Last news in Fakti

11 Юни, 2022 08:30 2 013 8

ДПС: Няма да пречим на Кирил Петков в АЛДЕ, но да не ги клеветят

  • кирил петков-
  • дпс-
  • продължаваме промяната-
  • алде

ДПС не би имало нищо против "Продължаваме промяната" да се присъедини към политическото семейство на АЛДЕ, тъй като следва традицията на плурализъм

ДПС: Няма да пречим на Кирил Петков в АЛДЕ, но да не ги клеветят - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС не би имало нищо против "Продължаваме промяната" да се присъедини към политическото семейство на АЛДЕ, тъй като следва традицията на плурализъм, а и традицията е, въпреки вътрешните противопоставяния, в групата "Обнови Европа" да се работи за постигането на общи цели на основата на споделени ценности.

ДПС заявява, че няма да пречи ПП да стане член на АЛДЕ, но изразяват редица опасения по отношение и на мотивите на министър-председателя Кирил Петков, и на негови бъдещи и настоящи действия.

Опасяваме се обаче, че мотивите на министър-председателя Кирил Петков са по-скоро вътрешнополитически, отколкото европейски.

В разговори с европейски лидери относно намерението на партията му да се присъедини към АЛДЕ той отправя неоснователни обвинения срещу ДПС и използва властовата си позиция, за да задълбочава българските политически различия, заявяват от ДПС, като посочват, че коментарите на Петков от миналата седмица са напълно неуместни и противоречат на духа на Европейския съюз.

Според Движението в тези обвинения има много реторика, но не и конкретика и отразяват продължаващата кампания на партията на Петков, която използва управленското си влияние, за да атакува опонентите си. "Това е злоупотреба с власт и опасна тенденция в една млада демокрация."

От ДПС обвиняват премиера Петков, че използва като оръжие медиите в България и "добронамерените, но дезинформирани международни партньори, за да атакува едно либерално движение, посветено не само на защитата на правата и свободите на всички граждани, включително и на малцинствата в България, но и на тясното стратегическо сближаване с ЕС и НАТО".

Също така като притеснително от ДПС посочват "задкулисното влияние на олигарсите върху политическата система и близостта до руския режим на българските социалисти", част от управленската коалиция на Петков.

От ДПС заявяват, че възприемат опитите на Петков да опетни ДПС в рамките на "Обнови Европа" като предателство към ценностите, които правят плурализма наша сила.

"Потенциалното членство на партията му в АЛДЕ, трябва да стои настрана от всякакви вътрешни противоборства. Мотивите на министър-председателя Петков за присъединяване трябва да се основават на ценностите на либералния интернационализъм. Той не трябва да използва Европейския парламент, за да се прицелва във вътрешнополитическите си опоненти. Сега е моментът, в който либералите трябва да си оказват взаимна подкрепа, а не да уреждат вътрешнополитически сметки."


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    12 5 Отговор
    Няма ли кой да прошепне на АЛДЕ, че дпс едно говорят, друго вършат. Проповядват ислям премесен с евро уж цености, но са щит за всеки, които дръзне да наруши руски интереси. Турчеещи се ци.га.ни в симбиоза с мафиоти.
  • 2 ТаУмВзе

    7 3 Отговор
    Киренцето нищо не му пречи от торта да мине на Ярешко де. Всичко вече се е Разпаднало.
  • 3 Доган да връща Теца на България

    8 5 Отговор
    Да се разберем - всичката социология и допитвания до обществено мнение трябва да се третират със зърно сол, тоест със съмнение, защото общественото мнение е под въздействието на безпрецедентни тролски атаки. Плащат им, и на практика е невъзможно по нормалните пътища за формиране на мнение да разберете за ужасите на войната в Украйна, за ползите от еврото от обичайните центрове за експертиза, включително политическа - партии, експерти, политици. Направо ви бомбардират с готови щампи. Така и с темата Зеленски и Украйна/ бежанци/ - социологията отразява само степента на поражения върху общественото мнение нанесени от обработката от тролове и фейк медии. Държавата е слаба и не води битка с тях, те имат надмощие дори в социалните мрежи, защото използват скъпоплатена експертиза за заобикаляне на блокиране.
    Зеленски вън от съмнение е най-популярния политик в Централна и Източна Европа, пък и в Европа., и без значение, какво мисли обработеното съзнание от Радев и Нинова и Копейкин на българина.
    Както и да се опитват да настроят българина срещу бежанците, всеки дневните новини за убити и разрушения в Украйна връщат благородния контекст на тяхното пребилаване у нас и нуждата от закрила и подкрепа. Пък Копейкин си остава маргинал, който се мъчи да надмогне боя на Сидеров, но в денят Х отново ще се провали защото всичко което прави е изградено върху отрицанието - против, не прави това, откажи друго. Силен е да отрицава еврото и да въздига "суверенитета" на лева кат
  • 4 Шико

    5 1 Отговор
    Много сте прсти! Няма как да пречите. Не сте фактор. Сами се хвалите и си вярвате.
  • 5 Кажете

    8 2 Отговор
    КОЙ натисна копчето на ИТН(малкото дпс) да прецакат държавата?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 знаем бе

    0 1 Отговор
    Ейги крепителите на правителството в малцинство , те само с това се занимават , зад паравана .
  • 8 сноу

    2 2 Отговор
    Аха..а...значи вече търсите подходящ шарен чембер за кръста на кирето ....вай-вай-вай..машалла..какъв кючек ще падне в алдету..как ще се лее шербет ,имамбаялдъ..е..ще има и доста бошлаф ама той кирето има 6 по него още от харвард..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове