Last news in Fakti

12 Юни, 2022 17:31 3 255 43

Цветан Цветанов: При Рашков няма реформа и осъдителни присъди

  • цветан цветанов-
  • корупция-
  • мвр

C „Турски поток“ Бойко Борисов изцяло обслужи руските интереси

Цветан Цветанов: При Рашков няма реформа и осъдителни присъди - 1

Правителство на малцинството е невъзможно. Най-малкото, защото, за да започне един парламентарен ден, е нужен кворум от 121 депутата. Това каза председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Nova News.
„Ако всяко заседание на НС започва с фалстарт, представете си каква ще бъде агонията и каква би била продуктивността на българския парламент“, коментира Цветанов.

При тежката политическа конфронтация, този проблем остава нерешен напред във времето, смята той. По думите му, единственият вариант е да има промяна в позицията на ИТН, които да застанат зад конкретни политически решения.

Управляващата коалиция бе създадена на безпринципна основа, няма идеология, няма управленска програма, нито секторни политики, няма реформи и законодателен пакет, който би могъл да ги гарантира – всичко това, което се обещаваше преди няколко месеца", коментира още Цветанов.
Няма и резултати от борбата с корупцията, за която говореха, нито разследвания, които да доведат до съответните доказателства, за да може да се види, че има политическа воля, заяви той.
Цветанов бе категоричен, че не може да се правят паралели между неговата работа като вътрешен министър и тази на Бойко Рашков на същия пост.

„От неговите акции няма дори повдигнати обвинения, към когото и да е било, докато от акциите, които провеждахме в предишен период от време, има осъдителни присъди – нека не припомняме всеки път за „Наглите“, за отвличанията, за наркотиците, за фалшивите пари, които бяха разкривани“.

Цветан Цветанов допусна, че извеждането на Бойко Рашков от МВР може да има и друго измерение – че той не успя да направи никаква реформа там. „Защото ако трябваше да бъде направена реформа, тя трябваше първо да бъде представена на обществото – какви ще са стъпките и времевият хоризонт. Досега не съм видял нито законодателен пакет, нито реформи. Единственото, което публично бе заявено е, че са освободени 2000 служители на МВР“.

Въпросът със Северна Македония е важно политическо решение, което България трябва да вземе. Съветът за сигурност към министър-председателя обаче не е провел нито едно заседание по тази тема, припомни Цветанов. „А виждаме какъв е външният натиск и каква е важността Република Северна Македония да бъде част от ЕС. За съжаление имаме неразбиране по темата и конфронтация, която ескалира“, каза той, като обаче видя добър знак във факта, че за първи път премиерът Петков и външният министър Генчовска присъстваха заедно на срещата с канцлера Олаф Шолц.Трябва да се търси решение, обвързано с изпълнение на рамката от споразумения между България и РСМ, според Цветанов, а премиерът ще внесе дебата в българския парламент, смята той.

Има няколко важни теми, които да бъдат решени от НС, като актуализацията на бюджета.
"Смятам, че ИТН ще прояви повече разум и ще подкрепят бюджета, защото все пак досега те са участвали в конфигурацията на това управление и носят и политическа отговорност за стабилността на държавата. Ако те не подкрепят, трудно е да се намери друго мнозинство", коментира Цветанов.
Той призова сегашните народни представители: „Направете всичко възможно да сложите България на първо място!“.

Сред потенциалните заплахи Цветанов нареди и агресивното поведение на Русия спрямо Украйна и демократичния свят. „Виждаме колко единен е Европейският съюз в позицията си, спрямо Русия“.
По думите му трябва да се търсят теми, които да обединяват депутатите по приоритетите за бъдещето на страната. Едно от тези неща е енергийната независимост, която беше сред темите на проведената преди дни конференция за Инициативата „Три морета“.

"Ако имахме необходимата газова свързаност, нямаше да сме зависими от преговорите с "Газпром" и това, което направи правителството на Борисов с „Турски поток“, който изцяло обслужи руските интереси и изцяло страната ни беше в услуга на тези задкулисни решения, които се взимаха в ущърб на националната ни сигурност“, каза Цветан Цветанов.Той припомни, че за разлика от това, за 12 години интерконекторната връзка Комотини-Стара Загора, която можеше да ни осигурява доставки на азерски газ, не беше изградена.

Дали да се подновят преговорите с „Газпром“ е тема, която трябва да се дискутира от българското правителство и в ЕК, смята председателят на Републиканци за България, който сподели и своето мнение: „Не смятам, че трябва да бъдат продължени преговорите с "Газпром", при тази некоректност, която имахме още от 2009 г. и едностранното нарушаване на договорните ни отношения“.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    30 0 Отговор
    При теб наглецо имаше часовници за избори от Баце крадецо.
  • 2 защо е на свобода

    32 0 Отговор
    Тоз с боко трябваше от преди 5-6 год. да са в съседни килии за много години
  • 3 Пич

    30 0 Отговор
    Като видя някой такъв , и направо се чудя , какво да кажа ! Мисля , че има подходяща поговорка - присмял се , хърбел на щърбел !
  • 4 Голем смех

    27 1 Отговор
    С такива съд и прокуратура, арестувани и осъдени няма да има.
  • 5 Справедлив

    30 0 Отговор
    Този розчита,че имаме къса памет.Поразиите и финансовите щети,които нанесе на България са огромни.Вярно е,че няма реформа щом Цв.Цв. не е в затвора.Само,че обвинения в съд се внасят от прокурор,а не от министър На МВР.
  • 6 Брендилия

    23 0 Отговор
    Загубеняк! Сръбската барета от отряда на Аркан - Звездан ти е брат, а ти Цвъцко си комунистически головодняк.

    Коментиран от #10

  • 7 защо

    28 0 Отговор
    как ще има присъди като гешев покрива вс и прокуратурата си пази гербавата мафия
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 0 Отговор
    а при герб за12 ГОДИНИ каквоимаше

    Коментиран от #11

  • 9 пройчо

    21 0 Отговор
    Цветан Цървула, дясната ръка на Тлъстото Баце,Молитвения Закусвач,Асансьорофила,Дългото Ухо........Dixi !
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Брендилия":

    госпожо този господин БЛАГОДАРЕНИЕ на БОРИСОВ се намърда в ПОЛИТИКАТА помните ли ЦВЕТАНОВ когато бе облече в БГ ФОЛКОР НОСИИ то лицемерие то двуличие

    Коментиран от #14

  • 11 Истинския Козлодуй

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тези изпълзяха отново от сенките!!! С тези магистрати не може и да има присъди Просто няма как Рашков да си свърши работата
  • 12 Стефан Петров

    24 0 Отговор
    Цветанов продължава да говори глупости вместо да върне на България от собствените си средства и имоти почти 2 милиона лева с лихвите, за които бе осъдена България от ЕСПЧ поради негови прояви. Що се касае до реформата в МВР той правеше реформа по скимване без никакво обмисляне. По негово скимване Гранична полиция бе намалена с хиляди души за няколко месеца и сега се чудят как да работят поради липса на хора- имам директни данни.

    Коментиран от #19, #22

  • 13 Колибка

    12 0 Отговор
    Вършецкио професор,от помощния
    факултет,пак отвлича внимание.
    А,днес кой бърше след тебе, за
    спецовете в правосъдието.
    Прецака америчкият бизнесмен и
    нямаш представа,с кой да се
    снадиш.Оди на закуска при дедо
    Джо,оди да апнеш. И да си купиш
    лачени ръкавели,ти си знаеш.
  • 14 Брендилия

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Борисов не е по-малко глупав от Цветанов,та са се намерили явно?! Виж Румен Пашата на Вук Драшкович е класа над тях.

    Коментиран от #17

  • 15 Бай Ставри

    15 0 Отговор
    Например мен ме осъдиха на 4 години пандиз но справедливия български съд срещу 6 цифрена сума ме управда и после ме наградиха с мезонет и личен асансьор от артекс.В друга държава щях да съм при моя приятел бай Ставри дълги години
  • 16 Вече се

    14 0 Отговор
    обърках! На този полуумен индивид с каква цел му давате думата? За да докажете за сетен път, че ние сме може би най-големите тъпанари на тоя свят, допускайки такива малоумници във властта? А и не само го допуснахме, ами и още плащаме за зулумите, които сътвори като вътрешен министър! И вероятно си мисли, че сме толкова късопаментни че да забравим "славното" му министерстване! Не вярвам някой да е толкова тъп, че да залага на тоя и пършивата му организацийка, та да му се дава думата толкова често!
  • 17 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Брендилия":

    госпожо еми мафията си има ДЪРЖАВА

    Коментиран от #23

  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    ЦВЕТАНОВ бе чиновник в МВР караше стара ШКОДА а беше чиновник в МВР покраи БАЩА му които бе служител в МВР
  • 19 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан Петров":

    господине мутра кръв повръща пари не връща
  • 20 Мунчо

    15 0 Отговор
    Боже, тоя тъпанар забрави като ръководеше поръчкови дела за да заграбят с Боко бизнеса и имотите на хората.
  • 21 Наталия Кобилкина

    1 7 Отговор
    Цветан Цветанов намери Кирил Петков на една молитвена закуска и го натресе на Румен Радев Тъпото. Румен Радев по добре да беше назначил артелчика на Граф Игнатиево за служебен министър на икономиката.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Брендилия

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    🤭🤭🤭🤭 канас Алцекв Италия. Имат си, да!
  • 24 Той

    12 0 Отговор
    Този защо не е в затвора??
  • 25 Затова

    8 0 Отговор
    Пък заради теб има осъдителни присъди срещу България от Европейския съд за правата на човека и ги плащаме всички ние.
  • 26 Брендилия

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наталия Кобилкина":

    Я трай ма свинкьо 1983. 13.05.1974 Наташа Джорджевич сръбкиня сестра на 08.06.1972 Николай Маринов Маргина.
  • 27 Беее

    7 1 Отговор
    Тоя от къде изскочи
  • 28 Уважаема

    7 0 Отговор
    редакция! По-добре да пуснете още една статия за тайните на клитора отколкото тоя тип.

    Коментиран от #31

  • 29 Абе,

    8 0 Отговор
    то и ти не си осъден ! А трябваше поне една двайсетичка да вземеш !
  • 30 Абе знтамм ли...

    4 0 Отговор
    На кака Сийка Милева се оплакваше, че от декември м.г. Рашков е затрупал прокуратурата с над 200 папки със сигнали и доказателства за всякакъв род престъпления.

    А защо прокуратурата мълчи и се прави на умряла лисица е друг въпрос.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Яяяяя

    5 0 Отговор
    Физкултурника пак се появи! Преди избори всички ястреби надигат глава! Абе хора, няма ли в тая държава народ да ги измете тия. В чувала и в затвора!
  • 33 Алооо

    6 0 Отговор
    Защо си още на свобода, мястото ти е в затвора.
  • 34 Брендилия

    2 0 Отговор
    А бре мадураторе, защото изтрий коментар 31 ? Пишете вулгарни статии и триете коментари.Това ваше изпълнение е биполярно разстройство, психическо заболяване - раздвоение на личността.ДС-Държавата Срутваме знаят как да разболяват.
  • 35 Както е тръгнало да продължат

    2 0 Отговор
    Има реформа закрива участъци и РУ стават участъци там където няма хора и работа.Сега да метне раздутите криминални и икономически отдели и разни центрове за отглеждане на дъщери дето не искат на улицата.Да погледне само колко са в ГДНП униформените на колко са години и къде са работили преди това.Ще се изненада никъде за кратко но дават акъл.Айде продължавай от ГДНП.
  • 36 Има такъв филм.

    2 0 Отговор
    Навремето са правени районни управления не където и защото трябва а защото министърът е от Там Стражица ( Димитър Стоянов 1973 - 1988 ) Участъците по същата причина местни велможи и партийци БКП СДС БСП та зета или сина да е шеф.
  • 37 8907

    4 0 Отговор
    И този изпълзя.
  • 38 ПЕТКО ГОРАНОВ КРАДЕЦА

    6 0 Отговор
    ТИ СИ СЪЩИЯ ПРОДУКТ НА СЪЩАТА СИСТЕМА КАТО ДАМАДЖАНАТА!
  • 39 ссср

    6 0 Отговор
    цецо цървула
  • 40 Иванов

    6 0 Отговор
    Тоя плужек има сурата да се показва и дава мнение, Ами така е като има медий
    да им дават изява на такива и най вече на бившия му началник Боко, дето
    му лиза г.за години на ред, сега плюе против него, жалки български подобия, само червена точка за тях, така ще се спасим, другото е бла,бла....
  • 41 123

    2 0 Отговор
    Цецо асансьора се изказа боклук
  • 42 питащ

    1 0 Отговор
    Боже този физкултурник, ще се изказва по правни въпроси. Боже пази България от такива некадърници, ламтящи единствено за власт. Всички знаят за апартаментите ти, но няма прокуратура която да ти дръпне кранчено. Само че, господ ще ти го дръпне.
  • 43 Българин

    1 0 Отговор
    Нагло същество, кажи кой е главен прокурор това е достатъчно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове