Last news in Fakti

27 Април, 2022 23:15 2 267 13

Важните новини във ФАКТИ на 27.04.2022 г.

  • кирил петков-
  • николай василев-
  • петър чолаков-
  • росенец-
  • инициативен комитет-
  • корнелия нинова-
  • йорданка фандъкова-
  • румен радев-
  • газпром

Няма да се поддаваме на рекет, каза Кирил Петков

Важните новини във ФАКТИ на 27.04.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът: Няма да намаляваме подаването на газ към потребителите

„От „Газпром” са заявили своето намерение за спиране на доставките на газ. Българското правителство е подготвено за този сценарий. Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите по никакъв начин". Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на Министерския съвет

Николай Василев: Тази политика на огромни дългове, постоянни харчове и актуализации не ми харесва

Ситуацията е нестандартна и България трябва да се държи хладнокръвно. Със сигурност трябва да има общоевропейска позиция по темата за спирането на газовите доставки.

Петър Чолаков: С днешното изказване на вицепремиера Василев разводът с Радев вече е факт

Днес е дефиницията на политическия тайфун, всеки е срещу всеки. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV политологът Слави Василев по повод политическите изказвания след спирането на руския природен газ за България.

Петков обяви: ПП ще гласува „за” изпращането на оръжия в Украйна

„Продължаваме Промяната” проведе първия си изпълнителен съвет снощи. На него решихме, че като партия ще подкрепим изпращането на военно-техническа помощ за Украйна. Така и ще гласуваме в парламента следващата седмица". Това заяви премиерът и лидер на формацията Кирил Петков на пресконференция в сряда, цитиран от Нова телевизия.

Събарят сграда в летния Сарай на Доган

Върховният административен съд реши окончателно, че двуетажната сграда на плажа край летните сараи на Ахмед Доган в парк Росенец е незаконна и трябва да бъде съборена. С това бе сложен край на съдебната сага, която започна през лятото на 2020 година.

Инициативният комитет за партията на Стефан Янев ще бъде свикан на 5 май

В началото на май ще бъде представена партията на бившия министър на отбраната и служебен премиер Стефан Янев. Това каза пред БНР Ралица Симеонова, част от екипа за учредяването. Тя допълни, че е планирано свикването на инициативния комитет на 5 май.

Нинова: Г-н Радев, защо днес подкрепяте Бойко Борисов?!

Г-н Радев, обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния ви синхрон днес.

Фандъкова: Поне за месец София е с гарантирани газови доставки

Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани до края на април и за май - това са уверенията на директорите на „Булгартрансгаз“ и „Булгаргаз“, с които разговарях тази сутрин. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Румен Радев: Българската политика да се прави в София, а не в Киев

Икономическата война ескалира и рискът за България се повишава във всички измерения на този конфликт, това заяви президентът Румен Радев пред медиите.

Бойко Борисов: Кирил Петков заплашва България, не енергийната криза

"България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания. Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, и отвсякъде... За целта обаче трябваше да имаме мислещ министър, но когато прякорът му е Кеша… Актуални са думите ми отпреди, че България е 100% диверсифицирана. На 31 декември трябваше да е готова и гръцката връзка. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Бургас в сряда.

Александър Николов: Няма да клекнем пред руския шантаж

България е платила цялата необходима сума за договорения газ и очаква "Газпром" да изпълни своите задължения. Това заяви пред журналисти енергийният министър Александър Николов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    3 7 Отговор
    Кирчо получи премия $ че отказва да плаща по сложната схема на Русия и му обещаха по евтин газ с %40 от САЩ браво кире браво така БГ ще стане по богата и всичко ще стане по евтино в БГ 🤭💩
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОЛКО ДА СА ВАЖНИ

    5 0 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ФАЛШИВИ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ
  • 5 Тираджия

    7 0 Отговор
    Кирилчо мойто момче за пореден пък се убеждавам, че и за бустанджия не ставаш ! Откажи се доброволно, просто съвет излъга всички върви си по живо по здраво!

    Коментиран от #7

  • 6 proi4o

    1 2 Отговор
    Най-Важната новина във ФАКТИ на 27.04.2022 г.----ко е пръннал методи лалов !!?
  • 7 Шматка

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тираджия":

    Почвам да си мисля ,че агенцията,която е подготвяла Киро за подривна работа в България много се е постарала с изграждането бекграунда на този посредствен човечец от Пловдивско.Първо милионер,второ Харвард,трето три деца и жена.Абе,типичен Американец от средна ръка.Но....но Българинът от далеч познава измамника,този никога не можеш да го сбъркаш.
  • 8 жжжжжж

    3 0 Отговор
    и сега киро ще каже- ето ес ни помага с газа . затова пускаме македония. оставка на киро!
  • 9 Когато преди изборите писах

    4 0 Отговор
    Че Асен Василев е бил в служебното на Плевенлиев 2014 г., върлите русофоби на хранилка. Когато писах, че ПП е вършал в България за "Америка за България", и че предстоят тежки времена - смяна на еднополюсен модел-и е жизнено важно да имаме НЕУТРАЛИТЕТ0,който ПП няма да искат. Че ПП са част от ядрото на Паси и Плевенлиев, ще ни вкарат в криза, никой не ме послуша, и не са нови, а са политически инженеринг на САЩ. Тези хора бяха внедрени, за да приемат Македония, вкарат чужди военни, отварят още 2 командни центъра Черно Море срещу Русия, прием на евро и жестока инфлация-спекулативна, затриване на Козлодуй и БГ ядрена енергетика частни Концесии, затриване на евтин газ, Да приемат всичко срещу БГ интереси. Същите са ИТН, ДБ. Истинските протести бяха първите 2 дни, след това бяха върлите соросоиди, които трябваше да докарат тези 2-мата, затова ИТН не състави кабинет.
  • 10 Българин

    3 0 Отговор
    Просто то Киро,да не се прави,че той в кабинета си има кранче с което подава газ на потребителите,ами да си подава оставката и дим да го няма от България,която опустоши с алчността си и простотиите,които натвори.
  • 11 Какво намерение

    0 0 Отговор
    Са заявили Газпром? Направо са врътнали кранчето и са спрели доставките. По тв тази сутрин един хидроенергиен спец от ППразясни как правителството ще ни спаси по някакъв чуден начин, заложен в плана за възстановяване
  • 12 предлагам НОВАТА ЦЕНА НА ГАЗА

    1 0 Отговор
    ДА Я ПЛАЩА ТОЗИ КОЙТО КАЗА ЧЕ НЯМА ДА ПРЕГОВАРЯ С ГАЗПРОМ ИЛИ ДА СИ ЗАМИНАВА НА ........................... СИ ! НЕ ГАЗПРОМ РЕКЕТИРА БЪЛГАРИЯ А КИРО ТЪПОТО !
  • 13 ТОЙ ИМАЛ ПЛАН ЗА ГАЗТА

    2 0 Отговор
    ТОЙ , С КРИВАТА СИ УСТА ЗА ВСИЧКО ИМА ПЛАН , АМА ЗА 4 МЕСЕЦА САМО НАДОЛУ ЛЕТИМЕ И ТО С ДОСТА ПО ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ПРИ БОЙКО УРОДА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол