Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2022 16:40 2 055 34

Джамбазки с предложения до властите как да се улесни приемът на бежанци от Украйна

  • ангел джамбазки-
  • предложения-
  • властите-
  • прием-
  • бежанци-
  • украйна

Съпредседателят на ВМРО настоява да бъдат отворени за прием на бежанци и всички държавни и ведомствени почивни бази

Джамбазки с предложения до властите как да се улесни приемът на бежанци от Украйна   - 1
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки призова държавата, в лицето на отговорните институции, да организира по-координирано и навременно действията си във връзка с бежанската вълна от Украйна. За целта той предлага няколко конкретни стъпки, чрез които процесът по оказване на помощ да бъде улеснен, за да не се стига до хаос и невъзможност за справяне със ситуацията. От началото на войната в Европа убежище са потърсили над 2,6 млн. украински граждани. По данни на сформираната към правителството Оперативна координационна група на този етап в страната ни има над 33 000 бежанци. В България в държавни и общински бази са настанени около 1100 души, а в хотели – над 2500 души.

В официално писмо до министър-председателя, министъра на вътрешните работи, Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция за българите в чужбина Джамбазки информира, че нуждата от свободни легла за настаняване става все по-голяма, а доброволците вече по-трудно намират къде да настанят пристигащите с автобуси хора. Стига се до ситуации, в които хората спят по гари и пейки, чакайки транспорт за влизане навътре в страната.

Още новини от Украйна

По тази причина съпредседателят на ВМРО предлага в най-спешни срокове да бъдат извършени следните действия:

1. Министерство на вътрешните работи, в координация с Държавната агенция за бежанците, да организира изграждането на бежански центрове по границата с Румъния.

2. Да бъдат открити териториални подразделения на Държавната агенция за бежанците по границата с Румъния, които да обработват заявления за бежански статут във възможно най-кратки срокове.

3. Министерският съвет да предложи въвеждането на карта „Българин“, която да даде възможност на бесарабските и таврийски българи, които бягат от войната, да получат възможност да работят и да се впишат по-бързо в българското общество.

4. Министерският съвет да внесе предложение за отваряне на всички държавни и ведомствени почивни бази за прием на бежанци.

„В условията на безпрецедентни кризи са необходими навременни решения и обща работа. Виждаме, че българският народ се самоорганизира в помощта си към бягащите от ужаса на войната. Време е българската държава да заработи активно и да канализира общите усилия, за да постигнем най-добрите резултати.“, завършва Джамбазки в искането си за адекватни действия от страна на българските власти.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    19 5 Отговор
    По границите не са правят бежански лагери, щото после правят анклави, Джамбазин.
  • 2 Тоя

    33 5 Отговор
    пияндур и акъл от него ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Айде и ти сега

    27 7 Отговор
    Ангелей, знаем, че ти е страшно мъчо, че няма мъже сред бежанците та да си отвориш задната врата ама тва е положението
  • 5 Никой

    5 24 Отговор
    От руски фашисти акъл не щем. Сигурно иска да отвяряме Белене.
  • 6 ТаУмВзе

    18 2 Отговор
    Що така? За пияни пудели на хранилка, няма ли ветеринарни Клиники?
  • 7 Сандо

    27 5 Отговор
    Джамбазки може да организира малки мобилни нацистки групички,историята на неговата организация е пълна с такива примери,тях все ги избива на тероризъм.
  • 8 И с кво че ги раним?

    15 6 Отговор
    Скоро леба 5лева, а олиото 15 лева!
  • 9 Българин

    7 11 Отговор
    Макар и да е член на натовската (турско-американска) партия ВМРО , предложенията му са първи опит у нас за смислен план за действия по настаняване на бежанците . Добре Джамбазки !
  • 10 Изтезания Фашизъм

    25 4 Отговор
    Джамбазки първо да каже как поръчваха на МВР и ДАНС да изтезават масово Българи които критикуват режима Борисов !?
  • 11 Елза

    23 4 Отговор
    Имам насрещно предложение: Бежанският поток да се насочи към Полша, Унгария, Румъния, Германия, Великобритания, Франция, Италия ще я пропусна, за италианците ми е жал. Нека отиват в по-добрите страни. Що щат тука в нашата беднотия?
  • 12 Иван

    20 3 Отговор
    ВМРО вече не съществува. Какво прави Джамбазки в Европейския парламент?

    Коментиран от #15

  • 13 Тотьо

    13 2 Отговор
    Ай честито,почнаха да лъсват в сайтовете на час.
  • 14 дупетат

    21 1 Отговор
    че ние като дадем Евксиноград и станцията във Велинград на бежанците къде ше водим любовниците за уикенда бре, на частно ли?!... Аре нема нужда, по-добре е да хвърляме по 40 кинта на хотелиерите и да не си разваляме рахатлъка....
  • 15 Теле

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Съществува като F16 на чертеж
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Механик

    16 2 Отговор
    Тоя се опитва да е интересен , ама върви след събитията . Такива места вече се дават на бежанци . Нищо не се е сетил Джамбазки, а само късно е чул . Всичките ни патриоти такива заспало-закъсняли , или късно опулени , абе разбрахте ме .
  • 18 Блабла

    7 1 Отговор
    От друга страна, може да не е чак толкова лошо да са повечко. Само трябва да им показваме къщите на нашите "елити" и да казваме - тоя е на еди кой си олигарх, тоя е на еди кой си...
  • 19 ха ха

    12 1 Отговор
    за това писание евро парламента му е отпуснал 15000 евра , а за нас остава да храним , поим и обличаме гостите за не определено време
  • 20 НикогаВпарламентаТакиваЛакеиНаСАЩ

    16 3 Отговор
    Абе и вие ли ще си правите пиар на гърба на българския народ.Първо това не са бежанци,защото никой не стреля по тях и не ги гони.Това са семействата на бандеровци,азовци и аидаровци,които в украйна ги чака народен съд.Всеки едни от тях струва по 100 лева на ден а не по 40 както обяви правителството а всички заедно засега взимат от парите на бедния българин по 10 милиона на ден.Когато станат повече от 100 000 ще струват много повече.Докога българина ще плаща за авантюрите на САЩ и къде бяхте 8 години,когато се изтребваше мирното население в ДНР и ЛНР??Да не би да сте страдали от амнезия и защо чак сега проявявате милосърдие.Всичките тези лъжци,които пускате по НОВА.БТВ и БНТ обратно в Окрайна.Лъжат повече от института за дезинформация,който бълва невярна информация за Окрайна и днеска беше унищожен от руската армия.
  • 21 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    10 1 Отговор
    Джамбазов, ВМРО пак искате да "продавате" български паспорти.
  • 22 Иван Богун

    3 16 Отговор
    Руската армия ще превземе Киев тогава когато река Днепър потече на обратно и небето падне на земята.А през това време Путин ще въведе купонна система, така обичана от комунистите.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лошото

    9 2 Отговор
    е че на гърба на бежанците от войната всеки се опитва да трупа актив! А реално погледнато на никой не му пука за тях и всички тези бози сапунки и фалшива съпричастност която ни залива от всякъде са абсолютна гавра с бежанците! Войната може да бъде спряна за часове от САЩ и НАТО , но явно имат друго виждане по въпроса.
  • 25 Гугълист

    14 3 Отговор
    Не съм против тези хора, но не одобрявам отношението към тях като бежанци. За мен те са мигранти. Да, верно е, че не са всички с котки и кучета. Не чух някой да е изгубил дома си от бомба. Не видях някой ранен. Да, те не бягат от добро, но и няма да останат в България. Чак да се записват на училище деца, които не знаят български? Малко прекалиха политиците и телевизиите. Те били горд народ, щели да се бият като лъвове и т.н.
  • 26 ТИТИ

    8 1 Отговор
    АКО НЕ СИ БИЛ ОТ БЪЛ АРМИЯ ВЪН
  • 27 жамбазки ВЕЧЕ ПРОДАВА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ

    7 2 Отговор
    ЦЕНА НА ДРЕБНО 5000 ЕУРО ... ЗА КОЛИЧЕСТВА - НАМАЛЕНИЕ !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Джамбазки!! В България има33 000

    7 2 Отговор
    Украинци, от тях 4000са настанени в хотели и общински бази,!!?? А къде изчезнаха останалите 29 000 Украинци??? Кой лъже Българите в момента ти или Държавата!! Или само минават Транзит прес България, по вероятно,!!!!
  • 31 Бегай !

    3 1 Отговор
    По т.4 да ги приема Шкембе воеводата,откраднал почивни домове къщи,вили и хижи на Македонските дружества.
  • 32 Ддд

    8 1 Отговор
    Е, нали има центрове за емигранти. Да ги настаняват там. На който не му харесва, да си плаща хотела.
  • 33 Да си ги вземе у тях

    4 1 Отговор
    тоя амбриаж
  • 34 Хаха

    2 1 Отговор
    Боклук не ви ли омръзна да раздавате пари
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол