Last news in Fakti

18 Април, 2022 12:59 1 882 33

Областният на София върна решенията на СОС за алея "Украински герои" и пл. "Борис Немцов"

  • областен управител-
  • софия-
  • върна-
  • решения-
  • борис немцов-
  • украински герои

От областната управа съобщават, че след извършен преглед на законосъобразността се установи, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове

Областният на София върна решенията на СОС за алея "Украински герои" и пл. "Борис Немцов" - 1
Снимка: БГНЕС

Областния управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичен общински съвет за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска" № 33 до прекратяване на войната и за наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков", ул. „Незабравка" и ул. "Никола Мирчев", район „Изгрев", с името алея „Героите на Украйна", както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ''Драган Цанков", ул. „Латинка", ул. „Константин Щъркелов" и ул. „Фредерик Жолио Кюри" с името площад „Борис Немцов".

От областната управа съобщават, че след извършен преглед на законосъобразността се установи, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. За това информират от БНТ.

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация областният управител упражнява контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети и може да върне актовете за ново обсъждане в общинския съвет или да ги оспорва пред съответния административен съд.
Оспорването спира изпълнението на индивидуалните и на общите административни актове и действието на подзаконовите нормативни актове, освен ако съдът постанови друго.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалки мижитурки

    19 61 Отговор
    и страхливи мишки сме ние!

    Коментиран от #3

  • 2 СЛЕД ОБСТОЙНО ПРОУЧВАНЕ!

    56 6 Отговор
    на „Мати Украина“, стигнахме до извода, че в България няма нито един украински бежанец. Всичките бежанци, които идват в България са от Източна Украйна и са етнически руснаци с украински паспорти. Всичките разговарят помежду си само на руски език, пазаруват изключително само в руски магазини и други подобни проучвания, включително дипломатически.

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Roro

    35 10 Отговор
    Когато "Възраждане" стане 1-ва сила ще възстанови преименуванията!
  • 5 Чичо Гошо

    5 21 Отговор
    Е как, той е БСП
  • 6 Областния е човек

    4 66 Отговор
    На Радев,той смени всички обшастни със свои хора и ето резултата.Писна ми от Руски Св.рки.Само русофили тук,Левски човека , беше срещу Руската па.лач,а тук само русофили,Боже на кой ни пстави
  • 7 Зззз

    71 5 Отговор
    Браво на областния! Краварски Подлоги от българския етнос от тук и там няма вашия фалцет да определя как и на кога да се кръщава. Очаквам тицо наин да се довлече пак в България.
  • 8 Кольо,

    53 5 Отговор
    Много правилно е постъпил,ами те повечето от съветниците в СОС са от квотата шайката на Борисов...
    Защото с този продажен и крайно либерален подход всички тези нагли окраинци в кавички бежанци с лъскавите и скъпи джипове ще ни се.@т на главите...
  • 9 Перо

    55 4 Отговор
    Добро решение! Не може едно семейство шизофреници да бъдат допускани да вредителстват! Единият лумпен “демократ” махна софииското жителство и призна пръв, една враждебна на БГ измислена държава,щерка му иска да преименува обекти на чужди имена и събития,нямащи нищо общо с БГ! Простотия! Изгониха ли я от Франция? Сигурно и там е имало изпълнения!
  • 10 Руски Бибитки

    4 33 Отговор
    Омръзна ми от Вас.
  • 11 Tърновец

    58 3 Отговор
    Ул. Козяк да стане ,"Героите на Виетнам"

    Коментиран от #21, #24

  • 12 народ

    30 3 Отговор
    А защо да не преименуваме някоя улица и на Адолф Хитлер!По нищо няма да се отличава от тези предложения,даже напротив-напълно в духа на краваропоклонничеството!

    Коментиран от #18

  • 13 Иван

    34 3 Отговор
    Достоен човек, а не краварска подлога!
  • 14 човек от народа

    27 2 Отговор
    Особенно интересно ще бъде и да преименуваме някоя улица на Немцов,руски корупционер,който избяга в Украйна,и украинската мафия го ликвидира заради дългове!Голяма чест ще бъде за нас,няма що!За такива неща трябва да се пита народа и да се прави референдум!Стига сте ни продавали за жълти стотинки!
  • 15 ТаУмВзе

    20 2 Отговор
    Да не се лигави слугинажа повече! Директно преименуват България на окрайна и тва е.
  • 16 човек от народа

    13 1 Отговор
    Особенно интересно ще бъде и да преименуваме някоя улица на Немцов,руски корупционер,който избяга в Украйна,и украинската мафия го ликвидира заради дългове!Голяма чест ще бъде за нас,няма що!За такива неща трябва да се пита народа и да се прави референдум!Стига сте ни продавали за жълти стотинки!
  • 17 Кръчмар

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "СЛЕД ОБСТОЙНО ПРОУЧВАНЕ!":

    Но отговориш ли им на руски започват да обиждат, псуват и налитат на бой!
  • 18 Кръчмар

    19 0 Отговор

    До коментар #12 от "народ":

    До 9.09.1944г. Сегашния булевард "Евлоги Георгиев" пред ВА "Г.С. Раковски" се е казвал "Адолф Хилтер" от съпричастност към тогавашния ГОЛЯМ БРАТ и пак от съпричастност към него обявяваме война ва САЩ и Англия!

    Коментиран от #22

  • 19 ЛЛЛ

    30 2 Отговор
    Защо няма площад Героите на България а щяло да има Героите на Украйна. Абе ние в Украйна ли живеем
  • 20 Къдън травест

    16 1 Отговор
    Абе изчакайте още някой ден,ще има скоро героите от Азовсталь,които бяха бемилостно бомбардирани от агресора.
  • 21 пьешу

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Tърновец":

    мооже... но по-добре ще бъде улицата да се казва "сонг ми", другата прилежаща - "ми лай", а третата - ""ми кхе". пък сегашните им имена ще бъдат дадени на други улици.
  • 22 А как се казваше Варна

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Кръчмар":

    Да те питам .Отговори умнико
  • 23 Съвестен

    19 2 Отговор
    Браво Иван Кючукова,
    Тиа от Столичен общински съвет са агенти на ЦРУ. Не им пука за загиналите през 2014 г. българи в Донецк и Одеса итн.
    На тях трябваше да се вдигне паметник още 2015 г.
    Ето и малко факти:
    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност
    2. Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014
    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014
    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент
    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“
    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017
    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.
    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
    И към тях изгорените живи 52 деца в Одеса!
  • 24 WTF

    2 11 Отговор

    До коментар #11 от "Tърновец":

    Във Виетнам сега си продават дъщерите да стават булки на америкаци. Нищо общо със сегашната ситуация. Руснаците си спечелиха пореден враг за поколения напред.

    Коментиран от #25

  • 25 Ежко Бежко

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "WTF":

    Прочети за тунелите в ЧуЧи, прокопани отмвиенамците за да достигнат незабелязани до американците. Тая глупост за продадените дъщери забрави. Мекерета има навсякъде, ама най-малко във Виетнам. Тук са най-много, като почнем с политиците и свършим с умници като теб.
  • 26 Мимч

    13 1 Отговор
    Какви са тези глупости,да си преименуваме улици и площади на укрите и бандеровците.Срам и позор за нашите управници.Народа не трябва да позвалява и да приема такава глупост Те си имат имена и точка по въпроса.Който иска геройства на урки ,да отива в Крайна....

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БСП на Бунището

    3 5 Отговор
    Гнусни Комунисти....Червени цървули с петолъчки на челата....Лустрация на Комунистическите партии и щатните от ДС на БКП....Лустрация!!!?
  • 29 Поредния

    9 1 Отговор
    Най-после нещо умно!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Браво

    4 0 Отговор
    Точно така на кво прилича тоя цирк
  • 32 Бре тоя народ изперкал

    4 0 Отговор
    Да дава такива инфантилни предложения.Да се прекръстим на Уркория.хахааа
  • 33 Сийка

    0 1 Отговор
    Веднага да бъде върнато старото име на гн. Варна - гр. Сталин, а също и името на бул. Витоша в София - бул. Сталин !!! Комунистите направиха тези смени ! А сега се гънат за Украйна.. Париж не промени името на един от големите си булеварди- Сталинград, независимо, че градът вече не се казва така !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове