Last news in Fakti

10 Април, 2022 12:42 2 290 11

Петър Куленски: Не знам да е предлаган алтернативен пост на Каримански

  • петър куленски-
  • любомир каримански-
  • пост-
  • шеф-
  • бнб

Той обясни, че не е присъствал на разговори, на които на кандидата за управител на БНБ е предлаган пост

Петър Куленски: Не знам да е предлаган алтернативен пост на Каримански - 1

Зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” Петър Куленски обясни в студиото на „Събуди се”, че не е присъствал на разговори, на които на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански е предлаган пост.

„Нямам такава информация. Не знам дали въобще му е предлаган алтернативен пост и няма как да коментирам дали е решение на парламентарната група. Не съм говорил с Кирил Петков или депутата Сабрутев, доколкото това изтече в събота”, допълни той.

Куленски коментира и призивите на БСП и „Демократична България” кандидатурата на Андрей Гюров да бъде оттеглена. „Ние стоим твърдо зад него. Един доказан професионалист с добра кариера в чужбина и в академичните среди”, категоричен беше зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната”. Повече информация по темата той очаква след днешния коалиционен съвет.

Клипът на министър Атанас Атанасов

„Видях един клип на млад човек, който благодари за изпратените му пожелания за рожден ден. Това е. Виждам, че в Министерството на културата се работи активно. Както и във всички други министерства, има още неща, които трябва да бъдат свършени и съм сигурен, че ще бъдат”, каза Куленски и уточни, че той не е човекът, който ще коментира оставката на министъра на културата.

Проблемите в пътното строителство

Куленски посочи, че по време на предишното управление за периода 2018-2021 г. са сключени редица договори за ремонт и поддръжка на пътищата, за които заяви, че част от тях заобикалят правилата за възлагане на обществени поръчки.

„По тези договори вече има реално извършени дейности и ние трябва да одобрим плащания, за да могат тези дейности да бъдат разплатени. Нашето мото обаче е „нулева толерантност към корупцията”. Затова имаме нужда от допълнително време, за да създадем механизми за контрол, за да сме сигурни, че нито един лев няма да бъде изтеглен в сакове, чували, че няма да потече към нечии чекмеджета и нощни шкафчета”, обясни зам.-председателят на ПГ на ПП.

Той обеща, че парите ще бъдат изплатени и средства за пътни ремонти и поддръжка ще има. Куленски отрече да са използвани процедурни хватки и отлагане. „Ние поискахме седмица, максимум две, за да можем да прецизираме текста на решението”, допълни депутатът.

Приемането на Северна Македония в ЕС

Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната” посочи, че в поста на лидера на ИТН Слави Трифонов за Северна Македония е видял твърдения, които обаче не са били подкрепени с фактология и доказателства.

„Позицията на България по темата РСМ остава непроменена и ние се придържаме към Договора за добросъседство от 2017 г. Няма да правим компромис с това. Единственото, което беше направено, е да се създадат редица работни групи в някои сфери, където да търсим напредък”, подчерта Куленски.

Военната помощ за Украйна

Когато решението влезе в пленарната зала, парламентарната група на ПП ще го обсъди и ще реши. „На този етап не сме го обсъждали. Ние не отлагаме тази тема. Народните представители в нашата парламентарна група гласуват по съвест. Не изключвам при един евентуален вот да има разнопосочни гласове”, е неговото мнение. И допълни: „Моята съвест е, че евентуално бихме могли да подкрепим Украйна съобразно нашите възможности”.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АТЛАНТИЦИТЕ СПЕШНО В МАРИУПОЛ

    9 1 Отговор
    НАЙ-НОВОТО ЗА КОЕТО ФАКТИ НЯМА ДА ВИ ИНФОРМИРАТ. ФАШИСТИТЕ ОТ АЗОВ СТРЕЛЯТ ОТ ПАЛУБАТА НА КОРАБ ЦАРЕВНА С МИНОМЕТИ БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. БЪРЖЕ ПАСИ И АГОВ И ДРУГИТЕ АТЛАНТИЦИ ДА ЗАМИНАВАТ ЗА МАРИУПОЛ ДА ОСВОБОЖДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ И ДА ЗАНЕСАТ ОЩЕ БЪЛГАРСКО ОРЪЖИЕ. КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА МОРЯЦИТЕ Е НЕИЗВЕСТНО. ЯВНО СЛУЖАТ КАТО ЩИТ НА БЕСНИТЕ ФАШИСТИ ОТ АЗОВ. ПЪРВИТЕ БЪЛГАРИ ОТИШЛИ КУРБАН ЗА ОКРАИНА И ФАШИСТИТЕ ЯВНО СА ТЕ. ОПРЕДЕЛЕНО КОРАБА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН. ГЕЛОСАНИЯ ЩЕ ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА ЩОТО ЗАСТРАХОВКИТЕ НЕ ВАЖЯТ ЗА ВОЙНИ. КИРЧО ЗАЩО НЕ СПАСИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ФАШИСКИТЕ ИЗЧАДИЯ ОКРАИНСКИ???? ИЛИ ИСКАШ ПАК РАЗГОВОР С ЗЕЛЕНИЯ ФАШИСТ И ДА МИ ПЛАЧЕШ ПРЕД КАМЕРИТЕ??? ЯЗЪК ЗА МОРЯЧЕТАТА!

    Коментиран от #4

  • 2 456

    10 1 Отговор
    ОСТАВКА ПРОСТО КИРО!!!ОСТАВКА
    АЗОВ превзе българският кораб Царева. Съдбата на екипажа е НЕИЗВЕСТНА.

    Коментиран от #6

  • 3 Азоф

    6 2 Отговор
    Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, заловиха два чуждестранни кораба". Това съобщи в днес заместник-началникът на отдела на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин, цитиран от агнция ТАСС. Единият от тях е "Царевна", на който са българските моряци.

    "В морското пристанище на град Мариупол отстъпващите остатъци от украински националистически части заловиха два чуждестранни кораба - "Царевна" и "Лейди Августа". Държейки екипажите на тези кораби за заложници, азовските националисти стрелят от палуби от 120-мм минохвъргачки, различни видове гранати, пускови установки и стрелково оръжие. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, прави всичко възможно за спасяването на живота на моряците, насилствено държани от украински националисти", цитира ТАСС изявлението му в канала Telegram от пресслужбата на Народната милиция на ДНР.
  • 4 Киро Острото

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "АТЛАНТИЦИТЕ СПЕШНО В МАРИУПОЛ":

    Спокойно! Нашите разузнавачи в Мариопол ще избият азовците и ще освободят нашите момчета.

    Коментиран от #7

  • 5 Който

    2 5 Отговор
    знае за предан пост да излезе с името си , а не да се сипе помия от всякъде ! От мухата слон правят , както и с Министъра на културата !
  • 6 Киро Острото

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Споко бе! Нашите военни под прикритие ще ги освободят.
  • 7 КИРО ГОУ ХОМ КАНАДА! ДИМ ДА ТЕ НЯМА!

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Киро Острото":

    ХАХА ХА ХА ХА РАЗСМЯ МЕ КИРЧО ЛЪЖЕЦА.ГОРКО НА РОДИТЕЛИТЕ НА МОРЯЧЕТАТА!
  • 8 Каримафия

    4 3 Отговор
    Тоз Карумански го бутаха за министър, за премиер, за шеф на ББР, за шеф на БНБ...
  • 9 Теле

    4 5 Отговор
    Май ще връщаме герб. Много сте зле сороси глупави
  • 10 МИШКИ

    2 0 Отговор
    Социалния министър каза

    Че можели да дадат 150 лв за Великден на пенсионерите, но украинските бежанци изяли бюджета....честито на българските пенсионери
  • 11 ТО И АЗ НЕ СЪМ ПРИЦЪСТВАЛ

    1 0 Отговор
    БЕ ТЪПАК !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове