22 Юни, 2022 15:56 2 993 32

Фалстарт: Външната комисия отложи заседанието за френското предложение за РСМ и България

  • ес вето-
  • френско предложение-
  • северна македония

Правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Фалстарт: Външната комисия отложи заседанието за френското предложение за РСМ и България - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите в Комисията по външна политика отложиха френското предложение за разрешаване на спора между властите в София и Скопие.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева заяви, че именно Министерският съвет е този орган, който трябва да внесе и да вземе това решение, преди да влезе в Народното събрание и след това да отиде в Брюксел. "Срам. Министър-председателят каза, че дори не го е чел. Моля да не се спекулира - да не правим циркове, абсолютно безсмислени. Днес ще бъде абсолютно безсмислено упражнение", заяви тя, като поиска прекратяване на заседанието.

Кристиан Вигенин от БСП отговори на Захариева, че Народното събрание взима решения, които имат задължителен характер - да задължи министър-председателя да предприеме нужните действия. И напомни, че това вече е правено с бившия премиер Бойко Борисов:

На заседанието присъстваше и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска, която трябваше да бъде изслушана.

По-рано правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 7 Отговор
    Никой не поема отговорност.Само да лапат пари.Да си ходят всички!

    Коментиран от #32

  • 2 цербер

    21 5 Отговор
    ДепутатКАТА от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева
  • 3 БОЗА

    36 5 Отговор
    Френски предложения в български парламент...по прилича на едни други френски работи... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 браво

    35 15 Отговор
    Боко иска да го омилостивят ,за да не лежи до живот в затвора , но му биха много як шут сега !!!Ще влезеш мръснико долен ,където ти е мястото !!!

    Коментиран от #16

  • 5 глоги

    27 15 Отговор
    Министър-председателят каза, че дори не го е чел. МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ МОЖЕ ЛИ ДА ЧЕТЕ? ИЛИ Е ЕДНОКНИЖНИК КАТО БАЦЕ?Аааа?
  • 6 Да не

    24 2 Отговор
    са луди да му приемат лудостите ?
  • 7 Българка

    29 19 Отговор
    След кофите помия от малкото ДПС-ИТН, след лютите критики от Радев, след лъжите и набеждаванията от Геновска, то най-нормално е Кирил Петков да не предлага никакво решение, а да изпълни такова от НС. Той амнайсет пъти каза, че няма да предаде националния интерес и няма еднолично да вземе решения за РСМ. По-скоро питам защо Радев се ослушва и още не е свикал Националния съвет. Нали самият той каза, че това ще стане, ако има ново развитие/ факти? Е, вече има

    Коментиран от #10

  • 8 нашия

    29 0 Отговор
    самия акт на разглеждане "по спешност" на някакво предложение на някого си по въпрос който е гласуван в народното събрание и има становище на националния съвет за сисурност е прдетелство .....каквъв е тоя зор и от къде идва натиска ,че да бързаме да разглеждаме нечия фантасмагория за неща които в България са РЕШЕНИ...????!!!!...добре е направила комисията

    Коментиран от #23

  • 9 Агата Кристи

    20 7 Отговор
    ОБРЪЩЕНИЕ НА ЦИРК "БАЛКАНСКИ" Кире,
    По - добър въже играч от тебе НЯМА.
    По - добър клоун от тебе НЯМА.
    По - добър празнонодумец и преиначаващ истината НЯМА.
    По - добър парапетаджия от теб НЯМА.
    ЕДИНСТВЕН ти предметна конституцията.
    ЧАКАМЕ ТЕ В ТРУПАТА НИ. ПРИХОДИТЕ НИ ЩЕ СА БАСНОСЛОВНИ

    Коментиран от #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Отврат

    6 13 Отговор
    Айде пак номера в стил 7/8.Да размяваме листчета, компромати.ТошоАфрикански да каже....кой е национален предател...Слави, Бойко или Радев..
    Ганстери.
  • 12 нико

    22 5 Отговор
    Нашия ПОЖАРНИКАР е готов отново да ПРЕДАДЕ българските интереси като ни ПОДХЛЪЗНЕ на френската динена кора за Македония . Тиквата и да е стара пак е ТИКВА .
  • 13 12340

    7 3 Отговор
    Депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева заяви, че .... аааа.. именно Министерският съвет е този ъъъъъ...орган, който трябва да внесе аааааа... и да вземе това решение, преди ъъъъъъ... да влезе в Народното събрание и след това да отиде в Брюксел. "Срам. Министър-председателят каза ааааа..., че дори не го е чел. Моля да не се спекулира - да не правим циркове, абсолютно ааааа .... безсмислени. Днес ще бъде ъъъъъъ....абсолютно безсмислено аааааа.. упражнение", заяви тя, като поиска прекратяване на заседанието.
  • 14 Ганчовка от една малкаа страна

    8 12 Отговор
    Кирил да предложел решение на Министерски съвет.
    Че нали Радев, Захариева, Копейкин и Слави му забраниха да управлява и води външната политика.Да разговаря дори.Мерзавци и подлеци.
    Четирима мафиоти от диванчетата управляват.Да си наредят на матрьошките с бутоните.
  • 15 Хан Ауспух

    11 2 Отговор
    Довечера си отивате.
  • 16 Некой си

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "браво":

    Сега ,новите са доказани подлоги,а Боко се натяга направо да е кенеф,че да не го наредят американците ти как мислиш ,кое зло е по малко зло или въобще има ли бъдеще България след като макета си я върнат в границите и превъзпитат местното население по украински сценарий.
  • 17 Кочо

    10 2 Отговор
    Това френско предложение обяснява единствено приоритетите на ЕС за приобщаване на Западните Балканите, както и всички евроатлантически алабализми за права на малцинства, признаване на македонския език, постиженията на РСМ в областта на демокрацията, свободата, равенството, върховенството на закона и прочие! Никъде не се споменава за изискванията на България, притесненията за кражба на история и език! Всичко е откровено неглижиране и подигравка с националните интереси на България! Който възхвалява този пасквил е откровен национален предател!
  • 18 Името

    6 4 Отговор
    Тоест ГЕРБ искаха да се обсъди предложението днес и същевременно (естествено по план и поръчка) тяхната министърка Захариева саботира заседанието и иска то да бъде прекратено ? Айде кажете ми как ГЕРБ не са най-долната партия съществувала някога ...
  • 19 Перо

    9 5 Отговор
    Екатерина Захариева е права! Киро-тъпиро трябва да внесе предложение за одобряване! Излиза,че НС трябва да изготвя,а не да одобрява проекто-решенията,а Киро-тъпиро да ги одобрява,защото е много “велик” селяндур!
  • 20 мммда

    7 2 Отговор
    Пускането на македония с това радикално самосъзнание което има в момента, ще е най-голямата грешка на страната, която ще ни навлече хиляди проблеми като последица.
    Дори няма да ме учуди да бъдем въвлечени и в Балкански конфликт, като преди около стотина годинки.
  • 21 Илия

    3 2 Отговор
    Проф.Гълъбов след Ньойския договор:Даваха ни много,искахме всичко,накрая не взехме нищо.

    Коментиран от #26

  • 22 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Агата Кристи":

    Не е вярно Баце е по-добър!!! Как ги минава с 200 евролидерите !!!
  • 23 Натискът

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "нашия":

    идва от ЕС и ФАЩ.
  • 24 Сандо

    6 0 Отговор
    Всички управляващи искат да приемат предложението,всички са наясно,че това е предателство на България,всички ги е страх от народния гняв!
  • 25 Иван

    3 3 Отговор
    И кой ще дойде? ГЕРБ,ДПС ,ВЪЗРАЖДАНЕ И ДБ ??? Не стигат бройките (121 на косъм) !

    Коментиран от #27

  • 26 Нищо

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Илия":

    не са давали , а само взимали. Ньойският договор отряза изконни български земи и ги подари на съседите ни. Западът е винаги бил враг на България, особено франция и англия. Със сегашните си действия, за пореден път доказва в какво бесовско сборище сме се набутали.
  • 27 мммда

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Възраждане и ДБ отпадат. С БСП го докарваха май. Въпреки, че и ПП може да направи завоя и да се съюзи с ГЕРБ-СДС и ДПС.
    На ГЕРБ тройна коалиция им е достатъчна, дели се на по-малко капитала.
  • 28 Гоце Делчев

    3 1 Отговор
    Ах, дребни душици, зад гърба на народа сте направили уйдурмата, но нямате доблест и смелост да поемете отговорност на светло!
    Отвращавате ме!
    На следващите избори ще гласувам за Възраждане, защото те са принципни по въпроса!
  • 29 ????

    4 0 Отговор
    Ако,сте,политици,които,милеете,за,своята,родина,и,народ, дайте му възможност за референдум по темата СМ! Народа ще си каже думата,не предавайте,България,и,българските,исторически личности,оставили си кистите за това парче земя от България!А иначе всички в парламента прочетете речта на съсела Мицкоски- и ако искате му паднете на колене и го молете за прошка - вие коленичите пред великите сили,може да пълзите у пред мижитурки и българомразци!
  • 30 !!!!

    5 0 Отговор
    За, пореден път се видя че Боко не е свалял наколенки те,за пред т.нар ( велики сили) който осакатиха и направиха така че най старата държава в Европа да граничи със собствени територии! И тоя същия който се гласи да управлява отново е готов на всякакви шпагати,пред тези същите! Боже смили се над България и българите,какви и колко грехове имаме да изкупуваме ! Пази ни Боже от такива!
  • 31 Горно Уйно

    3 0 Отговор
    Внимавайте какво правите! Стамболийски ще се обърне в гроба.
  • 32 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Така ще е докато не се появи диктатор който милее за държавата и за народа и не се съобразява с мнението на другите държави които са в ущърб на нашата държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове