Last news in Fakti

23 Май, 2022 10:34 1 411 35

Полицаи и надзиратели излизат на протест на 12 юни

  • полицаи-
  • надзиратели-
  • протест-
  • 12 юни

Двата синдиката – на полицаи и надзиратели – са в протестна готовност от края на февруари. Основното искане на служителите на МВР тогава бе увеличение на заплатите

Полицаи и надзиратели излизат на протест на 12 юни - 1
Снимка: БГНЕС

Полицаи и надзиратели ще излязат на национален протест на 12 юни. Това става ясно от съобщение на най-големия синдикат в силовото ведомство – СФСМВР, цитирано от mediapool.bg. Преди това служителите ще носят на униформите си значки и лентички, символизиращи протеста. На 3 юни преди началото на работното време или в обедната почивка те ще излязат на мълчалив протест.

Двата синдиката – на полицаи и надзиратели – са в протестна готовност от края на февруари. Основното искане на служителите на МВР тогава бе увеличение на заплатите. След това обаче вътрешният министър Бойко Рашков представи идеи за реформа, които никак не се харесаха на СФСМВР. Предвижда се извеждане на пожарната в отделна държавна агенция, както и пренасочване на щатове от по-слабо натоварени звена към по-заети агенции. Това означава, че някои служби вероятно ще загубят сегашния си статут и ще преминат на по-ниско ниво в системата.

Рашков вече многократно заяви, че заплатите на служителите трябва да бъдат повишени. Той каза и че има уверение от финансовия министър Асен Василев, че това ще се случи със следващата актуализация на бюджета. Нищо конкретно обаче не е съобщавано.

Междувременно СФСМВР твърдят, че нямат никаква комуникация с ръководството. От синдиката казват, че обсъждания няма, а само им се съобщават решения.

"Категорично се противопоставяме на липсата на яснота в политиката по доходите в сектора и започналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни. Отказваме да приемем за нормален факта, че отправената на 27 април покана към народни представители от управляващата коалиция за среща по въпроси, свързани с изпълнението на Програмата за управление на страната, все още е без отговор. Възмутени сме от тиражирани чрез медиите лъжливи твърдения на представители на управляващата коалиция, свързани с позицията на нашите организации по проблемни въпроси", пише в съобщението им.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    22 6 Отговор
    Защо на протест ?! Полицията да отиде , да навърже парламента и министерския съвет , и да ги дава право на надзирателите !!! Народа ще се радва повече , отколкото на световното от 94 година !!!

    Коментиран от #18, #21, #28

  • 2 Ел пепи

    14 4 Отговор
    То до 12-ти може да няма правителство хах

    Коментиран от #22

  • 3 Бай Брадър

    29 6 Отговор
    Рашков , влез си в ролята ! А на който не му харесва да е полицай-прав му път ! Има ниви , има и мотики ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Надявам

    11 5 Отговор
    Се , да дадат тлъсти заплати и на силовите структури , и на медиците , и на градския транспорт , въобще - на всички !!! За да гледам тука , как тези , които преди ревяха срещу Бойко , а сега реват срещу Киро , си реват по принцип ! Защото за нищо не стават , нямат образование и са мързеливи , а имат само оправдания ! И завист !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Павел

    7 0 Отговор
    Аааа, ще протестират срещу. Международното положение.
  • 8 Мдаа

    13 1 Отговор
    Ще искат 40 вместо 20 заплати при пенсиониране на 35 години. 45 им се вижда много.
  • 9 Чудо

    12 1 Отговор
    С толкова много търтей нито един кошер няма да оцелее.Следователно,трябва да се редуцират.
  • 10 Тони

    13 2 Отговор
    Искат си Тиквата. Тия новите не им разрешават да бият студенти зад Колоните.
  • 11 Незабавно

    17 0 Отговор
    Съкращение от 80 хил на 40 хил.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хибридна Zвойна

    7 2 Отговор
    Съветските ни милиционери ги активираха .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дрт прч

    17 0 Отговор
    60% ОТ СЪСТАВА НА МВР ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА, КОИТО ОБЩО НАДВИШАВАТ 3000 ЛВ.НА МЕСЕЦ.
    АКО НА НЯКОЙ НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СЕ ЯВИ НА ИЗБОРИ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ. ТАМ ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 нееееее

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Ще ги протепат колегите им от другата смяна и цирка приключва!
  • 19 Алф

    9 0 Отговор
    Държавата на тираджийте , милиционерите и другите шкембалаци я чака голем напредък да знаете
  • 20 ДАМАДЖАН

    4 1 Отговор
    Що така ?????
  • 21 даааааа

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Прав си! Да отиде полицията в Парламента и да навърже от ЕРБ и Възраждане ,и да ги дава право на надзирателите !! И без това няма никаква полза от тях! Народа ще се радва повече, ама много повече , отколкото на световното от 94 година !!!
  • 22 нееееее

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ел пепи":

    Разказване на съновидения на друго място .

    Коментиран от #24

  • 23 Жоро

    8 0 Отговор
    Пълен ужас тая държава всеки реве за пари. Ама отде да дойдат никой не пита??!!
  • 24 хх El pepi хх

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "нееееее":

    И от БСП заговориха за излизане от коалицията
  • 25 Да си

    10 0 Отговор
    прочетат договорите , които са подписали и ако не им изнася да напускат и да отиват на свободния пазар ? Кой да им израбати увеличението и заща ? Световна криза и галопираща инфлация , а и война в Европа ! Няма пари !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мдааа

    3 2 Отговор
    Руските милиционери ще свалят прозападното правителство. Чекмеджан плаща.
  • 28 генерал ефрейтор

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Всъщност първо трябва да почнат от министерствата и то МВР Финансовото и надолу.Тези пак искат да крадат от МВР от проекти за техника и компютри.Навремето купиха компютри за 2000 лв като на магазина бяха същите 500 лв.С колите същата работа.Който се обажда на 112 или иска полиция чака да дойде човек а не видеокамера или друго.Единствената разлика между ладите и сегашните коли са климатиците
  • 29 Синдикати на Полицай и надзиратели

    0 3 Отговор
    Отново Активирани от Борисов!! Отново ще"клатят лодката" на Правителството!! Това е тактиката на Борисов, да има Хаус в Държавата!!! Бутайте ГЕШЕВ да Тръгне държавата, де излезем от Блатото!!
  • 30 Който не му изнася работата, да пише

    3 1 Отговор
    Молбата и да напуска!! Синдикатите на МВР и Надзирателите изпълняват Политическа поръчка на ГЕРБ!!
  • 31 Уволнение

    5 0 Отговор
    на стачниците , щом са недоволни - никой не ги е вързал насила ! От къде на къде ще създават хаос и ще извиват ръцете на държавата за пари , де факто на българските граждани , данъкоплатците! Месец след месец , само дай та дай !
  • 32 Държавата е Полицейско-чиновническа!

    5 0 Отговор
    Няма в ЕС държава с толкова Администрация и Полиция на 100 000 човека от населението! Работещите хранят една Армия от търтей и Калинки!!
  • 33 безпартиен

    5 0 Отговор
    Защо нито един работещ в частния сектор не стачкува за по-голяма заплата?Защото ако не харесва заплата или условията на работа,търси друга по-платена и с по добри условия!Всички тези "бюджетни" редовно искат повишаване на заплащането,но никой от тях не казва от къде ще дойдат парите!За да се даде на едни,трябва да се вземе от други!Тези други са единствено работещите в частния сектор,пълнещи " джоба"на държавата от където тя плаща на всички!А това са 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил."бюджетни"-държавни и общински,около 1.1 млн.ц..гани без образование,без професионална подготовка и без трудови навици!От друга страна само в МВР има "работещи" пенсионире повече от 5000 все на ръководни длъжности със заплати от 2500-3000 лв.месечно+пенсия+20 заплати за пенсиониране!С такива "работници"сме за Гинес,тъй като сме единствената държава в ЕС,дори САЩ и Русия с бившите ОНД републики не могат да си позволят такова разхищение-пенсиониран от бюджета да продължи да работи пак там но и с бонус пенсия!Решение има и то е незабавна промяна и съкращаване на щатните бройки на пенсиониранитеОптимизиране на натоварването на състава и освобождаване на "канцеларски" длъжности и пренасочването им към оперативна или охранителна служба!Същото се отнася за всички министерства,области,държавни фирми,общини,където има "работещи" пенсионери!Ако им се работи-в частния сектор където ще си заработват заплатите,ще си плащат всички осигуровки и в бюдже
  • 34 Колчев

    4 0 Отговор
    Имат си синдикат и партия зад гърба ,та ще си протестират винаги срещу правителство и винаги им се вдигат заплати и облаги. Браво , не са като охранителите дето висят за една минимална и уж имат профсъюз ама май нищо нямат защото в сдруженията им шефове и главни лица са самите собственици на частните фирми. Така само ще гледат как едни вземат винаги облаги , а други 100-тина хиляди гладуват щото няма друга работа в малките населени места . Роби въоръжени с незнайно колко реални работни часа и без никакви допълнителни плащания за положения извънреден труд , нощен , в празнични и почивни дни . Ведомости писани от съпругите и личните секретарки на собствениците и невиждани и не подписвани никога от работник . Никакъв контрол защото все са на "бивши " от МВР и на мутри. само тези които са им за спец поръчки са на голяма заплата за извършвани мръсотии бандитски. Овце и говеда сме на 70 % от работещите. Другите са роднини,любовници и приятели на собствениците и управителите във всеки бранш. Частното в страната всъщност не е частно , а назначено и дотирано още от първите милион до сегашните милиони евро. Капиталистически Социализъм -цигания.
  • 35 Тома

    3 0 Отговор
    Да не са секнали парите за втората заплата от бандитите и затворниците че излизат а
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол