Last news in Fakti

18 Май, 2022 13:06 4 611 134

"Галъп": Ако изборите са днес: ГЕРБ води с 24,9% срещу 18,2% за „Продължаваме промяната“

  • галъп интернешънъл-
  • избори-
  • герб-
  • продължаваме промяната

Най-харесвана фигура сред лидерите в политическата власт е Румен Радев (46,4% заявено доверие), следван от Стефан Янев (29,6%), Кирил Петков (28,9%) и Асен Василев (25,2%)

"Галъп": Ако изборите са днес: ГЕРБ води с 24,9% срещу 18,2% за „Продължаваме промяната“ - 1
Снимка: Галъп Интернешънъл

Ако парламентарните избори бяха днес, подкрепата на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ сред всички имащи право на глас запазва паритет, макар че сред твърдо настроените към гласуване електорати картината е различна и ножицата се отваря в полза на ГЕРБ, при ръст на „Възраждане“, както и при добър старт на новата партия на Стефан Янев. Няма структурни размествания в доверието към основните институционални и партийни лидери в страната, макар че има признаци на общ спад. Спадът в правителственото доверие донякъде среща спирачка в известно нежелание за оставка и особено за предсрочни избори. Декларираната подкрепа за действията на Владимир Путин в Украйна остава ниска. Твърда остава обществената нагласа срещу компромиси със Северна Македония.

Наблюденията са от месечното издание на Политическия и икономически индекс – независимото ежемесечно изследване с 31-годишна традиция, което следи десетки индикатори на "Галъп интернешънл". Изследването е независимо. Интервюирани са 805 пълнолетни българи, между 29 април и 6 май 2022 г. – чрез пряко интервю „лице в лице“ с таблети сред двустепенна извадка на случаен принцип, представителна за пълнолетното население на страната.

Сред общите нагласи на всички имащи право на глас символична е разликата между ГЕРБ (13,9%) и „Продължаваме промяната“ (13,4%). ДПС (7,4%) и „Възраждане“ (5,4%) са следващите в класацията, а БСП е с 4,9%, „на кантар“ с „Има такъв народ“ (4,8%). „На кантар“ сред всички имащи право на глас са и новата партия на Стефан Янев (3,8%) и „Демократична България“ (3,7%). Партията на Янев обаче все още е частично непозната – особено към времето на терена на изследването в първата част на май. ДБ пък е формация, която традиционно се мобилизира в самата изборна ситуация. Резултатите на тези две формации личат по-добре на база твърдо решили да гласуват. След тях идват ВМРО, „Изправи се, България“ и други, както и „Не подкрепям никого“. 35% казват, че не биха гласували.

А каква е картината сред онези, които са направили своя избор да гласуват (където се изчислява бариера от 4% и се вижда кои са формациите с изгледи за влизане в парламента)? ГЕРБ води с 24,9% срещу 18,2% за „Продължаваме промяната“. ДПС и „Възраждане“ са изравнени, съответно с 11,1% и 10,5%. При „Възраждане“ обаче може да се очаква и известен „скрит вот“ в реална изборна ситуация. При ДПС пък следва да се има предвид потенциалният вот от Турция. БСП има 9,7% от „твърдите“ гласоподаватели. Тук ясно проличава високият старт на формацията на Стефан Янев – с 5,6% тя е своеобразен водач в пакета с ДБ (5,5%) и ИТН (5,4%). ВМРО е с 1,5%, а „Изправи се, България“ – с 1,1%. Така, ако изборите бяха днес, формациите, влизащи в парламента, биха били осем. Новият участник е партията на Стефан Янев, чийто потенциал тепърва ще се развива.

По традиция, агенцията следи всеки месец и личното доверие на основните фигури. Най-харесвана фигура сред лидерите в политическата власт е Румен Радев (46,4% заявено доверие), следван от Стефан Янев (29,6%), Кирил Петков (28,9%) и Асен Василев (25,2%), Бойко Борисов (13,9%), Слави Трифонов (12,5%), Корнелия Нинова (12,3%), Костадин Костадинов (11,1%), Христо Иванов (9,1%), Мустафа Карадайъ (8,5%), Никола Минчев (7,9%), Атанас Атанасов (5,3%). По традиция у нас голямата част от дяловете до сто са недоверие, а също и известни дялове колебание и незапознатост. Радев е и единствената фигура с положителен рейтинг, т.е. доверието е повече от недоверието. Никола Минчев пък още не е в достатъчна степен познат на българите и данните за него тепърва ще показват каква е реалната оценка. Общата ерозия на доверието в политическия елит, породена и от задълбочаващата се поляризация, като че ли създава предизвикателство за доверието в повечето политически фигури.

Устойчивостта в правителството. Традиционният стартов кредит на доверие на правителството също традиционно свършва. Идните месеци ще докажат дали става дума за стремителен спад или за обичайната ерозия. Пред перспективата оставка обаче общественото мнение е по-скоро неохотно. Още по-неохотно остава то, когато се постави въпросът за нови избори. Към началото на май доверието в правителството е 26%, а недоверието 62,4%. Оставка искат 35%, но други 41,1% не искат. Останалите се колебаят. Новите избори пък продължават да отблъскват. 24,3% ги искат, но 44,1% не искат. Очевидно, ниското доверие в правителствата у нас застига и този кабинет, но липсата на оформила се алтернатива, както и нежеланието на обществото към външните опасности да се добавят и вътрешни трусове, го запазва от още по-сериозни изпитания. И по показателя „оставка“, и по показателя „предсрочни избори“ обаче, „ножиците“ се свиват с времето в негативна за властта посока.

По най-важната текуща тема – войната в Украйна: 47,1% казват, че не са съгласни с действията на Владимир Путин в Украйна. На обратното мнение са 28,6%. Останалите се колебаят. Въпреки немалката зона на колебание отчетливото становище на хората с декларирано активно мнение е против. Следва да се има предвид, че част от отговорите може да съдържат елемента на „желателния отговор“.

По темата „Северна Македония“ не се наблюдава промяна. Общественото мнение у нас за пореден месец през настоящата година показва условно съотношение 10 към 1 (61,8% срещу 6,1%), че Скопие трябва да е в ЕС, но само при изпълнение от страна на Скопие на договора между двете ни страни, срещу мнението, че Скопие трябва да получи нашата подкрепа без условия. По традиция, има и осезаем дял (10,7%), които дори биха се съгласили България въобще да не допуска Македония – при никакви условия.

На директен въпрос кое е по-важното: бързият европейски път на Македония или първо уреждането на двустранните ни отношения, съотношението е 6,4% срещу 69,7%. И по двата цитирани индикатора позициите в последните месеци са по-твърди, в сравнение с времето преди две години, която за пръв път бяха приложени – когато темата отново беше ескалирала.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    129 15 Отговор
    Загубен народ, тва е... Никога няма да се оправим, ама никога

    Коментиран от #73, #79, #83, #104

  • 2 bill

    96 94 Отговор
    Възраждане са с над 20%

    Коментиран от #76, #86

  • 3 Последния Софиянец

    81 107 Отговор
    Възраждане ще са първи.Много хора ги е срам да си кажат за тях.

    Коментиран от #46, #49, #90, #101

  • 4 Ал Бънди

    51 75 Отговор
    Бухахахах, поздрави от Базе - седи си у Банкя и се хили с кеф. Каккто ви каза че чака тия мазни крадци да се самоубият без да се напъва хич

    Коментиран от #63

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лост

    82 5 Отговор
    Къде са Марешки, Симеонов, Каракачанов🙄🤣?

    Коментиран от #26, #62

  • 7 не им вярвам

    104 11 Отговор
    Как да им вярваш на тия прогнози , като на последните два избора не познаха резултатите.

    Важно е кой държи кодовете

    Коментиран от #42

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Явно,че...

    92 16 Отговор
    ...Боко е бръкнал в чекмеджето и подхвърлил една пачка на ,,Галъп"...😉!
  • 10 Гошо

    55 9 Отговор
    Глупости
  • 11 Жоро

    24 19 Отговор
    Изборите са преброяване на глупаците! Ходи пускай бюлетини птк то работата е ясна кой ще е васал на САЩ

    Коментиран от #118

  • 12 За Герб съм

    35 42 Отговор
    Съгласна да има голяма подкрепа след случващото се, но Радев да е най-харесван е долна лъжа.

    Коментиран от #113, #120

  • 13 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 6 Отговор
    Ани, ами това са 12% и 9% ! Защото повече от 50% НЯМА ДА ГЛАСУВАТ‼️
  • 14 Ю.Кортес

    32 23 Отговор
    Значи българите си искат толупа

    Коментиран от #21

  • 15 гълъб ментенешънъл

    67 11 Отговор
    ЗАПОЧНА СЕ С ПЛАТЕНИТЕ МАНИПУЛАЦИИ И ДЕЗИНФОРМАЦИИ КОЙ ГО ПЛАЩА ТОВА ПРОУЧВАНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ОНЯ С ШКАФЧЕТО ЛИ

    Коментиран от #45

  • 16 Жалко

    31 23 Отговор
    че по тези ширини имаме парии като герб,дпс и възраждане ,които поставят партийните и личните интереси над националните.
  • 17 Грульо

    56 11 Отговор
    Никой не верва на тез агенции, освен шепа заблуден добитък.

    Коментиран от #115

  • 18 Радо

    57 11 Отговор
    Зна4и 24,9% от гласуващите са пълни идиоти.
  • 19 Шаран БГ

    6 14 Отговор
    Абъ ора - викаше един мой селски - луди ли сти ,въ ?? Кой ходи вече на избори, по изборни секции и избирателни урни ? Има ли още балами по темзи земи. ? Гладните и умните отдавна напуснаха - тук нима наистина да са останали само "тулупи" ? И кой ги чете тези проценти ? Наверно само тези дето са си " надвили на масрафа "и пращат оръжие на Украйна? Да са живи и здрави !!

    Коментиран от #29

  • 20 Каква наглост

    39 9 Отговор
    Някой постоянно бута мутрите и крадците на прехода във властта. Няма да стане, колкото и пари да сте ограбили и да имате.
  • 21 ГЕРБ

    8 23 Отговор

    До коментар #14 от "Ю.Кортес":

    Категорично ДА

    Коментиран от #116

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 37 Отговор
    Време е Борисов да си въведе ред в държавата. Фърчилото и израстъците му направиха големи пакости за бедния българин

    Коментиран от #33, #37

  • 23 кукли на конци

    32 33 Отговор
    До есента, Възраждане ще е поне на второ място! И да се надяваме, че про-соро-соидните партии ще отпаднат изцяло от управлението! Стига чужди интереси! Стига са ни ограбвали заради решения взети в нечии посолства! Трябва ни политик като Орбан, който мисли първо за страната си!

    Коментиран от #39, #119

  • 24 КПКОНПИ-ново начало

    27 3 Отговор
    В момента трябва да се отнеме престъпния капитал на тази задкулисна мафия на прехода и от преди това. Неимуниемо това, ще доведе до сътресение в държавата. Но да не се плашите. Нормално е този престъпен капитал да се опитва да се спаси и възпроизведе. Вече веднъж го направи през 89-та с помощта на европа. Но този път това не трябва да се получи. Заслужават съдебни присъди от независим от мутрите съд. Ще разберете, кои партии се съпротивляват срещу това от самите ѝм действия, които ще бъдат рушащи и хаотични, само и само да продължат да си карат с 200.
  • 25 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    18 2 Отговор
    АКО ВСИЧКИ ПАРТИИ ПОЧНАТ ДА КАЗВАТ ВМЕСТО „ВОЙНА” А „ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ ”ДАЛИ ЩЕ МИНАТ 100 ПРОЦЕНТА ОДОБРЕНИЕ🤔
  • 26 Там

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Лост":

    където ще бъдат Иванов,Атанасов и Слави.
  • 27 Тулупчо

    27 2 Отговор
    Завръщам се. Купих шкаф сдве чекмеджета!
  • 28 ВОЛЕН КОБЗОН

    17 3 Отговор
    МЕН ЗАЩО МЕ НЯМА АЗ СЪМ ПЪРВА СИЛА

    Коментиран от #32

  • 29 ГЕРБ

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Шаран БГ":

    Я си върви при твоя селски и не се мешай в градските работи
  • 30 Даааааа

    30 9 Отговор
    ГЕРБ умря. Бойко в затвора
  • 31 Ноември

    20 0 Отговор
    Ще видим кои има по-голяма подкрепа на изборите!
  • 32 АБВ

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "ВОЛЕН КОБЗОН":

    В клозета
  • 33 съд и затвор

    29 6 Отговор

    До коментар #22 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Крадливата мафия на ГЕРБ ли? Никога вече!
  • 34 Жоро

    21 15 Отговор
    Тия "Израждане" пъплят нагоре. Колкото и да е загубен българина чак толкова прецакан не ми се струва да е че да има гласува 10%. Тия социологии много настрани бият от истината. Предлагам да ги затворят тия агенции а хората които работят социолог да се преориентират към астрология, баене, врачка-нство, знахарство и други подобни точни науки.,

    Коментиран от #43, #121

  • 35 стъкмист

    19 3 Отговор
    да, верваме ви на стъкмистиката. фашингтон ли я плати?
  • 36 пери

    16 2 Отговор
    Нормалните новини не започват с думата "АКО". С нея започват предположенията и хипотезите. Такава "новина" е чисто и просто евтина манипулация, която трябва да мине покрай ушите и на която само хората, които не могат да мислят сами, се връзват.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хич не ми пука

    14 1 Отговор
    Какво да се интересувам от тези проучвания. От къде тези ......лози имат толкова пари за тези собсвености, които имат? Прокурор за тях, но не каскета!
  • 39 нови избори

    10 24 Отговор

    До коментар #23 от "кукли на конци":

    Възраждане върви изключителните по съпките на своите посестрими партии-еднодневки - атака, фалшивото вмро, нфсб, воля, дост, ндсв и други позабравени. От тях, ще се наблюдават обичайните кратковременни и бързи режисирани постановки на различна тематика. Ще бъдат заменени от Български възход.

    В следващия парламент дб, възраждане и итн (възможно е да прескочат) изчезват. бсп и дпс се стопяват. герб намалява. пп ще намалее с няколко процента заради заигравката си с бсп, но ако има усета и умението да говори и да направи няколко значтелни хода в полза на държавата, средния и малкия бизнес, реформа в правосъдието и МВР, може и да увеличи проценти, български възход влизат. дб може да се спасят, ако не протакат съдебната реформа и остраняването на корумпираните бухалки. Ако Бойко Борисов бъде вкаран в затвора, това ще бъде ясен знак за приключване на прехода/подмяната и отваряне на пътя към знакови съдебни процеси срещу организарана мафия на прехода в лицето на основните политически партии и тези, които кръжат около тях.
  • 40 Бачо Киро

    23 3 Отговор
    Стъкмистики ... Няма как да сте питали и 10% от избирателите... Демек сте питали 100 човека, ако и толкова сте питали и си пишете разни неща... Не, че новите свършиха нещо, те пълни слуги на статуквото. По-скоро се опитвате да давате насока на избирателите, отколкото да прогнозирате - с мнението на 1000 човека от 5 милиона няма как да прогнозирате нищо.
  • 41 ГЕРБ, ДПС и "Израждане"

    20 17 Отговор
    Това е коалицията. Всички прикаски за патриотизъм на Израждане са в киреча. Парите, парииитееее това е важно за тях. Клекнали са на ГЕРБ и подметките ще им лижат, ако Тулупа поиска.
  • 42 АБВ

    11 14 Отговор

    До коментар #7 от "не им вярвам":

    Много добре познаха но измамниците и Радев преработиха резултатите информация от кухнята
  • 43 Вързаждане

    19 9 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Се бутат от мафията. Те и ВМРО бутаха, но заминаха.
  • 44 ГЕРБ, ДПС и Израждане

    16 11 Отговор
    Това е коалицията. Всички приказки за патриотизъм на Израждане са в киреча. Парите, парииитееее това е важно за тях. Клекнали са на ГЕРБ и подметките ще им лижат, ако Тулупа поиска.
  • 45 Не този който

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "гълъб ментенешънъл":

    Го харесват най-много този с юмрука!

    Коментиран от #117

  • 46 Чак толкова

    16 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    луд народ няма. Ако повече от 10% са изрожденци, то да я закриваме тая държава- матряла е качествено повреден.
  • 47 Трак🇺🇦🇩🇪🇯🇵🇮🇹🇧🇬🇮🇷

    22 7 Отговор
    Народ който си иска БКП ГЕРБ ДПС няма как да просъществува . В предната статия Мирчев иска да направи депутинизация ? Вижте това изследване и си направете сметката сами дали това ще стане ? Материала си иска ГЕНОЦИДА НА ГЕРБ И СИ ХАРЕСВА ТИКВАТА РАДЕВ И ЯНЕВ. Тук само Ци-га-ни комунисти ку—ви лгтб болшевики ционисти деграданти чалгари и г н . А ние сме тръгнали депутинизация да правим . Оххх Боже
  • 48 Хайлилайкли

    23 2 Отговор
    Не се доверявайте на такива проучвания игнорирайте ги и си помислете хубаво за кого да гласувате не се доверявайте и на "престижни"медии както и на близки или познати с определена политическа ориентация и да ги подкрепяте защото са "наши" хора явно така печели статуквото или това което се представя за негова алтернатива
  • 49 pepy

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    "...Много хора ги е срам да си кажат за тях."

    Още повече хора не са "политически цветарки"...
  • 50 Тома

    16 8 Отговор
    Герб водят защото боко тиквата не са го пратили в пандиза.Но до изборите има много време и това ще се случи.На киро са обещали от вашингтон че това ще се случи

    Коментиран от #125

  • 51 Пълни глупости платена пропаганда

    13 10 Отговор
    Продължаваме промяната пак ще е първа ГЕРБ ще стане последна а ДПС БПС ще излязат от парламента теа три партии онижтожиха бг

    Коментиран от #57

  • 52 Бамбука

    12 2 Отговор
    Борисов с 13%, Герб с 24 % . Явно, гласовете са за Теменужка, Диловската, Бичето, ТКП са набрали поне 10 % в подкрепа на партията. След два дни, като нищо същите могат и да задминат в % вожда си и тогава "защо ги ручахме жабетата".
  • 53 gen½o

    9 4 Отговор
    тия статистика не отговаря на действителноста ама въобще това са едни догатки от една страна а от друга реклама на който си е платил. От диаграмата ясно се вижда кой си е платил
  • 54 БАЦО, МАЧКАЙ ГИ

    8 15 Отговор
    Че тия некадърници ни направиха мизерници...

    Коментиран от #61

  • 55 Не гласуваите за ГЕРБ ДПС БПС теа

    9 4 Отговор
    Три партии вече ни оправляваха 12 г и продължават да го правят а България не се в променила и само кражби корупция бедност заплати са мизерни и изоставаме от са седите Гърция Ромъния и цяла Европа 100 години не можем да го стигнем заради такива боклуци
  • 56 Asdfg

    10 9 Отговор
    Браво! Киро-тъпиро-се било-лъжецо-кривата уста,веднага оставка!

    Коментиран от #75

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Истината

    8 3 Отговор
    Е че сме жалка държава в която престъпниците в орталък със съдебната система ще продължават да ни крадът зверски докато не ни дойде акъла и ги заличим от управлението и политиката !
  • 59 Satyricon

    9 0 Отговор
    Малък,но много умен народ...много...втори след евреите...ония от пустинята направиха градина а това нещо от градината пустиня...
  • 60 Лудогорец 9

    7 10 Отговор
    възраждане първи !
  • 61 Факт

    10 4 Отговор

    До коментар #54 от "БАЦО, МАЧКАЙ ГИ":

    От дълго време мутрата от сик е в канала и ще остане там до мъчителното си съществуване ако не го ....
  • 62 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лост":

    При Сидеров са.
  • 63 нееееее

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ал Бънди":

    Много хора ги е срам да си кажат за ,че ще приложат индивидуалния подход за тях!
  • 64 Въпрос

    12 4 Отговор
    Тази статистика да не я е правил банкянския толуп от зайчарника и ТОМАТА ?
  • 65 Вижда се ясно

    4 0 Отговор
    Една тънка червена черта...
  • 66 Хаха

    8 0 Отговор
    Според кого. 850 човека....
  • 67 pepy

    15 0 Отговор
    Сега се очаква традиционното /след всяко проучване/ включване от диванчето, или както е модерно да се казва "туит"...
  • 68 kasket

    9 4 Отговор
    Днес Борисов щеше да сваля правителството със стача и протести ама се провали и плаче в Банкя
  • 69 “Ако” и “Ще”

    2 1 Отговор
    Изпълнението им? Светът се променя, но при тяхната употреба пред дядо водеше до следните думи “Ако баба ти имаше четири колела, щеше да стане трамвай”
  • 70 Mile

    7 5 Отговор
    Продължаваме инфлацията 18 %? Хахаха!
  • 71 Българка

    5 3 Отговор
    Галъп подлоги на мафията сигурно много добре ви плаща диктатора бб но народа мисли друго.А да може би данните ви са верни защото се допитвате да държавната администрация каято е за гржбарите-при тях не рабжтеха а си получаваха заплатите а тиквата им ги увеличи многократно за да е сигурен че ще гласуват за него.
  • 72 България

    8 4 Отговор
    Пълна манипулация и на изборите казаха че ГЕРБ водят а пък накрая какво стана ГЕРБ втора остана тези агенции са пълен т -к

    Коментиран от #93

  • 73 Абсурден опит за манипулация

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "ЕдинОтМногото":

    Кой се връзва още на разни "социоложки" ?
  • 74 AlienMind

    9 3 Отговор
    Да не се окаже накрая че Възраждане са първи! Който и да спечели пак контрола ще е в богаташките кръгове лавиращи коло запада и еднопроцентовата клоака! Разделението в момента е тотално,пет партии разпределят вота! Така се прави,разделяй и владей!
  • 75 даааааа

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Asdfg":

    ДАААА ЩЕ Я ВИДИШ САМО ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!
  • 76 Кучето на танкиста

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "bill":

    С над 20 мозъчни клетки на електората им. Общо.

    Коментиран от #105

  • 77 нееееее

    9 12 Отговор

    До коментар #57 от "Asdfg":

    НИКОГА ПО ВЕЧЕ ГЕРБ И ПУТЛЕРАНСКАТА ВЪЗРАЖДАНЕ В ПАРЛАМЕНТА!!!
  • 78 ТИР

    8 6 Отговор
    " Възраждане има скрит вот " така ли се обяснява скриване на реални нагласи на Хората,,
  • 79 Бай градски

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЕдинОтМногото":

    Има ли нормален, който да вярва на тези измишльотини??
  • 80 Абсолютни

    11 12 Отговор
    Глупости!
    ПП няма да вземат и 5%.

    Коментиран от #89

  • 81 Проучване в стил "попитахме сто човека"

    14 5 Отговор
    Хайде на проучванията. ГЕРБ плаща.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 нееееее

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЕдинОтМногото":

    КОЙ Е ПО ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК? ГЕРБ ИЛИ АЛФА РИСЪРЧ??
  • 84 оня с коня

    10 4 Отговор
    Българският "Галъп" няма нищо общо с УВАЖАВАНИЯ Американски "Галъп" и е ПРИДВОРНА Социолог. Агенция на БСП.А щом ТЕ представят настоящите цифри,значи Реалните резултати са НЕСРАВНИМО ПО-ДОБРИ за ГЕРБ.Интересен Похват на Интервюиране все пак е възприела Агенцията,изследваща 2 ГРУПИ Граждани/и селяни/:Тия които "само имат Мнение" по въпросите,но в деня на изборите ще отидат за Гъби в гората,и Тия които не само имат Мнение по въпроса,но И РЕАЛНО ЩЕ ГО ДЕМОНСТРИРАТ чрез Гласа си.Естествено Значение за Бъдещето на БГ има Втората група и ТОЧНО ТЯ определя Преднина на ГЕРБ пред бившият Лидер - ПП със ЦЕЛИ 7%,като Трендът е ВЪЗХОДЯЩ и след Месец-два тия Проценти вероятно ще станат НАД 10%.!При определяне на Рейтинга на Политиците обаче "Галъб" прилага някаква ПОШЛА Врътка,като представя "Харесванията" от Първата група/ония дето само дърдорят,но Не гласуват/ и Поставя на първо място Радев,следван от Янев,Петков,Василев и ЧАК на 4-то място - БОРИСОВ.Реално обаче Борисов е НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД Радев,защото НЕ Е ЛОГИЧНО И ВЪЗМОЖНО Лидера на Партията със Смазваща преднина - ГЕРБ пред Втората по ред ПП ,да има по-нисък рейтинг от Петков,Василев,Янев!И накрая да обърнем внимание на Факта,че според изследването на Страната на Украйна са цели 46% от Българите и само 28% - на страната на Русия,което би трябвало да ОТРЕЗВИ Русофилите тука,че "Целият Народ" БИЛ СРЕЩУ "БАНДЕРОВЦИТЕ" и "АЗОВЦИТЕ",...което разбира се няма стане,щото...Луд не умалява!:)

    Коментиран от #92

  • 85 Тъжно

    11 4 Отговор
    Никога повече ИТН. Също и ГЕРБ.
  • 86 ДПС= ВЪЗРАЖДАНЕ + ГРОБ

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "bill":

    ИСКАТ ДА ЛАПАТ ОТНОВО ПОВЕЧЕ
    МАФИЯТА ИСКА КИНТИ
    МНОГО ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА
  • 87 Гербераст

    8 7 Отговор
    Да Върнем Крадливата Банда на Власт !
  • 88 Ако ако

    3 1 Отговор
    АКО БАБА БЕШЕ МЪЖКА, ЩЕШЕ ДА ИМА ДРЪЖКА!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 едно мнение

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ПРЕГЛАДНЕЛИ ГЕРБЕРИ И ИЗМЪРШАВЕЛИ КОПЕЙКИНОВЦИ ВЛАСТ СЪНУВАТ!! АЛФА РИСЪРЧ, НЕ ИМ ПОДХРАНВАЙТЕ СЪНИЩАТА И БЪЛНУВАНИЯТА
  • 91 zorro

    9 5 Отговор
    Не е вярно При следващи избори Демократична България е вън от парламента!
  • 92 аз без коня

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "оня с коня":

    Ха-ха-ха... да се смееш ли или да плачеш...Тия нароили се цоци($)логически агенции стартираха да се надлъгват . Ами той "Галъба" умрял ма ...ха-ха-ха... Бих повярвал в "зелени човечета" от ,колкото на всякакви "прогнози" от КОЯ и ДА Е ...ТАКАВА ...маркетингова агенция .

    Коментиран от #107

  • 93 жжжжжж

    4 4 Отговор

    До коментар #72 от "България":

    не забравяй машините и кой ги управлява.
  • 94 Няма такава държава

    6 4 Отговор
    Аххахахахахах ПЪЛНИ ИЗМИСЛИЦИ ХАХАХАХААХХАХАХАХАХА
  • 95 Ахмедов

    15 1 Отговор
    Както винаги, фалшиви прогнози с цел манипулиране на обществото! Така че, на фалшификаторите ще им излязат криви сметките при предстоящите избори!
  • 96 Българин

    9 9 Отговор
    Да се гласува за ГЕРБ е грешка.Да се гласува за БСП още по-голяма грешка.Да се гласува за Възраждане е непростима грешка.
  • 97 Даскалов

    5 5 Отговор
    Мечтите са хубаво нещо, но понякога присядат.
  • 98 ПЕДЕСЕ НА ПЕДЕСЕ☝

    7 2 Отговор
    ДЪРЖАВА КЪДЕТО С НАЙ ГОЛЯМ РЕЙТИНГ СА ГЕЕНЕРАЛИТЕ ИЛИ ОТИВА НА ДОБРЕ ИЛИ УТИВА НА ЗЛЕ👍
  • 99 100

    7 5 Отговор
    Герберите ще обеднеят от поръчкови плащания на статистически агенции.Голяма офанзива тази седмица.Те и на предните два избора пак плащаха да са първи,ама каква излезе тя!Отиде коня у ряката!
  • 100 Мнение

    12 7 Отговор
    Е, не! Не може да сме толкова прост народ. Толкова ли бързо забравихме всичките кражби, грабежи, рекет, лъжи, мошенгии, манипулации на Буци? И какво ни очаква отново с ГРОБ? Същото, но този път в пъти повече. Срам за нас като народ.
  • 101 АМИ

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    То си е за срам.Даси признаеш,че си лумпен.
  • 102 Hi-Fi

    8 16 Отговор
    !!! Има само една истинска партия - ВЪЗРАЖДАНЕ !!!

    Всичко друго е плява...
  • 103 Ххаахахаааа

    2 1 Отговор
    Хахахахаййааааааа
    Аааа-хахахахахахааааа...
  • 104 Гражданин

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "ЕдинОтМногото":

    Народът не е чак толкова прост, колкото го изкарват... Просто сички тия ни ги парашутират от Масква, Брюксел и Вашингтон...
  • 105 bill

    2 7 Отговор

    До коментар #76 от "Кучето на танкиста":

    Не може всички да сме умни и красиви и да боядисваме паметници по късна доба...
  • 106 Недков

    6 1 Отговор
    И 5то място е много за БСП…С Нинова толкова за сега,а до изборите може и да отпадне от НС.Каквото сам си направиш никой не може да ти направи!!!!Нинова и 15 депутата я устройват важното тя да е някаква.Боли я за партията🤮🤮🤮Пари,пари и пак пари.Приватизаторката съсипа партията,но яко напълни гушката…Едва си закопчава скъпите но грозни бижута🤪🤪🤪А 🐑🐑🐑блеят ли блеят и си въобразяват,че има партия.Вече няма такава партия-БСП.Каката я приватизира😜😜😜
  • 107 оня с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #92 от "аз без коня":

    Нормално е да не вярваш във всичко,което те УГНЕТЯВА и ти създава Дисконфорт,лошото е че когато Действително се случи,започваш да Цъкаш с Език като Часовник и да си мърмориш разочаровано "Ма то зе че излезе верно беее..."!Аз също вярвам упорито че Земята е Плоска,щото Баирите биха ми причинили излишен Разход на Гориво на БМВ-то,така че ни си Сам!
  • 108 хммм

    2 3 Отговор
    ВМРО и Мутри вън са с поне 5-6%. Това е лъжливо проучване!
  • 109 Румен

    0 0 Отговор
    Хахаха👃
  • 110 боцко

    2 4 Отговор
    ЛЪЖА, Истината се казва Мустафа!
  • 111 Избирател

    3 1 Отговор
    Такъв шарен Парламент е вреден за България!
    Това е благодарение на вредната пропорционална изборна система!
    Рecтaрт мoжe дa зaпoчнe caмo при cмянa нa избoрнaтa cиcтeмa.Cмянa нa прoпoрциoнaлнaтa c мaжoритaрнa избoрнa cиcтeмa.Тoвa e caмo зa зaпoчвaнe нa рecтaртa,a прoцeca щe прoдължи пoнe 2-3 пocлeдoвaтeлни пaрлaмeнтaрни избoрa.Дoкaтo пaртиитe oтглeждaт дeпутaти в Coфия и пocлe ги рaзпрeдeлят из цялa Бългaрия нa първитe двe избирaeми мecтa ,рecтaрт нямa!Зa вcякa oблacт,във вceки избирaтeлeн рaйoн лиcтитe изцялo трябвa дa бъдaт мecтни кaдри.Тия oт Coфия дa cи бъдaт caмo зa Coфия.Тaкa вceки избрaн дeпутaт щe cи зaщитaвa пoминъкa и рaзвитиeтo нa cвoя рoдeн крaй,щe зaщитaвa интeрecитe нa cвoитe избирaтeли.

    Другото,което трябва да се промени е всеки депутат най-много два мандата в Парламента!Така ще се премахне склерозирането в Парламента.

    Щe ce cпрa нa двa пoлoжитeлни мoмeнтa в мaжoритaрнaтa избoрнa cиcтeмa eдиният e, чe дългocрoчнo мaжoритaрнитe cиcтeми вoдят дo тoвa умcтвeнo пo-дoбри кaндидaти дa cтaвaт нaрoдни прeдcтaвитeли и пoлитици. И втoрoтo мнoгo цeннo e, чe мaжoритaрнaтa cиcтeмa рaждa пo-cтaбилни прaвитeлcтвa и пo-cтaбилни упрaвлeния.
  • 112 краси

    2 2 Отговор
    Ма кой ви каза,че днес или утре ще има избори?И когато и да има-т.н. социолози ЛЪ-ЖАТ!Дали защото са некадърни или корумпирани,или и двете-не знам!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Пророк

    8 4 Отговор
    Няма да има предсрочни избори ,гепите ще загубят и местните избори.Европрокуратурата е в ход, след 2-3 месеца какви неща ще се разкрият.
    .
  • 115 едно мнение

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Грульо":

    Ами той добитъка изпълзя! Вие защо се цепите от него????
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 даааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Не този който":

    Ние не знаехме че е по прозд и от тебе
  • 118 даааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    И кой ще е васал на Кремъл!!
  • 119 нееееее

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "кукли на конци":

    ВЪЗРАЖДАНЕ УМРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОЩЕ ПРЕЖИВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!
  • 120 Бай градски

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "За Герб съм":

    Че кой те пита за какво си съгласна?
  • 121 Бай градски

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Възраждане са патерица на ГЕРБ и ДПС !Няма как те да вървят нагоре а Възраждане надолу!
  • 122 Filo

    4 4 Отговор
    Бате Бойко скоро ще се върне, за да оправи всичко.
  • 123 mdaaaaaaaaaaa

    5 5 Отговор
    Ако..ама ако-то мирише! Те винаги водят ама все изостават! Иска им се предсрочни избори ама народа не е глупав и вижда за какво става дума. Ковид, война ..инфлация по цял свят а тез хукнали каро лешояди да бълват лъжи. Мръсни са отвътре ама много! Герб, дпс а сега и възраждане! Нагляри!
  • 124 mdaaaaaaaaaa

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Е как ли пък не":

    Не, че не искат ами не се справят с машинното :) те за това греб пискат за хартиените бюлетини! Да си върнат купените гласове и мъртви души. Безочливи нагляри
  • 125 даааааа

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Тома":

    Ами то и на вас кремълския диктатор обеща, каквото искате да се случи ,ама то не се случи! А и няма вариант да се случи!!
  • 126 Реалност

    3 3 Отговор
    С тези резултати, България е обречена! С такъв материал, този народ е обречен да го лъжат, крадат и обслужва олигарси! Жалко за България!
  • 127 ПОЛОЖЕНИЕТО МОЖЕ И ПО - ЛОШО ДА Е !

    2 4 Отговор
    АКО ГЕРБ СЕ ВЪРНЕ МОЖЕ КАБИНЕТА МУ ДА СТАНЕ МУЗЕЙ ! ТОГАЗ КАКЪВ ЛИ ЖИП ЩЕ ПОИСКА МУТРАТА ! И ВСИЧКО ТОВА Е ЧЕ НИКОЙ НЕ ДОПУСКАШЕ ЧЕ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДО ПО - ГОЛЯМ ТЪПАК ОТ БОКО !
  • 128 Мая

    5 3 Отговор
    Само при ГЕРБ бяхме добре. Но пропаганда и фейк нюз разклати стабилно то правителство.
  • 129 КИРО БОКЛУКА УСПЯ ЗА МЕСЕЦИ ДА НАПРАВИ

    2 5 Отговор
    ХЛЯБА ЛУКСОЗНА СТОКА , АКО БОЙКО СЕ ВЪРНЕ , ХЛЯБА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЩАНДОВЕТЕ , КАКТО ТОЙ УСПЯ ДА СТОРИ С ИСТИНСКОТО МЛЯКО СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ !
  • 130 България

    5 3 Отговор
    Всички искаме Герб на власт.
  • 131 България избира

    5 3 Отговор
    САМО ГЕРБ ЗА ДОБРО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ДЕЦА.
  • 132 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    3 2 Отговор
    Олеле мале, БАЦО пак ни спуква....
  • 133 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят.
    Да правиш едни и същи действия и да очакваш различни резултати е лудост.-Айнщайн
  • 134 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Само робите си търсят водачи.
    Народа масово не се уважава и подкрепя,а след като се разделя на партии и вечно се спори за глупости,вместо да се говори и действа за да излезе от зоната на здрача,той продължава да не осъзнава,че с това съзнание и поведение на жертва си заслужава тези управници.
    След като чакате да дойде някой и да промени нещо в живота ви ше има още дълго да чакате.
    Заслужава ли си да участва в една война човек и да защитава интересите на олигарсите и тарикатите за които е гласувал народа и умират невинни хора заради техните пари и далавери?
    На приказки и теории всеки е силен в нета,но никой няма яко топки да спре да следва тази лудост,в която го държат да живее.
    Урока се повтаря докато не бъде научен.
    Да ви излъжат един път вината не е ваша,да ви излъжат втори път вината вече е ваша.
    Колко пъти ви лъжат до сега?
    Политиката не е създадена за да сте добре вие,а да сте контролирани и манипулирани и да чакате промяната отвън,а такова нещо не същества.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол