Last news in Fakti

6 Юни, 2022 20:30 1 263 37

Александър Симов: Правителството съществува и ще помогне на всеки

  • александър симов-
  • ддс-
  • бсп

БСП са заявили, че в това управление е необходим социален вектор и социалистът смята, че партията му успява да отстоява идеите си

Александър Симов: Правителството съществува и ще помогне на всеки - 1
Кадър БНТ

В ситуация на такава безпрецедентна каскада от кризи, в която се намира България, основната задача на управлението е да осигури максимална защита на повечето български граждани, за да не се усещат те сами в тази криза. Заложихме в бюджета 20 милиарда, сега увеличаваме с актуализацията с 2 млрд. социалните плащания. Това е най-голямата реформа, която на този етап може да се направи. Това каза Александър Симов от БСП в предаването "Още от деня" по БНТ.

Най-важното е хората да знаят, че в тази криза ще разполагат с повече средства, коментира той.

"Пенсиите ще бъдат увеличени, въвеждаме нулева ставка за ДДС на хляба, 9% ДДС за електроенергия и топла вода. Опитваме се с пакета от мерки да покажем, че държавата си е на мястото и ще компенсира всички загуби. Не сме се отказали от реформи. Правителството съществува и ще помогне на всеки в тази криза. Това е огромен вид напредък като мислене от това, което държавата правеше, поясни Симов.

Той заяви още, че има серия от мерки, които правителството ще въведе:

"Данъчните облекчения за дете скачат с 1500 лв., които на всеки три месеца ще бъдат изплащани отделно. Опитваме се да покажем на всеки потребител, че няма да бъде оставен в тази криза. Сега подходът е сменен, в центъра застават обикновените хора и това по същество е реална политическа реформа", подчерта Александър Симов.

БСП са заявили, че в това управление е необходим социален вектор и социалистът смята, че партията му успява да отстоява идеите си. Симов заяви още, че взимането на още заеми не трябва да се драматизира.

"Когато си в ситуация на криза, когато е необходимо да се компенсират българските граждани, заемът може да бъде полезно решение. Това правителство ще покаже много ясно къде отиват парите", допълни Александър Симов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,бе

    25 0 Отговор
    Правителството вреди на вашето здраве и е смърт за бюджета ви.Имате пълното право на самозащита,дори и по НК.
  • 2 Деидиотизация

    20 3 Отговор
    Симов ти защо не си в Донбас да браниш Родината Мат?
  • 3 Агата Кристи

    20 1 Отговор
    С подпомагането започвате от СЕБЕ СИ и завършвате със СЕБЕ СЕ ...

    А ние сме ви ПРИЗНАТЕЛНИ, че все пак ни споменавате ...
  • 4 Б ок.лук

    11 10 Отговор
    Бегай се снимай с митрофанова
  • 5 нннн

    24 1 Отговор
    Правителството ни натика в тресавището, за да ни измъква... после. И руски газ ще осигури с гръцка надценка...
  • 6 Симпатизант

    13 1 Отговор
    Добър ден пич. Благодаря ти, че се появи. Не те бях чувал он предизборната кампания, когато беше хипер хипер хипер активен. Не те познавам лично. Ако си бил болен, извинявай!
  • 7 питам

    16 0 Отговор
    Кое му е социалното на т.н. "социалистическа" партия? Не говорим за социалистическо, а само за социално. Програмата ли, милионерите ли или реално провежданата ви политика? Къде остана решението за държавните болници, за справедливото преизчисляване на пенсиите и т.н.? НАЛАПАХТЕ КОКАЛА НА ВЛАСТТА И НЕ ГО ПУСКАТЕ ! Но това ви е за последно, спихнахте се като ШАГРЕНОВАТА КОЖА!
  • 8 Добре!

    10 1 Отговор
    Хайде сега, социалният ви вектор, да помогне на учителите, на които директорите не увеличиха заплатите от април! Уж, било за цяла България!
    И се държат, като робовладелци, терор, страх и колене, и бесене - 7422наред!
  • 9 ЕдинОтМногото

    14 0 Отговор
    Не ща стник, бокл ук ши бан. Хората взеха да се лишават от всичко.
  • 10 Е те това твърдение

    9 1 Отговор
    е по-смешно от онова дето твърдят, че София била най-умнио град... ХаХаХаХаХаХаХаХа
  • 11 празни приказки

    12 2 Отговор
    Кризата в страната я създадоха управляващите. Защо се отказаха от руския газ? Русия промени начана на плащане за да си получава парите, нищо друго. Другите го разбраха, ние не. Да подкрепяш санкции, които вредят повече на теб, отколкото на този за когото са предназначени, е меко казано малоу...... Със заеми няма да решите проблемите. Осигурете евтини горива и успокойте цените, другото са празни приказки.
  • 12 📌🇧🇬

    2 5 Отговор
    "Как Западът погрешно прецени способността си да накаже Русия
    Стив Ханке обяснява, че санкциите не са безплатен обяд."
    Стив Ханке е професор по приложна икономика и основател и съ-директор на Института Джон Хопкинс за приложна икономика, глобално здраве и изследване на бизнес предприятията в Балтимор, Мериленд.
    Той е старши сътрудник и директор на проекта за проблемни валути в Института Катон във Вашингтон, старши съветник в Института за международни парични изследвания към китайския университет Ренмин в Пекин и специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк.
    Ханке е известен защитник на валутната реформа и търговец на валута и стоки. Бил е съветник на петима чуждестранни държавни глави и петима министри на външните работи и е заемал Министерски ранг като държавен съветник както в Литва, така и в Черна Гора.

    Той е удостоен със седем почетни докторски степени и е почетен професор в четири чуждестранни институции.
    Той беше президент на Торонто тръст Аржентина в Буенос Айрес през 1995 г., когато беше най-добре представящият се взаимен фонд в света.
    В момента е председател на Надзорния съвет на авангардната металургична група НВ в Амстердам.
    През 2020 г. Ханке е обявен за рицар на Ордена на знамето от Република Албания.
    Следват откъси от интервю с професор Ханке.


    Адриел Касонта:
    След като не успя да предотврати конфликта в Украйна, като отказа да изключи приемането на страната в НАТО, колективният Запад реши да накаже Русия с
  • 13 НАЧИ,.. КАТ ЧУЯ КАК..КОМУНЯГИ , СОР'ОСИ

    10 1 Отговор
    И ПЕДЕРАСЕ СЕ ГОТВАТ А МЕ..."ОБГРИЖВАТ",... НЕСЪЗНАТЕЛНО СЕ ЛОВИМ ЗА..ПИСТОЛЕТА
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 📌🇧🇬

    4 4 Отговор
    Едно нещо, което знам, е, че е много трудно да се оспори голяма международна валута.
    АК: докато САЩ са най-големият доставчик на оръжия и оръжия за Украйна, беше потвърдено, че организацията на Северноатлантическия договор е във война срещу Русия. Каква е логиката зад този политически ход? Има ли полза от това за някой друг, освен за военните?
    С: за да се разбере геополитиката, човек трябва да следва парите. Докато НАТО има 30 членове, САЩ исторически са допринесли повече за бюджета на НАТО, отколкото всяка друга страна. В резултат на това САЩ ръководят шоуто на НАТО. Така че трябва да е ясно като носа на лицето ви кой стои зад намесата на НАТО в Украйна както преди, така и след нахлуването на Русия.
    Според заместник-изпълнителния директор на международния валутен фонд Кенджи Окамура, приоритет за световната икономика е прекратяването на войната в Украйна. Като добавим факта, че конфликтът налага висока екологична цена и западните лидери подчертаха важността на екологичното съзнание, възможно ли е те най-накрая да се вразумят, като отменят санкциите и търсят мирно споразумение?
    С: за съжаление, отговорът е "не."Политиците не проявиха интерес към научната литература и емпиричните доказателства, които недвусмислено показват, че санкциите не постигат заявените си цели и често създават много негативни нежелани последици.
  • 19 Токсик

    12 1 Отговор
    Я се скрийте някъде с вашите фашистки другарчета от ПП, ДБ и ИТН , стига сте ни разтягали сладки локуми, че ако ви подпука народа не знам дали ще имате време да се сврете в дупките си!!!
  • 20 123556

    2 0 Отговор
    Щом този го казва е вярно, но вярно е, че и беше вменил "думи" на Хегел на Мордехай Хершел Леви.. Така че настъпаното кюфте само плямпа
  • 21 📌🇧🇬

    6 3 Отговор
    Комунистите щели да помогнат на всеки, единственото което правят е помагат на тях си, по тяхна си преценка, с помоща на про100 Киро.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майтап

    9 0 Отговор
    Следващите избори, които се надяваме да са скоро, ще гледате НС по телевизора. Корнела пак ще се уреди на някоя хранилка и ще ви бие шута, ама вие му мислете.
  • 24 НЯКОЙ

    7 2 Отговор
    Симов, с този инат да консумирате власта, каквито и да ги разправяш, вие окончателно потопихте БСП.Да, Трябваше да преговаряте с Газпром, защо не преговаряте, нали Вие сте власта.Какво стана с ,, Русия е приятелска страна" защо не дадохте коридор на Лавров?Вие така ли се отнасяте с приятелите си, като им правите сечено? Партньорите не дават....ок. напуснете коалицията, и на избори. Впрочем това е единственото национално отговорно решение в момента.Всичко останало е национално предателство.Това правителство е профашистко и вие участвате в него. Сами си отговорете какви сте. Много ми е интересно някой от вас дава ли си сметка какво става с нас ако Русия бие в тази война, или вземат та се разберат с Америка? Мислите че ще ни се размине, сгушени покрай ЕС, ще минем метър?! Наивници! Ще платим по висока цена защото сме получили ПОВЕЧЕ от Русия, от която и да е друга страна.ЕС си отива, изгряват нови светове, а вие сте забили носове във ВЧЕРАШНИЯ ден като ни завличате всички към дъното.Оставка Симов, веднага
  • 25 Кинжал

    9 1 Отговор
    Симов, защо, вие продажници, не пуснахте правителствения самолет на Лавров да прелети над България на път за Сърбия?! И от кое точно летище българският правителствен самолет прибра българските моряци останали заложници в Мариопол ? Като отговориш на тези два въпроса мога и да си направя труда да ти прочета безсмислените глупости!
  • 26 Засега

    10 1 Отговор
    правителството ни помага само да се освободим от спестяванията си.
  • 27 Боклук!

    6 1 Отговор
    На всички без трайно безрботните, но най-вече ще помагате на укрите.
  • 28 Нинов

    8 0 Отговор
    Симов е най-силен в плюенето…Хвурля пръски на метри,като говори и винаги си мисля,как ли се харесва това на женичката му?Не мога да коментирам нищо казано от него защото не мога да го слушам.Селско парче с бели чорапи и сандалки😵Какво да очакваме от такъв поплювко?Нищо.Нинова обаче очаква и той се старае.Трагедия,която ще завърши с разсипването на държавата.Това е наложено на Киро и Корнела и те бъхтят яко по въпроса.Срещу колко и какво само те си знаят.Ние обаче ще пием по една студена вода от тези аферисти и докато се усети те ще да далеч.Ще им помогнат тези,които ги доведоха тук.Познаите от втория път🤮
  • 29 Смях

    7 1 Отговор
    Симето е една лукова глАва...
  • 30 Българин

    9 0 Отговор
    Продажници!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 стария КУРТИ

    7 0 Отговор
    А БЕ ТОЯ НЕ КАЗА ОТКЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ЗА ТЕЗИ ХАРЧОВЕ , КАТО ИКОНОМИКАТА Е ЗЛЕ !
    от ЗАЕМИ ли, от ГЛОБИ ли....
  • 33 Човек в 21 век

    1 2 Отговор
    На мене кои хора ще ми помогнат да живея живот?
    Аз не съм ли човек?
    От мене може да се очакват само хубави и приятни неща за в бъдеще, ама щом като не си личи, значи нещо не е наред!
    За да се разбере , че за в бъде няма да бъда опасен, значи трябва да мина през детектора на лъжата!
    Нека да бъдем реалисти и научно доказани специалисти!
  • 34 Оставка бе

    7 0 Отговор
    борсук
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Време за демократична помощ

    3 0 Отговор
    А, сигурен съм, че ще ми помогнат, утре като отида пред вратата на Кирчо и компания, веднага ще извикат джандарите да ми помогнат, първо да ми натрошатКокалите и после по новия закон за Защита на Държавата да вляза в затвора, където ще ми помогнат да се самоУдуша...
  • 37 Изчезни гнусен...

    0 0 Отговор
    Плюнкоо.... Кой от родителите ти са ходили в Белене, че си такава мазна скумрия? Всички какво БСП, какви партии.... Всички сте за яко бесене бастун!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове