Last news in Fakti

26 Май, 2022 13:40 1 824 31

Гешев: Предстои ни юридическа катастрофа

  • иван гешев-
  • закриване-
  • спецпрокуратура

Ръководителите на двете спецпрокуратури, двете военни прокуратури в София, районната, градската и апелативната прокуратура се опасяват от "буксуване" на дела

Гешев: Предстои ни юридическа катастрофа - 1

За хаос в съдебната система предупреждават ръководителите на прокуратурите у нас. Причината - закриването на спецправосъдието, заложено с промените в Закона за съдебната власт.

"Това, което предстои, е юридическа катастрофа", заяви главният прокурор Иван Гешев.

Ръководителите на двете спецпрокуратури, двете военни прокуратури в София, районната, градската и апелативната прокуратура се опасяват от "буксуване" на дела.

Неяснота има и около висящите изпълнителни преписки.

Правосъдният министър Надежда Йорданова вече обяви, че закриването на спецправосъдието влиза в сила от началото на юли, напомня БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как може да буксува

    26 1 Отговор
    нещо, което го няма. България е рай за престъпниците.
  • 2 пешо

    22 5 Отговор
    за да не гледа юридическата катастрофа гешев да се маха в москва
  • 3 Европрокуратура

    17 1 Отговор
    В момента трябва да се отнеме престъпния капитал на тази задкулисна мафия на прехода и от преди това. Неимуниемо това, ще доведе до сътресение в държавата. Но да не се плашите. Нормално е този престъпен капитал да се опитва да се спаси и възпроизведе. Вече веднъж го направи през 89-та с помощта на европа. Но този път това не трябва да се получи. Заслужават съдебни присъди от независим от мутрите съд. Ще разберете, кои партии се съпротивляват срещу това от самите ѝм действия, които ще бъдат рушащи и хаотични, само и само да продължат да си карат с 200.
  • 4 Удри

    7 18 Отговор
    Гешев , да реват Кирчовците и Ристовците ! И тези , които ги довлякоха !

    Коментиран от #10

  • 5 Псевдоним

    20 2 Отговор
    Гешев е един юридически тракторист и затова няма как да катастрофира.
  • 6 Мафиот

    13 1 Отговор
    На ГЕРБ и ДПС и за себе си.
  • 7 Пловдив

    24 1 Отговор
    Явно на простия, необразован и нагъл милиционер Ваньо Геша не му е станало ясно, че България е катастрофирала по отношение на съдебна система, много отдавна!... Заради лумпените(като него самия) , които се навират, в същата тази система!
  • 8 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Напротив! Предстои да те прати Рашков в Белене. Той тия дни почива и няма много работа да пази сили за финалното изчегъртване
  • 9 Бай Онзи

    20 1 Отговор
    Юридическата катастрофа за България си ти , каскет !!! Но народа е казал-щя дойде видов ден !!! ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А бе

    14 0 Отговор
    плешив, ще катастрофираш в дувара !
  • 12 7.62

    14 0 Отговор
    Пренстои да си получиш заслуженото !!!!!!!!
  • 13 рачко пръдлето

    10 0 Отговор
    Гешо Каскета е Корифей на правото!!!
  • 14 Дани

    17 0 Отговор
    Ей този каскет срама няма.Всичко го плюят а той смята че дъжд го вали!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    12 1 Отговор
    Още няколко месеца и си чао!
  • 17 да питам

    13 0 Отговор
    Откога милиционерите сте юристи?
  • 18 Натопорен Батко

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "За да":

    Твойто име е ??? Та ти избия комплексите !!!
  • 19 Тома

    13 0 Отговор
    Ние ало измамниците винаги заделяме 50% за човека с каскета.Жьоси му викаме
  • 20 Точно

    4 0 Отговор
    обратното !
  • 21 Човешка ценност

    0 2 Отговор
    Моето предложение е България освен чалгария, да бъде и ЖИВКОВА в името на Людмила ЖИВКОва и Тодор ЖИВКОв , както и в името на човечеството!
    Ще бъде за добро според мен!
    Според мен трябва да се докаже това, че ще е така !
    Приценете и решете !
  • 22 истина е

    9 0 Отговор
    Катастрофата отдавана настъпи ,защото ти -мафиотът си още на свобода !!!
  • 23 Селянин

    4 0 Отговор
    Не мога да си представа, че може да е по зле от до момента.
    Остава съдиите и прокурорите да обявят публичен ценоразпис колко струва протакане на дело, колко струва да е некадърно написан обвинителният акт, колко струва оправдателна присъда, и колко струва наказателна акция срещу неудобен. Дела се точат десетки години и няма почти никой наказан, освен тъмнозелени кокошкари. Това е такава пародия на съдебна система, че няма накъде по зле.
  • 24 7.62

    3 0 Отговор
    Дали пък няма да се намери един достоен българин да ни освободи от присъствието ти ? И по този начин да затвори всички мутренски тикви и фес.о.ф.е. !!!
  • 25 Пепина €врина с асансьора !

    0 0 Отговор
    По мое време нямаше катастрофа... Над мен имаше ушанка, над нея каскет !
  • 26 Адв. Ивайло Юруков

    4 0 Отговор
    Тя отдавна ни се е случила юридическата катастрофа! Парадоксалното в случая е, че точно "виновните водачи" за тази катастрофа повдигат темата
  • 27 безпартиен

    3 0 Отговор
    Най-добрия адвокат е прокурорът!Този и всички преди него си бяха чисто и просто за изритване поради една или друга причина!Нито един от тях не посмя да разследва умишлените или поради некадърност щети нанесени на държавата от управляващите през последните 33 години!За щети на тези от преди това,дори и не се замисляха!Това е така защото на постове като този се издигаха единствено зависими хора,уязвими с постъпки в миналото си и държани в подчинение,пък ако ще и да е главен прокурор!За това нито този,нито другите преди него не знаят колко са прекратените следствени дела срещу ИЗВЕСТЕН извършител,какви са основанията за това,кой носи отговорност за не свършена работа,но получена редовно заплата!А и как иначе,след като до сега не съм чул да е направена проверка на доходите и разходите на някой прокурор или съдия!Всички тези с повече от 10 години стаж са с няколко имота,изучени деца и внуци в престижни западни ПЛАТЕНИ скъпи университети,стандарт на живот на поне милионери!!!!Та този ще ми се оплаква?
  • 28 Наблюдател

    5 1 Отговор
    "Предстои ни юридическа катастрофа" А в действителност с назначаване на лицето Гешев като гл. прокурор въпросната катастрофа действа с пълна сила! Въпросното лице поначало е възприело принципа на крадеца "който вика дръжте крадеца". Само че маскиран като главен прокурор пораженията на национално ниво от действията и бездействията на въпросния са несравнимо по-големи от който и да било крадец!!
  • 29 Това им беше целта на"Да, БГ"

    0 0 Отговор
    Умният красивитет, самонарекал се, не може да не се осъзнават какви ги вършат, нарочно е
  • 30 краси

    2 0 Отговор
    Полуграмотният милиционер Гешев е срам за българското правосъдие.Предложен от комуниста Цацаров,"избран" в конкуренция със себе си!Подигравка със завършилите СУ!
  • 31 Дани

    2 0 Отговор
    Ти си най голямата катастрофа!Ти който си защитник на мофиотите ти ли ще коментираш !Неука подлога герберска!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове