Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Април, 2022 12:37 1 297 28

Социалистите от Варна: Не на военната помощ за Украйна

  • бсп-
  • варна-
  • война

Социалистите застанаха категорично зад председателя на БСП Корнелия Нинова

Социалистите от Варна: Не на военната помощ за Украйна - 1
Снимка: БСП

“Не на оръжията и военната помощ за Украйна!“ Това е категоричната позиция на организацията на БСП в район „Одесос“ във Варна. Социалистите застанаха категорично зад председателя на БСП Корнелия Нинова, която аргументирано обяви, че стратегическите решения, касаещи националната ни сигурност, се взимат в София, а не след пътувания до Киев.

Становището за предоставяне единствено на хуманитарна помощ за Украйна и в никакъв случай на оръжия и боеприпаси за първи път от години обедини всички в БСП и партията никога не е била по-единна.

Още новини от Украйна

„Недопустимо е България да бъде въвлечена във военен конфликт. Особено в такъв, в който жертвите ще са братя славяни“, заяви пред събранието във Варна депутатът от левицата и председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения Борислав Гуцанов.

Около тази позиция се обединиха Националният съвет на партията, Изпълнителното бюро и групата на коалиция „БСП за България“ в българския парламент. Тя бе нееднократно повторена и от трибуната на Народното събрание.

„БСП ще подкрепи всички стъпки, които биха запазили неутралитета на страната ни и биха довели до мир, а не до разгаряне на войната. Защото, ако за Португалия и Испания тя е на хиляди километри, за нас е буквално зад ъгъла. И тази позиция няма да се промени, независимо чий външен министър се опитва да окаже влияние върху решенията на българските депутати и министри“, каза още Гуцанов.

Според него все още не е късно да се вземе правилното решение. „От него ще зависи не само мирът, но и икономиката на страната ни, социалният живот и бъдещето на децата ни. Само ще припомня, че от газа, който използва Италия, само 8% е руски, то в България този процент е над 90“, добави той.

Събранието на социалистите в „Одесос“ застана зад становището на Корнелия Нинова и излезе с призив към левите политици да бъдат единни в посланията си. Само така БСП ще продължи да бъде гласът на разума в политиката, категорични са от актива на районната организация в „Одесос“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    19 15 Отговор
    Социалисти милионери.Слава Русия.Слава Путин.

    Коментиран от #26

  • 2 Социалистите от Варна

    30 19 Отговор
    са на заплата при бункерния плъх от кремъл.
  • 3 Ха ха ха

    22 14 Отговор
    Всички социалисти - чемодан, вагзал, масква!
  • 4 Стин

    18 24 Отговор
    Браво за позицията. Свобода за България.
  • 5 Цоциалисти

    19 15 Отговор
    Отивайте при Путин да ви онождам май.ката продажна коминтерновска- хазарска!
  • 6 Българка

    23 13 Отговор
    За БСП , Възраждане и всички прокремълски партии мирът трябва да бъде постигнат с изпепеляване на Украйна, избиване на украинците, а оцелелите поробени от РФ. За тях по презумция е редно с кървави ботуши руските пълчища да прегазят и покорят цяла Украйна
    Срам, гнус, позор!!!!!
  • 7 ЛЕНИН

    18 9 Отговор
    СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ВАРНА СА СКРИТИПЕЕРАСИ
  • 8 !!!?

    19 12 Отговор
    Тези са убиици на украинските деца !!!?
  • 9 Патриот

    15 13 Отговор
    За да има МИР , Украйна трябва да победи, РФ да се разпадне и поробените от монголските москали народи да получат свободата си. 5 века московско иго стигат, има 2 Българии под московския ботуш ! Шумкарите са ясни - няма РФ, няма продажни рублофили. И москалите не са славяни (то не, че ги има някъде ), монголско им е потеклото !
  • 10 Виж

    12 7 Отговор
    им само физиономиите и ти става ясно!
  • 11 !!!?

    14 6 Отговор
    Социалистите и "въZрожденците" от град Сталин !!!?

  • 12 медузата гуцанов забрави как рева на

    9 6 Отговор
    колене като вдовица за .ой
  • 13 соростролетариата пак се е събрал

    8 9 Отговор
    КВИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИК! КВИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИК!
  • 14 Жоро

    17 6 Отговор
    БСП = Буклуци и Неадекватни както винаги. Затова са и "оцеляващи" в Парламента и определено редиците им са на изчезване, те сами си го признават.
  • 15 Костя Гуцанов

    10 3 Отговор
    Ама това е голяма изненада . Костя и руския гражданин Портни сигурно са ЗА изпращане на оръжия ? :))) А групировката на ГРУ - ТИМ ?
  • 16 Варненская Народная Республика

    14 4 Отговор
    Тези чакат "референдума" на Путин!
  • 17 БСП на Бунището

    14 7 Отговор
    Незабавна Лустрация на Комунистическите партии в България подкрепящи Руския агресор,руския Окупатор унищожаващ една държава и Демокрацията....Лустрация на БСП и всички останали Комунистически партии!!!!
  • 18 лицемери

    11 6 Отговор
    и подло..ги.. Цивилизования свят е въвлечен в кофликт от един комплексиран диктатор. А вие се правите на ущипани.
  • 19 Ой з гн лш

    6 5 Отговор
    Точно така и нека и други партии и образовани хора да излезнат и да подкрепят изявлението. Не се криите.
  • 20 Той

    3 8 Отговор
    Не мога да повярвам че съм съгласен със социалистите!
  • 21 Дедо Пене

    8 3 Отговор
    СЛУГИТЕ ПУТЛЕРОВИ-СОЦИЯЛ-ФАШАГИТЕ НА КУРНЕЛКА СЕ ИЗПОКРИХА КАТО МИШКИ И В УКРАЙНА ГИ Е СТРАХ ДА ПЪТУВАТ ДА НЕ ГИ НАРОЧИ ПУТЛЕР, ЧЕ РЕШЕТНИКОВ ЩЕ ИМ СПРЕ РУБЛИ ТЕ, ЗАЩОТО И КОПЕЙКИН ИСКА!!!
  • 22 Пенди

    9 3 Отговор
    Кво става, бе мишоцииий? Напълнихте ли вече гащите, а? Долни комуняги!
  • 23 desperado

    8 4 Отговор
    ДРЕБНИ ДУШИЧКИ
  • 24 Българин

    7 4 Отговор
    Комунизъм на писта.Нов олимпийски спорт.Дребни човечета духовни Роби.
  • 25 Всички варненски бсп

    4 3 Отговор
    са руснаци, кмета им с какво потекло е. Варна е следващия Крим за путлеристите.
  • 26 Соня

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    На тоя социалист-милионер Корнела щеше да му реже главата на площада във Варна.Парите ги сближиха и сега той го играе сол…..к на каката.🥱🥱Цяла Варна знае що за мошенник е този,но на Корнела не й дреме.Той цака за ПР на г-жа ЛЪЖА,а тя го прави депутат и така са хепи и двамата.Но социалистите във Варна не са хепи и хич ги няма.До изборите за БСП ще гласуват шепа зомбирани и партията приключва.Това може това направи Нинова.Същото сега го прави с държавата.Пример “Кинтекс”……Следете,четете,слушаите и ще разберете коя е Нинова🤮🤮🤮
  • 27 Варна

    1 3 Отговор
    Големи идиоти сте Социалисти
  • 28 Ветеран от Протеста

    0 1 Отговор
    Варненските Комунисти са готови да обявят Варненска Народна Социалистическа република...
    Чакат Руските военни кораби за поддръжка на пристанището с хляб и сол ДАНС ,Прокуратура и Контраразузнаване мълчаливо им стискат палци с отворени сметки в Рубли на Малдивите....Деевропеизацията на България започва!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове