Last news in Fakti

20 Май, 2022 21:05 2 614 26

Никола Янков: "Лукойл" може да работи с всякакъв петрол, както е работила и през годините

  • никола янков-
  • лукойл-
  • всякакъв петрол

Янков е бил четири години в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим"

Никола Янков: "Лукойл" може да работи с всякакъв петрол, както е работила и през годините - 1
Снимка: Евроком

"В момента, в който Европейския съюз приеме петролно ембарго срещу Руската федерация изведнъж много бързо ще се окаже, че "Лукойл" може да работи с всякакъв петрол, както е работила и през годините." Това заяви бившият зам.-министър на икономиката Никола Янков в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком". Повод за думите му е позиция на рафинерията, според която "Лукойл" не може да работи с неруски петрол.

Според него "това просто не е вярно".

"Рафинерията е работила с най-различни сортове нефт. Никой не бива да очаква директорът на рафинерията да говори друго", смята Янков.

Никола Янков е бил четири години в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим".

По думите му 0% ДДС на хляба няма да намали неговата цена.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    27 23 Отговор
    Може, ама не иска. Не плаща и данъци. Само пълни гушите на руснаците,
    за българите остават високите цени.

    Коментиран от #3, #9, #10

  • 2 9689

    15 10 Отговор
    Този плъх го каза при доносника на ДС Богдан.
  • 3 Ха сега.. майтап

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    А 40% акциз и 20 % ДДС не са ли даници? Я си виж бона като зареди следващия път. Относно данък общ доход, той зависи от разходите, включително капиталните за годината.

    Коментиран от #13, #20

  • 4 А ти можеш

    7 8 Отговор
    ли да работиш с ромски шпек?
  • 5 Веспасиан

    11 3 Отговор
    Парите не миришат...
  • 6 Танк

    16 7 Отговор
    Може. Може и злато да произвежда и диаманти. Ама на каква цена?
  • 7 матадор

    16 10 Отговор
    Ако не може ще дойде друга фирма на нейно място , какъв е проблема ? Все едно да не можеш да правиш превод от френски и поради тази причина да ти осигуряват само литература на руски . Смешно и жалко е . Крайно време е всеки да разбере , че като не се справя му предстои фалит , развитието няма да спре заради неспособни .
  • 8 Наталия Кобилкина

    17 4 Отговор
    Може, но е забранено преминаването на танкери през Босфора. Те затова Руснаците искаха навремето да направим петролопровода Бургас-Александуполис, за да продават петрол на Гърция, Италия, Франция и Испания. Рафинерията в България работи на 100% с Руски петрол и цената на дизела в момента трябва да е 1.90лв за литър. И промяната на цените на горивата трябва да става след аргументирано искане от Лукойл пред КЕВР

    Коментиран от #24

  • 9 Наталия Кобилкина

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Руснаците делят печалбата с Бг политиците. Процентното съотношение е 90/10 в полза на Лукойл
  • 10 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Глупости на търкалета ! Нали първата работа на Асен Василев беше да ги провери и призна с половин уста , че рафинерията си плаща всички данъци . Когато си изплати инвестицията от милиард и нещо ще почне да си плаща и данък печалба , а им остават само още около 493 милиона лева.

    Коментиран от #18

  • 11 Разбира се, че може

    18 9 Отговор
    Никакво преустройство и адаптация не е необходимо рафинерията е работила вече с не руски нефт.Назад във времето успешно е преработван само либийски и иракски нефт, но в момента руското ръководство на рафинерията манипулира, че руския нефт е задължителен поради политически причини спуснати от Москва. В момента като се работи с руски петрол се плаща цената като за брент и така се гарантира огромна печалба за Русия а всички плащаме скъпи горива въпреки, че цената на руския петрол се срива поради липса на неговото търсене . Преминаването към не руски петрол няма да вдигне цените, но ще лиши Русия от печалби и затова е целия вой на руското ръководство на рафинерията. Нашите политици обаче лобират за руските интереси и искат да се продължи да се използва руски петрол което веднага навежда на мисълта дали част от огромните руски печалби не се връщат към управляващите като комисионна.Това е обяснението защо който и да е на власт никога не прилага никаква регулация върху рафинерията и тя си прави каквото иска и даже по документи работи без печалба не внася никакви данъци в бюджета, а ние плащаме солени цени.
  • 12 Мошеници

    11 4 Отговор
    Кога ще платят данъци? Аз плащам, като обикновен гражданин!
    Нали има санкции срещу руски фирми? Как така Лукойл съществува още?
  • 13 Да бе да

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ха сега.. майтап":

    Те не се плащат от руските собственици на рафинерията скити зад компанията от Швейцария, а от крайните потребители. Тези налози ще се получават от бюджета ако ще всичко горива които се подават да са произведени само в други страни и да са внесени тук. Въпроса е в това че рафинерията работи формално без печалба и ощетява държавния бюджет.
  • 14 Корни Лукойла

    7 2 Отговор
    Може да работи само с петрол,който вкарва пари в семейството ми.....милиарди....
  • 15 Светлина

    4 2 Отговор
    Това е така, ама този сладур съдружник на Никито Василев е черен лебед. Перат на Кюлев мръсните пари от ДС. Така че винаги имам едно наум като го гледам. Напоследък доста се е активирал.
  • 16 34567890-098765

    7 3 Отговор
    защо една компания би инвестирала в съзможности след като не е необходимо да ги използва .....
    ми просто......НЕ БИ

    ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА ПРОСТОКИРЧО
  • 17 Помак

    5 4 Отговор
    Человек Янков . Лукойл може да работи само с петрол ,с които майстора на крекинг съоръжението позволи !
  • 18 АнтиГост

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Направили за инвестиция с фиктивни документи на 10 пъти по-голяма
    стойност да не плащат данъци. Евтин трик. Ваньо Танов го убиха заради тях,
    защото хвана входа и изхода.

    Коментиран от #25

  • 19 🦉🦉🦉

    10 6 Отговор
    Естествено, че може. Това е химия, а не руски шаманизъм 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    Проблемът, е че така Джуджи финансира геноцида в Украина и рушветите за българските политици 😤😤😤😤😤
    Моето становище е ясно - тия така или иначе не плащат данъци у нас, така че да се оправят. Ако могат да работят - добре, ако немогат - да продават рафинерията на който може, и право за Сибир 😁😁😁😁😁
    Алтернативно, може да ни я подарят, като вноска по връщането на 137 000 000 000 лева, откраднати от руския поробител през 1944 💪💪💪💪💪
  • 20 Карл Маркс

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ха сега.. майтап":

    Мани не се прави на икономист. ДДС ще плащаме, независимо откъде идва бензина и нафтата. ДДС винаги се плаща от потребителя.
    Що се отнася до акциза, и двамата помним, че 100 пъти се опитваха да им сложат измервателни уреди на тия, обаче коирумпираните ни управници предпочитат личната облага.Да не се окаже накрая, че са плащали акциз колкото Мишо Бирата 🤣🤣🤣🤣🤣
    Въпросът е прост (като Боци 😁) - Путин е огромен враг на България и аз не искам да го финансирам с мойте пари. Ако започне да ни подарява петрола, може да се замислим. Ако не - обратно в сибир 💪💪💪
  • 21 За да Не стане КоЗлодуй Червен

    2 4 Отговор
    Трябва всички електроуреди да работят 24/7/365 докато ядреното гориво в реакторите не се изчерпи и след това да не се зарежда с ново ядрено гориво и да сме зависими от СеСеСеРе добре че затвориха 1234 блокове на АЕЦ с
  • 22 Петър

    4 1 Отговор
    На въпроса какво се прави при нарастващи цени на бензин и енергия, вика вдигам цената на моя продукт-дотук нищо странно, след което Диков го пита, като клиентите не могат да си позволят същата и се откажат да купуват и този "експерт" каза, че сменял бизнеса. Тука се издаде че е въздух под налягане и нищо друго. Никой редовен бизнесмен не си зарязва така бизнес, ако си вложил твои пари и чакаш възвръщаемост.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 1,90 лв за литър дизел

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наталия Кобилкина":

    И защо не е такава цената ? М ? А е 3,20 лв ? Нещо сметката е крива.
  • 25 Ало Ваньо

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "АнтиГост":

    Не може да бъде, сега ще кажеш че и Мишо бирата не е получил инфаркт, а са го убили. И колко удобно - след няколко месеца жена му също. Пък Боката сигурно е стрелял по Чакъра с базука? А шефовете на Агромах, Главбулгарстрой, Лакрима и една камара други дс-червено-гербераски бизнеси, и кой знае още кой - всичките с инфаркт в подходящия момент?Неее, това не може да бъде ;)
  • 26 Интересно

    0 0 Отговор
    Всичките бивши са много умни когато не са на власт,а когато са и за чеп за зеле не стават.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол