Last news in Fakti

15 Юни, 2022 14:14, обновена 15 Юни, 2022 15:11 4 310 66

Гроздан Караджов: Кирил Петков лъже за 2,5 млрд. лева за незаконните строежи ВИДЕО

  • гроздан караджов-
  • корупция-
  • незаконни строежи

Скандалът в управляващата коалиция се разраства

Гроздан Караджов: Кирил Петков лъже за 2,5 млрд. лева за незаконните строежи ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Бих искал да се обърна към Вас във връзка със сензационната лъжа, която министър-председателят пусна в медиите. Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа, повторена сто пъти, ще стане истина. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов. Така отговори Караджов задочно на Петков във връзка с обявените от премиера над 2,5 млрд. лева, спрени за незаконни строежи.

"За тяхно съжаление, историята показва, че лъжата винаги си остава лъжа. Колкото пъти обаче и да я повториш, имаш документи, с които да я опровергаеш", посочи той.

До днес мълчах и исках да се разделим културно, но след днешните изявления на Кирил Петков няма да мълча и ще вадя документи, закани се Гроздан Караджов.

Сериозната корупция в зародиш от миналата година е причината сега да бълват лъжа след лъжа. Тези хора са завладени от корупция и техния грях искат да го прехвърлят на мене. До днес бях тих и мълчалив, да се разделим с добро, но от днес ще вадим документи и ще докажем корупцията, обобщи регионалният министър в оставка.

"Научих от медиите, че Междуведомствената група, която е създадена с моето име и на министъра на финансите заповед, и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонтите на пътища по стари договори, излезе със скандален доклад, че имало договори за незаконни строежи за 2,5 млрд. лева, които аз и МРРБ сме настоявали да се платят веднага, а добричките бели ангели "Продължаваме лъжата" и Кирил Петков са ни били спрени", коментира министърът в оставка.

"Докладът е качен от един час на страницата на МРРБ, в него няма подписи, все още е проект. Разбирайки за тази пресконференция, премиерът и финансовият министър панически изпратиха СМС-и на членовете на групата да ходят да го подписват сега между два и половина и три", посочи той, коментирайки, че са се усетили какъв пропуск са направили.

"Договорите за 2,4 млрд. лева, не са законни строежи по смисъла а Закона за устройството на територията, не е новина - аз съм го съобщавал многократно тук в министерството пред медиите и в пленарна зала. Точно затова настоявах Народното събрание да се произнесе по тях, защото непродължаването на тези обекти, независимо че са започнали без разрешително за строеж, създаваше онзи риск за републиканската пътна мрежа, мотивите за който са вписани към решението на Народното събрание", уточни Караджов.

Лично бях предложил първите 600 млн, които са платени, да минат през контрол, кой поиска тези 656 млн. да минат без контрол от Народното събрание - казва се Кирил Петков, каза Караджов.

Разменените файлове между мен, Лена Бориславова и хората от екипа ми си стоят и доказват всичко. Премиерът се срещна с пътните фирми и им беше обещал, че веднага ще им плати. И Кирил и Лена ме питат докъде стигнахме с плащанията. И аз да искам, и който да иска, не би могъл след решението на Народното събрание.

През лятото на 2021 Асен Василев искаше да се плати цялата сума от 1,3 млрд. лева без никаква проверка, за разлика от мен, който искаше проверка и на първите 50%, и на останалите.

За тръбите - аз нямам представа Петков за какво говори. Няма да го намерите в доклада. Това е фантазия приета за реалност. Това е добра илюстрация на управлението през последните 6 месеца. За скъпата тръба мога да си представя откъде идва - в началото на работната група зам. министърът на финансите даваше пример как намерил в Пловдивско по някаква сметка тръба, струвала 1 млн. Да приемеш фантазията за реалност е много обезпокоително.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гроздане!

    55 40 Отговор
    Май си минал само на гроздова. От нея ли, не спираш да лъжеш?
  • 2 кабел

    37 19 Отговор
    Грозде,грооозде и черешиии ще си куупим.
  • 3 Вуйчо

    11 42 Отговор
    Грозданчо,съберете се с Петков и кажете,кой колко прибра,по достойно ще бъде.Стига с тези студия,телевизии и т.н
  • 4 Цицерон

    46 10 Отговор
    Опаа, поредният политически циркажия! Политическата класа, пак прецака пенсионерите. Иначе, добър спектакъл са спретнали. За чудо и за приказ. Римският колизеум, ряпа да яде.
  • 5 ТаУмВзе

    21 5 Отговор
    Кой не Лъже в Гепията бе картоф?
  • 6 Лъжецът

    44 19 Отговор
    и наглецът си ти !
  • 7 Фактъ

    45 15 Отговор
    Този е плюнка на Боко . Даже го имитираше по телевизийте с интонация , поведение . Помним те !
  • 8 Иво

    43 15 Отговор
    Бог да пази България! Ще ни управляват пак от джипката, дивана и сарая.... а. к. а мафията!

    Коментиран от #18

  • 9 Тонев

    43 14 Отговор
    Мутрите започнаха да клатят държавата, в момента, в който им спряха един от източниците за крадене. Опичайте си акъла, ако има избори, да не гласувате за тях.

    Коментиран от #62

  • 10 Проблема не е че Киро е излъгал веднъж

    29 37 Отговор
    , а че от 11.май 2021 г. не спирал да лъже изобщо!

    Коментиран от #29

  • 11 Ганев

    42 10 Отговор
    Мафията си иска държавата обратно. Опитите за стопиране на усвояването през магистрали и митници ясно показват за какво иде реч. За съжаление материала, обитаващ територията едва ли ще го схване. А после същия този материал се жалва, че е най-беден и най-мизерен в цяла Европа.
  • 12 Панов

    43 11 Отговор
    Спирането на трафика на хероин през Капитан Андреево взриви държавата. ИТН-ГЕРБ-ДПС-Възраждане работят заедно вече съвсем открито. Подават си топката с предварително съгласувани въпроси. Българите били големи националисти - най им е важен трафика на хероин на мутрата с гръцки произход - Таки и чекмеджетата на Боко и Слави да са пълни.
  • 13 Комунист

    14 11 Отговор
    Другарят Гьоков и той се дълбоко покрил. Срам го е да каже, че актуализация на пенсиите няма да има. Пенсионерите на 1 юли ще пият студена вода. Това е. Иначе политиците са спретнали чудесен спектакъл, за гледане от Народа! Древният РИМ, ряпа да яде.
  • 14 Динко

    32 10 Отговор
    ИТН - извънбрачно дете на ГЕРБ-ДпС от десетилетната им връзка. Но поради тежки корупционни увреждания, ще бъде заместено от малкото братче Израждане.
  • 15 Банков

    32 9 Отговор
    Как „Има такъв народ“ ни докара до „Няма такава държава“…
  • 16 Хахаха

    22 32 Отговор
    Кирчо лъже на всяка крачка! Вече не съм сигурен дали наистина името на канадеца е Кирил Петков:)
  • 17 МАСКИТЕ ПАДНАХА

    36 9 Отговор
    Хубавото е, че макар и късно, МАСКИТЕ ПАДНАХА и се видя кого обслува ИТН.
  • 18 Българин

    15 33 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    По добре от джипката и дивана отколкото под полата на Лена!
  • 19 Киро Далаверата

    15 26 Отговор
    Лъжете тролчета мили платени, че ще ни изрита тоя народ преди да сме се награбили, като хората! Щото какво са десетина милиарда скътани в офшорни сметки за половин година управление, ако не глад и студ в Канада!
  • 20 ха сега де!

    20 8 Отговор
    Е значи пак има искане за 2,4 милиарда за незаконни строежи, къде е лъжата?

    Коментиран от #27

  • 21 Красимир Петров

    29 13 Отговор
    Брокерът Караджов лъже
  • 22 Черен влак се е композира,

    15 22 Отговор
    от Бургас до Канада! На Софийска гара седи Киро и плаче, а до него Линда и децата!
  • 23 Истината

    19 27 Отговор
    Кирето е пътник, въпросите са два: дали ще успее да дотича до американския самолет за евакуация преди да го настигне любовта народна и с кого ще тича към самолета - с Лена или с Линда.
  • 24 сара

    28 11 Отговор
    Винету въведе практиката да се говори нон стоп, че другият лъже и така да се дискредитира истината. Много са му последователите и вече ги различаваме. Гроздане, Гроздане, тежка ти стана службата, лъжецо.
  • 25 То си пролича

    25 6 Отговор
    Всички видяха как искаше да даде безконтролно пари на същите хора.Всички видяхме как върна хората на Герб. Всички видяхме как уволни хората, които разкриха престъпни схеми. Така че е ясно що за човек е този. Не гледайте какво казва а какво прави. Работи като престъпник.
  • 26 МътилкоПушилка

    7 20 Отговор
    Бих искал да се обърна към Вас във връзка със сензационната лъжа, която министър-председателят пусна в медиите. Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа, повторена сто пъти, ще стане истина.
    Става Става истина. Организаторите на протестърите първо пробутаха "чекмеджето на Бойко" и видяха, че колко и елементарно да е - лови дикиш след като го повтарят и ПП - Продължават да Повтарят.
  • 27 А сега де

    14 10 Отговор

    До коментар #20 от "ха сега де!":

    Май ти е трудно четенето, да не си завършил Харвард? Има проект, но не е спрян, както твърди твоя идол. Явно Кирчо е искал да захлеби и от там, но се разсъхна работата и сега панически праща хора да подписват спирането или както се казва "след дъжд качулка".
  • 28 Този

    12 8 Отговор
    Как не се измори да лъже
  • 29 Глупаво

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Проблема не е че Киро е излъгал веднъж":

    Глупаво, глупаво и пак глупаво изказване
  • 30 Жоро

    14 6 Отговор
    Тия от ИТН, Има Троянски Кон, да се поскрият малко че много сериозно дразнят. Едни нови избори ще ги разкарат, не съм за изборите /2-3 месеца без правителство, сформиране на ново още толкова.. може би пак избори, после пак.../ тоя филм сме го гледали; НО ако това означава без повече Чалгаджийски нелепици и Задкулисни Сценарии - ОК давай да вървим на избори и каквото сабя покаже. НЯМА КОВИД. Избирателната активност ще е по-голяма и такива нелигитимни партии потъват.
  • 31 Тарикат

    16 6 Отговор
    Грозданчо тъкмо си помисли,че ще се облажи и му дръпнаха килимчето.
  • 32 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    14 7 Отговор
    Гроздан Джибров Пърцуцов, миришеш на корупция, а чак вониш! За това ли от ИТН се клехте толкова в честност? Щяхте да чегъртате ГРОБ, а пък подмолно действате с тях! Тайно им наливате в касичката! Мошеници!
  • 33 Цезар

    13 2 Отговор
    Цялата политическа класа е виновна, за ставащото в Парламента!Абсолютен цирк. Прави се изключителен, добре ранжиран ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТЪР за заблуда на масите. Тук става въпрос за МНОГО МИЛИАРДИ, които политиците не искат тези пари да бъдат дадени на пенсионерите и другите социални групи предвидени с актуализацията. Древния РИМ бледнее, пред тези съвременни театрални играчи на човешки съдби.
  • 34 Поп

    9 2 Отговор
    Нищо не разбирам от тези обяснения
  • 35 ИСТИНАТА ЛЪСНА

    10 9 Отговор
    ГЕРБ И ДПС, И ТЕХНИТЕ РОЖБИ ИТН И ВЪЗРАЖДАНЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТА И ПОЧВА ГОЛЯМОТО МАФИОТСКО ВЪЗРАЖДАНЕ .КОПЕЙКИН ПОЧВА ЛУДОТО САНИРАНЕ, АСФАЛТИРАНЕ И ГРАБЕНЕ.
  • 36 чвек от народа

    9 8 Отговор
    Вместо да ни занимават с глупости, не е ли по-добре и ИТН и ПП начело с пРезидента да се извинят на народа и да подадат оставки? Така ще е по-добре за българите, а и те срам не срам ще се спасят от криминално разследване.
  • 37 Коцето

    16 3 Отговор
    Що за идиотщина е следното: Откритията са на междуведомствената комисия на Министерство на финансите и МРРБ? Откритията? Тия да не са археолози или експедиция в амазонските гори? Има институции, на които това им е работата - АДФИ, Сметна палата, Икономическа полиция! Кой влиза в тая комисия, кой го е назначил там и какви резултати се чакат от тази проверка ли е, ревизия ли е? Очевидно поръчаните от братя Галеви от Харвард! Кутев ще се окаже прав, че ако те не приключат с Гешев, той ще ги приключи, но кой да предположи, че с лъжите и кражбите ще разнебитят държавата за некви 6 месеца?!
  • 38 Тома

    12 2 Отговор
    Единият вика лъже дугия и той лъже.Ние на кого трябва да вярваме.На боко тиквата ли осъден два пъти за лъжа на него ли.
  • 39 Въпрос?

    11 1 Отговор
    Къде е социалният министър Гьоков. Май дълбоко се покрил и не му се говори сега, за пенсии, светло бъдеще и т.н. Всичко отиде по дяволите.
  • 40 Подписите

    9 3 Отговор
    Ли са проблема...А нещо за това че е6м тръба струва 1млн от нашите пари....или това не е важно
  • 41 Токсик

    6 10 Отговор
    Не съм предполагал, че точно ИТН ще ни спасят от соросоидната чума на ПП и ДБ, заедно със съучастниците им от БСП!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Слави казал

    6 4 Отговор
    Сега всеки ден ще слушам оня се дето прилича на извънземен какво е измислил за деня ли
  • 44 Бойко първи български

    10 3 Отговор
    Тоз тъпия Борисов пак намери пари за тролове май..айде тиква чакаме те за сватбата с дпс после си резервирай килия направо

    Коментиран от #51

  • 45 Хахаха

    10 8 Отговор
    Спирането на далаверата с руския газ и трафика на наркотици през Капитан Андреево докара мафията до истерия ...
    ИТН са маша на мафията ГЕРБ/ДПС.

    При нови избори ПП ще имат конституционно мнозинство.
    ГЕРП/ДПС мафията приключи.
  • 46 Бамбука

    8 2 Отговор
    У нас крадците са повече от 50% от политиците. Таман махнахме Герб-СДС и ДПС и хоп и ИТН ни налазиха, а отзад ПП"Въз" вече притичват отзад и викат - Искаме и ние, не сме по-лоши от предните.
  • 47 Брокерчето

    7 1 Отговор
    Нещо да каже Гроздан, за апартамента от 398кв, който е купил миналата година в идеалния център на Рим, за 2 млн лева?
  • 48 не не

    5 6 Отговор
    не лъже. Лъжеш ти и има доказателства.
  • 49 Архивите са живи

    5 1 Отговор
    През 2017 г. Гроздан Караджов отново е атакуван през Прокуратурата, по сигнал на „Теленор България“ за предполагаемо източване на пари от мобилния оператор чрез фиктивни договори по време на управлението на компанията на Захариас Коцибос. И за това разследване няма информация на какъв етап се намира.
  • 50 Вади

    6 4 Отговор
    Гроздане документите и завеждайте дела срещу това мръсно лъжливо мекере на мафията!
  • 51 Абе като

    8 7 Отговор

    До коментар #44 от "Бойко първи български":

    гледам коментарите, само ниско и интелигентни глупаци платени от ПП, киро лъжеца, жалката слуга на мафията на Прокопиев!

    Коментиран от #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Георги v.

    4 6 Отговор
    "Крадеца вика дръжте крадеца". Този е много нахален.Където се появи става дума за пари и предизвиква скандали.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Дядо

    4 1 Отговор
    Цен зур-ата в сайта е ма лоум на. Сменете си мода.
  • 57 Ами ...

    2 5 Отговор
    Не му вярвам на този.
  • 58 Ами ...

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "Абе като":

    Като гледам как сипете обиди и ругатни, май много сте бесни. 😀

    Коментиран от #60

  • 59 🇧🇬🇷🇺

    7 4 Отговор
    Кирцата е най големия измамник
  • 60 Ами

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ами ...":

    като гледа човек толкова изпаднали и лъжещи орица за дребните на киро лъжеца, как да не се вбесява човек!
  • 61 Тредстоун

    5 2 Отговор
    Тия папагали от пп и сие са си лика прилика , импексова , мишката ристо , кирчо и кокорчо. кирчо с лъжа дойде , а кокорчо с присъда за кражба от британски съд , какво точно очаквате .... , почтеност и борба с корупцията , наивници

    Коментиран от #65

  • 62 Дааа

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тонев":

    На изборите с хартиени бюлетини няма как да си опичаш акъла, дпс и герб ще купят всички цигански, помашки и турски махали, а твия глас ще го зачеркнат като невалиден... няма как да се пребориш с мафията. Сега е момента, после ще е късно като ни ограбят.
  • 63 Така е

    1 6 Отговор
    Мафията прозира през караджов
  • 64 Караджов

    0 5 Отговор
    Получи инструкции от чалгаря и дпс, а от гроп.
  • 65 с дълго име

    0 6 Отговор

    До коментар #61 от "Тредстоун":

    Ти луд ли си папагали, на чалгарите хората са направо птеродактили, чкакат само обществената трапеза и за 5 секунди миларди са откраднали с пдс и герб.
  • 66 Читател

    1 4 Отговор
    Един министър като Караджов обиколил няколко партии ясно че не може да ни бъде еталон! Първо да си прочете предварително материалите, а не да ни ги размахва пред камерата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове