Last news in Fakti

13 Май, 2022 13:47 1 027 21

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест

  • полицаи-
  • надзиратели-
  • протест

От двата синдиката отчитат като незадоволително изпълнението на поетите ангажименти и изразяват разочарование от продължаващата липса на дефинирани политики, както и конкретни мерки и инструментите за тяхното реализиране от страна на Министерството на правосъдието (МП)

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

С мотив, че не са доволни от предложените реформи и увеличението на заплатите, полицаи и надзирателите от затворите отново излизат на протест.

В съобщение до медиите от синдикалната федерация на служителите в МВР и синдиката на служителите в затворите пише, че организациите не приемат начина на провеждане на социален диалог в МВР, тъй като в него сериозно е подценен съгласувателният и консултативен характер на подобна комуникация, като тя е сведена до съобщаване на проекти за решения.

От двата синдиката отчитат като незадоволително изпълнението на поетите ангажименти и изразяват разочарование от продължаващата липса на дефинирани политики, както и конкретни мерки и инструментите за тяхното реализиране от страна на Министерството на правосъдието (МП).

Неприемливо и напълно неоснователно е да се очаква подкрепата ни за каквито и да е промени в Сектор "Сигурност" в момент на абсолютна незаинтересованост от представителите на законодателната и изпълнителната власт и на фона на липсваща комуникация с представители на синдикалните организации в МВР и МП, пише още в позицията. Двата синдиката искат по-широка политическа, обществена и професионална дискусия по темите, които засягат реформирането на сектора.

Немислимо е да подкрепим планирани промени при отсъствието на гаранции за гарантиране на достойно място на служителите в МВР и МВР и техните представители. Невъзможно е да се съгласим с промени, които не поставят гражданите в центъра на системата за сигурност, казват в позицията си синдикатите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    6 18 Отговор
    Последни издихания на корумпирани от руснаците организации.
  • 2 Последния Софиянец

    8 12 Отговор
    Тия герберасти пак клатят правителството, но за съжаление Кирчо каза, че не може и не знае как да ги спре
  • 3 К@pЗаУшев!

    18 2 Отговор
    Ка кучетата на властта изобщо не ми дреме!
  • 4 Някой да

    19 6 Отговор
    каже от къде да вземе държавата пари ? През някой - друг месец искат увеличение, а сега е криза и галопираща инфлация не само в България , а и в Европа ! Дори в целия свят !

    Коментиран от #7, #15

  • 5 Чук и Гек

    22 4 Отговор
    След като не им харесва да са надзиратели, да станат затворници!
  • 6 ъъъ

    17 1 Отговор
    всъщност каквото казват,викат,искат и т.н цялата работа е за повече пари . едва ли някой ще им повярва,че видите ли тех ги интересуват реформи,политики и т.н
  • 7 гост

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Някой да":

    Е как от къде бе?От хората като им увеличат данъците.После с тва уеличение ще бъдат мотивирани да глобяват същите тези хора за да оправдаят увеличението на заплатит и те така.Затворен кръг.Роби и робовладелци.Това е положението,приятел.
  • 8 Стачкуващ

    2 0 Отговор
    Излизат на протест надзирателите и затворниците.Провокатори няма да има.Искатвменюто да има ибанички с боза.
  • 9 Орби

    10 2 Отговор
    Не плащат осигуровки.Само гледат да измъкнат поне 20 кинта на шофьорите.По цял ден не правят нищо и пак са недоволни.
  • 10 Доко

    9 2 Отговор
    Да напускат, на който не му отърва. Както през 2015-2017г. напускаха масово около 5-6000 полицая. След това им вдигнаха заплатите с 500-700лв. до днес. Някой си получават и пенсия и на месец всичко 2500-3000лв. "суха пара. МАШАЛА.
  • 11 истина ти казвам

    5 2 Отговор
    Даскалите и полицаите са най големите паразити!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Van Helsing

    9 1 Отговор
    А вие всъщност какво вършите, та имате наглостта да претендирате за пари всяка година?! От паразити като вас и тарикати, които не плащат данъци, редовия данъкоплатец не може въздух да вземе!
  • 14 Мен

    7 1 Отговор
    Тия пак какво искат да си пускат молбите и да напускат... ама нали на мекото най-добре 2000 лв заплата 20 заплати при пенсия.... само ревът.
  • 15 ЛЛЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой да":

    Ами да направят реформа. Има много какво да се реформира там. С право плачат, защото заплатите им от времето на ГЕРБ не са пипнати, а те самите реформи не могат да направят. Никой не иска да работи там за дребни стотинки. Всеки като дойде на власт само обещава, а действия няма. Това се отнася не само за тях но и за цялата държава
  • 16 юрист

    1 1 Отговор
    Не ги ли е срам,като не са доволни да напуснат МВР и да работят в частния сектор и без това в всеки обир полицай 20 брутни заплати при пенсиониране за какво

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 безпартиен

    3 0 Отговор
    Защо нито един работещ в частния сектор не протестира за заплати?Защото ако не му харесва заплатата или условията на труд,напуска и си търси друга работа!Така и тези на бюджетната заплата,ако не им изнася-в частния сектор има много работа!Но заплатите трябва д се заработят заедно с осигуровките,данъците,консумативите и всички други разходи!!!А само в МВР има повече от 5000 "работещи" пенсионери със заплати 2500-3000 лв.+пенсия+20 заплати за пенсионирането/в частния сектор са 6/!!!!Съкратете бройките на пенсионерите,преструктурирайте и оптимизирайте натоварването на всеки служител и може да се получи!А работещите пенсионери ако им се работи-в частния сектор!!!Да видят как се заработват такива заплати!
  • 19 ZzzzZ

    1 0 Отговор
    Тези същите полицай деб-или които на протестите пазят )(И()(€€$$№$%№€%>>>>??? хайде да си .... маминките.
  • 20 Борисов е АКТИВИРАЛ къде какво може!!

    1 0 Отговор
    Затворите са полупразни каза зам Министър, Надзирателите ще Реват, че имат много работа, и искат овеличение на заплатите!! Политически Стачки организирани от Борисов и ГЕРБ!!
  • 21 Който не му харесва молбата и да отива

    1 0 Отговор
    да работи някъде!! Чиновниците в България с 8пъти повече от колкото в САЩ и 10пъти повече отколкото в Нидерландия??? На глава от населението! К Петков и А Василев, този въпрос с излишните Калинки и Търтеи го изоставихте, и сега същите тия ви спретват, Стачки Протести, Съботажи!! Тичате по Украйна, а забравих те, че Чиновниците се Управляват от ГЕРБ и Борисов!! Все още!! Дублиращите се структури трябва да бъдат освободени, преквалифицирани и пренасочени на друга работа!! Забравихте си основните задължения, да изчистите Авгиевите обори!!! Виждате "градивната опозиция" как работи, по, мафиотски, прекалено сте Толерантни, и влизате в обяснителен режим, а това ви отнема време и енергия!! Карайте с по едрия брус, те са много Нагли, и е разбират от друго!! Колкото пъти е давал обяснени Борисов в НС на година, вие дайте два пъти повече от него!! Това ще име достатъчно!? С мутренска опозиция се работи и в техния стил!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове