Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2022 20:56 2 501 27

Важните новини във ФАКТИ на 25 април

  • българия-
  • украйна-
  • оръжие

Бойко Борисов и Корнелия Нинова се скараха за оръжието за Украйна. Ето и с колко се обезцениха 100 лева за година

Важните новини във ФАКТИ на 25 април - 1

Бойко Борисов: Оръжейните ни заводи работят на макс! Да пратим военна помощ на Украйна

България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят направи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод въпроса за предоставянето на военна помощ за Украйна. Той посети храм "Рождество Христово" в гр. Шипка.

Още новини от Украйна

"Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните заводи работят на макс. Това не е тайна", коментира още Борисов.

Нинова: Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези "неофициалните" потоци ги разбираш по-добре.

Това заяви вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

С колко се обезцениха 100 лева за година?

Рекордно поскъпване на храните за последната година. Спрямо миналия април на едро цените на основните продукти са се повишили с близо 28%, отчитат от Комисията по стоковите борси и тържищата. Поскъпването на храните е и сред основните причини за високата инфлация, която статистиката отчете преди дни, посочва NOVA.

Търговците са принудени да сменят етикетите с цените почти всеки ден. Над 25 поредни седмици цените на храните вървят само нагоре. От началото на годината на едро основните продукти, които купуваме, са поскъпнали с над 13%, а спрямо миналия април – с почти 28 на сто.

Карадайъ с важна новина за българите в Турция

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май.

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България.

"След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, каза още Карадайъ, цитиран от БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВА ПРИЛЕПА

    15 3 Отговор
    бацо е гоуем бацо е кът щирлиц + ханс клос ,бацо ша утиди в киев
  • 2 Не съм ги броил новините

    23 2 Отговор
    Ако я няма Украйна какво ще пишете.
  • 3 Хихи

    6 20 Отговор
    Карнелия Ниновская става за помощник-посланик на полковник Митрофан.
  • 4 ЗАЩО

    27 1 Отговор
    ПОСТОЯННО ИЗЛЪЧВАТЕ БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ...САМО ДА ДРАЗНИТЕ ХОРАТА....НЕ ВИ Е СРАМ...
  • 5 Мда

    23 1 Отговор
    Най-важните факти започват с Борисов. Странно, това платена от герб публикация ли е?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мнение

    25 2 Отговор
    За какъв демократичен свят говори този? Същия, който вече 2 години налага фашизъм и насилие ли? Не, благодаря, аз вече не признавам този свят за демократичен и мисля, че трябва да има референдум дали да се праща оръжие или не.

    Коментиран от #12

  • 8 Кому

    21 1 Отговор
    са нужни тиквени болни фантазии и опити за заблуда ?
  • 9 корнела

    10 1 Отговор
    голям демократ се извъди бацето. само путин да не му плясне някое шамарче
  • 10 Ами ...

    4 8 Отговор
    Вън БСП от властта.

    Коментиран от #22

  • 11 Един

    11 3 Отговор
    Тоя Тиквун кво се изказва неподготвен. Утре ако пламне нова война той ли ще ходи на фронта?

    Коментиран от #13, #15, #20

  • 12 Ами ...

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Няма да има. С един автобус рашисти референдум не се прави. 😀
  • 13 Ами ...

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Един":

    Тя вече пламна. Рашистите я развалиха.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не,

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един":

    Ти ще си...и аз няма да си мръдна пръста...
  • 16 оня с коня

    5 10 Отговор
    Понеже знам колко е ХИЛАВ Умсвения Капацитет на Русофилите тука и е съизмерим единствено с "Безаналоговата "Руска Армия,ща разясня Нещата:България изнася "На поразия" Оръжие за Украйна,но ЧРЕЗ ЧУЖДИ ФИРМИ,една от които /Американска/ е посочена и от Уважавания "Ню Йорк Таймс",т.е. Ние ИМ го ПРОДАВАМЕ,а те го ПРЕПРОДАВАТ на Украйна...която пък го плаща с Американски Долари,отпуснати им от Конгреса на САЩ.Затова и ББ е абс. Прав,че Заводите ни за Оръжие работят НА МАКС.Това което иска НАТО от Нас е не да се правим на Тарикати и да им продаваме а ДА ПОДАРИМ оръжие на Украйна,платено от Нашия Бюджет- няма значение колко и какво!Америка от своя страна ВЕЧЕ Е ПРЕВАЛА 800 млн Долара за военна помощ на Украйна,като САМО 300млн от тях са предназначени за Украинците,а останалите са за КОМПЕНСАЦИЯ на Държавите ПОДАРИЛИ Оръжие,т.е. Каквото "подарим",САЩ ще ни го платят!На пръв поглед това изглежда Безсмислено,но Идеята е МЕЖДУНАРОДНИЯ ПОЛИТ. ОТЗВУК ,който тия Оръжейни Подаръци имат,внушавайки на Света че Решителността на Държавите от НАТО да помагат Докрай на Украйна е НЕПОКОЛЕБИМА!

    Коментиран от #17

  • 17 До коня

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Как го търпиш тоя на гърба си?
  • 18 Бае Въло

    2 0 Отговор
    Хм, това на снимката, от „Царевна“ ли е свалено?
  • 19 колко се обезцениха

    3 0 Отговор
    бяха 1000 лв сега са на стойност 500 лв и никой не сваля кирчо инфлацията ханализнатора

    Коментиран от #23

  • 20 не на фронта а ще плати цената

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един":

    за унижението на народа
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 мммда

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ами ...":

    Възраждане да идва....
    хахаха
  • 23 мммда

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "колко се обезцениха":

    То тая инфлация си е от преди. Натиснала е всички капиталистически икономики с това печатане не само Бг. Просто в България и много се спекулира от алчни търговци. Таван на цените е най- разумния ход в момента и намаляне ДДС на храни и хапчета само е достатъчно.

    Коментиран от #24

  • 24 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "мммда":

    Е нали тези ненаядените в парламента имат процент от всичко как да стане???
  • 25 Кюлчетата

    2 0 Отговор
    В затвора. Срамота. В една цивилизована държава политика би си подал оставката след такива скандали - с кюлчета, с пачки, със скъпи къщи за държанката му. Страшно безочие и наглост, никаква съвест.....
  • 26 Зад кулисите

    0 0 Отговор
    От отговор на икономическия министър Корнелия Нинова на парламентарно питане от депутати от ГЕРБ се вижда, че оглавяваната от нея експортна комисия е разрешила сделки за над 316 млн. евро за ЕС през първия месец и половина от войната — от 20 февруари до 13 април. За аналогичния период на миналата година числото е 117 млн. евро.

    Тъй като Западна Европа едва ли има нужда от стара съветска продукция, каквато основно произвеждат българските заводи, с голяма доза сигурност може да се твърди, че засиленият износ е с посока точно Украйна. В отговора на Нинова се посочват и държавите, към които отива специалната продукция: Дания, Словакия, Чехия, Германия, Испания, Словения, Полша, Румъния, Литва и Естония. По неофициална информация украинската помощ минава най-вече през Полша.
  • 27 Да кажа

    1 0 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ! ТОЛУПА ГО ИСКАМ В ЗАТВОРА! БОРИСОВ,85% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ДАВА ОРЪЖИЕ,КОЛКО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБ,ПИТА СЕ В ЗАДАЧАТА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове