Last news in Fakti

11 Май, 2022 16:22 3 064 24

Караянчева скочи на ИТН заради Кърджали

  • цвета караянчева-
  • итн-
  • кърджали

Идеята за отделяне на града от селата е евтин политически пиар

Караянчева скочи на ИТН заради Кърджали - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Бившият председател на парламента и дългогодишен депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева окачестви като абсурдно и евтин политически пиар предложението на ИТН за обособяване на Кърджали в отделна община, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Темата е предъвквана нееднократно, много партии са се възползвали от нея, включително и такива, които отдавна са отекли в канала на историята. Радвам се, че колегите от БСП, които през 2015 г се опитаха да инициират референдум, са узрели, че идеята е безсмислена. Не е въпрос на желание, а на законова процедура, а тя изисква санкция на ОбС, където мнозинството е на ДПС.

Нечестно, неискрено и нечистоплътно е да залъгваш избирателите си, че можеш по административен начин да се бориш с монопола на ДПС. Това показва дълбоко непознаване на дневния ред на хората в Кърджалийско. Сега ИТН реанимира идеята, за да печели дивиденти в смесените райони. Аз бих ги посъветвала да се обърнат към коалиционния си партньор БСП, които са специалисти в консолидирането на етническия вот, защото такъв ще е резултатът от една такава инициатива.

Отделянето на селата би означавало разделение между хората и нагнетяване на етническия вот. Проблемът не е в съотношението на избирателите в града и в селата – то е 40 000 към 23 000 души. Ако всяка партия успее да се мобилизира и да мотивира симпатизантите си да гласуват, в ОбС ще има максимално широко представителство. Защото кмет без подкрепа на ОбС е просто една марионетка. Призовавам колегите от ИТН да излязат и да работят на терен, не да наблягат на концерти, пърформанси и камерни срещи.

Да влязат в ОбС и там да реализират политиките си. Хората в Кърджали вече не се връзват на подобни кьорфишеци, защото те генерират противопоставяне. Политиката е дълго бягане. В Кърджали с наближаването на местни избори винаги се намира някоя политическа сила, която да иска отделяне на селата от града и обща анти-ДПС кандидатура за кмет. В ГЕРБ винаги сме били против подобни инициативи. Те са и невъзможни, и вредни“, категорична бе Цвета Караянчева пред медиите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    41 1 Отговор
    Кръстника и боко тиквата каза на тая.Ти ще се казваш ПКП и е целуна по главата.Добре че тази срам няма
  • 2 Марш ма п във Турция тя говори само

    30 1 Отговор
    Глупости и превлича само турци дори поткрепя ДПС добре и е да си взима парите боклука
  • 3 ПОПРАВКА

    28 2 Отговор
    ХОДИ С ФЕРЕДЖЕ НАЙ ЩЕ ТИ ОТИВА КОФА СИ
  • 4 ЕдинОтМногото

    25 1 Отговор
    ПКП!
  • 5 Бай Брадър

    24 1 Отговор
    А когато скочи на ... знаеше ли къде са и гащите ?
  • 6 цв.цв.

    14 1 Отговор
    Сиреч ПКърджалийскаП и кажи да си върви
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хм...

    10 1 Отговор
    Аз пък си мислех дали на бежанците от български произход ще им хареса в Кърджали.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НалиВенелино

    13 1 Отговор
    П.К.П. да ходи с дередже,но най ще и отива с кофа на главата.
    Кво ш кажете?
  • 11 толупа

    10 1 Отговор
    отдавна казах че си проста кърджалриска ..../последното МИ КАЗАХА ДА НЕ КАЗВАМ/
  • 12 Роки

    8 1 Отговор
    Отново се изложи много! Скрий се !
  • 13 Кмето

    6 0 Отговор
    ПКП!?
  • 14 !!!!!!

    6 0 Отговор
    Тая….К…..П……защо се пени
  • 15 ПКП

    6 0 Отговор
    Дрън дрън дрънчи
  • 16 Българка

    7 0 Отговор
    ПКП ни срам ни очи тиквата правилно ти лепна епитета но ти си мислиш че дъжд вали е акъл с кофи не се налива довлече родата в София но ти си си ПКП
  • 17 Анонимен

    7 0 Отговор
    Кадъната се бонтува
  • 18 Цвето

    6 0 Отговор
    Срам нямаш,всички го разбраха,само ти не можа!!!
  • 19 Майк Алън Патън

    3 0 Отговор
    В едно нещо ББ е бил прав - Простааа Кърджалийскааа Пууткааа !
  • 20 ПКП - КЪРЖАЛИИ

    1 0 Отговор
    Съветникът и приятелката му били в неговата кола в района на известно заведение в квартал „Байкал“, когато ненадейно на улицата се появил джипът на бившия ѝ мъж. Водачът Р. А. опрял „Тойота“-та в автомобила на двамата, извел от него бившата си жена и набил съветника. Последният, със скъсана фланелка и счупен телефон, успял с друг да се обади на 112 и на място пристигнали две полицейски патрулки. Бизнесменът Р. А. напуснал местопроизшествието, но по-късно бил издирен и задържан за 24 часа.

    Първият инцидент между двамата е регистриран на 19 януари т. г. в кърджалийска фитнес зала, където ревнивият бивш съпруг на Б. Д. набил съветника. Случаят вече е в Съдебната палата, образувано е дело от частен характер.

    Ф. М. е с телесни увреждания и от неприятна среща с Р. А. в зъболекарски кабинет през февруари. И заради този инцидент е образувано дело.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 boy.de

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "boy.de":

    Сори, повторение се получи.
  • 23 цербер

    1 0 Отговор
    БившАТА председателКА на парламента и дългогодишНА депутатКА от ГЕРБ Цвета Караянчева
  • 24 бушприт

    1 0 Отговор
    За това нещо ТКП-ка е права. Не бива селата около Кърджали да се отделят общински от градска община Кърджали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове