Last news in Fakti

13 Май, 2022 05:27 5 335 19

Димитър Манолов: Разговаряхме идиотски с министъра на енергетиката

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • министър-
  • енергетика

Не се разбрахме с Александър Николов, заяви президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Разговаряхме идиотски с министъра на енергетиката - 1
Снимка: БГНЕС

„Не се разбрахме с министъра на енергетиката, защото разговорът беше идиотски”. Така президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира пред NOVA състоялата се среща между работодателските организации и Александър Николов.

На 18 май се очаква служителите в столичния градски транспорт да протестират в 8 часа сутринта. Ще бъдат блокирани възлови кръстовища в София. За това алармира Манолов като призова всички родители на зрелостници в столицата да заведат децата си по-рано на матурите. Той подчерта, че в същия ден се очаква и още един протест – този на работниците в спрения ТЕЦ „Марица 3” в Димитровград. По думите му това е плод на „малоумно поведение” от страна на властите.

„Работещите в ТЕЦ-а дойдоха до София заради това, че МОСВ им е затворило предприятието. Две седмици нищо не се случва по въпроса. Имаше писмо от Министерство на енергетиката към Министерство на околната среда и водите, да кажат на тези хора какво трябва да направят, за да им пуснат ТЕЦ-а и да им позволят през това време той да работи на минимална мощност. Нищо от това не се случи. Днес, когато хората дойдоха в София да протестират, беше издадена заповед, с която разрешиха ТЕЦ-ът да възобнови дейността си. И когато хората не проведоха протеста си и се върнаха, тази заповед беше отменена. Извинявайте, но това е малоумие”, каза президентът на КТ „Подкрепа”.

Синдикалистът твърди, че България има 36 млрд. лв. резерв над изискуемото за влизане в еврозоната. Той предложи парите да се прехвърлят в Сребърния фонд.

„Единият вариант е тези пари да ни ги вземат и те да потънат в Европейската централна банка, какъвто изглежда е планът. Другата възможност е с тези 36 млрд. лв. България да свърши някои полезни неща”, каза Манолов.

Той коментира и посещението на премиера Кирил Петков в САЩ, на което министър-председателят е договорил евтин газ от Щатите.

„Не знаем тази по-ниска цена къде ще бъде. Дали на терминала, където ще пристигне газът, или на газомера на българския потребител. Това не се изяснява, а е нещо много сериозно”, подчерта Димитър Манолов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Николай Стоименов

    37 17 Отговор
    Разговаряхме идиотски с министъра.Манолов а ти как искаш да разговаряш с ИДИОТ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Селяк

    27 16 Отговор
    Как очакват хора да да разговарят с идиотско правителство?! Коалиция която по всякакъв начин не желае с никого да направи диалог, подиграва се на народа в пряк и преносен смисъл, а народа ги слага на пиедестал… то такова нещо освен по Южна Америка да се види и в България на друго място не съм бил виждал!
  • 9 Иван

    45 6 Отговор
    Да ма прощаваш, ама той и синдиката ви е идиотски, като всички други синдикати в България. Всички досега бяхте на хранилка и защитавахте вашите си интереси и тези на работодателите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе

    19 7 Отговор
    Тяхните, на Кирчо и сие, финтове и селски тарикатлъци са христоматиен пример за лъжци. Какви жалки смешници само, мислят си че са избудалкали хората да се откажат от протеста и щом това е станало, хайде пак заповед на заповедтта и отново на тяхната. Ще видим до кога.
  • 12 Перо

    15 6 Отговор
    Министъра на енергетиката си няма понятие от енергетика!
  • 13 Бъбу

    17 10 Отговор
    Тези вече са ясни, ще си ходят скоро в Канада. Лошото е, че заради техните идиотии ще ни докарат нови, поредни некадърници. Стадото облъчено с лъжи и дивотии срещу Борисов и герб, сега ще се юрне да го "спасява" я копейкин, я Янев, което ще е същата некадърност и простотия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Им бе цилус

    13 5 Отговор
    Абе.... Манолов, я да те питам аз, знаеш ли, че средната работна заплата е...., 1000 лева? Ти, Господине, какво направи за да обориш твърденията на управляващите, че е 1540..и нещо? Ти, нищоправецо, колко получаваш? За нея не питам, то е ясно, че е на хранилка? А?
  • 16 ами то

    9 1 Отговор
    с идиоти как да разговаряш?
  • 17 ИВАН

    8 5 Отговор
    А ти къде беше по времето на ГЕРБ? Говореше ли идиотски с Борисов, или само лапахте?! Е.... вече няма и се махнете , защото никога не сте защитавали хората!??
  • 18 Митко Синдикатов

    4 1 Отговор
    Ами вие сте си идиоти от едно време.
  • 19 Боли ме шнура

    4 2 Отговор
    Е нали жена му на тоя екземпляр беше шефка на нап като хакнаха данните на хората, и тая не си прекъсна отпуската. Дъщеря му и тя там, шеф на отдел. Как да не реве за тиквените времена.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове