Last news in Fakti

20 Април, 2022 15:50 1 044 24

Ще поскъпне ли двойно вдигането на кола с „паяк“ в София?

  • вдигане-
  • кола-
  • паяк-
  • софия

Тази санкция е една от най-ниските в Европа се казва още в доклада, като са изложени примери за сумата, която нарушителите плащат в отделните страни

Ще поскъпне ли двойно вдигането на кола с „паяк“ в София? - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет ще гласува на заседанието си в четвъртък предложението за двойно повишение на санкцията за вдигането на автомобил с „паяк“. Председателят на транспортна комисия в СОС Карлос Контрера предложи този тип санкция да струва на нарушителите 120 лв. вместо сегашните 60 лв.

Като аргументи в доклада си Контрера излага, че сумата не е променяна над 10 години, а трябва да бъде съобразена с разходите за преместване на превозното средство. Към момента сигналите за неправилно паркирани автомобили са в пъти повече от периода, в който е регламентирана цената от 60 лв., се казва още в доклада на Контрера.

Според него вдигането на санкцията ще има сериозен дисциплиниращ и превантивен ефект. Трябва да се засили и контролът над нарушителите, категоричен е общинският съветник.

Тази санкция е една от най-ниските в Европа се казва още в доклада, като са изложени примери за сумата, която нарушителите плащат в отделните страни: Белград - 51 до 380 евро в зависимост от вида на превозното средство; Букурещ – 105 евро, Любляна – 100 евро, Будапеща – 55 евро, Прага – 77 евро, Скопие – 40 до 56 евро.

Приблизителната стойност на разходите за принудително преместване на автомобил са 126.54 лева, показват разчетите на Центъра за градска мобилност.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    6 10 Отговор
    Петорно да стане за шопите

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 требва

    8 3 Отговор
    требва не двойно а тройно да поскъпне зоната да стане 5лв също и куп други все убави за хората неща да се сътворят в краткия мандат на туй ми ти правителство!
  • 3 бай шиле

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    оня, ама при вазе направо режат гуми на чужда поляна ако съпреш :)
    А баче кое е по-евтино у тоя случай!

    Коментиран от #7, #12

  • 4 баш шоп

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Еее софиянеца айде и утре и пак ще си ходиш на ВИЛАТА от където си се пръкнал, ама като отидеш там ще гледаш като теле ...кУреняк софиянецо като излезете от софето и сте като лалугери
  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    14 0 Отговор
    Паяка се превърна в инструмент за лесно събиране на много парички. Когато за пръв път се появи такова животно в България, идеята беше да се вдигат коли в оживени обществени места, като центъра на града, ако колата пречи на движението. Не просто за неправилно паркиране. Днес паяка шари и в жилищните зони, в които няма места за паркиране заради презастрояването и лови нещастните "нарушители".

    Коментиран от #11

  • 6 Фрао

    12 0 Отговор
    Най-ниски били санкциите.Ами що не се говори за най-ниските заплати.Значи сгафиш и айде заплатата чао.Доообрв ли сте.
  • 7 Теле

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "бай шиле":

    У наше село нема пробле. Ключа си стои на стартера, даже не закючвам

    Коментиран от #9

  • 8 Ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    Шопите ще се оправиме.Да му мислят калинките и търтеите,налазили София.
  • 9 Само питам

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Теле":

    Че там освен ти и чобанина друг има ли? Децата ти( ако си имал такива) отдавна плащат данък" Паяк",па ти се пени пред козите си.

    Коментиран от #10

  • 10 Теле

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Около 1300 е населението
  • 11 1917

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Да вдига и колите на дУпетарите, които са завзели целия площад около Св. Александър Невски.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Къде са велоалейте

    5 2 Отговор
    Ало велоалейте Само знаете да стрижете А алтернатива
  • 14 Gubi

    4 1 Отговор
    Абе тия разчети на Центъра за градска мобилност нали не мислите, че са коректни и верни. Хайде направете ги публични за да ги проверим. То, че лъжете е повече от ясно.
  • 15 Украинец с Жип

    6 1 Отговор
    За Укрите защо не важи
  • 16 ?????????

    4 1 Отговор
    Не нормално да се вдига цената за тази НЕЖЕЛАНА "УСЛУГА". Страшен ЦИНИЗЪМ!
  • 17 ПРЕДЛАГАМ

    2 2 Отговор
    СЕЛЯНИТЕ и СТОЛИЧАНИТЕ да си за мълчат "дискретно"! Софиянци не предлагаме какво да става в СЕЛАТА им. Телета и лалугери може да си викат помежду си. Заради тях са разни ЗОНИ и ЦГМ!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 За укрите

    1 0 Отговор
    Двойно и в евраци
  • 20 Докато герберска

    1 0 Отговор
    фандъчка кметица жална ни майка
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 увцетеБЛЕЙТЕ бе

    0 0 Отговор
    ас мисля че щом не излизате на площада да ривете значи може и четврони дяа ви вдигнат цената

    нали сте мълаливиУВЦЕ? ами блейте по форумите место да палите паяка да изгори за една вечер ако запалите всички паяци общината ще се замисли за следващия път да вдига или не цената
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    съберете се , хвърлете по 10 бутилки със бензин по паяка и нека после да го угаси пожарната
    ако сте много на площада няма кой да ви санкционира само ще се пенявят по телевизията че ще ви хванат и толкова, следващия паяк пак същото да го чака и общината ще се кротне

    блеете ли ще ви стрижат!
  • 24 6772

    0 0 Отговор
    120 лв. са малко. Който не иска да си плаща за паркинг - да ходи пеш. Всеки, който познавам, работещ в центъра на европейски град ходи до работа с градски транспорт или колело. Предвид лошото поведение на шофьорите в София (сред, който съм и аз), по-добрият вариант е ходенето с градски транспорт. Който шмекерува и не иска да плаща за паркинг, ще плаща глоби. Аз лично съм бил потърпевш, защото не проявих внимателност и пропуснах знак 3.34. Отидох на паркинга, платих си престоя и вдигането, после платих на община глобата. Нито съм им се обяснявал нито нищо, служителите бяха доста очудени. Докато напусках паркинга, дойде един собственик на стар немски премиум, който им вдигна скандал и още малко щеше да се саморазправя с тях... Накратко - ако си беден и не можеш да си го позволиш - не карай кола!!! Още по-малко такава, коятно не ти е по-джоба.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове