Last news in Fakti

11 Май, 2022 19:20 1 090 28

Гюров: Надяваме се цените на алтернативните доставки на газ да не са по-лоши от тези, които купувахме преди

  • андрей гюров-
  • доставки-
  • алтернативен газ-
  • купуване

Видяхме как "Газпром" нарушава едностранно договора. С алтернативните доставки ще постигнем стабилност, предвидимост и вероятно, по-ниски цени, заяви Гюров

Гюров: Надяваме се цените на алтернативните доставки на газ да не са по-лоши от тези, които купувахме преди - 1
Снимка: БНТ

Знаехме, че в момента в който България успее да се отскубне от хватката на "Газпром", ще има възможности да договаря доставки на добри цени. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Виждаме, че има доста възможности и се надяваме, че цените на алтернативните доставки на природен газ няма да са по-лоши от тези, които купувахме преди, а в дългосрочен план се надявам да достигнем един микс на доставките, които да позволи цените на бъдат по-ниски от досегашните, добави той.
Досега получавахме 95% от газа от "Газпром", така че всяка стъпка към разнообразяване на източниците, е от полза. Видяхме как "Газпром" нарушава едностранно договора. С алтернативните доставки ще постигнем стабилност, предвидимост и вероятно, по-ниски цени, заяви Гюров, цитиран от Novini.bg.

Мисля, че още от самото начало хората видяха, че ситуация, в която е това управление, не е имало в последните 70 г. - имаме инфлация, енергийна криза и война на територията на Европа. Най-хубавото нещо, което виждаме дотук, е, че животът не е засегнат от тези кризи. Въпреки всички кризи животът продължава да тече по един сравнително добър начин, посочи председателят на ПГ на "Продължаваме промяната". Пенсиите вече бяха увеличени за първи път от 10 г. насам. С актуализацията на бюджета се предвижда едно сериозно повишение на пенсиите, което ще изпревари инфлацията. Правим всички възможно да помогнем на гражданите и на бизнеса да оцелеят в тази трудна ситуация и това да не наруши параметрите на бюджета. Времената са трудни, има много кризи, които управляваме, но всички кризисни сценарии, които ни рисуваха как ще спре светът, когато беше спрян газът от Русия, не се случиха. Това е и благодарение на действията на българското правителство, каза още Андрей Гюров.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    29 4 Отговор
    А Зеленски защо вчера затвори кранчето за Европа която го храни и носи оръжие.
  • 2 ТаУмВзе

    26 5 Отговор
    Нали от бЕлата колиба го разобличиха кире улавото, че Лъже за газта бре. Какво ще купуваш и как ще купуваш си е в сферата на Бесни Халюцинации с козунаци!

    Коментиран от #9

  • 3 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    27 4 Отговор
    БЕЗПЛАТНО ТЕЛЕВИЗОР АКО КУПИШ ДИСТАНЦИОННОТО ЗА 1200 ЛВ
  • 4 Пич

    29 6 Отговор
    Тоя какви хвалби му удари , и какви успехи декларира , направо ме учуди наглостта и гьонсуратлъкаму !!! Все е имало кретени във властта , ама тези новите , всички са такива !!! Витанов не може математически да обясни , как толкова идиоти да се събрали в управлението !!! Но най голямата заслуга , разбира се , е на умственоощетените , които гласуваха за тези !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ванга

    20 1 Отговор
    то първата оставка или поне първата година- цената ще е ниска.
    То е ясно...така наркоразпределителите действат - изпитан метод
    Но,после-после дуп да ни е яко

    едва след години ще стане ясно тоз за какво и колко ни продаде

    Коментиран от #8

  • 7 И аз се надявам, че народа няма да ви

    17 1 Отговор
    Окачим по дърветата
  • 8 Ванга

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ванга":

    доставка
  • 9 шопо

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Е, дека има козунаци, оти много съм огладнел ?
  • 10 Красимир Петров

    13 1 Отговор
    Нали щяха да са по ниски мошеници
  • 11 Здрасти

    15 1 Отговор
    Кажете на народа че го купувате газ от Турция
  • 12 Някой

    14 1 Отговор
    Само с надежда не ствава. Акъл трябва
  • 13 Sion

    17 1 Отговор
    Надявате се?! Нали Кирчу ги договори вече уж?! Гиди национални предатели!!!
  • 14 фбр

    9 1 Отговор
    Теб няма да те има в краткосрочен план в политиката , камо ли в средносрочен или дългосрочен ! Подлога на Козяк !
  • 15 пояснение

    7 1 Отговор
    Първите една , две дози на дилъра са винаги евтини , или безплатни .
  • 16 Крак в бъдещето

    8 1 Отговор
    Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка,Оставка
  • 17 единен

    9 1 Отговор
    Вие от ПП не сте наред .Постоянно бълвате лъжи и ставате за смях
  • 18 пак този

    6 1 Отговор
    Само да не ни дадат ниски цени в началото, а после да си ги избият двойно, че краварите са добри в това.
  • 19 Хасковски каунь

    6 1 Отговор
    Ще се отскубнем от евтината руска газ, ама така ще ни стиснат за кайсиите със скъпата САЩ газ , че ще црикаме кат приклещени ярета.
  • 20 Георги

    5 1 Отговор
    Блаженни са вярващи те.)))
  • 21 Гюров,теза неща ще ги

    4 1 Отговор
    повярва баба Дона от с.Кратунково. Точно така е ,както казваш,повярвах ти......павета,павета
  • 22 Иван

    7 1 Отговор
    Гарантирам ви, че руският газ беше по-евтин. Мислите ли, че хората са идиоти? Покупки на газ от Америка и се надява, че ще бъде по-евтино.Всички фабрики в рамките на три месеца ще спрат. 100%
  • 23 Да,бе

    5 1 Отговор
    Надяването не плаща сметките.
  • 24 Крас

    3 1 Отговор
    Човек,който живее в някъкъв свой измислен свят без да вижда дори частица от реалността.
    Еми това драги съфорумници,споделящи и не споделящи мойте възгледи. Ледът се е напукал здраво.
  • 25 Източна ромелия

    3 1 Отговор
    Как ще са по-добри, като купувате пак руски газ само, че през посредници и не е ясно каква комисионна взимат те
  • 26 иван

    2 1 Отговор
    Ще мине доста време докато простака разбере че има компетентни и некорумпирани политици ,които са в политиката за да дават а не да крадат като ГЕРБ и ДПС.Този днещен простак ,мойе и да не е лош човек,но си е сметкаджия.Както се казва българинът най го е страх да не истине и да не се мине.Така че спокойно слугиняри на "господаря Борисов" ,ще разберете, че насрещтния влак е правилния влак,но когаторсешите да скочите в него разминаването ще е толкова бързо че ще бъде много късно да го хванете.
    Успех на Правителството ,по-добро засега България не е имала.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гюров

    1 0 Отговор
    газа си е газ.Действайте с реформите-здравна,пенсионна и най-вече ГОДИЕВИЯ ВЪЗЕЛ-правосъдие.Кога Гешев ,закрилника на мафията ще бъде изритан?Нямате време,а това е най-важното Гешев да бъде махнат и реформа.Министерски съвет какво се бави ссъс законопроекти,нищо не внасяте актуално в НС за реформи.С борбата с корупцията какво става???Абе престанете други да ви дърпат конците.Направете парламентарна комисия за построения от Борисов с наши пари Руски поток ЗАКОНЕН лие ?Както Боец каза,че има незаконно строителство,както всички толупски схеми.Те ГЕРБ ви занимават с глупости,за да отклоняват вниманието от техните престъпления.ЧАКАМЕ ПРОМЯНА,но сте много мудни,ако трябва няма да спите,но ще правите законопроекти смислени и ЧАКАМЕ ,ТОВА НС ТРЯБВА ДА КОВЕ ЗАКОНИ не само с крамоли да ни замаявате.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол