Last news in Fakti

20 Март, 2022 11:39 14 644 38

Кой спира проекта под Шипка

  • шипка-
  • тунел

Ще продължи ли той?

Кой спира проекта под Шипка - 1
Снимка: БГНЕС

Жителите на Габрово и Казанлък вече повече от век се борят за тунел под Шипка, който да свързва северна и южна България. За пореден път проектът беше замразен.

По думите на инж. Деян Георгиев, директор на ОПУ- Габрово “процедурите ще продължат и ще се стартира строителство на тунел под Шипка”.

"Имаме уверението на министъра”, заяви пред "Нова телевизия" Георгиев.

Последният етап от проекта, който все още не е реализиран е 10км, каза още Георгиев.

Той включва строителството на 3,2 км от големия тунел, както и още 3 по-малки тунела и няколко мостови съоръжения.

“Досега построеното е 20 км, плюс 3 км етапна връзка”, обясни инженерът и допълни, че “след сключване на договора има проектиране и започване на строителство, ако няма допълнителни спънки”.

„Чакаме положителен отговор от екологичното министерство. Имаме оферта от изпълнителя, според която след 4 години и 2 месеца след одобрението на проекта, тунелът ще бъде завършен. Чакаме само екологичната процедура да завърши”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълк единак

    87 54 Отговор
    Доживяхме да видим арест на политик в България, поздравления за смелостта на Петков и Рашков. Жалко че нямаме прокуратура, иначе досега щеше да има поне три- четири политици-мафиоти в пандиза.

    Коментиран от #6

  • 2 провинциалист от провинция Тракия

    34 8 Отговор
    ПроектА кой го спира, Венци, проектА. А иначе проектЪТ ти стана препъникамък.

    Коментиран от #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 София - Варна

    57 10 Отговор
    КОГА????

    Пилеят парите за натовските проекти, а не за българския мега проект - автомагистралата между София и Варна.

    После - бедни сме!

    Коментиран от #15

  • 8 Летописец

    19 37 Отговор
    Това е проект от 1897 година ! Да , на век и половина ! Спиран е защото е рисков - проникнала в Южна България турска армия , после през такава връзка лесно ще завладее и Северна България !

    Коментиран от #11, #25

  • 9 Не им

    31 16 Отговор
    трябва тунел при такива съкровища , каквито имат , като Дончевия с раницата и грабливата им кметица !
  • 10 Пълен тшк

    27 21 Отговор
    Абсурд, единствената държава в Европа, с трагична пътна инфраструктура и Байганюви сърца врМосква

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ветеринарен психолог

    68 5 Отговор
    Защо Грета Тундберг и Тома Белев не стопират стрелбите на полигоните Ново Село и Корен. Които замърсяват въздуха и ужасяват дивите животни и птици? Хайде. Нали сте голями ербапи?Изпъчете се пред нато!

    Коментиран от #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Борчо Бугатито

    33 9 Отговор

    До коментар #7 от "София - Варна":

    Не може всички да сме богати. А, и на такива като теб магистрали не им трябват! Скоро няма да можеш да си купиш храна, камо ли пътуваш някъде!
  • 16 пьешу

    27 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пълен тшк":

    коментарът ти е пълен тшк! зеуените кауинки ги захранват от "хамерика за българия". нерде масква, нерде нашингтон. или... каквото са ти написали в лиШчето, това дращиш тука...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 В България никога няма да има...

    36 8 Отговор
    Големи и смислени инфраструктурни проекти, които повишават благосъстоянието на хората и ги свързват със света на Запад... причината е много проста - геополитическа тактика. Един благосъстоятелен народ, с отворени граници и леснодостъпни посоки към Западна Европа, никак не е удобен на Азиатския Рай. По тази причина, никога няма да има - 2 ри лифт във Банско, тунел под Шипка, магистрала от граница до граница, мостове над Дунава и ред други... Благодарете се на троловете и пещерната пропаганда, които пречат на хората да разгърнат своя потенциал, фокусирани върху битови неволи, олиото и колата на съседа !

    Коментиран от #27, #33, #34

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сандов зеления

    9 1 Отговор
    няма да даде. той е подплатен от швейцарски пари.
  • 22 Гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Не разбрах какво искаш да кажеш. Би ли пояснил.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Вие на

    18 1 Отговор
    уверенията на министъра не разчитайте. Тоя говори само в сегашно неопределено и бъдеще неясно време, а и нищо няма да свърши. Мижетурчица някаква е и супер богата но ненаситна.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Казуар

    11 6 Отговор
    Пътят през Шипка е регионален, и тунел 3 км е прекалено а строителството е уредено от габровският интелектуалец Томислав Дончев.
  • 29 Българин

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "фирма":

    След Освобождението започва проект за изграждане на железопътна инфраструктура в България. Тогава софийските шопи излизат на протест, че локомотивите били много шумни и щели да плашат овцете им. По твоята логика дай да не строим и магистрали, защото така замират междуселските пътища и ще спре поминъкът на местните магазинчета.
  • 30 Рум

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "TROY":

    Каквато ви партията така е поддържан и паметника. Бузлуджа е номер 1 в света ,но политиците са клептомани затова няма нищо качествено.
  • 31 Карък

    8 2 Отговор
    От тия нищо не става, но в сънищата си строят ли строят. Все още не са тръгнали към Марс.
  • 32 8888

    16 6 Отговор
    Таня Христова е тази, която прави всичко възможно този тунел да не се строи. Таня Христова е от ГЕРБ!
  • 33 тамошните

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "В България никога няма да има...":

    Чета и недоумявам...след правилни,дори великолепни констатации за геополитическото значение на територията на България ,как е възможно да се да се изтъква такава невероятна причина която да е пречка за осъществяването на напълно осъществимите блянове на българския народ!...Няма никакъв Азиатски рай - ако имаше... потокът от емигранти нямаше да е към Европа...Пътят на "подправките и коприната" а днес на "енергията ,икономиката и търговията" от векове насам за пръв път така отчетливо се е насочил към България.За съжаление взорът на българите е пренасочен и цели да им бъде отнет този геополитически авантаж...
    Използват генетичната малоазиатска параноя на българина и отклоняват облагите към своя територия...
    Гърчите се в лютата си фобия и плюете...а се говори за национални интереси на България.Ослепели сте от злоба и не виждате облагите за България...Защо да не тече газ от Турция през България?... Защо да няма високоскоростен влак през Пловдив и София за Европа?...Трасето до Одрин е почти готово и Турция иска газта,влаковете и тировете да минават през България ...Тогава какво и кой пречи да няма мостове над Дунав, тунели под Стара планина и ЖП и авто магистрали през тях от Азия към Европа?!... повярвайте ... Турция наистина е готова да инвестира и реализира без да се поддава на какъвто и да е комплекс и претенции, всичките блянове на българите...защото знае че са един благосъстоятелен и много по мъжки народ от другите на Балканите. Мицотакис направи
  • 34 тамошните

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "В България никога няма да има...":

    продължение Мицотакис направи всичко възможно да отбие трасето към Солун и Скопие...и не е ли време вече да се отърсите от 150 годишния си сън и да видите кой ви е приятел, кой ви е враг ?!..
  • 35 Значи

    9 0 Отговор
    Всичко в нашата родина става ама много трудно ,защото сме управлявани от никъдърници които гледат само собствения си интерес.
  • 36 Бокострой

    7 0 Отговор
    3 км за 4 години... То останалата част ще е за ремонт два пъти до тогава. Представете си с тая скорост да копаеха под Ламанша... още щяха да копаят
  • 37 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Пари нема, действайте!
  • 38 АЗ КАЗАХ

    0 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЕМ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ САМИ СИ ПРИЧИНИХМЕ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ОТ ЗЛОБА , ЗАВИСТ И НАЙВНОСТ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ КРАЖБИ И НЕСЪЩЕСТВУВАЩА КОРУПЦИЯ. И СЕГА ОСТАВА ДА ЧАКАМЕ ШЕПА НЕКАДЪРНИЦИ ДА НАПРАВЯТ НЕ ЕДИН ТУНЕЛ А ДВА С ТОЗИ НА ПЕТРОХАН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове