Last news in Fakti

2 Април, 2022 13:01 2 584 33

Портних с обвинение заради фекални води?

  • иван портних-
  • фекални води-
  • варненско езеро

Община Варна направи през последните години четири ремонта на канализационната тръба на града

Портних с обвинение заради фекални води? - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Варна Иван Портних - един от най-верните хора на Бойко Борисов, ще се сдобие с обвинение. То е свързано с тръбата, през която в морето се изливаха отходни води, съобщава "Фрог нюз". Заедно с него клиенти на държавното обвинение ще станат още трима души.

Според източниците ни един от тях е шефът на ВиК-Варна, а останалите са хора от строителния надзор. И четиримата са извикани за предявяване на материалите на 11 април в Националната следствена служба. Едва тогава ще стане ясно кой за какво ще отговаря пред Темида. Материалите са съгласувани с обвинител от Окръжната прокуратура в морския град.

Портних бе забелязан в столицата преди няколко дни, по време на протестите в защита на Бойко Борисов. Тогава членове на ГЕРБ уплашени заявиха опасенията си, че и други представители на партията ще бъдат подведени под наказателна отговорност.

Припомняме ви, че Община Варна направи през последните години четири ремонта на канализационната тръба на града. Оказа се, че милиони кубични метра фекални води са се изляли във Варненското езеро. Най-лошото е, че новината достигна до жителите на града с месеци закъснение. А това на практика пряко застраши живота на хиляди хора.

Предстои да разберем дали ГЕРБ и в този случай ще защитят кмета на Варна, лансирайки опорката, че става въпрос за политически натиск. В случая МВР, удобната мишена на държавното обвинение, няма пръст в разследването.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    43 5 Отговор
    Прибирайте върхушката на ГЕРБ и ДПС по списък в ареста . Разследвайте, повдигайте обвинения, но не ги пускайте от затвора, където им е мястото И да върнат на българите десетките ограбени от мафията милиарди! Гешев така правеше. Има с години или десетки месеци хора, лежали в затвора без повдигнато пред български съд обвинение
  • 3 ужас

    42 1 Отговор
    Фекалиите на цяла Варна се изливат в морето, това е великия проект на Портних.
  • 4 Тоя

    31 1 Отговор
    няма ли да ходи пак в Израел ?
  • 5 Варна

    31 4 Отговор
    Портних е ДпС, нали не сте забравили.

    Коментиран от #28

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Варна

    20 13 Отговор
    Руския гражданин Портни, изпълнява всички поръчки на РФ, представителите на ГРУ-ТИМ, Гуцанов и Костя Копейкин .
  • 8 джаба

    27 2 Отговор
    келнерчето ,ще пропее като славейче ,затова бою на пожар е във Варна ,да проверят и бащата на жена му изживяваше се като патрона на града
  • 9 007

    11 1 Отговор
    Що лъжете ,че Портних е пил фекални водиили е истина?
  • 10 Ако това е истина...

    10 5 Отговор
    Гешката е почнал да търгува резултати... Портних и човек на ДП и влюбен в руската мафия

    Коментиран от #20

  • 11 JEFF

    23 1 Отговор
    Ако се разрови добре първо при черноморските кметове , ще се разберат много неща , ще се разкрият много далавери . Това не е тайна за никого , но трябват работещи следствие, прокуратура и съд .
  • 12 бравос

    13 1 Отговор
    Цялата Кофщина е за панделата.
    Там са "кой кой е в пидземния свят"
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 много появече трябва

    19 2 Отговор
    Само рашков върши нещо.
    Редно е и другоите да му помогнат.
    Няма значение от коя партия - ПП, БСП, ИТН или ДБ.
    Искам да видя нещо реално!
    Щото електоратът вече се чувства като хора, на които им е казано че уж са спечелили лотарията, ама дори чай за 30 ст с една бисквита няма да получили. Ще ме извините за неподхоидящата обедна аналогия.
  • 15 запознат

    16 1 Отговор
    Добро начало, чакаме продълженията .............
  • 16 Иван Славов

    17 3 Отговор
    А Бургас, София, Враца, Търново, Ст. Загора - кога ?
    Че и там нещата са си за кауша !

    Коментиран от #18

  • 17 много повече трябва

    22 2 Отговор
    Всички в пробитата Варна са за следствието. Директори, директорчета, обшинари, бюрократи, "експерти", бенефициенти и пр и пр.

    Коментиран от #22

  • 18 споко бе

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иван Славов":

    Да не мислиш, че нещо кой знае какво е станало?
    Съглашението Варна е монолитно. Отцепили са цялата област както Осман Пазвантоглу навремето е бил отцепил Видинко!
    Иванушка белий Нос е фасада.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 няма проблем

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ако това е истина...":

    Да ги излови всичките, пък нека си кара мандата.
    В края на краищата нашата цел е работеща Прокуратура и работещо Правосъдие, а не лична вендета срещу този или онзи.
    Въобще не ми пука дали гепев ще работи както трябва или там ще са Иванов, Хасан, Аврам или Асен от маалата. Важно е само да имаме реално работеща съдебна състема.

    Само дето има един лаф - А дано, ама надали....
  • 21 След

    7 0 Отговор
    40 години разследване ще го осъдят
  • 22 нннн

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "много повече трябва":

    Абсолютно си прав! Навързани са като свински черва. А тия, двамата, когато и да ги затворят, късно ще е.
  • 23 Jacques Yves Moineau

    8 0 Отговор
    Това ще е новина когато от заглавието махнете въпросителния знак.
  • 24 Един

    11 0 Отговор
    Абе незнам как е по другите градове, ама у Варна всичко къде каквото се прави, първо се питат трите букви Т.И.М. Всичко друго е пошлак твърдения. Тя и затова неможе да прогресира като Пловдив например. Защото ония искат навсякъде те да са на чучура и на никой и трохи даже не дават. Заплатите пак те ги натискат надолу. Изключение правят чуждите компании, че там ще ги ударят през ръцете от ЕС.
  • 25 ммм

    11 0 Отговор
    Изпортних осмърдя Варна!
  • 26 2loop

    6 1 Отговор
    Квато партията такава и водата
  • 27 Никой

    14 0 Отговор
    И на ТИМ. Горкия Сталинград . Заплатите колкото градче, от порядъка на 60 - 70 хил .жители. В Бургас- Ст. Загора заплатите са по високи, да не говорим за Пловдив.
  • 28 Алооо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Не,Портних е на Т.И.М.
  • 29 Еее, доживях!

    1 1 Отговор
    Бях герб и се погнусих ! 2015 работя срещу ИЗВЕРГИТЕ НА МУТРАТА БОРИСОВ!!!
  • 30 Когато нещо се случи

    2 1 Отговор
    Боко във Варна не го харесват въпреки че ГЕРБ юридически тръгна от този град със движението на Душата Здравкова.Той нищо не да се за разлика от Бургас дори взе морска администрация и направи погром по пристанищата.Лиляна дето е от Варна също.Дадоха пари май накрая ама вече е късно.Не случайно ПП и ДБ имат повече гласове във Варна.А Портних все гласовете пак на косъм от 1- 2 процента и това го представя за победа.А за спортна зала и джоба отдолу с вода пак е виновен Борисов защото Варчев лично на крака му искаше да отпусне през2010 2 милиона и той не даде.После даде 10 милиона от които половината ги откраднаха.Боко стой си в Банкя във Варна много хора си излъгал.Мразят те дори и твоите.
  • 31 Антигербер

    1 1 Отговор
    Доживях!
  • 32 Варна

    1 0 Отговор
    То да е само тръбата! - Няма проект, от който да не е крадено и да е изпълнен както трябва! - Да не говорим за чистотата! - Градът не е бил толкова мръсен вероятно в последните 50 години! И това е въпреки хилядите жалби и сигнали.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове