Last news in Fakti

14 Април, 2022 12:10 2 052 34

Президентът за моряците ни от Мариупол: Сложно е, работи се усилено

  • румен радев-
  • царевна-
  • моряци

За дебатите в НС за закриването на спец съда, Радев каза, че с дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в своя защита

Президентът за моряците ни от Мариупол: Сложно е, работи се усилено - 1
Снимка: БГНЕС

Обстановката е много сложна, но най-важното е нашите моряци да се приберат живи и здрави. Работи се усилено по този въпрос, но да оставим коментарите, когато това бъде факт. Това каза президентът Румен Радев, който участва в отбелязването на патронния празник на 55-о столично училище "Петко Каравелов", цитиран от БНТ.

За спекулациите, че ще вдигнем ветото за евроинтеграцията на Северна Македония, Радев заяви, че има изказвания от управляващите, че ще се спазват всички договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция по този въпрос.

За дебатите в НС за закриването на спец съда, Радев каза, че с дейността си специализираното правосъдие не дава солидни аргументи в своя защита.

"Напротив. През годините сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ на досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически, на бизнес неудобни хора. Така че там просто няма аргументи за защита", каза президентът.

Заяви също, че има кандидатура за СЕМ, но ще я обяви в определения от закона срок.

На въпрос дали коалицията ще се запази стабилна, каза:

"Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и решаване на проблемите на българите. Те са много, иска се активна работа и ако се показват ясни резултати в отговор на проблемите на хората, коалицията няма да има проблем".

За предложението да се върне хартиената бюлетина припомни защо беше въведено машинното гласуване у нас: "България беше шампион в Европа, ако не и в света по процент невалидни бюлетини, по множество спекулации и съзнателни и несъзнателни в протоколите на СИК".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    74 2 Отговор
    Слугинаж! Не може да кажеш, че Руснаците са Освободили Българи Пак. Срамен ПОЗОР.
  • 2 Предател

    55 5 Отговор
    Отивай с белия байряк да целуваш на Путин з..ка.Предатели на България
  • 3 Сандо

    59 4 Отговор
    Какво му е сложното бе президентче?Свързвате се с руското Посолство,оттам ще ви съобщят възможните варианти на маршрути да си приберете моряците и вие си избирате един от тях.И ако сте добре възпитани,на раздяла казвате тихичко "Благодаря" за да не ви чуе Херо.

    Коментиран от #18

  • 4 Грульо

    40 1 Отговор
    "Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес и решаване на проблемите на българите"

    Нищо подобно не очакват българите, а очакват Кирчо и останалите стари и нови управляващи да изчезнат от упралевнието и да идат в затворите според заслугите.

    Коментиран от #7

  • 5 Хихихи..

    29 2 Отговор
    Бе на кой му дреме за моряците и юнгите,колкото ни дремеше и за "сестрите" в Либия,ама политика да правим.Кой е най-силен и прочие,само пита и сол да има за "посрещането" тва е...
  • 6 Алко Балко

    44 1 Отговор
    Женерале,Женерале,кога се кандидатира за първи път, показвах клипове как летиш на холандските колеги и казвах:"Това е нашият президент, нашата надежда".Те бяха страшно впечатлени.Сега правиш само котешки каваци пред господарите.Срам!!!
  • 7 Сандо

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грульо":

    И това ще стане,само на Козяк да им приготвят смяната.
  • 8 Дамаджани Уокър

    41 2 Отговор
    Що не кажеш ,че ако не бяха руснаците още да са на кораба!Толкова ли е трудно,ама нали те убиват а урките спасяват?Скоро ще се разбере истината защо точно на 24февруари Русия предприе тази операция.
  • 9 Кинжал

    42 3 Отговор
    Днес по риа новости показаха на видео как ФСБ води арестуван плененият генерал командващият сухопътните войски на НАТО измъкнат от подземията на Мариопол заедно с антуража му. Вероятно има и български военни там, защото същият този генерал беше в България на 3-ти март ( преди месец ) в американската база в Ново село. Затова сигурно Кирчо изпрати там специален екип от българското военно разузнаване, а не заради моряците. Така или иначе, предстои огромен скандал както световен така и в България, който ще бъде със силата на атомна бомба.
  • 10 МНОГО Е СЛОЖНО

    36 1 Отговор
    да кажеш, че РУСНАЦИТЕ СПАСИХА БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ
  • 11 Мара Ксртечарката

    10 2 Отговор
    Умолявам другаря Петков да ни предостави точните им координати !
  • 12 Кошмар

    5 28 Отговор
    Радевата хунта заложи живота на тези моряци на карта, за да може руските варвари да си направят пиар при първа възможност. Радев е нищо в повече от лакей на Путин и национален предател.
  • 13 кАжи, баби, тенкю

    32 2 Отговор
    Ей, натовския генерал! Предай чрез Митрофанова едно ,,благодаря" на освободителите! Нищо сложно няма. Неблагодарността е осмият смъртен грях.

    Коментиран от #14

  • 14 Аха

    3 27 Отговор

    До коментар #13 от "кАжи, баби, тенкю":

    Вие руските окупатори на България имате претенцията, че трябва да ви благодарим и за "освобождението" от свободата ни и комунистическо ви робство. Ще съм благодарен единствено тогава, когато окочанчателно няма да ви има в България. И слава на Украйна!

    Коментиран от #15, #22

  • 15 Сандо

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аха":

    Ако трябва да сме точни,то и Украйна беше част от комунистическите ни поробители.Още ли ще славиш поробителя?

    Коментиран от #16

  • 16 Аха

    4 13 Отговор

    До коментар #15 от "Сандо":

    То и български войски бяха в Чехия през 1968, но като част от империята на злото наречено СССР. Така че не ми минавай с тези опорки.

    Коментиран от #17

  • 17 Сандо

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Аха":

    Опорките са за неграмотните пропагандатори,а за останалите има Факти.

    Коментиран от #20

  • 18 Николай Колев

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Хахаха, хитро - тихичко Благодаря! Поздравления за коментара.
  • 19 Кочо

    12 1 Отговор
    Да, много е сложно да кажеш, че украинците използваха българските моряци и кораба за жив щит и, че руснаците ги освободиха! Но като си продал душата си на западните злодеи е така, лъжеш, мажеш, премълчаваш, преиначаваш и си тотален роб на Злото!

    Коментиран от #23

  • 20 Безбройни са фактите във ваша вреда

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Сандо":

    Факт е, че комунистическите престъпници попиляхте българите така, както и турски башибозук не го е правил.
    Факт е, че държавите, които се отърваха от вас, вече са проспериращи, а ние още тънем в блатото ви.
    Факт е, че комунистите избихте цвета на нацията ни, а издигахте на власт неграмотни негодници, които фалираха България многократно.
    Факт е, че сте тотална щета за България.

    Коментиран от #26

  • 21 Никой

    4 4 Отговор
    Винаги съм искал да имам безгръбначно мекотело за президент.
  • 22 Николай Колев

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аха":

    Аха, знаеш ли, че паметникът на Съветската армия всъщност е паметник на Трети украински фронт. Това го е казал някой си президент на България.

    Коментиран от #32

  • 23 Николай Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кочо":

    Не са си продали душата на западните злодеи, а са си продали душата на Дявола.
  • 24 Сатана Z

    12 1 Отговор
    Румба,единственото нещо ,което очакват Българите е да посрещнат Руската армия—Освободителка на Дунав мост с хляб и сол по стара народна традиция.

    Z
  • 25 Коцалиев

    12 0 Отговор
    Радев, Кирчо, корнелия и Кокорчо да не се месят, за да премине успешно евакуацията
  • 26 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Безбройни са фактите във ваша вреда":

    Спри се бе момче!Че иначе ще те спрат началниците,заради получен обратен ефект от писанията ти.Дано те си разбират от работата,но като гледам какви неграмотни труженици си намират,май и тях ще трябва да изгонят.
  • 27 Да кажа

    10 0 Отговор
    Стана ясно, че моряците са евакуирани и спасени, благодарение на силите на ДНР, Русия, ФСБ.

    Кирил Петков и президентът Румен Радев, управлявани на каишка от американското посолство, спестиха тази информация, защото да споменат руснаците е все едно да споменеш „дявола“, камо ли да им благодарят.

    И какво се оказа?

    Че Просто/то/ Киро за пореден път лъже нагло! Че специална група българска, камо ли начело с шефа на Разузнаването е нямало изобщо!

    Коментиран от #33

  • 28 Шумен

    8 1 Отговор
    Радев: Сложно е лъжем ви усилено,вервайте ни.
  • 29 Г-н Президент

    9 0 Отговор
    Гласувах за вас ,но сега трябва да излезне и да кажете българските моряци били ли са под плен на украйнци и ако защо ?Тука раниме и поиме над 70 хол украйнци и ако ДНР ги осободил тоя ще е позор не само за вас а всички .Ще подкрепяме Украйна а те ще държат наши моряци в плен и врага ще ги собождаяа.Абе вие нормални ли сте всичките да питам?
  • 30 Майна

    4 0 Отговор
    Съвсем смачкан човек..,трагично..
  • 31 КЪШ ВЕ МАСЬО

    4 1 Отговор
    Изчезни бе козяшка под Логооо
  • 32 Аха

    1 6 Отговор

    До коментар #22 от "Николай Колев":

    А ти знаеш ли, че преди да стане Трети украински фронт е бил Югоизточн фронт?
    Но не на филанкишията, а на същата тази варварска червената армия донесла на човечеството само смърт, терор и войни. Същата тази армия, която заедно със съюзника си Хитлер подпали Втората световна война.
    Паметника в София, който много скоро ще бъде демонтиран, е построен от рускоробите в чест на докаралата ги на власт Съветска армия.
  • 33 Толкова сте заслепени, че е чак срамно

    0 5 Отговор

    До коментар #27 от "Да кажа":

    Защо тогава преди да започне вероломната война на Путин срещу Украйна тези кораби влизаха и излизаха в пристанището без проблем, а едва след нападението станаха заложници?
    Та нима, ако руснаците не бяха нападнали Украйна изобщо щеше да се налага да бъдат спасявани?
    Значи руснаците са ги спасили от себе си, така ли?
    Ами да вземат тогава да освободят от себе си и Украйна, а най-добре и цялото човечество. Ама да вземат и вас със себе си, че сте токсични за България.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове