Last news in Fakti

17 Май, 2022 20:35 1 169 10

Табутов: Има аномалии в пазара на електроенергия

  • табутов-
  • мерки-
  • криза

"Продължаваме промяната" са предложили пакет от 14 мерки

Табутов: Има аномалии в пазара на електроенергия - 1
Снимка: Нова ТВ

Българската икономика се намира в безпрецедентна ситуация за последните години, която би могла да ни даде възможността конкурентоспособността на нашата икономика да се повиши при приемане на правилните мерки и това да вдигне жизнения стандарт. Това каза в "Още от деня" Владимир Табутов, народен представител от "Продължаваме промяната".

"Продължаваме промяната" са предложили пакет от 14 мерки, които обхващат горивата, енергоносителите, природния газ.

"Намаляването на ставката на ДДС и отмяната на акциза адресират точно тези сегменти в икономиката", посочи Табутов.

И поясни, че отговорността какви мерки ще бъдат приети е на правителството и в частност на министър-председателя и на министъра на финансите.

Предложената мярка за отстъпка от 25 ст. на 50 л бензин или дизел месечно за личен транспорт според Владимир Табутов е адекватна мярка, която са изградили на база средното месечно потребление на гориво, администрирането ѝ е малко по-трудно, предложени са различни варианти за прилагането.

Засега не е разглеждано официално в комисията по енергетика в парламента обсъждане на закон за свръхпечалбата на производителите и търговците на електроенергия, заяви депутатът от "Продължаваме промяната", който е и член на енергийната комисия.

"Действително има едни аномалии в пазара на електроенергия, които не би трябвало да се случват в нормалната бизнес среда. Считам, че трябва да се вземат мерки, така че електроенергията да е по-достъпна и за домакинствата, и за бизнеса", каза Владимир Табутов.

Да се определи формулировката "енергийна бедност" е част от коалиционното споразумение, намерението им е това да се случи вузможно най-скоро.

"Администрацията и реално раздаването на компенсации или помощи на тези, които бъдат определени като енергийно бедни, е едно предизвикателство, с което трябва да се справим при писането на текстовете - това реално е по-големият проблем, а не самата дефиниция "енергийно бедни", заяви депутатът от "Продължаваме промяната".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малей

    7 0 Отговор
    съвсем сте изтрещели. Господ да ни е на помощ.
  • 2 Човеко

    8 1 Отговор
    Каква конкуретноспособност. Кое е най-евтиното и качествено евтино ядрено гориво? На Русия, няма друго. НЯМА. Каква конкуретноспособност с по няколко инвеститора-Франсатом-колко акционери са вътре, а? И те не ли по руски лиценз, с ФРЕНСКИ ЦЕНИ. Газ от Гърция 40% посредници, каква конкуретност? Азерска 40% руска собственост и газ. Турция РУСКИ ГАЗ и АЕЦове. САЩ СПГ руски газ? Какво правите бе хора, ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО? А българският потребите омбудсмат Мая Манолова, хората плачеха, плачеха, нашите майки и бащи. Не ми дреме за вашите цени. Но тези възрастни хора са родителите ви. Те ПОСТРОИХА БЪЛГАРИЯ. ВИК, Белене, ЕЛиктричество, Земеделие, Заводи, Балканкар, Телефонни оператори, БГА Балкан, продадохте лотове за милиарди. ДЗИ стара загора. ЗАЩО бе, ЗАЩО водата на България не е българска. Какви хора сте? Няма по-страшно от ПОЛИТИЗИРАНЕ на Икономиката.

    Коментиран от #4

  • 3 Наблюдател 1

    1 5 Отговор
    Това е очевидно. Действайте.
  • 4 Наблюдател 1

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Човеко":

    Пак нещо, което го има само в Русия. 😀
  • 5 kvy

    7 1 Отговор
    Само приказки. До сега от това правителство друго не съм видял.
  • 6 Нашия

    6 1 Отговор
    Табутов ....с набутване на държавни пари в частни “посреднически” джобове проблема няма да се реши....пари от държавния бюджет се дават на ЧАСТНИ търговци ,за да бъдат компенсирани хората и бизнеса заради високите цени-...по-голяма тъпня от това няма....производствените мощности построени от държавата ,но частици прибират кинтите и определят цените....ненормалното е това ,не се чуди кое е ненормалното в случая...
  • 7 Грульо

    3 0 Отговор
    "Считам, че трябва да се вземат мерки, така че електроенергията да е по-достъпна и за домакинствата, и за бизнеса", каза Владимир Табутов."

    Да, и мярката е махане на вампирите по веригата, които смучат от народа и държавата.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Грульо":

    Ами той тоя е баш от вампирите с веи-тата.
  • 9 научно откритие?

    2 0 Отговор
    Изхвърлете всичките кухи фирми, които са на хранилката по веригата, всички посредници, които ЯКО замезват и захлебват.
  • 10 Запознат

    0 0 Отговор
    Защо бизнес трябва да бъде подпомаган? Бизнеса се създава за да се печели от дейността която извършва. Ако някои не съумява да печели означава че не е бизнесмен ,а обикновен паразит чакащ на държавата. Ако един фалира ,друг ще заеме мястото му.....вакуум в тази сфера не съществува. Някои си купил хотел по морето с нови книжки купени на 10ст и 30години печели от туристи а Баланите които се гърбим ще им плащаме за високия ток и гориво,даже и 30%от самолетните билети. Айде стига вече с тези кражби и обири на отрудения народ. На които не му изнася да фалира и да копае и сади по нивите. Светът е оцелял по тези правила.....СТИГА С ТЕЗИ КРАЖБИ от народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове