Last news in Fakti

12 Май, 2022 18:16 1 842 23

Петър Кънев: Хладилникът командва политиката

  • петър кънев-
  • криза-
  • праавителство

Има добри предложения за антикризисни мерки, посочи депутатът от БСП

Петър Кънев: Хладилникът командва политиката - 1
Снимка: бТВ

Има напрежение в българския бизнес, това е факт, независимо кой е на власт, отбеляза в предаването "Лице в лице" по бТВ Петър Кънев - депутат от БСП и

"Трябва да се търси баланс между управляващите и работодателите. В момента политиката се командва от хладилника", заяви той.

По думите му има добри предложения за антикризисни мерки, които са били обсъдени с министъра на финансите.

"Падане на акциза на тока, на акциза на горивата за отопление - пропан бутан, метан. Има предложения, които се обсъждат и за пенсиите", посочи той като примери

Едно от предложенията за пенсионерите по думите му е да продължи да се дава добавката от COVID пандемията. Друго предложение е 10 % увеличение от 1 юли или увеличение с 21% на всички пенсии.

Предвижда се и помощ заради високите цени на горивата – 25 ст. на литър по примера на Франция и Гърция, добави Петър Кънев.

По думите му е обсъждано и вдигане на акцизите на някои от цигарите.

"Аз съм радетел да престанем с тая безкрайна фискализация на всичко с касови апарати, да минат на патентен данък и фризьорки и таксиметрови шофьори, да се облекчи малко малкия бизнес", предложи още депутатът.

"Власт пада, когато народът стане, а не когато работодателите станат, коментира той по повод обявените национални протести.

"Търсят се баланси и решения, за да се намери възможност да се помогне, защото инфлацията блъска много яко", добави Петър Кънев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    6 18 Отговор
    На тоя на челото му пише руска агентура !
  • 2 честен ционист

    7 1 Отговор
    "Аз съм радетел да престанем с тая безкрайна фискализация на всичко с касови апарати" И аз съм на мнение, че тия QR кодове по касовите бележки изглеждат нелепо за нашето гето.
  • 3 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Гладният Роб до врътка тоягата на делюзията за Утре! Няма утре.
  • 4 хладилникът на херо съм

    14 2 Отговор
    така е от козяк 16 през хладилник ви спуска командите
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 шеф верига

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "батенка":

    В това кръчме, той работи като чистач, командва парцала и метлата, но изглежда няма да е за дълго! Мисля да го пращам към бюрото по труда !
  • 12 📌🇧🇬

    1 7 Отговор
    Русия ескалира въоръжаването/използване на енергийните си ресурси като оръжие, утежнявайки болката за европейската индустрия и изостряйки вече мрачната перспектива за икономиката.
    Газпром спря газовите потоци към Полша и България и заяви, че ще ги държи изключени, докато страните не се съгласят да плащат за горивото в рубли. Този ход накара останалата част от Европа-особено Германия-да се тревожи дали те ще бъдат отрязани.
    Най-голямата икономика в Европа няма да може да се справи с каквито и да било спирания на доставките на руски газ, а икономическата такса ще бъде "драматична", заяви в сряда компанията "Юнипер".
    Дори ако Русия не разшири забраната до други страни, на континента вече има отзвук. Цените на газа в Европа се повишиха с 24% в сряда, което доведе до допълнително свиване на разходите в момент, когато инфлацията нараства и възстановяването след Ковид е под заплаха. Европа вече е силно изложена на последиците от войната в Украйна. По-рано Този месец Международният валутен фонд намали прогнозата си за растеж на еврозоната за 2022 г.с 1,1 процентни пункта до 2,8%.
  • 13 📌🇧🇬

    2 6 Отговор
    Ето един поглед към някои от най-засегнатите големи компании и как производствените проблеми там засягат други предприятия и потребители надолу по линията.:
    - БАСФ. Германският химически гигант разчита на тръбопроводи от руски газ, за да произвежда съставните елементи за автомобилната, фармацевтичната и селскостопанската промишленост на страната. Досега компанията се справя с кризата чрез увеличаване на цените, но сериозно прекъсване на доставките на газ може да спре производството на по-модерни химикали, като полиуретановата пяна за пластмасовите панели, воланите и седалките, които се намират в автомобилите, произведени от БМВ, Мерцедес-Бенц и Фолксваген.
    - Яра Интернешънъл. Норвежкият производител на торове вече е намалил производството на амоняк и урея в европейските си съоръжения до по-малко от половината от капацитета, а други в индустрията са предприели подобни стъпки. Природният газ се използва като суровина за азотни торове, като обикновено представлява около 80% от разходите на производителя.
  • 14 ха ха

    10 1 Отговор
    ами 30 години все вадите от тоя хладилник и ни убеждавате че всичко е О,к , и сега празен хладилник командва парада , добре че всеки втори е уше на некое УШЕ та не сме ви окачили по стълбовете
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ами ...

    2 2 Отговор
    Щом БСП харесва мерките, значи не стават.
  • 19 ПРАВ Е ЧОВЕКА 🤣

    6 0 Отговор
    Битието определя съзнанието! Немец го е казал. Така че трябва да е вярно! Чалгосаха го тоя народ. Изпростя. Държат го беден гладен объркан неграмотен. Така по лесно го управляват! Мечката скача според тоягата 😇
  • 20 Помнете историята!

    6 1 Отговор
    Първи секретар на комсомола беше този милионер.
  • 21 БСП

    4 1 Отговор
    ТОЯ КРАДЕЦ И СВИНАРЯ ОТДАВНА ДА СА В БУРГАСКИЯ.
  • 22 Живота продължава

    0 1 Отговор
    Аз съм млад!
    Аз съм дар!
    Аз съм на дъното заради НЯКОИ ХОРА!
    Аз съм мъж !
    Аз съм зодия Дева !
    Аз съм интересен !
    Аз съм добър !
    Аз съм зле !
    Аз съм човек !
  • 23 Георгиев

    6 0 Отговор
    Кънев, напущайте час по скоро потъващия кораб. Той до сега не е потънал , защото всяка седмица теглите по 300-500 млн заеми. До сега четворната коалиция не е приела нито един закон с практическо значение. Правителството се занимава само с русофобия. Кънев, напущайте, защото ще драпате за заветните 4 процента, за да сте в играта. Нинова, чийто син работи в САЩ, е американски агент за ликвидация на БСП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове