Last news in Fakti

28 Март, 2022 11:27 3 236 33

Има ли спекула с агнешкото месо?

  • агнешко месо-
  • консумация-
  • мерки

Синият печат е гаранция

Има ли спекула с агнешкото месо? - 1
Снимка: БГНЕС

"Към момента цените на агнешкото месо са в диапазона между 19-21 лв. в магазинната мрежи, а около 10 лв. живо във фермите. В тях цените няма да се покачват повече, това ще бъде цената, която ще преобладава в кампанията тази година. В магазините може би ще има леко увеличение, което няма да прескочи тавана от 24-25 лв. за килограм", каза председателят на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация Симеон Каракаколев в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че всичко под и над тази цена би било спекула.

"Производството на агнешко месо е едно от малкото, които самозадоволят потреблението на страната. Няма нито дефицит, няма излишък. И тази година ще бъде така - ще има достатъчно агнета, които ще задоволят консумацията на Гергьовден. В социалните мрежи видях, че има цена от 30 лв., което е абсурдно. Клиентът не бива да купува на тази цена и да я приемат за нормална", допълни Каракаколев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали цените се подбиват от вноса, той отговори: "Тенденция е от няколко години от наша съседна държава да се внася месо с 30% по-ниско. Така е по ред причини. Там не действат тези регулации, които действат в ЕС. Там се субсидира износът."

"Надявам се по-късно да проведем конструктивен разговор с министъра на земеделието Иван Иванов, защото трябва да има по-стриктен контрол, който да даде някаква сигурност на българския потребител, че това, което ще консумира, ще е качествена продукция", подчерта председателят на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация.

А по думите му козето мляко е една от бързо развиващите се нисши в консумацията на млечни продукти.

"В България консумацията на овче месо изостава от години. Вкусът на подрастващото поколение не е свързан с консумацията му, той е свързан с консумация на пилешко, свинско. Държавна политика е да възпитава този вкус", добави Симеон Каракаколев.

Той поясни, че от 3 години има въведена информираност за агнешкото месо и че това, което е със син печат, е произведено у нас


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има

    19 2 Отговор
    ли търсене се качва цената , няма ли , отива надолу !

    Коментиран от #4

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    27 3 Отговор
    РАНДЕМАНА НА АГНЕШКОТО Е 50%
    ....
    А ЗА ЦЕНАТА - АКО СИ МУТРА , БЕЙ ИЛИ МИНИСТЪР - НЯМА ПРОБЛЕМ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Грульо

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Има":

    Тц, слагат у фризера и чакат некой да го купи по-нататък, може и за следващата година. Чак ако вземе да се разваля, може да му свалят малко цената.
  • 5 Гост

    28 1 Отговор
    Одрин. Там ще си купим и агнешко, и олио, и кашкавал. Наще спекуланти отмен и стотинка няма да вземат. Печалбари.
  • 6 Твърдо Нйе

    5 7 Отговор
    Всичко е 1000% икономически обосновано!
  • 7 Агнешкото се изнася

    13 1 Отговор
    В БГ се продава коза за агнешко.

    Коментиран от #12

  • 8 Българка

    39 1 Отговор
    В момента цените на хранителните стоки.. и не само не са пазарни, а спекулативни. Всички произведени с български суровини от евтина българска работна ръка с ниска производствена себестойност мародерски се увеличават, защото има война. Но в България няма война, доходите на българите не са като на европейци. И питам тези търгаши, наречени бизнесмени като си надуват цените като в ЕС, дали увеличиха заплатите на работниците си както са в ЕС?
  • 9 ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА

    26 1 Отговор
    ТРЕВАТА ДРАСТИЧНО Е ПОСКЪПНАЛА НА ПОЛЕТО !
  • 10 ПЕЕВ

    20 5 Отговор
    КИРЧО И КОКОРЧО ДА СИ ТРЪГВАТ.
  • 11 Европа

    18 2 Отговор
    От както отпадна постановление 61 на соца за продоволственното самозадоволяване на потребностите на населението народа яде трайно заазени незнайно от къде меса.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 КИРЧО Е ВЕГАН

    11 3 Отговор
    ТОЙ МИСО НЕ ЯДЕ !
  • 14 ТОВА НА СНИМКАТА МИНАЛАТА ГОДИНА БЕШЕ

    9 0 Отговор
    АГНЕШКО !
  • 15 Вова Zавоевателя

    10 2 Отговор
    неможе клането на агнето да е по скъпо от отглеждането му
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    16 1 Отговор
    Те ям агнешко, но смело мога да тнърдя, че сегашните цени са СПЕКУЛАТИВНИ. Живо тегло 10 лв/кг е цената която искат животновъдите НА ДРЕБНО. Кое оправдава цена 20-25 лв/кг, като видях договор за изкупуване на агнешко НА ЕДРО цената е 4, 20 лв/ кг????????????????? Договора е подписан октомври 2021г и е в сила за тази година.
  • 18 Истина

    14 1 Отговор
    Какво увеличение на 24-25 лв ще има ? METRO целогодишно продават агнешко ( каракачанска ) на 25 лв кг ? Аз отивам в Родопите и си взимам живо тегло до 20 кг на 8 лв . Така ми излиза средно на 14 лв за кг . Повече от 14 лв за кг не давам
  • 19 оня с коня

    1 18 Отговор
    Какво значи "Спекула" - да се Указва на Продавача на каква цена да продава стоката си ли?ЕДИНСТВЕНО Пазарът е тоя който може да го "съветва" - НИКОЙ ДРУГ!

    Коментиран от #20, #21

  • 20 до оня с парите

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    ето за това бензина трябва да стане 20 лв за литър месото 50 лв за кило олио 15 лв По тъп коментар скоро не е имало

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 кУмУнист

    15 1 Отговор
    Ей тумбаци Велик ден не е да се размажеш от ракия и агнешко, а за да отидеш на църква, да сведеш за мик глава и да се помолиш, да се смириш със себе си да отдадеш почит към бог. А не да пълним джобовете на алчни хорица, аз лично на тази цена няма да си взема агнешко, защото не мисля да пълня гушата на безбожници, които се възползват от случая, ще си сложа друго на масата със семейството си.

    Коментиран от #31

  • 23 ХУНВЕЙБИН

    9 0 Отговор
    КАНИБАЛСКА ДЪРЖАВА.САМОИЗЯЖДАТ СЕ. ТОВА Е МУТАЦИЯТА ОТ АЛЧНОСТ.
  • 24 ХУНВЕЙБИН

    5 0 Отговор
    СИНИ ПЕЧАТИ С КОФИ ДА СИ ВЗЕМАШ ПО РУМЪНСКИ И АВСТРАЛИЙСКИ ФЦЕ.
  • 25 лили

    4 1 Отговор
    цитат
    което няма да прескочи тавана от 24-25 лв. за килограм"

    Май по добре да си взема безглутенов козунак от линда
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цуца

    3 1 Отговор
    ДА има спекула
  • 28 оня с коня

    0 6 Отговор

    До коментар #20 от "до оня с парите":

    Възмущаваш се от някакви предполагаеми от теб цени и наричаш коментара ми "Тъп".И те питам с нескрито Любопитство:Ако това се случи, КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ?И без да ми казваш знам че реакцията ти ще е "За бога братя - не купувайте" и дотам,длед което пък Аз на свой ред ще определя Коментара ти като "Тъп".
  • 29 емигрант

    11 0 Отговор
    Спекулата се "лекува" с такива глоби с които се стига до фалит, да такива са глобите тук ! В някои държави / Полша, Словения, Испания / спекулата запечатва магазини ! В България спекулата е нормална търговия на стоки през целият период на лошо разбраната демокрация !
  • 30 Да бе

    1 4 Отговор
    Пак бърборите глупости, има инфлация цените тепърва поскъпват ама на кокорчо минималната му била висока даже, да се правело преструктуриране, само дето никои от поставените директори не го прави щото всички са временно
  • 31 Ром ама кубински

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "кУмУнист":

    Абсолютно и аз смятам като теб да постъпя.Великден не е само ядене на агнета и яйца.Смирение ,ново начало,семеен празник.
  • 32 Мошеник

    5 0 Отговор
    Симеон Караколев е боклук лъжец крадец я го махнете този наркоман продаде си овцете после ги изписа болни от син език и оттам взе пари този само може да лъже и краде крайно време да влезе в затвора ДФЗ проверете този измамник
  • 33 Точно

    1 0 Отговор
    В момента спекулата е за всички продукти, произведени миналото лято и есента консерви като лютеници, печени чушки, краставички, замразени зеленчуци, всичко е увеличено и цените се променят всяка седмица, слънчогледа и пшеницата също са от миналогодишната реколта, не ми се мисли какво ще стане ,когато дойде новата реколта от плодове и зеленчуци, е това е спекула, казвате не купувайте, а с какво да се храним, като всичко се увеличава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове