Last news in Fakti

7 Март, 2022 23:10 1 841 29

Важните новини във ФАКТИ на 7 март

  • кирил петков-
  • зърно-
  • украйна-
  • русия-
  • бежанци

Заради войната държавата влиза на пазара за зърно у нас

Важните новини във ФАКТИ на 7 март - 1
Снимка: БГНЕС

Петков пред Ройтерс: Може да искаме изключение от санкциите на ЕС за вноса на руски газ и петрол

България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на нейната инвазия в Украйна, но вероятно ще търси изключение от евентуална забрана на вноса на руски природен газ и петрол, ако такова предложение бъде внесено. Това казва премиерът Кирил Петков в интервю за агенция Ройтерс.

В Чирен в момента добиват, а не нагнетяват

В момента от газохранилището в Чирен се добива газ, съобщиха за програма "Хоризонт" от "Булгартрансгаз".

Заради войната: Запасяваме се със зърно

Заради войната държавата влиза на пазара за зърно у нас. Държавният резерв започва да изкупува още от днес сериозно количество продукция от зърнопроизводителите, съобщи още пред бТВ премиерът Кирил Петков. Целта - да може да се овладее цената на хляба, а и да се осигурят нужните количества за България до края на 2023 година.

Генчовска: До момента около 1000 български граждани са евакуирани от Украйна

Създадена е добра организация за евакуация, продължаваме да евакуираме българи, както и чужди граждани от Украйна. До момента около 1000 български граждани са евакуирани от територията на Украйна, освен с автобусите и с влаковите композиции". Това каза на брифинг на Министерството на външните работи министър Теодора Генчовска, цитирана от БНТ.

Русия обяви официално исканията си към Украйна

Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията си, за да декларира неутралитет, да признае Крим за руска територия и да признае сепаратистките райони на Донецк и Луганск за независими територии, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удряй Бате Киро

    4 10 Отговор
    Удряй Бате Киро!

    Коментиран от #16

  • 2 ас77

    12 3 Отговор
    УУУУУУУ

    пс.Заради подкрепата срещу братска Русия
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТцТц

    4 0 Отговор
    Саша Барън Коен поне е добър в това, което прави, язък че си му брат близнак.
  • 5 ПРЕДИ ЗНАЧИ Е ЛЪГАЛ ЗА ЗЪРНОТО

    12 0 Отговор
    ИЛИ ПЪК СЕГА ЛЪЖЕ , ИЛИ И ПРЕДИ И СЕГА ЛЪЖЕ ----------- БОЙКО РЯПА ДА ЯДЕ ПРЕД НЕГО !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Hoho Boho

    2 4 Отговор
    Новината за Копейкин липсва...
    :))

    Вероятно ще се появи утре,
    но кого му пука за Копейкин.
    :))

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 gfdnfgxn

    12 0 Отговор
    Хахахаха...кирчо...грайдъра....не става така, пeдaл4ee. И kura в гъзaa и душата в рая. Или-или? Избери си - или бензина или ракетите от бензиностанцията с ракетите. Да те еб@@ в тъпите канадски ушаци, гoвeдo просто!

    Коментиран от #25

  • 13 Грульо

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Hoho Boho":

    Че като отишъл в Молдова и някой от управляващите предатели се обадил на украинците и ги е излъгал, че Костадинов е русофил, ли? Нека да я публикуват, да види народа какви предатели и измамници ни управляват. :D

    Коментиран от #15, #23

  • 14 Сатана Z

    4 2 Отговор
    Това трябва да се знае,че още на 25/02 Зеленски чрез Китайското посолство е искал прекратяване на огъня и преговори.Четете и мислете с главите си,не се отнася за платените тролове на Козяк.

    Речта на президента Путин не беше насочена срещу Украйна или дори срещу Съединените щати, а директно срещу "тези, които се стремят към световно господство", тоест срещу "щраусите" (Лео Щтраус), присъстващи в структурата на властта на САЩ. Тази война е срещу тях.

    На 25 февруари президентът Владимир Путин нарече ръководството на Киев „заговор от наркомани и неонацисти“. В атлантическите медии тези думи са изказвания на психично болен човек.

    През нощта на 25 срещу 26 февруари президентът Владимир Зеленски изпрати предложение за прекратяване на огъня до Русия чрез китайското посолство в Киев. Кремъл веднага отговори със своите условия:
    арестуването на всички нацисти (Дмитрий Ярош и батальон Азов и др.),
    - преименуване на улици и събаряне на паметници, прославящи нацистките съучастници по време на Великата отечествена война (Степан Бандера и др.),
    - прекратяване на враждебните действия.

    Атлантическата преса пренебрегна това събитие, а останалата част от света, която знаеше за него, затаи дъх. Преговорите се провалиха в рамките на часове след намесата на Вашингтон. И едва тогава обществото на Запад беше информирано за случващото се, но руските условия все още щяха да останат скрити от него.

    За какво говори президентът Путин? Срещу
  • 15 Hoho Boho

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Грульо":

    Новината е, че е Путинофил и предател.
    Не можеш ли да направиш разликата?
    Очевидно е!
  • 16 Сивата чапла

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Удряй Бате Киро":

    Кого?
  • 17 Сатана Z

    5 1 Отговор
    Продължение ,кои са Страусите( след съкращение на текста сбита информация)

    СТРОСЯНЦИТЕ ОСТАВАТ ВЕРНИ НА ИДЕИТЕ НА ЛЕО СТРОС
    След завръщането на Джо Байдън в Белия дом, този път като президент на Съединените щати, Щраусианците проникват във всяка властова структура. Джейк Съливан става съветник по националната сигурност, а Антъни Блинкен държавен секретар с асистентката си Виктория Нуланд. През октомври 2021 г. тя посети Москва и заплаши, че ще смаже руската икономика, ако тя не се успокои. Това посещение ще бъде началото на днешната криза.

    Помощник държавният секретар Нуланд извежда Дмитро Ярош на арената и го запознава с президента Зеленски, бивш комик и протеже на Юрий Коломойски. На 2 ноември 2021 г. е назначен за специален съветник на главнокомандващия на въоръжените сили генерал Валерий Залужни. Последният, като истински демократ, отначало се въздържа, но в крайна сметка се съгласява. Той отказва да отговори на репортерски въпрос за това невероятно дуо, намеквайки за изискване за национална сигурност. Ярош прави всичко възможно, за да подкрепи полковник Андрей Белецки, „белия фюрер“ и неговия батальон „Азов“. Това е копие на SS дивизията на Германския Райх, която от лятото на 2021 г. е контролирана от американски наемници от ЧВК Blackwater 13.

    Като се вземе предвид казаното по-горе за Щраусите, не е трудно да се разбере, че действията на Русия са не само оправдани, но и необходими. Да освободиш света от Щраусианците означава да
  • 18 Сатана Z

    5 1 Отговор
    Да освободиш света от Щраусианците означава да отдадеш почит на повече от милион души, които те съсипаха, и тези, които искат да унищожат. Остава само да изчакаме как ще завърши тази инвазия в Украйна.

    Както и да е, отговорността за днешните събития пада върху Щраусите, но тя не може да бъде свалена от онези, които им позволиха да действат безнаказано. На първо място, става дума за Германия и Франция, които подписаха споразуменията от Минск преди седем години, но не направиха нищо, за да ги изпълнят, и петдесетте страни, които подписаха декларацията на ОССЕ, забраняваща разширяването на НАТО на изток отвъд линията Одер-Нейсе, но го направиха. не го предотвратява по никакъв начин. Единствено Израел, освободен от ционистките ревизионисти, изрази своята позиция по този въпрос.

    И поуката от тази криза е следната: хората в демократичните страни са отговорни за решенията, взети от техните лидери и изпълнени от онези, които идват да ги заместят.
  • 19 Сатана Z

    3 0 Отговор
    Джо Байдън в Белия дом, този път като президент на Съединените щати, Щраусианците проникват във всяка властова структура. Джейк Съливан става съветник по националната сигурност, а Антъни Блинкен държавен секретар с асистентката си Виктория Нуланд. През октомври 2021 г. тя посети Москва и заплаши, че ще смаже руската икономика, ако тя не се успокои. Това посещение ще бъде началото на днешната криза.

    Помощник държавният секретар Нуланд извежда Дмитро Ярош на арената и го запознава с президента Зеленски, бивш комик и протеже на Юрий Коломойски. На 2 ноември 2021 г. е назначен за специален съветник на главнокомандващия на въоръжените сили генерал Валерий Залужни. Последният, като истински демократ, отначало се въздържа, но в крайна сметка се съгласява. Той отказва да отговори на репортерски въпрос за това невероятно дуо, намеквайки за изискване за национална сигурност. Ярош прави всичко възможно, за да подкрепи полковник Андрей Белецки, „белия фюрер“ и неговия батальон „Азов“. Това е копие на SS дивизията на Германския Райх, която от лятото на 2021 г. е контролирана от американски наемници от ЧВК Blackwater 13.

    Като се вземе предвид казаното по-горе за Щраусите, не е трудно да се разбере, че действията на Русия са не само оправдани, но и необходими. Да освободиш света от Щраусианците означава да

    Коментиран от #20

  • 20 Майна

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сатана Z":

    Браво за информацията..Виждам,че определено някакъв,,професионалист,, от форума ми е ползвал Ника , с някаква сега ГЛОБАЛИСТИЧНА насоченост, преди така правеха бойковистите, но....това показва явна безпомощност ...Още веднъж ,уважение ,че предоставяте нещо,което ще ОТВОРИ ОЧИТЕ НА ХОРАТА
  • 21 Местноят

    3 0 Отговор
    Е то е ХУБАВО ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ ДА ПОЧНЕ ДЪРЖАВАТА БГ ДА ИСКУПУВА КАТО ПРИ Т.ЖИВКОВО ВРЕМЕ НЕ САМО ЗЪРНО НО И ЯЙЦА,ПРАСЕТА,КРАВИ,ТЕЛЕТА,АГНЕТА,ПЧЕЛЕН МЕД ,ДОМАТИ,И ДР.ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА В БГ ОСТАВА ЗАПАС С ГОДИНИ НАПРЕД ДРУГОТО ЗА ИЗНОС .ЗАТОВА БЯХМЕ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА ПО ВСИЧКО НА БАЛКАНИТЕ СЕГА СМЕ ПОСЛЕДНИ ЗАРАДИ КОФТИ ПОЛИТИЦИ ПРЕДИШНИ.

    Коментиран от #24

  • 22 .--.

    7 2 Отговор
    Кире.Забрави ли какво лъгахте февруари с Момчето.Има зърно за 2 г.Това бяха думите ви.Значи до февруари 2024 трябва да има в резерва.Защо ще изкупувате нали има.Пак ви хванаха в лъжа.Това ли ви учат в Харвард.И Кире от теб и цървул не става.Събрахте се най лъжливата и крадливата коалиция.
  • 23 Куршума

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Грульо":

    нямаше да е никаква загуба, напротив, само ползи щеше да има
  • 24 АнтиКомунист

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Местноят":

    ами жанвиденовата зима няма да се повтори
  • 25 Джи

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "gfdnfgxn":

    Голем цар си! Евалата за писанията.
  • 26 Илф

    2 1 Отговор
    Как така спряхме първи полетите , затворихме пристанищата, забранихме износа на лекарства, пък няма да спрем вноса на енергоносители без, които сме живи умрели? Къде е евросолидарноста? В руски сайт, жена казва " не си е заслужавало моя пра пра дед да си остави костите в земята на този неблагодарен народ".
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сорос

    3 1 Отговор
    Не не разрешение не ни трябва, аз искам американски газ, той е демократичен .
  • 29 МАЙ МАЙ

    2 0 Отговор
    НЯКОЙ Е ПРОДАЛ ЖИТОТО ОТ РЕЗЕРВА, СТАНА СЪЩОТО КАТО ГАЗТА, ОЩЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ТЕЗИ 9 МЛДА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове