Last news in Fakti

22 Май, 2022 10:48 858 22

Каримански: Антикризистните мерки нямат представен ефект

  • любомир каримански-
  • антикризисни мерки

Научих за мерките, както всички депутати от коалицията. Събрахме се на коалиционен съвет, където ни бяха раздадени мерките. Исках да знам какви са възможните приходи по отделните групи, но не получих информация, уточни още той.

Каримански: Антикризистните мерки нямат представен ефект - 1

Антикризистните мерки би трябвало да са съгласувани с коалиционното споразумение. То предвиждаше редица реформи, от които трябваше да е стартирало тяхното изгржане. Трябва да умеем да съчетаваме мерките с тези реформи. Коалиционните разговори са постфактум. Ние биваме информирани за новите мерки с времеви период за реакция от два - три дни. Това каза депутатът от Има такъв народ Любомир Каримански в предаването "Тази неделя" по bTV.

Според Каримански е необходимо беше да се предоставят отделните стъпки за реформиране на дейности, така че мерките да са напълно ефективни.

Има такъв народ има представители в изпълнителната власт, но те не са свързани с икономика и финанси. Не мога да бъда съгласен, че когато е необходимо да има реформи, ние тръгваме с половинчати стъпки без да бъдат обсъдени. Ние не знам дали като дадем повече пари за обществото отиват на правилното място, добави още депутатът.

По думите му мерките нямат представен ефект.

Научих за мерките, както всички депутати от коалицията. Събрахме се на коалиционен съвет, където ни бяха раздадени мерките. Исках да знам какви са възможните приходи по отделните групи, но не получих информация, уточни още той.

Каримански коментира и мярката 60/40/

60/40 какво става с тази мярка. Аз не получих отговор. На нас трябваше да ни е ясно в кой момент тези помощи трябваше да бъдат или трансформирани или прекратени. В началото на годината имаше икономически растеж. Кое налагаше тази мярка, коментира той.

Относно нулевото ДДС на хляба, Каримански заяви: Ще има търговци, които ще могат да запазят цената на хляба. Ще има такива, които ще вдигнат цените. Тук отново е въпрос на контрол. Когато се предлага подобна мярка е добре да видим какъв ще е ефекта. Това ще е мярка, която ще доведе до запазване на цените.

Каримански отбеляза, че от "Има такъв народ" са настоявали в коалиционното споразумение да бъде вкарана точка, в която ясно да се казва, че на три месеца да има междуинституционален съвет, в която да се обсъжда ситуацията с инфлацията и влизането на България в Еврозоната.

Организирам кръгла маса за инфлацията, ефектите от вредите от инфлацията и да обсъдим Еврозоната, посочи Каримански.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кви мерки

    10 9 Отговор
    поредното правителство което работи за Вашингтон, българите да се оправят както могат. Който иска да бяга който иска да умира а останалите да лашкат таратора.

    Коментиран от #3

  • 2 Буко Баламата

    8 9 Отговор
    А пари Бойко какъв живот си живееха някои.
  • 3 Гладен брокер

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кви мерки":

    С такъв материал разполага държавата.Освен да вземем да внесем от някъде.
  • 4 "Росенец" увяхна!

    14 10 Отговор
    Ефенди Каримански, и ние не получихме отговор как така под твоето "мъдро ръководство" фалираха две банки, не получихме отговор каква беше лично твоята роля в събарянето на КТБ и разграбване на активите й от Пеевски, не получихме отговор и какво си правил някога покрай Кюлев и подобните му, все тясно свързани със сараите! Ами, с осигурения от Кирил Петков американски газ незаконното пристанище на "сценариста" ви, с което обслужваше директно кремълския масов убиец и злодей, без да дава отчет на никого, без да плаща данъци и въобще да се разпорежда в нашата България като в султанат! Не получихме отговор и защо като "громите" герберастките престъпници, които ограбиха ,съсипаха и срутиха България, винаги пропускате сарайския ортак на герберастите и особено Делян Пеевски? Кой ви забрани да ги споменавате?! Че пуснете една "червена линия" между вас и тях, та най-после някой да ви повярва бе, ефенди Каримански! Ами, няма да станеш председател на БНБ, не го ли разбра? И сценаристът ви не го ли разбра, или продължава да ви натиска, понеже без "контрола" му над БНБ увяхва и той самият!

    Коментиран от #14

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    всички ПАРТИИ ПОЛИТИЦИ ДЕПУТАТИ нищо ДОБРО за НАРОДА не правите
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    ДЕЛОТО на давещия се дело на давещия се
    ИЛФи
    ПЕТРОВ
  • 7 Варна

    4 6 Отговор
    Антикризисните мерки показват пълното безхаберие и липсата на познания в управляващата коалиция.
    Нулевата ставка на ДДС ще вкара всички търговци и производителни на хляб в условията на режим на постоянно възстановяване на ДДС на разходите. Грубите ми изчисления показват, че ефектът от тази откровена тъпотия ще е негативен. - Един път ще намалим приходите в бюджета с около 130 милиона от ДДС заради нулевата ставка на продажбите и още около 160 милиона ще трябва да бъдат извадени от бюджета за възстановяване на ДДС на разходите за основна дейност! Тоест в крайна сметка мярката ще доведе до загуба на бюджета около 300 милиона, което ще бъде компенсирано чрез увеличение на данъците като например увеличение на прага на МРЗ, нови заеми и или продажбата на държавно имущество!
    Тези хора, които са взели това решение са абсолютни лаици и дипломите си могат да ги хвърлят в коша!
    Числята съм определил на средна консумация на човек 83кг. за година или около 166 хляба при цена от 1,60лв за брой с ДДС. Разходите за производство съм определил от основната цена без заплати и надценки на 60%. - Който иска да смята!
  • 8 📌🇧🇬

    3 0 Отговор
    🇧🇬“Bulgarians are “Обран Бостан, “manure” for the Red Brown Communist Gang - Boyko Borisov 21.05.2022
    The mafia confession is a confession of participation in the supercorruption by the Red/Brown Communist “Шайка”, which confession passes through the stolen private property on September 9, 1944. the post-1989 Privatization and the theft of national assets and enterprises sold for 10 stotinki to 1 BGN lv., from the Mutroocracy of State Security (ДС) to the present day and tens of billion euros stolen personally by Boyko Borisov and the Gerbadzhiyska Шайка, to todayS PP Kiril Petkov, Asen Vassilev, Sabev, Lorer.
    Bulgarians are robbed “Бостан” manure for the Red-Brown Шайка of the Communists.🇧🇬
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хих

    1 9 Отговор
    Абе Каримански, какве педставеност очакваш, какви ефекти????
    Тези само се купуват време да премахнат ветото за РСМ, за което са взели парите и да си ходят.
    Само ти ли не го разбра? Само ИТН ли не го разбраха? Или знаехте, какво се иска от вак когато спечелихте изорите и затова се дръпнахте. Айде разтуряйте седянката и не ни плашете с Възраждане и партията на Янев. В демокрацията е така. Избирателите решават. Предължете нещо по добро и спечелете.
  • 13 докога

    12 0 Отговор
    60/40 трябва да спре. Вече всичко е отворено, ваксини, без маски, няма затворени граници, няма ограничения за пътувания, внос- износ и пр. Още от 1 май трябваше да се спре това финансиране на бизнеса. Нали имат компенсации за ток, газ и пр.? И заплати, и осигуровки на работещите ли ще плаща държавата, а ненаялия се бизнес само прибира печалбата?
  • 14 И с евтини

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от ""Росенец" увяхна!":

    лъжи по детски глуповати, какво мислиш правиш, освен да си продаваш бъдещето за жълти монети!?! Жалко за такива деца, жалко и за такива подлеци, които ги лъжат!
  • 15 нннн

    4 3 Отговор
    Парите за антикризисни мерки трябва да се раздават по равно на всички живеещи в България. Пък, който иска, да си купи хляб, който иска - яхта. Баба от село ни бензин си налива, ни топлофикация ползва.
  • 16 Излагация

    3 1 Отговор
    АнтикризисТни?
  • 17 Неутрален

    0 0 Отговор
    Избирайте Ванко 1. Той е от Пловдив. От селото на другарят Янев.
  • 18 пак питам

    5 3 Отговор
    Атанасова, вие български език учила ли сте? Една буквичка е излишна в думата "Антикризистни". Познайте коя.
    По темата: единственият ефект от мерките ще бъде още по-голяма криза.
  • 19 Анонимен

    2 7 Отговор
    Сладък ви се видя на итн кокала май 24
  • 20 Анонимен

    1 2 Отговор
    Б оризов, ще ядем ориз, само мир да има по света Каримански.
  • 21 Протестърка

    4 8 Отговор
    ИТН-нвкадърници, мутренска партия
  • 22 гражданин

    1 7 Отговор
    Още го е яд, че няма да е шеф на БНБ.😀
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове