Last news in Fakti

16 Май, 2022 18:30 2 986 64

ПП представи пакет от 14 мерки срещу кризата

  • пп-
  • мерки-
  • андрей гюров

Те са на стойност 2 млрд. лева, обясни Андрей Гюров

ПП представи пакет от 14 мерки срещу кризата - 1

„Продължаваме Промяната” представи пакет от 14 мерки на обща стойност от 2 млрд. лева за справяне с кризата. Сумата е осигурена от допълнително събрани средства в бюджета и може да бъде използвана, без да се нарушава бюджетната рамка. Това обяви на брифинг в парламента Андрей Гюров.

Мерките са базирани на два основни принципа, посочи още той. С тях ще се подпомогнат най-уязвимите групи от хора - пенсионерите и тези с най-ниски доходи, както и бизнесът. Мерките, които вече са остойностени, ще бъдат предложени на утрешния Коалиционен съвет.

Предлага се сериозно увеличение на пенсиите. От 370 лв. на 450 лв. и пропорционално увеличение на останалите. Целта е увеличението да изпреварва досега натрупаната инфлация така, че тези с ниски доходи да не усетят нарушаване на тяхната покупателна способност.

„Другото основно, което искаме да направим в системата на пенсиите, е да осигурим справедливост в две основни насоки - предлагаме да се вдигне максималният праг на пенсиите на 3 400 лв. Така хората, които са се осигурявали на високи доходи, ще могат да получават една адекватна пенсии. Това е стимул за всички граждани да се осигуряват на истинските суми и за всички трудещи се да допринасят повече за социалната система. Тези две мерки ще бъдат включени в пакета от 1 юли по наше предложение”, добави Гюров.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    47 8 Отговор
    13 от тях за готиния живот на укрите в бг на наш гръб

    Коментиран от #43

  • 2 Фърчило

    46 7 Отговор
    Абечугунени глави недозрели. Кви сте вие, че да предлагате - може да го предложи коалицията ви, колкото и да е смешна.... ама чалгаджията ви нарита днес публично
  • 3 АННА МИЛА

    41 5 Отговор
    голи обещания и да дадете трохи ИНФЛАЦИЯТА ще ги стопи
  • 4 FEFE

    40 8 Отговор
    От ИТН показаха 🟨 жълт картон на правителството !
  • 5 Димов

    36 2 Отговор
    Хората ви чакат да решите, вие още предлагате.
  • 6 Севда

    35 8 Отговор
    Най-добрата мярка е 1-а и тя е оставка аматьори!!
  • 7 Айде и ти сега

    37 5 Отговор
    На снимката: една тумба разпасани празни кратуни.... предлагали били бухахахаха
  • 8 Ванга

    27 3 Отговор
    (Английски Министър на околната среда и управляващ депутат Джордж Юстис)
    Трябва да печелите повече или да харчите по-малко - избирайте кое!

    - скоро очаквайте изказване в този смисъл и при нас

    Коментиран от #51

  • 9 Грульо

    33 3 Отговор
    "Продължаваме Промяната” представи пакет от 14 мерки на обща стойност от 2 млрд. лева за справяне с кризата."

    И как с 300 лева на човек, ще се справят с кризата? Това са пари за месец в лишения. Освен това повечето хора няма да видят нищо от тез 2 милиарда.
  • 10 Пътници

    48 7 Отговор
    ПП са пътници ! И то скоро, особено след днешната сметка на Германия към Газпром в рубли !
    По големите католици и от Папата трябва да си ходят ! С бъзикнята към Народа - дотук !

    Коментиран от #30

  • 11 Луди за връзване

    33 9 Отговор
    Това раздаване на пари още повече ще вдигне инфлацията. В Харвард не знам на какво ги учат?
  • 12 Кирчо Кокорчев

    30 5 Отговор
    Ми , колко му е ?! Ще "пуснем" (като кризисен пакет) две милиардчета , а ще изтеглим двадесет милиардчета заемчета . Хем българите - доволни (щото не знаят какви дългове им струпваме на главите) , хем ние (още) по доволни , щото след някой и друг месец ще си пием кафето с Мъск и Гейтс в клуба на милиардерите.
  • 13 Хотерлиер

    24 3 Отговор
    За рускините бежанки по морето ще има кинти. Аз съм доволен. Племето ще плаща.
  • 14 Първата крачка

    19 6 Отговор
    Към фалит на една държава са помпане на инфлация и заеми, чре з увеличаване на бюджетни заплати и пенсии, когато няма кой да ги изработи. Второ с помощите е КЪОР ФИШЕК, получават ги малцина без жилища 30 000, след огромни МЪКИ. А 70% от Българският Народ изпитва трудности при плащане на консумативи.Така фалира Гърция с приемането на еврото, и възможност за увеличаване на сумите за заеми. Ако няма производство, а увеличава на разходи, парите ще се изядат, очакваните 30 милиарда. След няколко години България ще види какво е истинска мизерия. Оставка. България няма нужда от еврото, особено след МВФ, ще има ВТОРА ШОКОВА ТЕРАПИЯ и спекулативна инфлация, дългови спирали, НЕНУЖНИ. ОС ТАВ КА-веднага на ДБ, ПП, ИТН, БСП, ГЕРБ, ДПС. А и ни вкарвате във война, която предстои.

    Коментиран от #17

  • 15 Гроб щеше

    6 4 Отговор
    Да ги изпрати на Ходжата от бункя
  • 16 Майнс

    13 1 Отговор
    Браво! Информацията на Факти след прочит върви в същото русло.Бях ,,блокиран,, разбира се и това ме улесни да спра с четенето на тази,,информация,,
  • 17 КПКОНПИ-ново начало

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Първата крачка":

    В момента трябва да се отнеме престъпния капитал на тази задкулисна мафия на прехода и от преди това. Неимуниемо това, ще доведе до сътресение в държавата. Но да не се плашите. Нормално е този престъпен капитал да се опитва да се спаси и възпроизведе. Вече веднъж го направи през 89-та с помощта на европа. Но този път това не трябва да се получи. Заслужават съдебни присъди от независим от мутрите съд. Ще разберете, кои партии се съпротивляват срещу това от самите ѝм действия, които ще бъдат рушащи и хаотични, само и само да продължат да си карат с 200.

    Коментиран от #24

  • 18 Агата Кристи

    17 1 Отговор
    Като НИЩО от тях няма за изпълните, защо ги обявявате.
    ДАЖЕ не си направих труда да ги прочета.
    ПАЯЖИНА за мухи.
  • 19 Селяк

    17 3 Отговор
    Значииии вдигаме минималната пенсия с 80лв (370->450лв) и в същото време тавана на максималната пенсия с 400лв (3000->3400лв)?! Логика някаква търся и не намирам! Освен това да го правят за тях си, щот те са онези които взимат тавана на пенсията и още 1% от останалите българи които са могли да се осигуряват на максимума! Т.е., правителството отново мисли само за себе си!

    Коментиран от #29, #49, #50

  • 20 гьонсуратлии

    18 3 Отговор
    Тези сигурно телом са тук,а духом са в Канада. Говорят ми за някакви антикризисни мерки,а в същото време Един Безработен Българин, който не получава помощи,без доходи в същото време дължи здравни осигуровки. Сега тези Безработни Българи трябва да крадат ли,за да си платят здравната си осигуровка.
  • 21 Майна

    17 3 Отговор
    Има само една СПАСИТЕЛНА МЯРКА- ТЕЗИ И ПАРТНЬОРИТЕ ИМ С НЕЗАБАВНА ОСТАВКА.
  • 22 ОСТАВКА МОШЕННИЦИ !

    15 4 Отговор
    ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ВИ НЕЗАКОННО , НЕКАДЪРНО , НЕКОМПЕТЕНТНО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!!!
    ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !
  • 23 Киро.....Кирооооо

    14 4 Отговор
    Сега казваш не било време за избори .....май ти се иска още да се излагаш МОШЕННИКО прост и още да крадеш !!!!!!
  • 24 Прав сте

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "КПКОНПИ-ново начало":

    Но... Всички процеси, трябва да вървят успоредно. Не може, заради един "финансов кръг", да закопават цяла държава, а те точно това правят в момента: лишаване от евтини ресурси, въоръжаване на страна в конфликт, дългови спирали, неясна позиция за Македония-вероятно предаване на българските интереси, чужди военни в България, Концесиониране на ядрена енергетика- Козлодуй Уестинг-загуби за държавния бюджет и луфтове от продажби. Открито говорене за шистов газ-унищожаване природа. 3 милиарда-излишни за самолети. 2 нови Черноморски бази на САЩ. Биолаборатория на САЩ. Новите са точно толкова вредни, колкото и старите ГЕРБ.Оставка, с еврото идва унищожаването на България и малкото останали инструменти за държавна намеса.Да не говорим, че оръжеен бизнес трябва да е изцяло държавен, както и напоителни с-ми, ток, ядрена енергетика, армия и др. А и не е сигурно изобщо, че ще преборят големите "играчи", и това не е Борисов, зад него са многоо сериозни хора, включително от чужбина.
  • 25 Паисий е жив

    0 4 Отговор
    Искаме пари за българските журналисти!

    Коментиран от #32

  • 26 На Киро -харвърда - тъпото

    16 3 Отговор
    Ще му изчезне глупавата усмивка !
  • 27 Ех ех ех

    17 3 Отговор
    Да знаехме , че за нищо не ставате , ама миналата година !!!!!! Нямаше днес да берем ядове със вас глупаци нагли !!!!
  • 28 Много странно

    8 8 Отговор
    Постоянно се подпомагат само най-бедните, демек най-мързеливите и то с нашите данъци. Взимат от тези дето бачкат като луди и се дава на некви лентяи. Да ви имам демокрасито!
  • 29 ААААААААААа

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Селяк":

    Логиката е КОЙ колко си е ИЗКАРАЛ толкоз ще получава. А за няКОЙ и 450 са му много, защото и толкоз не е изкарал?
  • 30 ААААААААААа

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пътници":

    СТРАШНО ГРЕШИШ за газа! Сметката е в ЕВРО в банка в МОСКВА? Може и в долари? Решение на Путин и ЕС?
  • 31 Потрес

    8 7 Отговор
    Вие разбирате ли какво става?! Предизборна ситуация. В момента с тези мерки се подпомагат пенсионери и "тумно кафяви" социални слаби избиратели романтици. Егати дебилите!
  • 32 ААААААААААа

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Паисий е жив":

    Пари за ГЪЛ ГЪЛ ГЪЛ. Дето оня нашият им вика МИСИРКИ, няма?
  • 33 Политически Помяри

    14 1 Отговор
    Измамници некадърни,6 лв кубик вода,1000лв сметка битов ток 5 лв литър бензин..е..оправихте ме.въобще не ме интересуват украинците и македонците за които се грижите ежечасно.
  • 34 Пантагрюел

    7 1 Отговор
    Политическа Партия,,продължаваме Промяната"са една безкрайно голяма неправилна дроб,чийто числител са това,за което се мислят,а знаменател това,което са в действителност.
  • 35 MGewehr

    5 1 Отговор
    "От умрел писмо"... не съм чел!
  • 36 баба Цола

    8 5 Отговор
    Много добре казано но дали ще бъде изпълнено? И не само трябва да се има високия осигурителен принос, а цялата трудова дейност на пенсионера да се разглежда персонално, като продължителност на ДОО и вноски към УПФ с принос към НОИ. А не един пенсиониран с ТЕЛК решение с пенсия от 350лв. А друг с 40г.трудов стаж 450лв. ТОВА е пълна подигравка с трудовите хора.

    Коментиран от #38, #52

  • 37 234тф

    14 1 Отговор
    КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ Е ТОВА? Сега мин. пенсия е 370+ 60= 430 лв. ПП ще добавят само 20 лв. от 1 юли и се бият в гърдите, че това било скок. Нещастни 20 лв.!!!

    Коментиран от #44

  • 38 234тф

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "баба Цола":

    За пенсия от ТЕЛК искат трудов стаж, това ясно ли ти е? Ако нямаш трудов стаж- няма пенсия от ТЕЛК. На хората с увреждания ли завиждаш, ма? До там ли си паднала?
  • 39 🇧🇬🇷🇺

    15 3 Отговор
    Най добре е в пакет да си дадете оставката
  • 40 Ванга

    11 2 Отговор
    Предизборно зарибяване
  • 41 ха ха

    11 0 Отговор
    мерките са за 14 чиляка ,а теглилките за 2 500 000 роби
  • 42 Неудачниците

    2 11 Отговор
    Пак не са доволни. Смешници...ще накривите на някой шапката със смешните си коментари
  • 43 Тъпан

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    На площада с метите и сметта за Канада друго спасение няма.

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ужасс

    0 0 Отговор
    о за придобитите през 2021 г. доходи. Новите годишни размери са приети с 9, ал. 1 от Преходните и Заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. (обн. ДВ. бр.104 от 08.12.2020 г.). Размерът на еднократното облекчение за деца е в зависимост от броя им, като за едно ненавършило пълнолетие дете е 4500 лв. (сума за получаване до 450 лв.), за две - 9000 (сума за получаване до 900 лв.), а за три и повече - 13 500 лв. ПП предлага за 2 деца 600 лв.
  • 46 Тъпан

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Тъпан":

    На площада с метлите и сметта за Канада друго спасение няма.
  • 47 дядо Шишарко

    9 0 Отговор
    Не може да увеличат минималната пенсия само с 20 лв. и да кажат, че са покрили инфлацията. Един нормален хляб е 2 лв. Сиренето гони 20 лв. килото, да не говорим за другите неща. Дори най-евтините сухи пасти от 0.40 лв. станаха 0.80 лв.

    Минималната пенсия трябва да е поне 600 лв., за да се покаже поне някакво намерение за борба с инфлацията.
  • 48 Ква е тая пенсия от 5000 лева бе, боклуц

    7 0 Отговор
    То и на запад няма пенсии от 2500 евро...тука всички боклуци от властта и държавните службички ще си гласуват скоро и 10 000 лв заплата при средна заплата на роботещ от 1000 лв...хахаха
  • 49 Максималната пенсия

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Селяк":

    сега е 1500 лева
  • 50 Средна ще ми е пенсията

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Селяк":

    Не е ли нормално ако не си работил и не си внасял данъци към държавата да получиш само подаръкът от тази държава - пенсия за старост? Пенсионната система на РБ е осигурителна, на каквато сума си се осигурявал. Минимална разлика в пенсиите е имало в друго време, това на Народна Република България.

    Коментиран от #54

  • 51 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ванга":

    То как да печелиш повече? Работодателчета милионери хленчат на държавата да им помага, как я виждаш народа да печели? Ясно е като бял ден, работниците ще правят нови дупки на коланите.
  • 52 Прогресивен данък

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "баба Цола":

    Извянявайте, какъв осигурителен стаж за онези с 20 000 лева заплата, като са се осигурявали само на 3000 лв. Или искат да взимат за 30 години пенсии, равностойни на Десет години вноски. Добре си уреждат депутатските пенсии и чиновническите службици, хем таван осигуровка върху 3000 лв, хем макс пенсии. Извинявайте, но таво е гавра с масовата средна класа в България, която вече изчезва с инфлацията над 35%. Малкият и среден производствени бизнеси и предприятия, също загиват, високи цени и енергоемки производства. А бизнесът изработва бюджетните заплати. Изобщо не завиждайте на инвалидите, че е срамота отношението към тях, и към жените, които не са длъжни да работят като роби по 12 ч на ден, а понякога и повече. Социалната система по отношение на ЖЕНИТЕ е ГОЛА ВОДА и ПОДИГРАВКА.
  • 53 Боже

    2 3 Отговор
    Слави подлогата на ДПС пак рути правителството.Нови избори.Подлогите от ИТН вън.Ей тия не им дадоха глътка въздух.Аман от зависимости.
  • 54 Зависи по кое време

    9 0 Отговор

    До коментар #50 от "Средна ще ми е пенсията":

    Костов съсипа много държавни предприятия. Тесни специалности останаха без работа точно тогава. Работодателите им не плащаха соц. осигуровки, в много случаи не им плащаха и заплати. Хората не знаеха, че шефовете им не плащат. После тези хора бяха изритани от пазара на труда, стигнаха възраст над 35. Поколението на Прехода изнесе огромен товар. Който днес децата им с 2 западни езика, котиращи се специалности на Запад не познават. Тогава нямаше и ясна осигурителна система. Фирми се откриваха и фалираха,пак се откриваха, пак фалираха хората оставаха без работа с месеци. Не е така както си го мислите. Не даваха право хората да се самоосигуряват, за да избегнат некореткни работодатели, неплащащи осигуровки и съответно без стаж. Затова се казва "ШОКОВА ТЕРАПИЯ"-изгубеното поколение на прехода. Ама не онея на държавна службица, или НПО-та.

    Коментиран от #59

  • 55 На кого

    1 1 Отговор
    ще го прелагате тоз пакет от мерки бре - да не сте замислили референдум, да видите дали раята ще откаже пакета?! Щом има пари - решаваш и действаш,, всичко друго е от лукавия.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Hoho Boho

    1 1 Отговор
    С тези мерки Кирил Петков решава много от финансовите проблеми.
  • 58 Гост

    1 0 Отговор
    А нещо за реалния бизнес, не този на назначените навремето още и днес милионери? И за тези, които реално изработват парите, които харчите всички останали? Щото те като хлопнат кепенците и последните работливи заминат да плащат данъци другаде, какво ще харчите останалите?
  • 59 Селяк

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Зависи по кое време":

    Абсолютно точно! Няма какво да добавя, освен че трябва голяма и пълна пенсионна реформа! С богатия ми опит в чужбина и тук в България, за мен най-добрата реформа остава да има държавен и частен пенсионен фонд, като и двете опции да са отворени за инвестиции в различни сфери. Минималната пенсия да е равна на минималната заплата и тя да се получава точно от онези които нямат необходимия стаж, т.е. тя да се явява база на която да се стъпва, всичко над нея да идва от частния фонд. Това за мен е най-добрата пенсионна реформа.
  • 60 Кочо

    5 1 Отговор
    На тия некъдърни, нескопосани, нагли, лъжливи, крадливи, самонадеяни продажници от ПП во главе с Киро, Асен и Лена грам не им обръщам внимание на всичките невнятни приказки! Шарлатани дошли за яко крадене и предателства, нищо повече! Оставка!
  • 61 Тапата

    3 0 Отговор
    Финансистите казват, че мерките срещу нарастване на инфлацията имат ефект когато се приложат навреме. В този смисъл пакета, който правителството възнамерява да приложи, прилича на пакета, който мъжете носят в панталоните си.

    Коментиран от #63

  • 62 Гай Турий

    1 1 Отговор
    Тия леваци знаят ли, че най-големите германска и италианска фирми в газоснабдяването вече са подписали споразумения да си плащат в рубли??!!! Вие, кои сте бе, селски царвули??!
  • 63 Педалите

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Тапата":

    имат ли пакети? Тия са като кейбриджската петорка през ВСВ, агенти на НКВД. Тия са ЦРУшници.
  • 64 14 мерки

    0 0 Отговор
    Чета, чета и преброявам само 1.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове