Last news in Fakti

4 Март, 2022 21:30 1 257 54

Генчовска: Подкрепяме европейската перспектива на Украйна

  • теодора генчовска-
  • украйна-
  • ес

Участниците в срещата единодушно осъдиха руските военни действия, които са насочени не само срещу Украйна, но и срещу цялата демократична международна общност

Генчовска: Подкрепяме европейската перспектива на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в извънредно заседание на Съвет "Външни работи" в Брюксел с единствена тема в дневния ред руската военна агресия срещу Украйна.

Специално участие в работата на Съвета взеха външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, секретарят по външни работи на Обединеното кралство Елизабет Трус, външният министър на Канада Мелани Жоли, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Участниците в срещата единодушно осъдиха руските военни действия, които са насочени не само срещу Украйна, но и срещу цялата демократична международна общност.

ЕС ще продължи твърдата си подкрепа за Украйна -политическа, хуманитарна и военна. ЕС и държавите членки ще останат твърди в действията си. Изолацията на Русия в международните форуми ще да продължи.​


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    38 1 Отговор
    бРЕЙ МНОГО УМНО И КРАСИВА....
  • 2 Л.Христов

    42 2 Отговор
    За всички които си чешите клавиатурата на гърба на Путин, гледайте филма на Оливър Стоун "Украйна гори". Има го все още в YouTube. Пък после се надпреварвайте да сте кравари и "филантропи"! Вижте срещу кой реално е тази отвратителна война!

    Коментиран от #21

  • 3 България

    39 1 Отговор
    чрез външния си министър , изглежда неадекватно...заради такива Петков ше бере ядове

    Коментиран от #23

  • 4 Майна

    35 1 Отговор
    Съвсем различно преживяване беше натрапчивият отговор на бившия държавен секретар на САЩ Мадлен Олбрайт на журналистически въпрос: в телевизионното предаване „60 минути“ на 12 май 1996 г. Лесли Стал попита държавния секретар на САЩ:

    „Чухме, че половин милион деца са загинали (заради санкциите срещу Ирак). Искам да кажа, че това е повече деца, отколкото загиналите в Хирошима. И – кажете ми струва ли си цената?”.

    Олбрайт отговори:

    "Мисля, че това е много трудно решение, но цената - ние смятаме, че си заслужава цената."

    Коментиран от #12

  • 5 хХх

    22 1 Отговор
    На коя ?
    Западна Украйна ( без излаз на Черно море, без АЕЦ, без суровини, със 80млрд заеми ) или Ново Росия.
  • 6 00014

    35 0 Отговор
    Колкото си грозна, толкова си и тъпа.
  • 7 3.14К

    22 1 Отговор
    Всичко е добре, но това с военната подкрепа нама да свърши добре. Поколението Z е на друго мнение!
  • 8 Майна

    21 1 Отговор
    Санкциите са ГЕНОЦИД!!!
    Скоро ще стане ясно какви икономически, социални и психологически рани ще нанесат санкциите, предприети от западния свят под ръководството на САЩ, на цивилното население на Русия и до каква степен ще се разклати властовата позиция на руския президент? Президентът на Венецуела Николас Мадуро, който някога е бил "жертва" на санкциите на САЩ, остро осъди западните санкции. Във вестникарска статия от 3 март той описва наказателните мерки, включително в банковия сектор, като престъпления срещу руския народ и пледира за дипломатически начини за излизане от кризата (5).

    Все още не е ясно какви фатални последици ще имат санкциите върху ежедневието на налагащите санкции държави: Експертите вече предупреждават за по-високи темпове на инфлация, недостиг на енергия и тесни места в производството и разпространението на храни.
  • 9 Ами лижеъе им зад. Те

    3 0 Отговор
    Нзсааащ.
  • 10 mi6osp

    22 0 Отговор
    Ъхъ. На всяка сватба ние сме от страната на булката.
  • 11 Навални

    11 0 Отговор
    Това е ДИСКРИМИНАЦИЯ
  • 12 Л.Христов

    29 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    За краварите такава цена е допустима на принципа " на чужд гръб и 100 тояги са малко" някой трябва да ги научи, че света не е техен. Пък ако ще и да са Русия и Китай
  • 13 спокойно

    23 0 Отговор
    Руските военни действия били насочени не само срещу Украйна, но и срещу цялата демократична международна общност ли?
    Добре дошли в 1984.
  • 14 Гост от Силистра

    28 0 Отговор
    Кирил Петков , искам да признаеш за себе ,дали този човек е Българския външен министър,...достоен, начетен, умен, с добър изказ, с правилен изказ,грамотен, ...Петков , тази позиция..Външен министър е лицето на Бг ..а не хранилка за неадекватни партийци
  • 15 СПОКО

    26 0 Отговор
    Щом ние сме на страната на Украйна, която подтиска нашето малцинство, значи 100% ще загубят, барабар с НАТО и ЕС.

    Коментиран от #20

  • 16 Верно ли

    19 0 Отговор
    Чудесно! Европейските ЛГБТита ще се чувстват прекрасно с украинските нацита :))) Подкрепяйте!
  • 17 Все

    16 0 Отговор
    същите дърти проститу.ки се срещат, дрънкат простотии, пият и ядат и се радват, че войната продължава.
  • 18 Дедо Гошо

    11 0 Отговор
    Поздравявам Брюксел с песента master of puppets на metallica
  • 19 РЕАЛИСТ

    24 0 Отговор
    И кой ще извади да плати присъединителните фондове на държава, с разбита от война инфраструктура, без летища, разграбена от мародери и живееща на помощи. Нас под лупа ни гледахте, а тези jump the queue. Много пък специални, пък тия украинци, бе.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Верно ли

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Л.Христов":

    Има и негово изказване от 25,02. т.г. - да го гледат и него!!! "Оливър Стоун за украинската криза" - човека си казва, че украинската армия са нацита!
  • 22 Хохо

    16 0 Отговор
    Много слаба.. .
  • 23 кнаус 485

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "България":

    Що бе лика прилика са си.....просто Киро да не би да е адекватен.....виж и прочети за дислекция па пак ще говорим.....мога да ти обясня,ама големата гума на Факти ще ме коригира....не случваме на власт-един мафиоз и еднокнижник,а па сега с фалшив паспорт,6 месечен курс някъде край харвард ,па и с дислекция.....БЕГАМ,ЧЕ ИДЕ ОНЯ С ГОЛЕМАТА ГУМА....КАЗАХ БОГ ДА ПРОСТИ УМРЕЛИТЕ ,ЖИВОТ И ЗДРАВЕ НА ЖИВИТЕ И ГУМАТА ДОЙДЕ....А ТЕ ФАКТИЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ ,ЧЕ ТОВА СА СЛОВА НА СВЕЩЕНИЦИТЕ,КАЗВАНИ СЛЕД ПОМЕН И ПАНАХИДА...НО МИСИРКИТЕ СА УМНИ И КРАСИВИ...
  • 24 с големи приказки към подли дела

    15 0 Отговор
    Всъщност хич не ме интересува темата , но имам два въпроса , кой ще плаща , Украйна има собствени проблеми - нацизъм и корупция , Украйна ще има нужда от колосални пари за възстановяването и и , дано постигане на възможност за преминаване към самостоятелни възможности за равноправно участие в съюзните отношения с всичките там регламенти , такси , правила , квоти , икономика съобразно изискванията в съюза . Тези неща имат материален характер , емоциите са друга тема , няма как двете да бъдат смесвани защото резултатът ще бъде плачевен. Друг проблем е справедливостта спрямо прилагането на присъединителните мерки спрямо други страни , примерно България , сега тук живеем не съвсем добре , отворихме и затворихме томове глави и останахме с икономика на изкуствено дишане , стандарт на живот , банално казано но илюстративно е на бананова република и моделът , много за малцина и мизерия за мнозинството . Емоциите са моментни и преминават , после идват реалностите , евробюрокрацията охолства във всяко отношение , продуктът и са безумици. Както обикновено ни пробутвате някакви външно хуманни и красиви нереалности , зад тях всъщност стоят съвсем други съображения и сметки , накрая биваме отграбвани ние . А и да не забравя , не ме гледай така умно , защото всъщност разум ти липсва.
  • 25 един от многото

    22 0 Отговор
    Изпитвам отврат към всичко това което ЕС прави под диктовката на САЩ. Разбиват икономиките на всички участнички в ЕС , поставят на пиадестал една държава с фашистки режим и на 4 място в света по корупция , като искат да я вкарат и в ЕС и в НАТО. И всичко това в името на идеята на САЩ и Англия да затрият не само икономически но и въобще като държава Русия. И лошото е това , че няма един политик от Европа и останалите в коалицията против Русия който да вземе на сериозно думите му , че не му трябва свят без Русия!
  • 26 ЪЪЪ

    17 1 Отговор
    Този гейски свят трябва да се промени, в противен случай живота трябва да се рестартира. Нестава въпрос само за Русия и Украйна, а за целия свят. Конфликтните точки нямат нищо общо с проблема в действителност. Неможе разни идиоти да дават насока на децата какви да са и кой е нормален и кой не. От края на миналия век почнаха всички проблеми няма и неможе да се изброят всички сега, но някои от тях са: ненужното парадиране на хомосексуални и други екземпляри с объркана сексуалност; истамбулска конвенция и глупавата обосновка, че е за защита са слабите. А в същност се толерира сатанизма, и педофилията възникнала в едно тотално объркано общество клонящо към насилие ; некадърно образование в целия свят и отхвърляне на човешките ценности и др. Основното е унищожение на православието и налагане на западно протестанското и католическо от чести общество като и възхваляване на лутерянството и снижаване на личността като цяло.
  • 27 Nako 👍

    21 0 Отговор
    То все сме имали министри ама такова посмешище не сме
  • 28 Търновец

    10 0 Отговор
    Тая Македонка ли е – преди години няколко села oколо Павликени направиха къщи без пари за бeдняци от Петрич, и сега тая група даде 2 кмета на 2 от селата, живеят си в Търново a управляват селата дистанционно, единия съм го виждал смучи ракия и играй в Еврофутбoла през работно време……..
  • 29 Механик

    13 0 Отговор
    Кое е това преждевременно сбръчкано създание?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да приемем Габон незабавно в ЕС

    15 0 Отговор
    Край , искам Габон в Европейския съюз , защото там се извършват големи несправедливости , хората са боядисани много в черно.
  • 32 Дабе

    13 0 Отговор
    Подкрепяте го на ЕС и НАТО.Скоро няма да има Украйна и ще го кре-пи.те на дедо
  • 33 WhiteNoise

    14 0 Отговор
    прилежна е момата. огласява мнението на козяк дума по дума. ако бензино не мине 4лв ще годиняса на поста и после сладко консулско/посланник в зимбабве или некаде натам.. да се не накърка тука некаде и да си каже :)
  • 34 Перо

    15 0 Отговор
    Украйна не членува в ЕС! По еврейска линия ли е подкрепата,щом участват и държави,извън ЕС! Като какво се изявява това сборище към измислената държава. Дали е справедлива или не войната,единствения законен орган,който решава тези въпроси е ООН!
  • 35 Ти кой

    5 0 Отговор
    Пита ма кокошки?
  • 36 chi

    10 0 Отговор
    Генчовска, няма такава переспектива, набийте си го в тъпите глави!
  • 37 Сатана

    11 0 Отговор
    Името Украйна както и държавата Украйна ще престанат да съществуват в новата реалност.На нейната територия ще има нови държави ,в които нацизма ще бъде изкоренено.Трудно,но завинаги.
    Украинците трябва да осъзнаят ,че не само те имат право на живот а и другите народности в Украйна също.Едните искат мир от 8 години а другите само от 8 дни.Мир ще има за всички,но трябва да се извоюва.
  • 38 дали сми толкоз тъпи чак колкото искате

    3 0 Отговор
    Понеже сте тъпи парчета и се занимавате с някакви санкции за възбрана на руската водка , сальотка и руската салата , ще ви дам един безплатен съвет , защото от вас пари и с автомат да ми ги давате не ща , не ви искам и вас, брак по неизбежност , Оставете Украйна Русия да я възстановява и ще и разбиете икономиката за 1000 години , с всички произтичащи проблеми , може и да ви се получи заветното и разпадане , да не издържи . Ама май планчетата ви са други , вие да я прилапкате а с кажи от нашите гърбове да я позакърпите , така ме се чини , колкото може там , криво-ляво , но ресурсите и са друга тема , пък и военните екшъни можете да си ги разигравате.

    Коментиран от #42

  • 39 ндк

    5 0 Отговор
    Ей те това е "Пресъхнала Трендафила" бате :))))
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гост 23 mj

    4 0 Отговор
    стар изродит генгста шит, тук краварката е в долнен десен ъгъл
  • 42 НКВД

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "дали сми толкоз тъпи чак колкото искате":

    Ти май не разбираш изобщо за каква война иде реч.Тук не става въпрос за Украйна и дали Русия ще я възстановява.Тук става въпрос га глобалния геополитически свят,в който понятията капитализъм или демокрация ще престанат да имат този смисъл,който господства сега.Този нов преформатиране свят е замислям от много дълго време и в началото Русия трябва да направи първата крачка.Да,жертвите са неизбежни но това е цената за съжаление.Жалко за децата

    Коментиран от #43

  • 43 ай сега па и ти

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "НКВД":

    Не разбрах точно от какво си разбрал , че не съм разбрал , ама нейсе. Преформатиранито минава ли през заветния западняшки мерак за разпад на Русия ? Аз по-горе нещо в този смисъл съм написал , а дали ще стане няма кой да ми каже .
  • 44 Тодоров

    7 0 Отговор
    Генчовска, ти си подкрепяй европейската перспектива на Украйна, но имаш ли санкция от Народното събрание за подобна подкрепа. Каква европейска перспектива за режим, подкрепящ откровени нацисти и геноцид спрямо руснаци, българи, татари и т.н. Европа, НАТО и "великите" демокрации си затвориха очите през 2014 г. за изстъпленията и изгарянето на живи хора от украинските националисти в Одеса. Къде беше ТИ тогава и твоята ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ ? На кого слугуваше тогава - на НАТО, САЩ или на СЕБЕ СИ ? Във всеки случай не и на БЪлгария и на ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ. Снежните топки на Шипка по премиера Петков са нищо, ако трябва някой тебе да те замеря с нещо. Може би с камъни, както в арабския свят, за назидание.
  • 45 Тодоров

    5 0 Отговор
    Направо ми се повръща, като чета кои персони вземат специално участие в това заседание на Съвет "Външни работи": Търговският представител на НАТО в Европа Столтенберг, една американска и една канадска мижитурка, и естествено една английска, т.е. всички тези, които в момента са виновни за кризата в Украйна. Само, че всичко са прехвърлили на чужд гръб - в случая Русия. САЩ и Западна Европа месеци наред след исканията на Русия за неутралитет на Украйна и неразширяване на НАТО на изток, се правеха на трите маймуни - не знам, не чух, не видях. Е, СЕГА знаят, виждат и чуват какво става в Украйна - няма да мине на тяхната. А Генчовска да го дава по-кротко с изявления от типа НАТОВСКА СОЛИДАРНОСТ - никой не е питал НАРОДА, СуВЕРНА, българина, къде иска да бъде - в НАТО, неутрален или никъде.
  • 46 1914

    5 0 Отговор
    Чучело зомбирсно! Срам за България, такъв слабоумен външен министър.. кукла на конци , изплетени от неолиберал.и
  • 47 11112222

    1 0 Отговор
    Минимум 20 години европейска мизерия
  • 48 123

    2 0 Отговор
    Българските политици от всички партии се изказват и държата много адекватно по въпроса с Украйна. Да си бяха траяли просто. Зорлем ни бутат между шамарите. Непоискано сваляме гащите. Защо, бе, мижитурки?
  • 49 123

    0 0 Отговор
    НЕАДЕКВАТНО исках да кажа
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Otoplitel

    2 0 Отговор
    Защо не вземете да вършите това за което ви избраха.Защо се захванахте да изправяте кривите краставици на световната политика.Защо ликвидирахте туризма.И престанете да се предлагате в интернационален стил на всеки който ви се обади по телефона.Съжалявам,но ако не заемете независима позиция в интерес на РБ вървите към провал.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 По-полека

    1 0 Отговор
    Вижте да свършите това за което сте избрани, а именно борба с корупцията и вфвктивни наказания за крадците. Украйна никога няма да стане член на ЕС, първо защото Русия няма да разреши и второ защото нашите корумпирани политици, олигарси и мафиози са като пионер чета в сравнение с Украинските. Който е имал бизнес или вземане даване с Украинци знае за какво иде реч.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове