23 Май, 2022 07:22 10 693 31

Ренета Инджова: При такова падение по света, следва и падане на правителството

  • ренета инджова-
  • кабинет-
  • правителство-
  • оставка

Ние сме сън в ехото на нашето говорене

Протести, антиинфлационни мерки, данъчни облекчения - това не са антикризисни намерения, това е начинът, по който у нас се управлява – ей така, с взаимни договорки, идващи, едва когато яйцето е опряло да се снася. Така коментира Ренета Инджова пакета мерки на правителството. В обзора на деня на Радио „Фокус“ бившият служебен премиер отказа да анализира професионално въпросният антикризисен пакет и определи ситуацията като клоунада, с невероятни персонажи и театрално интересни фигури. „Къде ще видите като Киро човек, в кой театър?“, с доза тъжна ирония риторично попита Инджова.

Тя определи управлението като един взаимен рекет, който си оказват работодатели, синдикати, правителство, парламент и политици.

„Така всеки постига онова, което поради липса на политическа култура и икономическа смисленост в работата на нашите хора, би трябвало да се постига регламентирано, конкурентно, прозрачно и съответстващо на интересите на участниците“.

По света при такова падение, следва и падане на правителството

„Участваме във война – възможно ли е такова поведение на една страна, която не е част от войната, но въпреки това участва там като клоунада, като пътуващ цирк? Аз не зная на войните да им организират такива развлечения, други знам, но пътуващи циркови групи, и то в контекста да изпълняват мисии? И сега нямало да пада това правителство, защото имали други неща, които трябвало да се свършат. Къде сте видели по света такова падение, където не следва от него падане и на правителството?“, изрази недоволктвото си Ренета Инджова.

Зависими хора не могат да извършват функции на независими институции

„И никой не смее да каже на глас, че българският народ не иска децата му да бъдат възпитавани в джендърски и неясно какви други традиции от хора, които сквернят категорията „семейство“. Това не са връзки на семейни, а на неясни начала, подчинени на мафиотски, на престъпни сдружения. И едва ли не ще прекрачим толерантността, ако изразим на глас и високо нашето несъгласие, защото „традицията повелява“ да сме толерантни към всички“, уточни бившият премиер, като подчерта, че толерантността не означава узурпиране на всички позиции, власти и форми в държавата от свързани с неясно каква насоченост хора.
И допълни: „Няма как зависимите хора да извършват функции на независими институции.“

Военният конфликт Русия -Украйна за пореден път раздели хората

Бившият премиер не подмина и темата за войната, като според нея вниманието на обществото умишлено се отвлича с ненужното разделяне на русофили и русофоби.

„Военният конфликт Русия -Украйна за пореден път раздели хората. Ами ние не знаем как да си живеем живота в условията на мир, камо ли в това противоречиво време, когато тече хибридна война в най-сложните за разбиране форми. И седят хората и гледат, и зяпат и се чудят какво става, но борба сред тях няма. Остана само да сме сън в ехото на нашето говорене. Обаче все още се чуват гласовете ни“, подчерта бившия премиер визирайки протестите – минали, настоящи и бъдещи.

В заключение Ренета Инджова отново беше красноречиво критична в навечерието на най-обичания празник на българската просвета, култура и писменост.

„11 май беше призива ми за оставката на този кабинет, защото не може едно общество, което има Кирил и Методий за свои национални идеали, да бъде водено от един Кирил, който му е министър-председател.
Защото идеалът ми за общество е на просветена технокрация, която е посветена на народа си“, изрази твърдата си позиция единствената жена премиер на България Ренета Инджова.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е тогава

    42 12 Отговор
    България ще цъфне и върже !
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    95 26 Отговор
    Защо НИКОЙ не покани Инджова отново за Премиер?
    Задайте си този въпрос.......

    Коментиран от #6

  • 3 Зеленият

    79 27 Отговор
    Натовски Чорап инсталира Кирчо по указание на кюрдесата за бг.премиер.Премиерата му е на финалната права..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радо Калиное

    43 24 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Защото тотално е изплискала кофата, как защо!!!
    И не е проблемът, че е пребоядисан преподавател по политикономия, проблемът е, че беше шеф на агенцията по приватизация - а това 1994-95 бе най-големият обир в последните 30 години, ако си малък и не помниш, аз помня, как си раздаваха предприятия за по левче...

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хаберих

    48 0 Отговор
    "Когато чуеш звук от багер навън, напълни няколко бутилки с вода, докато има."
    Древна българска поговорка
  • 9 Сух

    21 8 Отговор
    Кое правителство да падне, нашето ли..
  • 10 Боб

    26 52 Отговор
    И таз ли я активизираха..Борбата за електорята на копейкин е жестока...И най-старите скелети ще се борят да лапнат нещо
  • 11 Хъхъ

    24 41 Отговор
    Хайде още една анализаторка от ГЕРБ-СДС-ДПС-Израждане, седнала да убеждава хората да стачкуват защото обичали мутрите. Свърши ви времето имахте 12г спокойно управление да сте направили каквото е трябвало !

    Коментиран от #18, #19

  • 12 Джони Уокър...

    12 13 Отговор
    Хм...май пак щъ блъсна по стълбите !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ние

    29 8 Отговор
    помним, че с циганин Костов разпродадохте огромни, печеливши, велики предприятия за стотинки (например СО МАТ). Делнахте си едни пари, оставите хиляди и семействата им да мизерстват. Сега пак изпълзяхте от дупките си с някакви идиотки коментари. НО ПОМНЕТЕ: НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ ОТ ОНЗИ ОТГОРЕ, ТОЙ ГЛЕДА.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Софиянка

    23 10 Отговор
    Всички бивши с почти никакъв принос за държавата, а изказват мастити мнение.
  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    40 3 Отговор

    До коментар #6 от "Радо Калиное":

    Аз не съм малък, помня че когато тя беше служебен премиер им разказа играта на партийно-олигархичните кръгове.....
  • 18 Коментарът ти е,,зорлем анализатор"

    8 18 Отговор

    До коментар #11 от "Хъхъ":

    Борисов я спаси от унижението да чисти входове,за да не е безработна и да гладува .Алкохолът я,,изхвърли" от НСИ. Помщта не беше оценена.
  • 19 Коментарът ти е,,зорлем анализатор"

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Хъхъ":

    Борисов я спаси от унижението да чисти входове,за да не е безработна и да гладува .Алкохолът я,,изхвърли" от НСИ. Помщта не беше оценена.
  • 20 до факти

    5 6 Отговор
    Много поздрави от арменския поп.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аз, Клавдий

    31 5 Отговор
    Тя беше министър - председател при Жельо Желев. Тогава все още имаше некорумпирани политици. Жельо не е сбъркал тогава. Жалко че такива хора нямат реално влияние. Просто тези, от които зависи, няма да й дадат никога повече власт.
  • 23 Баба

    15 6 Отговор
    Поздравления за куража. Смелостта на госпожа Инджова когато каза преди изборите Софиянски е седнал на кметския стол и може би това я отказа да влезе в политиката същото се получи с Мая Манолова и Фандъкова Така е било и така ще продължава Преди Изборите с временна заповед След Изборите с Постоянна Предрешена инагласена ни всичко в нашата скапан и ограбена държава
  • 24 ????

    13 13 Отговор
    "Другарко" Инджова, а ЗАЩО НИТО ДУМА за СЪДЕБНАТА РЕФОРМА, "другарят" Гешев, КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,..................................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб"???? ЗАЩО???? ЗАЩО и Вие БЯГАТЕ от ПРОБЛЕМА на БЪЛГАРИЯ-КОРУПЦИЯТА???? ЗАЩО???? С КАКВО Вие лично ПОМОГНАХТЕ на това ПРАВИТЕЛСТВО?!
  • 25 Апостол Апостолов

    8 15 Отговор
    ПАК ПИЯНА,ЕЙЙЙЙ НЯМА СПИРАНЕ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тодор

    8 6 Отговор
    Защо никога не мога да разбера тая какво точно иска да каже?! Все някакви такива шаблонни, обтекаеми и нищо не казващи думи и фрази. Напомня ми на Иван кръчмаря - героя на Тодор Колев от "Двойникът", който беше попаднал на нАучен съвет в института на братовчед си доц. Денев. Тайничко поглеждаше лозунгите по стените и дълбокомъдрено и бавно (акцентирайки) ги повтаряше. И предизвикваше възхищение сред околните.
  • 28 Георги v.

    11 7 Отговор
    По света, ти никога нямаше да бъдеш премиер. Беше назначена от Жельо Желев за служебен такъв, защото съпругът ти беше негов президентски съветник. Сега критикуваш, ама вдигаше ръчичката с Бабикян и Хаджигенов и държеше речи с просто Киро по време на протестите и го подкрепяше. Сега, когато те изрита се сети, че не става.
  • 29 Антикомунист

    7 11 Отговор
    Това изкуфяло лелче, с тоя бъркоч от словоплетство се мъчи да ми се представи на много дълбок познавач на събитията, ами не си. Като министър председател ----- абсолютно безлична, също като този мрачен човек--- Стефан Янев.
  • 30 Млъквай ма

    0 0 Отговор
    Инджова още навремето се доказа като проруска кифла
  • 31 Хайл

    0 0 Отговор
    Тая колко долна и продажна дурва е...продаде най-голямата транспортна фирма в европа за 29 сребърника и сега е седнала да обяснява...пу,боклук
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове