаме оставката на цялото правителство. Това се казва в позиция на партията, свързана с последните събития в правителството.

"Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил. Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ.

Радев: Смяната на военния министър сега е риск, отговорността е на управляващата коалиция

След броени дни ще отбележим нашия национален празник. На българска земя почиват костите на хиляди руски и украински войни, които воюваха рамо до рамо в Руско-турската освободителна война и загинаха за свободата на България. Затова сегашното братоубийство е особено болезнено за нас, българите. Нищо не може да оправдае жертвите, разрушенията и огромните страдания. Нормалният човек не може да прости гледките на загинали хора, на бягащи майки с деца, на разбити съдби. Народът на Украйна не заслужава такава съдба. Нито почернените семейства на загиналите руски военни. Това казва президентът Румен Радев в своя позиция, пратена до медиите.

Консулската ни служба в Киев спира работа

Консулската служба при посолството на България в Киев преустановява работа, считано от днес.

Това съобщават от мисията ни в Киев на страницата си във Facebook.

Кирил Петков: Утре Тодор Тагарев сменя Стефан Янев

Утре свикваме Народното събрание, за да гласуваме оставката на Стефан Янев и за избора на Тодор Тагарев за нов министър на отбраната.

Това заяви след заседанието на правителството премиерът Кирил Петков.

Няма да пращаме изтребители и български войски в Украйна, посочи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Защо не е важно

    24 3 Отговор
    Тоз, новия, учил в Украйна, случайност или не??????
  • 3 ПОРЕДНА КАЛИНКА

    40 4 Отговор
    ТОЯ КИРчо ИЗЛЕЗЕ ГОЛЕМ СЛУГА , ПОДВЕДЕ МНОГО ХОРА ПО ............ХОЛИВУДСКИ СЦЕНАРИЙ !!!
  • 4 да допълним

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Има доста желаещи на опашката.
  • 5 A50

    23 3 Отговор
    Важно: Руската войска е в Киев, Донбаския котел се затваря. Преговорите са били ползотворни
  • 6 Тоя

    31 3 Отговор
    Е пътник.
  • 7 ЧЕСТИТО

    37 1 Отговор
    Днес в NYT излезе статията:
    Русия, Китай, Индия и постдоларовия свят.
    .
    Живеем в нов свят.
    Лошото е, че пак сме на грешната страна

    Коментиран от #9, #17

  • 8 ьяьья

    0 21 Отговор
    Браво, путлерофилите вън
  • 9 А50

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЕСТИТО":

    Руснаците са видяли анкетата на Факти от днес и ще ни простят
  • 10 ПРОДАДЕНА ПРОМЯНА

    37 0 Отговор
    Кирилеееее, не се ли срамуваш поне малко от ....сервилноста ти към чуждия интерес !!!??? Недостойна и жалка постъпка към един ...ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ С МНЕНИЕ НА ВОЕНЕН ЧОВЕК !!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Утре в 10 часа!!

    24 0 Отговор
    На протест!! Който е за Кирчо да не идва!!
    Всеки мъже да заповядат!!
  • 12 Кирил Петков

    8 0 Отговор
    Убит е човек ,директор на твоите приятели мутро-нафиотите Бобокови( мн тесни връзки сас сик) ..за какъв чеп си министър ...с. Няк!
  • 13 XA XA

    20 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПРОДАДЕНА ПРОМЯНА":

    XA във харвард не ги учат да се срамуват. Cамо да обърнат задницата.
  • 14 Кире

    25 0 Отговор
    Май забрави защо те избрахме, да не те изпратим с камъни!
  • 15 ЕВРОНЮЗ

    27 0 Отговор
    ,,. МОЙ МИНИСТЪР ...... Д... льо, рис.. Д... льо, рис., твой министър... Янев е на светлинни години, който ти никога неможеш да догониш защото си обикновен клониран, генномодифициран глобален безмозъчен елемент.Обикновен бушон, който превежда факсове и е-мейли от английски на български. 24 часа в денонощието онлайн с трафопоста КОЗЯК.
  • 16 .......

    6 0 Отговор
    цар киро да живее народа

    Коментиран от #22

  • 17 ОТ НЕКАДЪРНИ УПРАВЛЕНЦИ

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЕСТИТО":

    И АЗ СЕ ПИТАМ , ДОКОГА ОТ СТРАНАТА НА НА ГЪ ЗЕНАТА БУЛКА ????
  • 18 Тяната

    23 0 Отговор
    МРЪСНА ДОЛНА ХАРВАРДСКА ПОДЛОГА
  • 19 ЯКО НИ ЛЪЖАТ ОТ ПП

    17 0 Отговор
    ДА ОПРЕДЕЛЕНО СЛЕД РАЗБОЙКО НА АЙЗЕНХАУЕР И МЕРКЕЛ, КИРЧО Е СЛЕДВАЩИЯ БОКЛУК. ДНЕС ТОКА СЕ ДИГНА С 30% НЕ ЗАРАДИ ВОЙНАТА А ЗАРАДИ ЗЕЛЕНИТЕ ПРАЗНИ ЗЕЛКИ ОТ БРЮКСЕЛ. ДНЕС ТОКА Е СКОЧИЛ С 30% ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ. ТОЯ С И З Ц Ъ К Л Е Н И Я НЕ ИСКАЛ ДА СТРОЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩОТО Е РУСКИ.
  • 20 Сложи си

    14 0 Отговор
    една вратовръзка бе оръфляк
  • 21 И аз

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    И аз
  • 22 oooo

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от ".......":

    наш цар киро си вдигна заплатата... 7650 лева и това е без класове и прослужено време. A сега като дойде и евтината работна ръка от Украйна....
  • 23 Електра

    3 16 Отговор
    Браво Янев, Русия има нужда от хора като тебе, България не. Вземи и Крадеф със тебе, като заминеш за Москва...
  • 24 Гнида

    18 0 Отговор
    Прошките до тук . Икономисти не могат да ръководят държава ! Киро оставка , Янев е по-достоен от тебе . Гледай си икономиката .
  • 25 за такъв цирей

    10 0 Отговор
    Той ще си гледа кефа а народа ще го пази. дат .ва марениканския гной
  • 26 КИРЧО

    23 0 Отговор
    ПРОСТО-то: “Мой военен министър не може ….” Много си прост бе Сешеее, пардон Кирееее! Никой МИНИСТЪР НЕ Е ТВОЙ! … Ти си най-големия провал в политическата история на страната ни! Нямаш нито акъл, нито компетенции, нито тактичност. За радолюбие да не говорим.
  • 27 Bono

    18 0 Отговор
    Извинете ме г-н Министър Кирил, но това е жалко! Всъщност Вие сте жалък и категорично мога да кажа: Вие нямате нито едно правилно решение от началото на мандата си! Оставам с впечатлението, че Ви се оказва влияние и слушате и се подчинявате!? Съжалявам, защото сте умен, но тая работа не е за Вас. За тая работа се искат "топки"!
  • 28 Просто-то

    16 0 Отговор
    КИРЕ, на политическото бунище! ОСТАВКА! ЯНЕВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!
  • 29 Tony

    10 0 Отговор
    Много моля Ви - спрете да говорите. България над всичко. Време е да си запазим националната .................. или каквото ни останало. Спрете да се надпреварвате да говорите по медии и то пълни глупости - прекалено много експерти изникнаха и всички са впечатляващо "компетентни"...........ха. Нека историята реши - за съжаление при последните избори, за пореден път сме подхлъзнати...................меко казано. Просто някои хора и техните кукловоди трябва да бъдат изгонени от страната. Предполагам, че това се чете от хора, които не ги кефи, но нека го има черно на бяло.
  • 30 Кире Кирилееееее

    10 0 Отговор
    излагаш се като кифла на витрина вече

    де го намери тоя ,, ястреб .. де го предлагаш

    колкото си по прост
    толкова повече се издигаш

    НЕ МИНА ЛИ ВЕЧЕ ТОВА ВРЕМЕ ,бе кире
  • 31 ганев

    11 0 Отговор
    МОИ министър председател НЯМА ПРАВО ДА НИ ВЪВЛИЧА В ЪВ ВОЕННИ КОНФЛИКТИ КОИТО СА УБИИСТВЕННИ ЗА Б Ъ Л Г А Р И Я ОЩЕ ПОВЕЧЕ ТОИ Е УЧИЛ НЕ ДОУЧИЛ В НАИ ГОЛЕМИЯТ РАЗВЪДНИК ЗА ФИНАНСОВИ ИЗМАМИ И КРАЖБИ В СВЕТОВНИ РАЗМЕРИ харвард затова го УВОЛНЯВАМ считано от 3 март ИЗВИНЕТЕ ХОРА ЧЕ ВИ ПОДВЕДОХ И ГО НАЗНАЧИХ
  • 32 Гост

    8 0 Отговор
    Кире това е само кино прегледа филма сега започва ще се изненадаш от сюжета и е с неочакван край приятно гледане .....
  • 33 Читател на факти

    6 0 Отговор
    Кирчо тъпото ще ни вкара във война,гея загубен ще избяга а ние какво ще правим като голи като охьови.Мутрата ни открадна всичко за 15 години сега и тоя идиот ще ни погуби на цяло.
  • 34 Читател на факти

    8 0 Отговор
    И идиота каза мои министър,ама това не е твой а на България бе пикльо.Несе надявам а знам че ще плачеш скоро тъпако.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хахаха

    6 0 Отговор
    Голям малоумник излезе Кире искрено съжалявам че гласувах за теб,дано с канабис да те изпратим
  • 37 Един там някъде си

    7 0 Отговор
    Този човек и най-неадекватния премиер в историята на България, всичките му думи и действия са трагедия, седи разпасан все едно е на кръчма не редом до президента. Смях и позор е това което ни представлява пред света. Държанието му е като в махленска дискотека, говори една купчина глупости казани му по телефона от краварника. По- жалка картинка не съм видял никъде, мен лично ме е срам че този човек представлява България! Не симпатизирам на никакви партии и никога не съм го правил, но това което гледам мина всякакви граници!
  • 38 !!!!!!

    2 0 Отговор
    Киро подлогата …….трепери и слуша заповеди
  • 39 chi

    0 0 Отговор
    Кире, не ставаш за тая работа, освен да предаваш родината нищо съществено не си направил...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове