Last news in Fakti

5 Април, 2022 10:20 3 644 17

Димитър Ганев: Хляб няма, ще има зрелища

  • димитър ганев-
  • управление-
  • криза-
  • иван гешев

Ако така продължи, то това правителство рискува да влиза от кризи в кризи. България вече може да е субект, каза политологът

Димитър Ганев: Хляб няма, ще има зрелища - 1

Това е епизод от една сага, която няма да спрем да наблюдаваме през целия мандат. Линията на премиера винаги ще е да се дистанцира от прокуратурата. Именно заради тази вълна е построена и управленската конструкция. Управлението се крепи на „хляб и зрелища“. Понеже хляб няма много, поради социално-икономическа ситуация, ще има зрелища с прокуратурата, но неефективни. Това заяви пред БНТ политологът Димитър Ганев.

"Иван Гешев бе избран с 2/3 мнозинство във ВСС, същият брой ще трябва, за да го свалят, а засега няма такава тенденция, дори да е паднал с няколко гласа", разкри още той.

Гешев ще дава битка, управлението ще се мъчи докрай срещу главния прокурор и бившите управляващи. Ако така продължи, то това правителство рискува да влиза от кризи в кризи. България вече може да е субект – ние може да предложим да сме зона за преговори за войната, както и да пазим интереса си за Македония, коментира социологът Първан Симеонов.

"Ако ерозията продължи, то някои от партньорите може да си зададат въпроса какви са позитивите от това управление и няма ли да им е по-изгодно да го напуснат.Това ще се случи при определен казус", смята Ганев.

Възраждане вдигат, ДСП стоят там, където са, ВМРО ще напомнят за себе си по казуса с Македония, ГЕРБ се напомня като добър западен партньор, БСП може да са застрашени от появата на Янев, анализира социологът.

"Не може да се обясни защо ще направим голямата крачка за Македония, след като те не изпълняват и елементарни договорки", завърши Първан Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    13 24 Отговор
    Оставете ми Правителството на мира, руски агенти.
  • 2 Факт.

    16 8 Отговор
    Ти си едно крайно скучно зрелище. Намери си друга работа. Иди на село да правиш нещо полезно
  • 3 Ал Тъпоне

    22 8 Отговор
    Грешиш пич! Хляб има, но доста по-съпичък от преди, а зрелища.... ами по-скоро не! Според мен ще има резили и ако тях ги смятаме за зрелища, тогава може и да си прав!
  • 4 Оракула

    16 7 Отговор
    На този "наемник -политик,"
    пак са му превели пари от" чекмеджето",
    явно безпаричието,
    води до робуване в услуга на Хунтата!
    Срам ме от такива наемници!!
  • 5 емигрант

    18 5 Отговор
    Повтарям, тези телевизионни "врачки" са по-вредни за държавата и от най-слабото и некомпетентно правителство на България ! Те са много добре платени от ГЕРБ и ДПС и пречат на българинът да прецени правилно всяка отделна ситуация за случващото се в държавата и извън нея, това е точно изработената и перфектна засега тактика на мафията Доган+Тиква изпълнявана успешно ! Къде по света телевизиите са натъпкани с толкова много гадатели манипулиращи населението, това ли им е професията или по професия са "телевизионни измамници" ?

    Коментиран от #13

  • 6 Жорж

    16 3 Отговор
    Снимката е на Първан Симеонов,а цитирате Димитър Ганев. Малко работата е като убитите в Буча.
  • 7 XXL

    3 1 Отговор
    Все едно е чия снимка и име са сложили, и без това плямпат едно и също.
  • 8 хихи

    2 4 Отговор
    "Управлението се крепи на „хляб и зрелища“. Понеже хляб няма много, поради социално-икономическа ситуация, ще има зрелища с прокуратурата, но неефективни."

    Бойко на бял джипка обратно във властта
    щеше де смешно, ако не беше тъжно.
  • 9 Циник

    4 2 Отговор
    Какъв субект, бе, какви преговори, кой ни брои нас за слива въобще. Аман от самозабравили се "експерти".
  • 10 Селяк

    8 2 Отговор
    Абе който и да говори, реалността не може да се скрие или фалшифицира: това управление се е концентрирало единствено и само върху Македония, Гешев и Божков/ГЕРБ сагата! Това е господа, колкото и да не ви харесва това е истината! Нито мислят за народа, нито за кризата, нито за спекулацията с цените която е навсякъде в България и с имоти и с храна и с гориво! Който е пътувал из България наскоро, е забелязал, че един хляб Добруджа на Семид да речем в Перник е 1.65лв, същият хляб в София е вече 1.99лв - един и същ завод, едно и също производство, едни и същи съставки, но различни цени! Това се нарича спекулация, от която най-много печели държавата и затварянето на очи и затапяне на уши е най-добрата стратегия защото така хазната се пълни бая и повече пари-повече крадене! Ако правителството мислеше за народа - щеше да има предложения за реформи във всички сектори, смяна на закони, приемане на референдум, повдигане на дела срещу всички шутове крали от 89та до днес... уви, това не се случва, и надали някога ще се случи! Колкото и да ви боли привърженици на Запада, или Русия или ЕС, и всякакви колоритни партий по ваш си избор, не можете да кажете на черното - бяло!

    Коментиран от #12

  • 11 академик в сянка

    5 0 Отговор
    Според маркетлинкс въпреки истеризирането на ония арест Тиквата не е качил ни най-малко своята популярност. Всъщност той е шампион по недоверие - 65% не му вярват въобще. Не са много по-добре и другите политици Политическия капитал у нас започна да бъде губен със същата скорост с която в залеза на Римската империя войнишките императори са губели главите си.

    Петков за момента остава с относително по-добри показатели от останалите лидери, но вече много близо до тях и с вече отрицателен рейтинг - 27% одобрение на 50% неодобрение. т.е. минус 23 пункта при плюс 10 само преди 2 месеца.. Тенденцията следва да бъде обърната, защото 2 месеца минават доста бързо - ей го началото на юни.....

    Ситуацията е патова. Пак няма доверие в обществото, но няма и алтернатива. Това означава, че родните политици нещо мишкуват, шмекеруват, премятат горкия избирател и той им отвръща с презрение.
    Ако още пресолят манджата, хората отново ще излязат и ще гласуват за всеки кандидат, само да е нов.
    В такава обстановка работи най-добре схемата на ББ - чистото икономическо окопаване с хранени хора на всяка педя от отечеството.
  • 12 натъкмистик

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Селяк":

    Това да не ти е комунизъм, че цените да са еднакви навсякъде бе умник ? Къде по света има правителство-магьосник което с едно махане на пръчица да те направи богат, след като в продължение на 77 г. комунягите са те превръщали в бедняк, злобар и простак ? За последните 10 г. Тиквата превърна България в една от най-бедните държави в света, десет години бяха нужни за това, ти искаш за няколко месеца всичко да се оправи, а не виждаш напредък, защото от бързане да "забогатееш" си ослепял и опростял, бързото забогатяване е специалност на мафиоти като Тиквата и шайката му, а след тях остава бедност и опростачен бързащ народ който търпеливо изчака обирджиите да го "умъртвят" ! Бързай още, вижда се обаче, че не знаеш за къде бързаш !

    Коментиран от #14

  • 13 ХА ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "емигрант":

    Избрахте от чужбина България да се управлява от чалгаджии и носещи ковчези !?!?!? Защо нито един от вАС не работи в Русия !?!?! Пример е един ахмак който замина 1990 г. заСАЩ Чикаго и е страшен русофил !?!? Идва в Родната България 1 път за 20 дена 1994 г. Има къща с басеин няколко коли ! Изглежда се сеща че му е ставал ореди и ще променя живота в България ?!?!?!

    Коментиран от #15

  • 14 ХА ХА ХА

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "натъкмистик":

    "ставал му преди".!!!! България я съсипаха такива като теб до 2010 г. и от 2020г. Сега ще виете на умряло и ще гладувате ! Почивка в Гърция през крив макарон ! Виж Фискалния Резерв Газовия Резерв Житния Резев и ........! ХАХАХА. !!!!!! Бивши останки мечтайте си но няма вече да вИ става ! ХАХАХА !!!!

    Коментиран от #16

  • 15 ..........

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "ХА ХА ХА":

    Ами като не искате от чужбина да ви избират ръководителите, защо не гласувате у нас всички, ами ходите за гъби в гората по избори или сядате от сутринта да се наливате с ракия и да бистрите политиката ? Как все някой друг ви е виновен на вас тъпаците и безотговорните алкохолизирани "умници" след всичко което се е случило ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пушека

    1 0 Отговор
    Партия Възраждане си повишава рейтинга ето до това води колебанията в правителство. Когато си направил коалиция с"будоьновките" ти вече не си демократ. Заеме те ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ с военната помощ за Украйна късайте договора със "наш червеното знаме роднини" отивйате на избори Демокрацията ще победи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове