14 Юни, 2022 22:54 3 113 15

Важните новини във ФАКТИ за 14 юни

  • итн-
  • продължаваме промяната-
  • корупция-
  • скандал

Скандалите в управляващата коалиция продължават. ГЕРБ внася вот не недоверие

Важните новини във ФАКТИ за 14 юни - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ: Искаме вот на недоверие! На тази мъка трябва да се сложи край!

На тази мъка трябва да се сложи край. Тази глава от най-новата история на България ще е позорна, но поне да бъде кратка. За целта ГЕРБ ще искат вот на недоверие.

Това заяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ депутатът Томислав Дончев.

За да бъде приет вотът на недоверие са нужни 121 гласа, докато ГЕРБ имат 59.

"Утре внасяме вота. На кого ще разчитаме - вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си. Ще поканим всички, като поканим първо най малката парламентарна група. Ще водим разговор в българския парламент, не в мола, не в лаборатории, не в апартаменти. На България сега ѝ трябват държавници, стабилност и сигурност и всичко това минава през оставка", каза Десислава Атанасова.

Кирил Петков за видеото от стълбите: Това е безпрецедентна атака

"Това, което се вижда в момента, е безпрецедентна атака. Използват се всякакви черни, жълти, кафяви методи, но няма да ни спрат." Това каза премиерът Кирил Петков на въпрос по повод публикуваните в някои сайтове видеа и снимки от стълбището на столичен апартамент и кадри от Гърция, на които са заснети двама души, приличащи на премиера и началника на кабинета му Лена Бориславова.

Кирил Петков заяви, че се увеличават средите, които искат правителството да бъде свалено. При посещение в Трявна той заяви, че кабинетът има все повече врагове - както вътрешни, така и външни.

ИТН проплака: Крадат ни още депутати

От партия "Има такъв народ" (ИТН) заявиха, че на още техни депутати е предлагано да напуснат групата и да продължат да подкрепят управляващата коалиция. Според депутата Станислав Балабанов след обявеното вчера решение на петима депутати да се отцепят, още поне петима били убеждавани от премиера Кирил Петков да направят това:

"Министър-председателят продължава да звъни, да се моли, да предлага, да заплашва", каза пред БНР депутатът от ИТН.

МО: Интересите на България са засегнати от руската агресия в Украйна

„Осигуряването на сухопътен коридор към Крим и значително разширяване на руските териториални води и изключителна икономическа зона в Черно море засяга негативно сигурността и икономическите интереси на България“. Това е записано в извънредна точка в доклада за състоянието на отбраната през миналата година, изготвен от военното ни министерство. Правителството прие доклада преди дни, но текстовете бяха публикувани тази седмица.

Проф. Димитър Иванов: Кризата е по-голямa от тази през 1996-'97 г.

България е в политически и икономически хаос и криза, която е на равнище по-голямо от това, което сме виждали през 1996-1997 г. Тогава кризата беше само финансова, а сега кризата е комплексна - политическа, икономическа, финансова, криза на надеждите на хората. И виждаме, че сюжетът се задълбочава с всеки изминат ден. И всичко това се случва на фона на една война, която засяга целия свят и може да приеме още по-големи мащаби. И на фона на силни стагфлационни ветрове в световната икономика, на фона на произтичащи ясни щети. Пред всичко това е изправена българската икономика. Това каза пред БНР макроикономистът проф. Димитър Иванов.

Моллов не се яви пред Антикорупционната комисия

Депутатите трябваше да изслушват проф. Моллов заради изтеклия аудиозапис с опит за подкуп на шефа на БАБХ, но той не е открит от Парламентарната комисия по антикорупция, обяви председателят ѝ Михаил Камбарев, цитиран от novini.bg.

От Университета по хранителна промишленост, където Моллов работи, съобщили, че той е в отпуск до края на месеца. И двата му телефона били изключени.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много точно

    13 7 Отговор
    След като задействаха пионката си Слави ,от гербомафията атакуват без да мислят ! Взеха им Капитан Андреево,отчакват се и други удари по мафията ! Така ,че бързат !

    Коментиран от #14

  • 2 Мъченик

    10 7 Отговор
    Е, че то мъка си беше и по гербово време че и беше една такава дълга ще кажеш ,че край няма да има .Все пак и тяхната свърши!

    Коментиран от #13

  • 3 2345

    7 5 Отговор
    писна ми да гледам тая конска тиква

    Коментиран от #12

  • 4 Хохо секса

    11 11 Отговор
    Кирил Петков удари мафията.
    Спря част от кражбите и ония побесняха.
    А това е само началото.
    Кирил Петков тепърва започва..

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Ха ха

    10 8 Отговор
    Или сте слепи ,или не сте добре.Такъв резил страната ни не заслужава.Такъв нагъл лъжец като Простото Кире не сме виждали.Всеки ден лъжи.Слепи ли сте или глухи,тези които го защитавате..Държавата загива,а вие Кирчо,та Кирчо.До кога,не знаете защото мислите за вашите жълтопаветници нагли.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 !!!

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо секса":

    Я се осъзнай!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Много моля

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Не делете Кирчопро100 от Кокорчо. Нали са ду пе и га щи! А, как цвилеха само от радост.
  • 11 Мафия с мафия ли се бори?

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо секса":

    Ние обедняхме, но ума си запазихме! ОСТАВКА НА ПППП.
  • 12 Гласувах по грешка с минус

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "2345":

    Оставка на Кирчо и Кокорчо. Колкото по скоро, толкова по добре за всички!
  • 13 Народа е мъдър

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мъченик":

    Той ще реши кой и с кого да ни управляват в следващите години. Оня с ,,юмручето" да не се меси, че голяма беля ни натресе!
  • 14 От самото начало на 4 коалиция...

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много точно":

    Беше ясно. Няма как с леви намерения да се коват десни закони. Затова и един закон читав не се гласува. И по добре! Оставка и да се върнат нещата по старому. А тези в Парламента да ги видим безработни на улицата. Стига са ни крали и не щем повече да ни лъжат колко богати щели да ни направят! Комунизъм повече да не ни обещава АМА НИКОЙ!
  • 15 нико

    1 1 Отговор
    Г Е Р Б не искат да губят следващи ЗЛАТНИ крадливи СХЕМИ от евентуално продължаващо правителство на ПП . Това е истината . Нали НЕ искаха да управляват , а знаят и че НЯМА да управляват .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове