Last news in Fakti

15 Май, 2022 06:19 2 080 34

САЩ ни благодариха за осъждането на езика на омразата

  • сащ-
  • посолство-
  • благодарност-
  • език на омразата

Българските граждани и прокуратурата защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно, се казва в позицията на посолството на САЩ

Американското посолство в София благодари на българските граждани и прокуратурата за осъждането на езика на омразата, предаде БНТ.

"Благодарим на българските граждани и на прокуратурата, че защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно", се казва в позицията на посолството на САЩ, качена на страницата във Фейсбук.

Повод за съобщението е позиция на прокуратурата от петък, в която се осъжда използването на език на омразата от депутати по време на изказвания от парламентарната трибуна.

От американското посолство посочват, че "често е по-добре да игнорираме отвратителната и изпълнена с омраза реторика и да се съсредоточим върху по-благородни усилия за сближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, трябва да изразим мнението си открито. Както е казал философът Жан Жак Русо: "Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Визирайки

    38 20 Отговор
    озлобените към всичко и всички , предусещайки лошия си край - гербавите и възраждащите фашизма !

    Коментиран от #9

  • 3 АлМак от Мелмак

    60 2 Отговор
    Сега остава и посланикът на САЩ в РСМ да се отчете!💰😃
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дамаджони Уокър

    79 4 Отговор
    Кой го казва това?Тези който от сутрин до вечер ни облъчват с омраза и разруха и ни подтикват към война , те ли ще ни учат толерантност?Не виждам нищо обидно в начина по който беше казано името на въпросната дама,просто беше лапцус ,но нашите подмазвачи направиха от мухата слон.

    Коментиран от #20

  • 6 Един

    81 4 Отговор
    Световният бандит САЩ щял да сближава хората... От 70 г. сеят смърт и омраза...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 визиран си ти

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Визирайки":

    разстояние-.....
    вятър-.......
    температура-.......
    7.,62х51
  • 10 Малчо

    58 1 Отговор
    Благодарността сметки не плаща, а на мен този постоянен секс (пандемии, войни и всякакви такива глупости) започват якоооооооо да ме дразнят.
  • 11 Уса

    62 2 Отговор
    Това не означава нищо в САЩ постоянно си благодарят и топят взаимно за всичко.Големи лицемери са американците
  • 12 Та какво

    61 2 Отговор
    достойнство може да има САЩ? Страната съсипала десетки държави, съсипала милиони човешки съдби! В момента провокирали войната в Украйна, провокират Европа да се съсипва и тези същите гьонсурати, говорят за достойнство! Моля ви се! Трябва да си много прост, за да не виждаш всичко това и да те ползват толкова евтино!
  • 13 Козяк

    59 2 Отговор
    Значи, Укронацистите могат да бият българи в носии пред Парламента, в подлези.Да чупят от бой ребра на момичета. Да ни псуват на "афроамериканци" на Балканите, и показват неприлични жестове. Да ни обиждат на малцинства. Защото така е казал Козяк. В същото време Козяк, обещаха, че ще приемат бежанци, но пропуснаха да споменат, че американски семейства трябва да ги приемат и издържат 2 години. Разбира се, един Укърски Бежанец няма в САЩ, след конфликта. Добре, че беше Рон Пол да спре 40 милиарда долара за военният комплекс на САЩ, източихте 9 милиарда от България, 3 самолети, още 3 самолети, 3 милиарда за боеприси и инфраструктура. Изпратихме ви оръжието си за Украйна, 6 Антонов през Полша.Оставихте ни без евтини суровини зимата. За благодарност ни обзаведохте с биолаборатория на САЩ от априлл действаща, ВМА да си правите изследванията с Българи. В ХАрков ги правихте с психично болни. С такива "партньори" като вас врагове не ни трябват. По-болни и извратени съзнания от англосаксонските, не познавам.

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Баба Станка с танка Z

    43 1 Отговор
    На мен не ми благодарете, защото аз подкрепям тези депутати, които използват езика на омразата срещу световното зло - колонизаторите и окупаторите сащ! Когато се превърнете в миролюбива държава и реално започнете да помагате на останалите, без да се намесвате в политиката им, във вътрешните им работи, без да сменяте правителствата им, да правите цветни революции, без да грабите ресурсите им, да им налагате сатанински ценности, когато си оправите ценностната система като цяло, тогава и нагласата към САЩ ще е друга. Но това едва ли някогае стане.
  • 16 Мисля че

    47 0 Отговор
    Паметникът на Рейгън и САЩ летци, бомбардирали София ВСВ, трябва да ги боядисате в жълто и синьо, може и символите на ИДАзов да им турнете отгоре, в знак на солидарност към украинският братски народ.
  • 17 културтрегер

    31 0 Отговор
    Първо да вземат да направят забележка на президента си тия благодетели . И перчема и деменцията приказват врели некипели . Само дето няма с кого да се сбият.
  • 18 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор

    До коментар #14 от "Офф...":

    Като ти гледам живуркането, което наричаш живот, за тебе скучни биха били и Маркес, Шекспир, Пушки....
    Оди и си легай, и сънувай ракийка със сланинка на мазен вестник ‼️

    Коментиран от #24

  • 19 така ли

    22 0 Отговор
    краварски ?!Да чи го чукайте по майторски....
  • 20 Та и аз се замислям винаги за името и

    28 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дамаджони Уокър":

    Щото кой син на английската кралица, след Диана, втората му ли жена, не беше ли Камила. Май на грозника Чарлс
    Тя щото американската посланичка разбира български, че чула. Кой знае кой нашенски плужек я е уведомил, ей, гнусни сме бе, гнуски подлизурковци, докато не я затрият тая държава!
  • 21 А думи

    25 1 Отговор
    Като убиец, сатрап, военнопрестъпник, те на какъв език са?
    Егати грозната посланичка, че и с претенции!
  • 22 А слугите им!

    32 0 Отговор

    До коментар #13 от "Козяк":

    Нашите кокорчовци и сие! Безродни говеда!
  • 23 1111

    24 0 Отговор
    Ние затова все още се водим държава - за да печелим благодарността на сащ и брюксел. Пълно падение и липса на всякакво достойнство в масата хора, наремени българи. Резонно изчезваме и на никой няма да липсваме.
  • 24 Не е опасен деменцията.

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Той е кукла на конци. Тея, зад него са опасни, дълбоката държава.
  • 25 666

    19 0 Отговор
    Заглавние в днешните новини "В САЩ заплашвали руските дипломати с насилие " и още толкова много новини за Путин и руснаците с омраза, че се чудя как ще приложите поредното новъведение. Мисля , че под влияние на наркотици не е редно да се приемат закони, защото не могат да бъдат приложени. Дори Байдън си позвлява да говори с омраза по теми от дневния ред !!! някакви реакции до сега ???
  • 26 янки вън от Родината ми

    16 0 Отговор
    Изхождайки от това колко ги мразим , направо са се престарали с благодаренето , въпреки , че въобще им не пука . Американската политика е най-отвратителното нещо позната на човечеството , направо е античовешка , американските армия и политици , макар и издържани от американския народ , не му принадлежат , те са му иззети и се ползват от среди на мултиконтиненталния капитал , цинично безпардонно , арогантно , против човечеството като цяло.
  • 27 гост

    13 0 Отговор
    Цивилизациите от миналото твърдяха, че се основават на любовта и справедливостта , но в повечето случаи не към човеците, а към боговете. Днешната цивилизация е основана на ОМРАЗАТА! На управляващите са нужни войни и врагове, за да оправдаят грабежите си и държат хората в страх от ВРАГА. Този враг трябва да се МРАЗИ,независимо дали е СССР, САЩ, Китай, но най-силно трябва да се мразят съседите! Важното е човешкото съзнание да бъде разчленено от медиите и след това да бъде така слепено, че да МРАЗИ! По този начин то става правоверно на управляващите, а праворерността е липса на разсъдък и безсъзнателност. Колкото до обичта: ВСИЧКИ ПРАВОВЕРНИ ТРЯБВА ДА ОБИЧАТ САМО ГОЛЕМИЯ БРАТ!
  • 28 Силата е там

    4 0 Отговор
    Както казва Ботев с цялото си творчество трябва силно да се люби и мрази.
    Научи се да обичаш силно когото трябва и да мразиш когото трябва.
    Послушай сърцето си и се обедини в любовта и омразата си като един народ - български.

    Коментиран от #32

  • 29 ха ха

    3 0 Отговор
    "Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат" / а наглостта и цинизма са аргументи на облечените с власт
  • 30 123

    4 0 Отговор
    Някой да смени памперсите на Байдън, защото се е развонял по целия свят.

    Коментиран от #33

  • 31 питащ

    3 0 Отговор
    От къде на къде посолството на САЩ ще говори от името на българските граждани. Да прочетат какво пишат хората за намесата на САЩ във вътрешните ни работи благодарение на този канадски пре...дател Кирчо, американска подлога и на ЕС Хората не го искат него и правителството му, особено Василев.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "123":

    Той и Тя ще си отидат с тия си последни памперси ...няма нужда да се сменят напразно !

    Коментиран от #34

  • 34 Няма как!

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българските турци":

    Вонята ще остане !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове