Last news in Fakti

14 Юни, 2022 13:59 1 493 23

Стойнев: Падане на кабинета ще блокира актуализацията на бюджета

  • драгомир стойнев-
  • бсп-
  • предсрочни избори

Предсрочните избори ще блокират антикризисните мерки, необходима е по-висока политическа култура и диалог в управлението, каза Драгомир Стойнев в Пазарджик

Стойнев: Падане на кабинета ще блокира актуализацията на бюджета - 1
Снимка: БСП

Ако водещ е националният интерес, социално-икономическото оцеляване на българите и стабилността на бизнеса, нямаме нужда от предсрочни избори. Общите решения в интерес на хората в момента са най-важното в управлението на държавата. Това заяви в Пазарджик на среща с граждани зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и народен представител от Пазарджишко Драгомир Стойнев. В срещата участва и областният управител на Пазарджик Андрей Гечев.

Драгомир Стойнев очерта кои мерки ще бъдат блокирани и неизпълними, в случай, че се стигне до нови избори. Ще бъде невъзможно да бъдат въведени промени в Закона за енергетиката, за да може бизнесът да получи обезщетения заради кризата. В пенсионната политика неотложно е повишаването на пенсиите с 10 на сто, както и изплащането на 60-те лв. като добавка. Минималната пенсия ще бъде увеличена от 370 лв. на 467 лв. През октомври ще започне преизчисляване на пенсиите, като индивидуалната мярка ще засегне 700 000 пенсионери. За целта само за октомври т.г. са предвидени 1 млрд. 386 млн. лв. от бюджета.

С приемането на бюджета ще бъдат осигурени и по 25 ст. на литър гориво, като и тази мярка ще има положителен ефект за гражданите. Повишават се и ваучерите за храна, с които вече ще могат да се плащат и други разходи - напр. комунални услуги.

„Ние сме наясно, че Бюджет 2022 г. не е толкова реформаторски, колкото компенсиращ срещу кризата, провокирана от войната в Украйна“, допълни Стойнев.

„В момента България няма нужда от политическа криза, напрежението в Коалицията обаче трябва да е категоричен сигнал, че са нужни промени в начина, по който се работи и по който тече диалогът и съответно се реализират политиките. БСП е категорична, че избори не са нужни, но е нужна по-висока политическа култура и партньорство във вземането на решения“, каза още Стойнев.

Драгомир Стойнев изрази увереност, че в четвъртък в пленарна зала бюджетът ще бъде подкрепен и няма да се стигне до сътресения в управлението на държавата.

На срещата бяха зададени въпроси, свързани с новата пенсионна система, с начина на гласуване-хартиено или машинно, с поскъпването на електроенергията и други.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да я блокира бе

    22 0 Отговор
    Къв е тоя почти милиард за закупуване на ковид инжекционните препарати!?!? Във с акъла ли сте бе!?!? Престъпници, затова лв харчите парите ни!??

    Коментиран от #6

  • 2 Не ке ви

    21 1 Отговор
    Изхвърли от властта завинаги гадни комунисти долни
  • 3 хахахахах

    21 1 Отговор
    Псевдо мерките за източване на парите на хората. Какво положително е видял народа от правителството едно голямо НИЩО. Прибират по джобовете и се изнасят по живо по здраво. Ни съд ни нищо. Правят се на клоуни за година две после поколения живеят без ден работа да видят. Хляба 2 лева, бензина почти 4, олиото било спекула с цената, но си седи на 5-6 лева. Идеално се справят няма що. Ей това няма затриване по-устойчиви са от хлебарките. Алчни та алчни бе не им стига никога. Развяват се едни мазни шопари наляво надясно със скъпи коли и се правят, че нещо правят и правят де крадат народа.
  • 4 Българка

    18 1 Отговор
    Стига плаши хората , продажник! И без вас ще се съмне. Нали точно вие обяснявахте, че има начин да се корегира и актуализира бюджет от служебно правителство, отделно никой не е убеден, че се налагат корекции, защото няма от къде да се вземат пари. Заеми милиарди, това са щуротии.
  • 5 Последния Софиянец Оригиналът

    7 0 Отговор
    Кирчо в едно от вече редките кафета, които пихме, ми сподели, че не намерят ли 12 депутата, да му мине бюджета, щял да загуби 12 милиарда. И му викам, Ами точно де, по милиард евра на депутат. А той се хили с тръпчинките си
  • 6 Продължаваме Промяната

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ами да я блокира бе":

    Ама сега есента като ковида се върне какво правим? Вие чалгарите сте вредни за България
  • 7 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    15 1 Отговор
    Страх при БСП май при едни предсрочни избори БСП може и да не е в парламента или последна с 4,1 % . За ДБ е ясно че са аут ИТН също а ПП с всеки ден намаля %тите си . Абе за тия милиарди дето ги говорите питайте Киртака защо с парите на Прокопиев купи предателите Руди Гела и сие и колко милиарда му обеща абе на хората им писна от вас . Референдум за 120 депутати с максимум 2 мандата и с висящ имунитет при съмнение само за корупция затвор . За има няма една година съсипахте България с помощта на Радев Фигуранта. Абсолютно никакви реформи не направихте нито Боко е в затвора нито доходите се вдигнаха нито системата започна да се променя . ОСТАВКА ВЕДНАГА
  • 8 Го4о

    8 3 Отговор
    БСП са Червени боклуци! Всички неразбории в държавата са дело на БСП, Нинова и Радев!
  • 9 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    12 0 Отговор
    И освен Киро да рендосва Лена Гугъла за 8000 € на месец промяна няма абе хора тоя излъга за гражданството си за зърното за елавтомобилите , лъже дори жена си без коментар ОСТАВКА ВЕДНАГА ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 10 нннн

    7 0 Отговор
    Айде без глупости! Бюджета можете да приемете за седмица и после да се махате. Само малко го коригирайте, защото, например, заради 766 милиона за ваксини може и с камъни да ви изпратим... А бензинът е едно от малкото неща, които не пия.
  • 11 ОСТАВКА БОКЛУЦИ

    11 1 Отговор
    НА НАРОДА МУ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ВАС. ОСТАВКА.
  • 12 ВРЕМЕТО ДОЙДЕ ДА СТЕ

    10 1 Отговор
    БЕЗРАБОТНИ, НИКОЙ ВИ НЕЩЕ. ВЪН ОСТАВКА.
  • 13 Голем смях

    6 2 Отговор
    Боли ме швепса..Преди няколко месеца приеха бюджета.Да са мислили..но с тези харвардски тикви как да мислиш.Те мислят само за пари и за ..Ленчено и катерицата и .А онзи ококорения си мисли за културиста...Точеха лиги за европейските пари.И тези и президентчето с юмручето.
  • 14 МНОГО ГЛАДНИ

    5 2 Отговор
    НИНОВОА ПРИБРА 9 МЛДА ДРЪЩЕ И ПЕТИТЕ.
  • 15 Боянова

    6 0 Отговор
    Стойнев,водещото е оцеляването на Нинова и на такива,като теб слагачи.Пред нея й правиш мили очи зад гърба й я обсъждаш грозно.Всички в БСП са наясно,че ти си с Киро Добрев срещу Нинова,но много ти се става министър или утешително депутат…….Човек трябва да има поне малко достойнство..Лъжете и плашите хората с бюджета,а добре знаете,че той може да се приеме и без много разправии.Да ама не.След,като БСП удари дъното заради Нинова и такива,като теб ще правите всичко възможно да спасяват в неспасяемото…Разкараите се от партията и даите път на нови,млади и честни хора.Има ги и в тях е бъдещето,а вие с 200 към бунището…
  • 16 СТОЙНЕВ НЕДЕЙ РЕВА КАТО ВДОВИЦА ЗА К...Р

    6 0 Отговор
    ТЪЙ ДА ГОВОРЕШЕ И КОГАТО НЕ БЯХТЕ НА ВЛАСТ ???? А СЕГА НЕ ЩЕТЕ ДА ПУСНЕТЕ КОКАЛА ....МАЛКО ГО ОБЛИЗВАХТЕ И ВИ СЕ ИСКА ОЩЕ !!!!
  • 17 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Гепсандересес направихте ПАК, после кво стана?
  • 18 Хи хи хи !

    8 0 Отговор
    Стойнев България ще се оправи много по бързо без БСП и КИРО - ПРОС ....ТО....ТО. !
  • 19 ОСТАВКА МОШЕННИЦИ !

    8 1 Отговор
    ОСТАВКА НА КИРО - ТЪПОТО !
    ОСТАВКА НА НЕЗАКОННОТО , НЕКАДЪРНО , КОРУМПИРАНО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !
    ОСТАВКА ! ОСТАВКА ! ОСТАВКА !!!!!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ДОКО

    2 0 Отговор
    НАЛИ НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е НАЙ ДОБРАТА ФОРМА НА ПОЛИТИЧЕСКО РЪКОВОДЕНЕ НА ЗАБЛУДНОТО НАРОД..ДОКАТО СЕ НАКАРАТ ДОКАТО СЕ НАГОДЯТ ЗАПЛАТИТЕ ВСЕ ПАК ВЪРВЯТ..НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ И ТРУДОВИЯТ СТАЖ НА ДЕПУТАТИТЕ ВЪРВИ..А СЕЩАТЕ ЛИ СЕ ЧЕ ИМАМЕ ПЕВЕЦ ТОНИ СТОРАРО КОЙТО ИМА ПЕСЕН КАЗВА СЕ НАЙ ДОБРАТА ФИРМА..ЕМИ ТОВА Е НАЙ ДОБРАТА ФИРМА - НАРИЧА СЕ ПАРЛАМЕНТА КОЯТО СЪЗДАВА И ИЗНАСЯ В РАЗВИТИТЕ СТРАНИ НАЙ ИНОВАТИВНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРОДУКТИ - КАЗВАТ СЕ С ТЪРГОВСКОТО НОЗВАНИЕ АЛА ГАНЬО..АКО ДЕМОКРАЦИЯТА БЕШЕ ТОЛКОВА ДОБРА И ЧИТАВА ЛЕНИН ЩЕШЕ ДА Я ВЪВЕДЕ ОЩЕ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1917 ГОДИНА И ЩЯХМЕ ДА ПРАЗНУВАМЕ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ..НО ЛЕНИН Е БИЛ ПРАВ ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ СТАВА ТЯ Е ГНИЛА ..И С ДВЕ ДУМИ САМО СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО С НЕЯ..НЕ ВЯРВЯТЕ АМИ ПОЖИВЕЙТЕ ОЩЕ 40-50 ГОДИНИ И ПАК ПРОЧЕТЕТЕ ТЕЗИ МОИ ДУМИ..КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 СТАЛЬНАЯ ГАРОТА

    3 0 Отговор
    ОПРАВДАНИЕ ЛИ СИ ТЪРСИТЕ ИЛИ ПРОСТО ХАЗНАТА Е ПРАЗНА, А ЗАЕМИ НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ВИ ДАДЕ :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове