Last news in Fakti

30 Март, 2022 16:58 3 569 35

Румен Петков: Впечатлява невежеството на Александър Николов

  • румен петков-
  • александър николов-
  • енергетика-
  • газпром

Петков отново подчерта, че най-доброто решение за България е започването на незабавни преговори с „Газпром Експорт“ и подчерта несъстоятелността на твърдението, че ако преговаря Европейската комисия, големите договорени обеми на газа ще намалят цената

Румен Петков: Впечатлява невежеството на Александър Николов - 1
Снимка: АБВ

Впечатлява невежеството на министъра на енергетиката Александър Николов, който преди няколко дни обясни, че можем да сме спокойни за газовите доставки, тъй като вече се водят разговори с контрагенти по втечнен газ и конкретно Египет и Либия. Това коментира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков, който отново акцентира върху неспособността на държавното управление да даде гаранция за енергийната сигурност на България. Той обясни, че горното твърдение е лишено от смисъл, тъй като Либия не произвежда втечнен газ.

„Либия има газопровод и аз съм водил разговори с представители на либийската държава за достъп на България до газопровода, който свързва Либия с Италия и се надявам, че ще стигнем до решения, които ще ни гарантират достъп до този газ“.

Той припомни казаното от министър Николов на 23 март - че не е застрашена доставката, има финансов контрагент, който може да изпълни транзакцията в рубли и изтъкна, че впоследствие министър Николов беше категоричен, че когато се преговаря за газа от името на целия ЕС, ще плащаме в евро. „Ако премиерът каже – за пръв път станахме за смях едновременно в Европа и в Русия, ще бъде абсолютно прав“, коментира председателят на АБВ.

Петков отново подчерта, че най-доброто решение за България е започването на незабавни преговори с „Газпром Експорт“ и подчерта несъстоятелността на твърдението, че ако преговаря Европейската комисия, големите договорени обеми на газа ще намалят цената. Той припомни, че страната ни до момента ползва най-евтиния газ в Европа, независимо от скромните количества. А самостоятелни преговори с „Газпром Експорт“ водят редица държави членки на ЕС, каза Петков.

„И с декларацията, че ние няма да преговаряме, а очакваме Европейската комисия да преговаря, министър-председателят казва или „аз и моят екип сме некадърни да водим преговорите и да защитим нашия интерес“, или „нашият интерес не е българският интерес. Отказът да гарантираме най-добри условия е национално предателство“.

Румен Петков отново подчерта, че страната ни от 1 юли ще бъде подложена на тежки финансови санкции от азерска страна заради неизграденото все още газово трасе Комотини-Стара Загора и съобщи още, че ПП АБВ отправи въпрос по ЗДОИ към енергийното министерство и вицепремиера Асен Василев с въпрос наложени ли са от 1 януари договорните санкции към изпълнителя на газопровода, гръцката компания АВАКС, заради неспазените срокове по изграждането на Комотини-Стара Загора, ако са наложени, изплащат ли се, ако не са – защо? По договор за всеки ден закъснение изпълнителят дължи по 90 000 евро. Следващ въпрос в писмото е колко коли компанията АВАКС е предоставила на български институции и на кои точно. Пита се и коя е точката за доставка на азерски газ от 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    27 29 Отговор
    ти си "вещ" по всичко ! Хеле по шадраваните !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Точно

    31 29 Отговор
    Румен Петков е един от малкото останали с разум.
    Още повече досега в договорите за газ, и рублата винаги е присъствала като валута за търговия. Нямат никакъв проблем.
  • 4 JEFF

    23 34 Отговор
    Кое е общото , сравни картинките . Путин и естествено всички близки до него носят часовник на дясната ръка . Румен Петков също . Дали само това е общото ? Съмнявам се . Такава любов винаги означава многооооо пари .Путин е убиец !
  • 5 Прав си шадраване

    24 12 Отговор
    а така кажи им го на тия нещастия
  • 6 Диплoмaт oт кapиepaта

    36 11 Отговор
    He caмо този на икономиката, външната министърка също е невежа. Те затова и искат ЕК да преговаря вместо нас, пълни некадърници са и не могат да се справят.
  • 7 Истина е

    23 20 Отговор
    Закона на Митрофанова: Руменчо колкото да го изтръсваш, пак тече в шадравана. 2-ри закон, купи си требестан уно, че твоята андропауза е плашешта ,с изблици на деменция и полова слабост .
  • 8 JEFF

    23 22 Отговор
    Румен Петков мрънка всеки ден . Бизнесът му е засегнат . Те двамата Руменовци се редуват , един ден Овчаров ,на другия Петков . Путин е убиец ! Руска газ няма да има , рубли няма да се печатат . Пенсията -и на село .
  • 9 Юруш

    15 13 Отговор
    Рубламен ще стоиш гладен май

    Коментиран от #11

  • 10 Да наистина

    23 7 Отговор
    Въпросът е българският интерес или европейския такъв!?
    Тук интересите много се разминават,защото ние сме с пъти по-бедни!
    Имам предвид не управляващите,а народа!
  • 11 Истина е

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Юруш":

    Не знам да ли ще седи гладен . Но требестана ,камагра, виагра, ги дават с пустия му долар зелен .С рубли нет !
  • 12 pepy

    26 19 Отговор
    "Петков отново подчерта, че най-доброто решение за България е започването на незабавни преговори с „Газпром Експорт“ и подчерта несъстоятелността на твърдението..."

    Само не спомена за ангажиментите и зависимостите си от Кремъл...
  • 13 адаша

    16 17 Отговор
    Принципно не го харесвам тоя, но в случая е прав. По селата има един лаф за някоя по -разкрепостена жена, който важи за правителството ни- " Лабав и е ластика".
  • 14 Вие сте бунаци!

    15 13 Отговор
    И този е на заплата в газпром.Само говори за вредата от интерконектора с Гърция.
  • 15 Мюнхен

    11 10 Отговор
    Тоя ли има шадраван в спалнята?
  • 16 Германофил

    5 15 Отговор
    Дреме ми откъде ще взимат Киропитеците газ.А още по-малко ми дреме дали ще ядете хляб или пасти в България.

    Коментиран от #19

  • 17 LOSHIA

    11 10 Отговор
    Руменчо,ти искаш да втълпиш на българите че разбираш от всичко!Но българите прекрасно знаят,че този който разбира от всичко-ОТ НИЩО НЕ РАЗБИРА!
  • 18 Onq bez konq

    25 8 Отговор
    "Човек трябва да може да заколи и одере овен. Разбрах, че подобно умение в живота може да ми бъде жизнено необходимо. И не защото съм Тувинец, а защото мъжът трябва да може да го прави."/ Шойгу📝 "Човек трябва да може да открадне кола! Може да му се наложи да лежи в Чешки затвор за автоджамбазтво, но народът ще го направи герой."/ Бойко Борисов "Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата."/ Ботев
  • 19 Още едно мнение

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Германофил":

    И на нас не ни дреме какво си написал!
  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    10 12 Отговор
    КАТО РАБОТИЛ НА ЛИБИЙСКИЯ ПОТОК
    ....
    МОГА ДА КАЖА ЧЕ ГАЗА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ИТАЛИЯ
    ....
    И ЧЕ ИТАЛИАНСКАТА АРМИЯ ЩЕ ГО БРАНИ ЗА ДА БЪДЕ САМО ЗА ИТАЛИЯ
    ...
    БЕЗБОЖНО ТЪП Е КИРО МУСТАФА
  • 21 Стоянов

    10 6 Отговор
    Руски агент!
  • 22 Уточнение

    14 7 Отговор
    А Румен Петков е некадърен да вкара партийката си е парламента, ама акъл дава на всички.

    Коментиран от #25

  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    9 10 Отговор
    РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ СА ОТСВИРИЛИ КИРО МУСТАФА
    И БАЩА МУ АХМЕД БОРИСОВ-ДОГАН
    ....
    СЕГА ДОГАН ШЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА НЕ СЕ ФОРМИРА КРАЙ БОСФОРА, А КРАЙ РЕКА МОСКВА :)
  • 24 ivanov

    10 6 Отговор
    А бе тия гаргамели нали са извън играта ако бяха умни хора щяха да бъдат в парламента или във власта
  • 25 БСП на Бунището

    12 9 Отговор

    До коментар #22 от "Уточнение":

    Още едно уточнение,Румен Петков завършва Математика в пловдивския университет с диплома 3(три) по милост....Четворка има само по История на БКП и Основи на Комунизма......Сега в Братска прегръдка с Руския Посланник явно се е научил да смята в Рубли и Евро като Сънародник,понеже е учил Руски език...

    Коментиран от #27, #28, #30

  • 26 Червен клошар

    10 4 Отговор
    Наздаве Пуми, гледай само да не се задавите с Гоце с тия рубли!
  • 27 Истина е

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "БСП на Бунището":

    С 3,24 е завършил . Нямал е време от пиене да учи шадравана.
  • 28 Червен терор

    9 5 Отговор

    До коментар #25 от "БСП на Бунището":

    Доказан боклук е, не можеш да му го отречеш, но пък за сметка на това е платен в рубли!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Агата Кристи

    9 7 Отговор

    До коментар #25 от "БСП на Бунището":

    Този самонадеян комунист имате ли представа как си изкарва парите. В рубли ли му плащат, та е спокоен за разплащането на газа с Путлер, в евро ли, в левове ли? Изобщо къде работи, освен, че е ченге . Ако знаете, дайте някакво разяснение

    Коментиран от #33, #34

  • 31 Червен, платен и пиян

    8 6 Отговор

    До коментар #29 от "Няма русифоб който да не е":

    А също няма нито един русофил който да не е платен, и който не би продал и майка си за поне 100 рубли⁰, и това е от векове по нашите земи, и не само по нашите!
  • 32 пекаещата zапалка

    9 1 Отговор
    пак в делириум тременс 😄😄😄
  • 33 Ветеран от Протеста

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Агата Кристи":

    Ами ето една информация - "Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, съобщават от пресцентъра на партията. Той й честити 8 март, с пожеланието за мир и щастие на всички жени по света."Това е след ДВА милиона бежанци без дом от Украйна и десетки убити Жени и Деца от Руския Окупатор!!!Без коментар!!
  • 34 БСП на Бунището

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Агата Кристи":

    Парите може и да са от Съвместни проекти с руската партия " Единна Русия"....Ето инфо "Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи пред Елеонора Митрофанова, ръководител на Федерална агенция „Россотрудничество“ вижданията на ПП АБВ за бъдещето на взаимоотношенията между Русия и България. Основни акценти на срещата бяха 140-годишнината от дипломатическите отношения между двете държави, както и бъдещето на енергийните проекти и енергийната сигурност на България и Европа.
    Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка запозна Елеонора Митрофанова с взаимоотношенията между младежката организация на АБВ и младежкото крило на партия „Единна Русия“ – „Млада гвардия“ и проекти, които съвместно са реализирали досега...."
  • 35 Срам за България!

    4 3 Отговор
    Национален предател и постоянно пиян! Точно в тези времена такива трябва да се разстрелват, без много обяснения, копейката тоже!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове