Last news in Fakti

30 Март, 2022 12:15 1 962 40

Витанов е оптимист за пандемията, но не и за войната

  • николай витанов-
  • пандемия-
  • руска агресия-
  • украйна

Писах ви за 3 месеца и 45 000 убити руски войници

Витанов е оптимист за пандемията, но не и за войната - 1
Снимка: Нова ТВ

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 30 март 2022 г.
Както винаги, първо - пандемията, после - войната.

Не сме забравили, че днес е ден десети на двуседмичното спиране на даването на прогнози от моя страна. Ще ви разказвам само текущата ситуация. Ясно ви е вече, колко ще бъда изместен от всезнаещите капацитети от Ганковото кафене и от юрдеците от локвите пред кафенето.

Много ми е смешно, когато започнат да ме псуват като каруцари, а аз им отвърна. Изведнъж виждаш как каруцарят бил нежна ранима и високочуплива душа, проядена от комплекси, мислеща си, че тя има право да псува хората, а те нямат никакво право да и отговарят. Прост съвет - гледайте се там в поточето, въздишайте какви сте хубави, рецензенти и юрдечета мои и да не ви се чува гласа. Ако искате да кажете нещо правете прогнози пред народа. Останаха 4 дни. Измествайте ме.

Сега за пандемията

1. Базовото репродуктивно число - и днес е 0.96. Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива. Здравната система продължава да се разтоварва. Сценарият "Хари Сердън" е стабилен. Това е констатацията.

За прогнози до края на седмицата - капацитетите от Ганковото кафене и юрдеците от локвите пред кафенето.

Питате, дали сценарият е съобразен с падането на извънредната епидемиологична обстановка и очакваният хаос в седмицата след това. Я си спомнете, кой ви каза още доста отдавна, че извънредната епидемична обстановка ще падне? А пък какво е съобразил този, ще ви кажат разбира се, капацитетите от Ганковото кафене (нищо не е съобразил, той нищо не разбира Витанов) и юрдеците пред кафенето (Витанов и грозен и глупав и прост и няма хубави пера като нас).

2. Няма суперпожар. Ами няма, какво да правим сега. Няма.
Днес малко предупреждение - над 1500 случая на ден сме. Пиша ви, че гасим дифузното разпространение, а не, че сме го угасили. От вас се иска едно единствено нещо - да държите сценария "Хари Селдън" стабилен като спазвате все по-малкото количество мерки. Сега ще станат препоръчителни. Препоръчвам ви да ги спазвате, поне до 20 април, за да се изчистим от този вирус и да изкараме спокойно лято. На края на Дунава сме. Както щете го разбирайте.

3. Да няма препълнени болници. Няма препълнени болници.
Няма. Продължават да се освобождават легла, които се прехвърлят за други нужди. Няма хаос. Леглата се освобождават така, че да има, ако се наложи.

Какво ще е след 1-ви април, ще видим. Някои вече знаем какво ще е, но чакаме да минат още 4 дена. Иначе юрдеците ще се разкрякат, че не съм ги оставял да се изявяват, а рецензентите от Ганковото кафене ще пишат рецензии, как съм искал всичката слава да е за мене. Хайде бе, славата е свободна и се търкаля по улицата. Вземайте я. Имате още цели 4 дни. Ако не го направите, ще го направи зловещият професор Мориарти, нали така го наричахте. И после ще има да виете срещу Луната как немогат да ви чуят от него. Сега е момента, сега. Удри, удри, да изместиш Витанов.

4. Да няма тотален локдаун. Има ли - няма. Ще има ли, ще ви кажат юрдечетата и рензентите.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе прогнозирано.
Виждате, че има дни, в които смъртните случаи са едноцифрено число. В "Хари Селдън" е заложено броят на такива дни да почне да расте.

6. Украинците и пандемията - пристигащите украинци вдигат ли заболеваемостта. Не. Вие изненадани ли сте от това? Не.

Защо така? Контролираното количество пристигащи украинци не влошават епидемичната обстановка. Тука си следите две области и си свиркате. Кой две области - виж картата на риска по-долу. Те затова цветът им е такъв. Контрол на хаоса, та да могат великите рецензенти от Ганковото кафене спокойно да си пият кафето, докато ми пишат отрицателните рецензии как нищо не разбирам. Още 4 дни-и-и-и, разбирачи. Какво ще стане - ще изтървем ли ситуацията в тия две области. Какво е сметнал зловещият професор?

7. И тъй - социалната системата се движи все още по предначертаната траектория от обявения ви преди месеци сценарий "Хари Селдън". Нещата са под контрол. Така ли е? Така е. Падат ли мерките в предвидените срокове - падат.
"Хари Селдън" ще свърши работа. Просто го дръжте стабилен.

Докато минете през края на Дунава. Но ако сте решили да се давите - моля. Мръсен Витанов, ще напишат рецензентите от кафенето - и тук е сметнал какво ще стане. И грозен и грозен и глупав и прост - крякат юрдеците от локвите. Най-добре да се съглася стях. Толкова съм прост, че няма накъде повече. Но не могат да ме изместят. Значи огромният им ум не стига за това.

8. Картата днес. По гръцката граница е спокойно. Новият вариант на Омикрона го няма. Държим така, гасим дифузното разпространение и после да се пробва да си го пали пак. Ако сме тарикати, няма да му се получи. Така е изчислен сценарият "Хари Селдън". Но, от вас зависи.

Ония двете области защо са във виолетово, вече ви е ясно. Правилно забелязвате, че има доста червено. Накрая на Дунава сме, но още сме в Дунава. Да се удавим спокойно можем. От вас си зависи. Има една голяма тайна, за която ще ви пиша на 20-ти април. Напомнете ми като наближи да не забравя - абе Витанов, какво беше голямата тайна от края на март, дето каза, че ще ни я кажеш на 20-ти април.

Сега за войната. Тук вече по-сериозно и с прогнози.

За войната не съм казал, че няма да правя прогнози.

1. Какво писах - войната няма да е кратка. Писах ви за 3 месеца и 45 000 убити руски войници. Някои смятат, че е много. И мене ме гложди съмнението, че съм надценил украинската армия. Ето на - колкото и да ви е странно - очаквах повече от украинската армия.

Иначе си знаете - внимателно си проверявайте източниците на информация. Много се лъже покрай тая война. Пленени танкови армии, разбити танкови дивизии. Пропагандата си работи. Ама аз как съм отделял истинската от фалшивата информация. Не сте забравили, че съм писал наръчник по пропаганда нали така? Значи си имам начини да различавам фалшивата от истинската информация.

2. Техническото пречупване.
Към средата на април ще видим какви са резултатите от това. Това, което виждам аз е следното. И двете страни търпят загуби, но капацитетът на украинската армия е по-малък и тя първа ще се пречупи технически. За да не стане това трябват огромни оръжейни доставки от западно направление. Засега ги няма.
Някои ми пишат как руската армия се пречупвала. Спирайте тревата. Не можете да пречупите армия, която за 3 часа може да ви изтрие от лицето на земята. Добре е да се знае това, защото Украйна потъва в руини. Някои сънуват, че ще пречупят руснаците. Добре, сънувайте, но е време да се събудите, че мечката обикаля наоколо.

С две думи - ще гледаме. До средата на април ще е ясно какво е положението с пречупването.

3. Психическото пречупване.
Превръща ли се Украйна бавно в руина - превръща се.
Това как трябва да влияе на украинската психика. В зависимост от наркотиците, ще кажете. Има наркотици - бодряшки изказвания докато руснаците срутват, каквото още не е срутено. Няма наркотици - никак не е весело положението.

Не си правете илюзии - и за 20 години тази страна няма да може да се възстанови. И не си мислете, че след като свърши всичко това, въпросът - защо изкарахте мечката от бърлогата ще спре да се задава. Отговорът е прост - като изкараш мечката от бърлогата едрите животни могат и да спечелят, но дребните със сигурност губят и то без изключения. И това се отразява на психиката им. Поне аз така си мисля. В Ганковото кафене може и да мислят друго. То в кафето може да се сипват и други бели неща освен захар.

4. По фронтовете. Най-напред знаете, че аз бях и си оставам скептик по отношение на мирните преговори. Докато всяка от страните си мисли, че може да начука канчето на другата, преговорите са за парлама. Когато едната страна наистина начука канчето на другата, тогава както се казва, преговорите ще се изпълнят със съдържание. Кога ще стане това? - след битката при Краматорската дъга.

Докато 5-те украински дивизии стоят при Краматорск, трудно ще има успешни преговори. Войната все още не е взела достатъчно жертви, че да отрезви политиците. И това ще стане, и това ще стане, някога, но не сега. Нали така се пееше в песента. Та чакаме началото на сражението. Кърваво ще бъде колкото си искате.

Броят на жертвите и от двете страни ще е голям. Сметките показват следното. Имало едно време 5 украински дивизии при Краматорск. После дошла баба Меца. Приказката може да довършите, както ви харесва. Моят край на приказката няма да хареса на никого. Затова засега не ви го казвам. Хайде, пишете по рецензиите - как си мисли Витанов,че ще завърши сражението при Краматорската дъга.

Между другото, бройте какви сводки за унищожени танкове и бронирани машини ще ви си дават покрай тази битка. Преди да почнете да броите, осведомете се изобщо колко такава техника имат двете страни. Че може да се случи да ви информират, че всичката налична техника е унищожена 5-6 пъти. Но ние вече знаем защо е така - танковете извират от земята. Как пък не случихме и ние на един такъв извор, че да си пооправим малко армията.

И да не забравите - Витанов нищо не разбира от моделиране на военни действия, той и в казарма не е ходил, източниците му на информация са фалшиви и т.н. Единственото нещо, което трябва да броите тук, е дали тези псувни срещу Витанов указват на четен брой негови недостатъци. Ако са четен брой, значи това, дето той добре предсказва какво ще стане по бойните полета, си е наред. Ако са нечетен брой, значи рецензентите и юрдеците са пропуснали нечетен брой други недостатъци на Витанов, които трябва да се намерят. И като се намерят и допълнят, недостатъците на Витанов ще станат четен брой.
И не забравяйте Бисмарк - и двете страни ще послъгват.
.
Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    27 14 Отговор
    Абе стига сте ни занимавали с този серсемин
  • 2 Фермер

    26 3 Отговор
    България не умира,а е убивана,
    унищожавана и продавана.
    А хората които я убиват и продават имат имена и адреси!
    06.04.22г. от 12:00ч. Пред НС

    Коментиран от #17, #18

  • 3 Surko

    21 7 Отговор
    ТУРБО ПАЦИЕНТА НА 4 КМ.
  • 4 Грульо

    18 9 Отговор
    Моля не сваляйте нивото на Факти с такиз доказани измамници!
  • 5 Тоя....

    21 8 Отговор
    Всезнайко омръзна на всички.Скрий се бе човек.Алоооуу журналистите,нарочно ли го пускате постоянно за да ни дразните ли ?
  • 6 Директора

    23 5 Отговор
    Защо не отговори какво стана с прогнозата за 50-60-70 хиляди заразени на ден?
    Никой не носи отговорност за каквито и да било изказвания в тази страна!!!
  • 7 Морски

    11 6 Отговор
    Аве сериозно!Нямали кой в София да го пот...ши тоя ве!?

    Коментиран от #8

  • 8 Капитализъм

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Морски":

    ... в действие!!! Войната, като математическо уравнение!!!
  • 9 адаша

    12 5 Отговор
    СЕМ няма ли да се намеси в този случай?!
  • 10 много въпроси

    17 3 Отговор
    е,какво стана след 2г тормоз на населението? къде отиде ковида,или се уплаши от гърмежите в украйна?при само 30% набоден електорат как тъй ковида поумря?кой ще ни ръси с бацили след войната в украйна?
  • 11 Кики

    8 5 Отговор
    Факти го пускат този серсемин да си увеличават трафика в сайта и да заработят още шекели
  • 12 Иво

    6 0 Отговор
    Кажи сега правилно ли е да се правят тези промени в закона за здравето,че да може Р З И и здр.министър да ни правят ограничения когато си пожелаят и да продължаваме да се страхуваме кога и с какво ще ни ограничат??? Това което искат да приемат е нечовешко граничещо с геноцид върху нас.
  • 13 Гост

    6 4 Отговор
    Каква е причината да копирате излиянията на този психично болен индивид?
  • 14 Приятел

    6 4 Отговор
    Направо къртиш с коментара за войната-комплименти за което.Покрай всички фейкове и други тъпотии които четем,накрая да видя нещо по смислено и аргументирано вместо пропаганда. Да и както каза техн.пречупване+унищожение на ресурс ГСМ и после психиката.
  • 15 Ъъъъъ

    6 1 Отговор
    Тоя нали за трети път спираше с глупостите си???
    А кога ще бъде подведен под отговорност за твърденията, че март ще има 70.000 на ден???

    Коментиран от #30

  • 16 Пич

    8 2 Отговор
    Този цървул може да го пратите в Украйна да го плющят. Той казарма не е ходил, тъкмо да свиква.
  • 17 LOSHIA

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фермер":

    ЧАКА МЕ ВИ,ТА ДА ВИ ПРИКЛЮЧИМЕ!!
  • 18 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фермер":

    И вие имате имена и адреси ...........ще потрябват!
  • 19 От Варна

    5 2 Отговор
    Този професор няма ли някакви научни занимания? Да направи откритие, да публикува научни трудове и други подобни , характерни за професорите? Ако тези безсмислени брътвежи и заключения са резултат от творческите му напъни, нямам думи …..
  • 20 другарят

    5 3 Отговор
    Ало мисирките! Спрете се с тези математици-ненормалници бре кухи лейки! Взеха да коментират вируса и войната едновеменно тези шарлатани!
  • 21 TROY

    4 2 Отговор
    Тоя е олицицитворение на краха във здравната система. Във нормални държави отдавна да са го прибрали санитарите във подходящо заведение под лекарски контрол.
  • 22 Напълно е прав Витанов

    2 8 Отговор
    Като веднъж сте изкарали мечката от бърлогата няма как да я вкарате обратно, ПРОСТО ТРЯБВА ДА Я УБИЕТЕ, ДА Я ОДЕРЕТЕ И ДА СЛОЖИТЕ КОЖАТА ПРЕД КАМИНАТА!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ловец

    1 6 Отговор
    Гръмни с бренекето злобната мечка!
  • 27 Грантаджиев соросоид

    3 4 Отговор
    Тоя от експерт по пандемии стана експерт по геополитика.
    Соросе, молим те, прибери си вересиите!

    Коментиран от #29

  • 28 Руският фашизъм е най-добрият

    3 4 Отговор
    фашизъм в света! Руското братоубийство е най-жестокото братоубийство в света! Руското самоубийство е най-доброто самоубийство в света!
  • 29 АМА ЧЕ СИ ГЛУПАВ

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Грантаджиев соросоид":

    че той Витанов е човек на джуджето Путиняк, хвали руската армия, а ти му викаш Соросоид! Ха-ха-ха!

    Коментиран от #31

  • 30 Вова Zавоевателя

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ъъъъъ":

    Тоя жив ли е още
  • 31 Грантаджиев соросоид

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "АМА ЧЕ СИ ГЛУПАВ":

    Чак ме накара да взема да му прочета брътвежите. Прогнозите му са в стил на врачката и говорят звездите за брой жертви и срокове. Там ковидарското ясновидство още не го е пуснало. А за другото по изключение е прав. Нереално е украинската армия да спре руската. Но нищо не пречи медиите да го твърдят. На тях фактите никога не са им пречили на сензациите.
  • 32 Специалист по всичко

    5 0 Отговор
    и по нищо, но пък удобен.
  • 33 Бycтep

    4 0 Отговор
    "Тука си следите две области и си свиркате. КОЙ две области... "
    КОЙ две области?! Bитанoв, освен че си глyпав и пpocт, както сам се определяш, си и неграмотен.
  • 34 Bитaн

    5 1 Отговор
    Какъв наръчник по пропаганда си писал бе, кeлеш? Ти не можеш да си подстрижеш мазната коса, сега и от пропаганда ли разбираш?
  • 35 Ооо

    4 1 Отговор
    На тоя пророчествата са по-страшни от на Нострадамус, но пък рядко познава :)
    Защо не го запишете да работи логистика на гробищата ? Само за смърт и трупове говори. Там може да е полезен!
  • 36 Гост

    3 0 Отговор
    Хамелеон в действие, разбира от всичко, медицина, военно дело, кулинария, селско стопанство и какво ли още не. Това е българския "професор чудо"!
  • 37 ахам

    2 3 Отговор
    Мечката стана стръвница още като нападна Грузия, сега в Украйна се разбра че мечката много обича да яде хора за кеф, затова и ще бъде отстреляна. Отстрелването ще продължи година, изтърваха я 2014 и затова сега ще е мъка.
  • 38 БЪЛГАРЧЕ

    2 1 Отговор
    Това определено ми хареса г-н Витанов.Моля Ви, не слизайте на нивото на пуяците и мисирките въргалящи се в локвите пред Ганковото кафене, определено е под достойнството и образованието Ви.Каквото сте казал до сега се е случило, е на някои не им отърва истината и всячески е опитват да изкривят обективната информация и на тези мисирки бих припомнил старата народна мъдрост - "НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ"
  • 39 Z-Entropa 2009

    2 1 Отговор
    Умен професоре, кажете чеслата от тотото , другото е бош лаф!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове