Last news in Fakti

13 Април, 2022 15:04 1 067 19

БСП не среща подкрепа за хартиените бюлетини

  • ива митева-
  • бсп-
  • хартиени бюлетини

Ива Митева от "Има такъв народ" намира предложението за странно

БСП не среща подкрепа за хартиените бюлетини - 1
Снимка: БГНЕС

Предложението на БСП за връщане към хартиените бюлетини успоредно с машинното гласуване, не среща подкрепа от коалиционните им партньори. Част от опозицията също изрази резерви. Идеята на БСП за връщане на хартиените бюлетини като начин за увеличаване на избирателната активност и премахване на затрудненията за част от електората, не среща подкрепа у коалиционните им партньори, съобщава БНР.

Атанас Атанасов напомни:

"Ние от Демократична България имаме последователна политика, че сме само за електронно гласуване и то доказа своята ефективност".

Стою Стоев от ПП отхвърли част от мотивите на левицата:

"Няма анализ от ЦИК направен, но е видно, че тези избори бяха най-честни до момента и една от основните причини за това беше машинното гласуване".

Ива Митева от "Има такъв народ" намира предложението за странно:

"Категорично против! Доста непоследователно парламентарно поведение".

Атанас Зефиров от БСП не приема упреците за раздор в коалицията и, че се цели предсрочен вот. "Това, че сега ги внасяме тези промени в Изборния кодекс означава, че няма да има скоро избори. Най-близкият хоризонт за избори, това са местните избори".

Опозицията е разделена.

От "Възраждане" са против, защото вече са били сред най-ощетените, обясни Петър Петров:

"Ние сме много подозрителни към подобни законодателни инициативи".

От ГЕРБ обаче заявиха подкрепа. Тома Биков смята за неслучайно:

"Нито една европейска държава да няма само машинно гласуване. Ще ги подкрепим. Ние имаме трайна позиция по този въпрос".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    20 1 Отговор
    Тест за грамотност преди гласуване! Броене на бележките от машините и сравняване дали съвпадат с резултата от машините! Копие от протокола с резултатите след изборите на който има желание от гражданите!

    Коментиран от #15

  • 2 Пич

    13 13 Отговор
    Кое е чудно ?! Нали ако от Козяк не им набият флашката , и Ристе , и Славчо , и Кире , са пътници ! Затова предпочитат избори , като за латиноамерикански диктатори !!! Да не мъчат Козяк !!!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 мдаа

    21 11 Отговор
    Е па как няма да са за хартиени бюлетини, като на всички им е ясно че в Герб и БСП електората е с най ниско образование.

    Коментиран от #16

  • 4 Опааа

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Уж "ПИЧ" пък Гербаджия!

    Коментиран от #13

  • 5 надарена кака

    2 3 Отговор
    Да среща. Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 6 Тома

    9 8 Отговор
    Хартиени бюлетини само при дифицит на таолетна хартия
  • 7 Komapak

    9 6 Отговор
    С Естония даже до изборни секции не ходят а тя ще ни връща в 20и век. Все по-малобройния електорат на червената сган вече и до секциите не може да отиде... Съвсем разбираемо се е загрижила тьотката.
  • 8 6303

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Не си Пич, защото нищо не си разбрал .
  • 9 Aлфа Bълкът

    10 2 Отговор
    БСП сами се затрихте с мОшинното гласуване!

    Коментиран от #17

  • 10 Мим

    7 3 Отговор
    Тази какичка е антипатична почти на всички българи, още като беше председател на НС и се пенеше против увелипението на пенсиите и заплати. Пълна истерия беше.
  • 11 Сега

    5 4 Отговор
    Нинова да се захапе отзад.То се мисли предварително.Голям зор беше да се изчегърта ГЕРБ, големи обещания бяха с десни мерки,леви цели,ама симпатизантите на БСП са най-прецакани.Младите са си млади--имат хоризонт,ще се оправят,ама за пенсионерите на Нинова --лоша работа.
  • 12 Няма 6-5

    2 5 Отговор
    Живеем в ерата на технилогиите! Второ дадохме сумати пари за машини! Трето хартията е убийство на дърветата..., нали уж подкрепяхме Зелената сделка и енергия? Бсп дпс и гърб в час ли са? Само машинно гласуване!
  • 13 Пич

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Опааа":

    Не опростявай нещата ! При всички видове избор има манипулации , но при машините са най големи ! А активността - най малка ! Следователно - машинни избори са най несправедливи !
  • 14 Знайко

    3 4 Отговор
    Независимо как ще се гласува. Смятам, че трявба да се отнеме на над 70 годишните стари хора(пенсионери) правото да гласуват. Над половината стари хора, дори над 90% от старите, са наивни, лесно манипулируеми и не са с акъла си. Затова телефонните измамници, като партиите популисти лесно мамят старите хора.

    Гласуването, определя бъдещето на държавата, т.е. трябва по-младите сами да си градят бъдещето и да не им объркват живота разни 75-80 годишни не с акъла си пенсионери.

    Също така, средната и минималната заплата, и минималната пенсия и максималната пенсия. Трябва да се обвързани с някаква формула. Да се въведе необлагаем минимум, който да е около размера на минималната заплата, и семейно облагане, и прогресивни данъци. За да не могат политическите партии да злоупотребяват и да купуват „гласове“ с популистки обещания за пенсии и заплати, които после не изпълняват.

    Например минималната заплата да е между 50-65% от средната заплата.

    Минималната пенсия да е 65%-75% от минималната заплата.

    Максималната пенсия да е 2-3 минималната пенсия.

    Коментиран от #18

  • 15 Знайко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    Копие от протокола с резултатите след изборите на който има желание от гражданите!

    Това отдавна е възможно. Ако искаш можеш да влезнеш в сайта на ЦИК, и да видиш резултатите от гласуването в дадена секция(преди половин годин проверявах и не съм сигурен дали само резултатите са публикувани или целия протокол). И то не само тази секция, в която си гласувал, ами всички секции които поискаш можеш да видиш.

    Според мен трявба да се забрани на живеещите и работещи в чужбина да гласуват за българско Народно събрание. Имам предвид всички, които прекарват повече от 182 дена годишно в чужбина. Изключение само за дипломатическия персонал, който е изпратен от българската държава на работа в чужбина. Като в посолствата да няма изборни секции, а да гласуват по пощата или електронно през телефон, компютър. Както банкиваме през телефоните.

    Коментиран от #19

  • 16 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    "на всички им е ясно че в Герб и БСП електората е с най ниско образование."

    Смятам, че си в грешка. Сред по-младите по-нискообразовани, се срещат много по-голям процент и по-големи анткомунисти, отколкот осред високообразованите. От хората, около мен тези, които гласуват за ГЕРБ и БСП, са по-високо образувание и с по-престижни дипломи. Но за сметка на това са с много нисък морал. Измамници са, хитреци, лъжат, не спазват правилата и законите ... Бесепарите, които познавам(съседи, колеги, клиенти ...) са най-алчните и стиснати хора, които съм виждал

    За ГЕРБ и БСП гласуват най-вече пенсионери и тези на държавни заплати, като: чиновници, учители, професори, милиционери, генерали, полковници, льотчици, лекари, кметове, депутати ...
  • 17 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    "БСП сами се затрихте с машинното гласуване!"

    Вече станалата на ба..бич..ката Мая Манолова и вече бивша бесепарко-комунистка(макар, че смятам, че няма бивш комунист, както няма бивш лъжец или крадец или престъпник...). Та ба..бич..ката Мая Манолова БЕШЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА АГИТАТОРКА за МАШИННО ГЛАСУВАНЕ. А тьотката Курни я подкрепяше на 100%.

    Приближените до бесепарите усвоиха едни 150-200 млн. лева за държавна поръчка на "машини за гласуванею. И сега, когато машините започват да остаряват и да се развалят. БСП иска да "премахне" ГАРАНЦИОНАТА ПОДРЪЖКА и РЕМОНТА на вече доставените машини за гласуване, като веведе отново хартиено гласуване.


    Лично аз съм за хартиено гласуване и против всякакви машини за гласуване. Но съм за дистанционно електронно гласуване, подобно на електронното банкиране и подаване на данъчна деклларация. И за дистанционно хартиено гласуване по пощата. Да на български държавни пощи, не може да се разчите, че няма да правят предизборни машинации. Но причината ще е, че държавта не е направила пощи, на които да се разчита.

    За това съм много възмутен от "обръщането" на БСП, защото точно те въведоха машинното гласуване и точно те забраниха хартиените бюлетини. Също така, смятам, че на над 70 годишните стари хора, трявба да им се отнеме правото на гласуване.

    Също съм много ядосан на БСП, защот те заради скалъпената Костинбродака афера. НАПРАВИХА изборната бюлетина "ценна книга" със сериен номер, който обаче се унищожава преди пус
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Komapak

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Знайко":

    И как ще го провериш това?! Не че съм имал желание да гласувам, но нарушаваш правата ми. Какво като съм живял повечето време в чужбина. Ми... Може да реша да се върна и да ме погнат червените боклуци тук, които постоянно плюя.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове